Ako riešite financovanie IVF?
Ahojte ženy. Vyzerá to tak, že sa IVF-ku predsalen nevyhneme, hoci sme mali trpezlivosť naozaj celé roky a skúšali sme kadečo. Vybrali sme si Brno, keďže im jediným by som sa dokázala naozaj s dôverou zveriť do rúk. Začíname však riešiť otázku peňazí. Žijeme tak, ako veľká časť Slovákov - hypotéka, pravidelné výdavky, obaja platy tak akurát, že ani nie minimálka ale na druhej strane ani z ďaleka nie tak, že by ste si mohli vyskakovať. Hospodárime rozumne, žiadne zbytočné výstrelky. Žiaľ momentálne nemáme odložené bokom nič extra, možno pár stoviek a keď si pomyslím na financovanie IVF, dáva ma to dosť do stresu. Vy čo ste šli na IVF, mali ste nasporené, alebo vám pomohla rodina, alebo ste si nebodaj brali pôžičky? Podľa mňa sú to nehorázne pálky, od 2000 € do pomaly 4000€ keď sa všetko zráta. Ako ste riešili otázku financovania vy? Trápi pri IVF niekoho aj táto otázka alebo som jediná? Druhá vec je potom ten strach o zdravie a o to, či to vôbec vyjde ale to nechcem miešať do tejto témy, to je na dlhšie . Ďakujem pekne za vaše názory a vhľady, poteším sa, ak ma tu nezlinčujete za môj nazor 🙏. Pekný deň.

Na Brno sa ale prichystaj lebo určia ti približnú sumu ale aj tak zaplatíš viac. My sme zato dali 4500 aj s liekmi. 1500 nám preplatila poisťovňa. Ak prvý vklad nevyjde tak zase sa platí tuším 60injekcia a čípky a 540 vklad. Najhoršie je že nevieš tú sumu dopredu. Záleží to od veľa faktorov koľko ti výberu teda koľko ti zamrazia. Ak ti maju čo zamraziť. Veľa žien sa ku vkladu ani nedostane.( Tým ťa ale v žiadnom prípade nechcem odradzat treba to skúsiť) Ja som mala šťastie teda že aspoň 3 embryja boli ale máme už len jeden pokus. A ak je problém s financiami určite odporúčam porobiť si vyšetrenia tu na sk ( čo som si myslela a veď načo mi budú) ale teraz ľutujem že mozno by sa aspoň embryjo uchytilo. Tiež čo som tu čítala vyjdú aj 400e. A Brno bude mať od septembra riadnu kliniku aj v Ba teda ak ide od Reprofit. Lebo sú aj iné kliniky v Brne. My sme aj zostali na víkend v Brne keďže bola posledná kontrola v sobotu a v pondelok OPU čiže hotel strava benzín. Nie je to málo ale treba skúsiť až potom sa zmieriť na život bez detí. Veľa šťastia a síl 💪 (my sme financovali kreditkou ale vzápätí sme ju aj vyplatili)