icon

Ako sa rozhodnúť pri genetickom testovaní embryí?

sanem86
Včera o 09:11

Ahojte zienky potrebujem sa poradit mame 2 embrya ktore sa vraj dobre vyvyjaju je 3 den kultivacie a 2 su slabsie isli sme do toho stym ze davame aj genetiku robit tym dvom koli veku 39r aj vyvolany potrat dawnov.Od vcera bojujem z myslienkou ze ci dat testovat tie dve kvalitne alebo len jedno a jedno si dat vlozit teraz niekedy po menstruacii a spoliehat sa na boha uz len ze bude dobre.Jasne budem sa dnes radit aj z doktorkou z centra.Mate niekto nejaku skusenost stym co ja? Dakujem ❤️

anonym_67ed57
Včera o 09:12

4 embrya - dve dobre, dve horsie, tak daj vlozit jedno horsie jedno lepsie a rovnako nechaj na druhy pokus jedno lepsie jedno horsie a uz nech je to na prirode, ci sa uchyti jedno ci dve... toto za teba ale nikto nerozhodne, lekarka ta usmerni....

anonym_0e5cf0
Včera o 09:20

v tomto pripade by som ja do genetiky isla, ja len aby si ratala s tym ze ani embryjko co prejde genetikou ako zdrave sa nemusi uchytit, tusim je tam sanca 60 %

sanem86
autor
Včera o 09:46

a neviete niekto zo skusenosti helios Ke ako dlho ste cakali na testovanie? koordinatorka vravela ze 2 az 3 mesiace je to ozaj tak dlho?

veselo_neveselo
Včera o 09:59

Testovanie trva tak 3 tyzdne, ale tak asi sa to moze natiahnut. Doktorka ti povie, kedy ocakavat vysledky.

Pri tak malom pocte embryi by som sla rovno na vklady, ak si schopna pripadne neuspechy zvladat bez psychickeho zrutenia.
Ak to zvladas velmi zle, daj ich otestovat, aby si vedela ze vkladate zdrave embryo, ale zaruka uspechu to nebude ani tak.
Musis pocitat aj s tym, ze v tvojom veku ani jedno embryo z tych 4 nebude geneticky zdrave.

sanem86
autor
Včera o 10:43
@veselo_neveselo

Testovanie trva tak 3 tyzdne, ale tak asi sa to moze natiahnut. Doktorka ti povie, kedy ocakavat vysledky.

Pri tak malom pocte embryi by som sla rovno na vklady, ak si schopna pripadne neuspechy zvladat bez psychickeho zrutenia.
Ak to zvladas velmi zle, daj ich otestovat, aby si vedela ze vkladate zdrave embryo, ale zaruka uspechu to nebude ani tak.
Musis pocitat aj s tym, ze v tvojom veku ani jedno embryo z tych 4 nebude geneticky zdrave.

@veselo_neveselo 3 tyzdne?myslite cca?lebo vravela koordinatorka ze 2 az 3 mesiace co ma skoro porazilo

veselo_neveselo
Včera o 10:59
@sanem86

@veselo_neveselo 3 tyzdne?myslite cca?lebo vravela koordinatorka ze 2 az 3 mesiace co ma skoro porazilo

@sanem86 hlavne sa nastav na to, ze cele ivf je o cakani a trpezlivosti. Ak ti dr povie ze vysledky bude mat za 2 mesiace, tak bud trpezliva a nestresuj sa dopredu. Ved niekde to mozno ide rychlejsie, niekde pomalsie.
Tvojou hlavnou ulohou je byt co najviac v pohode; nepridavaj si zbytocne stres.

anonym_efb35d
Včera o 11:03

Ja som vo veku 39 mala tiež len dve a nedala som pgt. To jedno práve kojím ☺️ všetko ok, malý je zdravý, ale pre istotu som bola na trisomy complete v 16tt

zuzanka.zuzu
Včera o 11:05

spoliehať sa na boha pričom si bola na potrate? 🙈 v každom prípade držím palce a keď sa podarí tak skúste boha nemiešať do výchovy keď pri počatí tiež nebol 🤭😀

anonym_e3bafd
Včera o 11:15

Dala by som. Radsej pockat ako ist do toho hned s neistotou

krispp
Včera o 14:44
@sanem86

@sanem86 ahoj, my sme si dávali naše jediné 2 embrya a čakali sme do 3 týždnov na výsledky. Lekárka nam hovorila, že ten jeden mesiac je uz nič a navyše sa dá telo doporiadku po odbere a aj psychicky som sa ukludnila po tých šialených hormónoch. Mali sme jedno uplne zdravé ale embryologicky horšia kvalita a druhé mozaiku ale embryologicky top kvalita. Zdravé sa u mňa neudržalo vôbec a teraz som 7+2t s mozaikou a modlím sa aby sme to dotiahli k pôrodu zdravého bábätka.

sanem86
autor
Včera o 14:50
@krispp

@sanem86 ahoj, my sme si dávali naše jediné 2 embrya a čakali sme do 3 týždnov na výsledky. Lekárka nam hovorila, že ten jeden mesiac je uz nič a navyše sa dá telo doporiadku po odbere a aj psychicky som sa ukludnila po tých šialených hormónoch. Mali sme jedno uplne zdravé ale embryologicky horšia kvalita a druhé mozaiku ale embryologicky top kvalita. Zdravé sa u mňa neudržalo vôbec a teraz som 7+2t s mozaikou a modlím sa aby sme to dotiahli k pôrodu zdravého bábätka.

@krispp Drzim vam palce nech vsetko dobre dopadne..A mozem sa spytat do ktoreho centra ste chodila?A kde sa robila genetika?Vdaka

krispp
Včera o 15:38
@sanem86

@krispp Drzim vam palce nech vsetko dobre dopadne..A mozem sa spytat do ktoreho centra ste chodila?A kde sa robila genetika?Vdaka

@sanem86 ďakujeme ❤️ žijeme v ČR a chodíme preto do Brna do repromedy. Testy robia priamo v centre a aj sme mali hneď konzultáciu s genetičkou ktorá nám všetko vysvetlila.

anonym_9e59a7
Včera o 18:51
@zuzanka.zuzu

spoliehať sa na boha pričom si bola na potrate? 🙈 v každom prípade držím palce a keď sa podarí tak skúste boha nemiešať do výchovy keď pri počatí tiež nebol 🤭😀

@zuzanka.zuzu presne tak,koľko downov mamičkám povedali,a narodili sa zdravé detičky