Ako požiadať o umelé oplodnenie ?

tinaslukaskom
29. nov 2019

Ahojte v skratke: mám 28r. Manžel 29r. Máme 3r.syna, snažíme sa o ďalšie,ale už 2,5 roka sa nedarí, (Ja: žiadna ovulacia, 2 cysty - 2 a 4cm.)u gyn. Je to stále len ,,musíte cakat, nemyslíte na to, choďte si oddýchnuť, nestresujte sa,, ale nič z toho... Už sa nám dlhšie nechce čakať a tak premýšľam o umelom oplodnení. Môžem si o to požiadať sama?Alebo musí byť súhlas doktora? Aké sú výdavky okolo toho? Máte niektorá skúsenosti?
Prosím len seriózne odpovede. Ďakujem vám. Pekný deň.

amienne
29. nov 2019

Chod normalne do centra asistovanej reprodukcie, nepotrebujes ziadne odporucanie od gunekologa. Tam by vam mali spravit obom testy, tebe navyse gynekologicku prehliadku. U nas muzovi robili spermiogram a obom nam brali krv na vselijake testy v zmysle ci sme kompatibilni 😋 a pod. Nasledne po vysledkoch stanovili dalsi postup. Kedze u nas nebola zistena pricina neplodnosti, nato aby som mohla podstupit bezplatne UO som musela ja podstupit diagnosticku laparoskopiu v celkovej narkoze. Az potom sme sli najprv na IUI.
Celkovo nas vystretenia stali cca 500 Eur a operacia dalsich 700€ lebo som si vybrala svojho lekara. To bolo pred 5timi rokmi.

tinaslukaskom
autor
29. nov 2019

@amienne ďakujem 🙂

kilauea
29. nov 2019

@tinaslukaskom ahoj, najlepšie bude keď svojmu gyn. povieš že uvažuješ nad umelým oplodnením mal by ti urobiť vyšetrenia na ureaplazmy chlamýdie atď a potom podľa výsledkov ťa pošle do centra. Mňa poslal aj na endokrinológiu, vzal mi krv na AMH... Nie je to len tak, že prídeš do centra s ničím.

amienne
29. nov 2019

@kilauea my sme do kazdeho z 3 centier isli s nicim 😋.

ikuska187
1. dec 2019

@tinaslukaskom keď máš takého gynekológa, výber si radšej CAR a objednaj sa na konzultáciu. Možno IVF ani nebude treba, to ale zhodnotia po vyšetreniach oni, netreba už strácať čas u tvojho gynekológa, evidentne ta nie je ochotný riešiť, treba ísť tam, kde tomu rozumejú.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre