Ako prebieha a ako dlho trvá príprava na IVF? Ďakujem
Odporucam knizku Zazrak zo skumavky🙂 a drzim palce
@monika20111990 tak napíšem ako som to prežívala ja, som čerstvo pri konci ❤️.. My sme sa do centra objednali na spermiogram po 4 rokoch snaženia a mojej gyndosky nezáujem pomôcť okrem toho ze ma stále odbila aj keď mi nič nebolo.. Prvýkrát sme tam boli začiatkom apríla, stym že nam volali kvôli vybaveniu konzultácie keďže môj mangelino ma zlý spg a jeho spermie sú dostačujúce len na umelé. Prirodzenou cestou to nešlo dlhé roky preto sme inú možnosť nevideli.. Na konzultáciách nam porobili základné ale aj špeciálne vyšetrenia, mne robili aj hyfossy (tj. Prefuk vajíčkovodou pod ultrazvukom) a genetické vyšetrenie.. Stimulovať a celkovo sme sa do toho pustili iba teraz na začiatku septembra pretože genetické testy nám došli až o 4 mesiace.. Mala som dlhý protokol, začala som na 25 deň cyklu s diphereline 0.1mg a od 2. Dňa cyklu sa pridal bemfola 150iui, od 7.dna cyklu ďalšia bemfola 75iui a plus menopur 112,5iui.. Na kontrole mi brali krv pozrieť hladiny hormónov a v ten istý deň poobede som sa vždy informovala koľko alebo kedy na ďalšiu kontrolu.. Pri poslednom telefonáte mi oznámili kedy pichnúť poslednú injekciu na dozrievanie vajíčok a o 36h som išla na odber, teda zákrok.. Zákrok trval cca 15min,ale žiadne problémy neboli, dali nám ešte infuzku a s doprovodom šli domov.. Ja som užila lieky proti bolesti pretože bolesti som mala dosť veľké a aj hrozilo OHSS keďže som mala 19 vajíčok.. Od zákroku si picham fraxiparine 0.3iui a včera som bola na vklade.. Tak zatiaľ len čakám a dúfam ze dieťatko sa dobre uhniezdi.. Nebolo to nič hrozné co sa nedá prežiť.. Mne to ubehlo rýchlo pretože každý druhý alebo tretí deň som bola na klinike počas stimulácie.
@xxalzbetaxx a cenovo ak sa smiem spýtať a veľmi si vážim tvoju otvorenosť a úprimnosť čiže koľko to mohlo trvať pol roka aj z papierovanim a to sa aj žiadosť do poistovne posielať?
@monika20111990 akurát som čítala po sebe a dosť som to tam trosku aj polietala😁😁 my sme do poisťovne nič neposielali. Nam dali recepty a lekárnička vydala injekcie.. Ja som v gynfiv na iných klinikách neviem.. Nooo nám ta genetika dosť predĺžila čas.. Cenovo nám to vychádzalo na 2000 eur určite.. My sme mali všelijaké metódy za ktoré poisťovňa nehradí.. Kvôli zlému spermiogram sme priplacali skoro za všetko len nech to dobre dopadne
@xxalzbetaxx a to tých 2000€ ako aj niečo poisťovňa vrátila? Prepáč ze sa pýtam na peniaze len potrebujem vedieť koľko a co ma čaká
@monika20111990
My sme sa snažili 3 roky, do centra sme sa objednali v máji 2018, u mňa všetko v poriadku, manžel mal zlý sprermiogram, skúsili sme najpr vitamíny a v septembri kontrolný sprermiogram avšak žiadna zmena tak nám odporučili rovno umelé oplodnenie, bola som však dlhšie chorá takže sme začali so stimuláciu na prelome december /január... Ďalej to prebiehalo pododobne ako u @monika20111990, vajíčok mi zobrali 8 z toho sa podarilo opodnit 3. Vložili mi jedno 5 dňové emryo a ostatné 2 "deti" sme si dali zmraziť. Po 14 dňoch kontrola ci to vyšlo, čakanie na výsledok bol asi horší ako celá tá stimulácia, test som si však urobila až deň pred kontrolou, ale stalo to za to v pondelok mam termín pôrodu 💓
@monika20111990 oprava ďalej to prebiehalo ako u @xxalzbetaxx 😁😁 tiež som popletko 😁😁😁
@flartina ja som to pochopila 😉
@monika20111990 nie, ale rátam za lieky niečo určite budúci rok z daní.. Mne raz ročne prepláca poisťovňa lieky to daňové myslím.. Ale konkrétne vám odpovie asi len klinika
co sa tyka penazi. positovna preplaca tri kola ivf do 40 rokov. papiere mi pripravili v brne. dala som to na svojej gynekologicke takemu mudr z antolskej do poistovne a maju lehotu 30dni ale schvalili to uz skor. toto je proces papierov ked ti to robia v zahranici. v sr je to asi o kus jednoduchsie. cenovo zalezi co vsetkopotrebujete si dat robit... rataj tak okolo 2000eur plus minus a poistovna vrati neviem kolko to nech povedia baby co to robili v sr. ked mas kratky protokol mas pichanie aj odber aj vklad hotovy za 26dni... nuz ale to je idealny pripad. moze do toho prist choroba ohss drahemu padne kelimok so spermiami na zem a tisic inych pikosiek sa moze stat.... u mna sa to tahalo 3mesiace lebo som dostala ohss... ja len taku radu. myslela som si ze tie injekcie a odber su najtazsie a ze na to sa musin psychicky pripravit. ale sledovanie vybinu embryi online a ohss boki pre mna osychicky ovela tazsie. plus strach z vkladu. ten som mala pred dvoma dnami takze asi tak. najma rataj s tym s evsetko sa v ramci procesu moze zmenit a ze planovat sa to cele velmi neda
Zdravím, neviem, či je tu na to vhodný priestor ale ostali mi nejaké lieky, ja ich už nepotrebujem, ak by mal niekto záujem: Dipherelin 0,1 mg (2balenia), Menopur 75IU (4balenia) a Orgalutan 0,25mg/0,5ml (1ks)...kľudne aj za polovičnú cenu, škoda vyhodiť :(
@nevludna Jeeej, to bolo milé odporúčanie 🙂 Ďakujem, som rada, že kniha aspoň trošku pomáha 🙂 <3
@laurakrauz je super 🙂 este chyba knizka s tematikou nezelanych potratov :(
@monika20111990 ivf preplaca poistovna. Lieky preplaca len 50%. Ostatne miktomanipulacne techniky si kazdy plati sam.. To je ako nadštandard
Inak nam sa podarilo na 1x a ostal. Mi decapeptyl a bemfola... Posuniem..
@susangha ďakujem si zlatá, čiže ak tomu dobre rozumiem mňa to vide cca 500€ zvyšok hradí poisťovňa dobre tomu rozumiem?
@monika20111990 poistovna hradi 3 ivf cykly co je cca 1000€ a istu cast liekov ... my sme za 1ivf platili asi 1200€ a priblizne 300€ za lieky, cize stalo nas to cca1500€... ak by si isla uz na 4te ivf alebo to nestihnes do 39 rokov, prirataj k tomu + tych 1000€ za ivf cyklus a plnu sumu za lieky.
@monika20111990 v podstate ano.... Ale priznajme si... Ze ked ti ponuknu kvoli zvyseniu sance otehotnenia za priplatok este tie mikromanipulacne techniky... Tak viac. My sme si zaplatili este 1300e a nelutujem bo sa nam podarilo na 1x
@monika20111990 ahoj ja som vo ferticent picham si injekcie 4den,ideme na ivf mam 36r.otrasnu ovarialnu zasobu muz zly spermiogram kontrolný bol lepší ale na pre moje malé kvazy nefunkčné vaječníky k tomu cysty jedine IVF za lieky som platila 360 eur,120 je monitorovanie počaš prípravy,50 eur predoperačné vysetrenia .Pri samotnom odbere budem platiť 250 eur +metodu vtreknutia spermie do vajíčka 150 eur.samotný odber hradí poistovňa.Pri vklade to bude opäť nejaký poplatok + ak chcem vraj nejaké lepidlo za 150 eur +mrazenie 250 eur na rok.Kamošku to pred rokom vyšlo cca 800 eur ono napr.zmenili sa podmienky poistovna a pteplacanie a ferticent si zakupil vlastné llarvoratóri takze je to citelné.
Len dodam že celkovo to išlo strašne rychlo na konzultáciu som šla 3 deň cyklu hneď odbery,spg,sono o 2 týždne moje výsledky,už podla spermiogramu bolo možné jedine IVF,kontrola o 2 tyždne len potrvdila nizka ovarialna zásoba a 3,5cm cysta.dostala som recept na lieky 2 den cyklu som šla na kontrolne sono cystu mi prepichly a začala som si pichať inekcie.v pondelok idem na kontrolne sono či zacnem pichať centrodine na blokovnie prasknutia vajíčok.Takže za mna turbulentna rychlosť.
Ak by ste niektora potrebovala decapeptyl dajte vediet... Ostalo mi.. Posuniem
@juliet86 dakujem 🙂 keby som prisla v marci pred 39r mozno by mi to poistovna preplatila.ale aj to je otazka.doktorka sa vyjadrila ze nie vsetko poistovna preplati,zalezi aky je problem.mam za sebou,sono,vytery,brali mi krv na hormonalny profil.manzelov si robil odber-spermiogram.31.10 sme objednani na konzultaciu co dalej...aj ked som bola na zaciatku psychicky na tom dost tazko...teraz som vo velkej pohode,lebo sme sa na to dali a vyskusame vsetko co bude treba...ja som mala velmi nizke AMH 0,16 :( ale lekarka mi povedala,ze nemam zufat..vzdy je sanca....a beriem to uz tak...ze vsetko sa deje pre nieco a asi to tak ma byt....aj ked cely zivot tuzim po dietati a rodine..a ten moj pravy prisiel len pred 2rokami....budeme zit jeden pre druheho.
@ajka251 držím palce dobrou stimulaciou sa da vytažiť aj z mala ja mam v 36 AMH 0,66 dostala som gonal a bum už 8den som koncila stimulaciu lebo boli folikuli a dokonca 6.a to fakt lekar mi doslova na sone prvy krat hladal vaječníky ☹ oplodniť sa podarilo 4 v stredu idem na vklad,myslím ze tu kvalitu ovplivnil hlavne ten inositol čo som bála mesiac pred stimulaciou aj počas nej.Aj lekár povedal nieje dôležitý počet ale kvalita,podstatne je že tam nemáš 0.
Tak toto ste napisali velmi spravne 🙂 mam velmi dobreho muza aj ked som na neho cakala velmi dlho :( ale ked to tak ma byt..budeme zit jeden pre druheho..aj ked cely zivot som tuzila po rodine a detickach :(

Pridaj sa ku nam do skupiny, tam nas je vela, ktore si tym presli 😉 https://www.modrykonik.sk/group/2220/