Ako ste sa cítili pred odberom vajíčok?
Ahojte. Zajtra mám odber vajíčok a mna nič neboli. Cítim sa úplne normalne. Lebo čo som čítala baby mali bolesti. Tak sa bojím či vôbec bude čo odoberať. Pri poslednej kontrole pred 4 dňami (9 deň stimulky) som mala 3x folikuly 17mm a asi 13x 14mm. Ako ste to mali vy?
@matus7030 tiež som nikdy nebola v anestéze ani som nelezala v nemocnici a mám obrovský rešpekt pred tým vsetkym. Snáď to zvládnem v pohode a budú aj kvalitne vajicka. A ďakujem 🙂
Ja som mala 20oocytov a tiež som nebola nejak nafúknutá a nemala bolesti. Tie prišli až po opu keď sa dostavil Ohss...držím palce nech sa mu vyhnes
@sonkam ďakujem, budem veriť že ma to obíde ✊
Pred OPU to bolo fajn, cítila som sa nafúknutá asi ako pred menštruáciou, zákroku sa nemusíš báť, je to rýchle, no po odbere to bolo už horšie, ale cca za 2-3 dni to prešlo, hlavne veľa oddychu a tekutín ☺️
@stanka562 ďakujem, už mám po a zatiaľ celkom v pohode, dúfam že to tak aj zostane 🙂
Skoré zotavenie a len tie najlepšie výsledky prajem ☺️
Ahoj. Ako si dopadla prosim ta? Mna caka zajtra odber a citim sa presne ako den pred ms. Ak sa mozem opytat, ake lieky/injekcie Ti predpisali po odbere prosim ta?
@91katka19 odobrali 10(par im popraskalo pri odbere) a oplodnili sa 8, na konečný výsledok čakáme do soboty ✊ po odbere som ja konkrétne nedostala žiadne lieky, asi preto že idem až na KET 🙂 držím prsty 🙂
Dakujem aj ja tebe drzim prsty🙏🏻 to je super, ze 8 sa podarilo! 😍
Mne Dr. Povedala, ze mam len dva schopne folikuly /dokopy z 5/ (pritom amh 1.76 cize nizsia norma), ale mala som soft ivf. Tak budem dufat, ze aspon jedno embryo bude🙏🏻…ale uz mam take bolesti, ze myslim na to, nech je po tom😔
@91katka19 no ja som až ráno pred odberom mala bolesti dovtedy skoro nič. Neboj sa, dobre to dopadne ja som sa tiež strašne bala že ani nebude čo odoberať a embryologicka chválila že vajicka boli “kvalitne” a pekný počet sa oplodnil 🙂 na kontrole par dni pred odberom som mala len 3x 17mm folikuly a asi 12 menších a dotiahli to 😀
To si ma teraz potesila velmi 😍.
Ohss ti nehrozil? Ja som sa toho velmi bala, tak som si preto zvolila soft, nakolko je tam nizsia pravdepodobnost.
@91katka19 neviem, nikto mi nič o OHSS nespomínal žeby som mala nábeh alebo niečo 🙂 ale aj ja som sa bala, z celého IVF som mala strach ako to zvládnem a nakoniec som všetko zvládla nad očakávania 😊 sama som prekvapená 👀
To je super🙏🏻 keby Ti hrozil ohss, to by hned povedali🙈
Ak by som sa mohla opytat, prosim Ta, nestimulovala si s Gonal-om? Ja som mala Gonal 150iu potom 200iu a pridal sa cetrodite a nakoniec vyvolacku som mala ovitrelle, ale mam fakt take krce ako ked ma prist (a aj ked pride) ms. Kamaratka podstupila tiez ivf a ona mi vravela, ze nemala ziadne bolesti. Dr. v centre mi hovorila, ze by som nemala mat bolesti, ze nevie preco🙈 ja sa uz nenormalne citim naozaj😁to neviem co ja budem robit, ked budem zajtra po odbere, ma slak trafi asi😁
@91katka19 ja som stimulovala Bemfola 225 a potom Cetrotide či ako sa to píše, záverečnú som pichala Diphereline 5ampuliek.Neboj sa ja som nemala vôbec silne bolesti po odbere, len som sa nemohla 1 deň poriadne vystrieť a mechúr musel byt prázdny inak bolelo. 2 deň už v pohode, 3den ráno som mala jemne krce a dnes už len pri námahe cítim minimálnu bolesť 🙃
Ahoj. Chcela by som sa ta spýtať ako dlho si stimulovala s Bemfolou plus cetrotide? Ako často si mala kontroly a ako ti to nakoniec všetko dopadlo? Moc ďakujem za odpoveď. Ja som dnes akurát 6den v stimulácii s Bemfolou a pridávam dnes aj cetrotide. Na kontrolu mam ísť až 10.den.citim sa zatiaľ vcelku fajn. Jemne ma v priebehu dna pobolievaju striedavo vaječníky také tlaky a pichanie ako pred MS. Aj kríze som cítila ale nič co by ma nejako obmedzovalo. Včera večer sa k tomu pridal aj priesvitný hlienovity výtok ale údajne je to v porisdku tak som veľmi zvedavá a neviem sa dočkať ako to nám dopadne celé. Ja by som mala byt zdravotne v poriadku. Priateľ má zlý spg ale podarilo sa namrazit po poslednom spg. 😉

Ahoj. Ja som tiež pred OPU vôbec nebola nafúknutá, ani ma neboleli prsia, ani nebolela hlava. Jedine som bola strašne nervózna z anestézy, nakoľko som ju nikdy pred tým nezažila. Tak som sa aj celkom tešila. No ale po OPU (odobratých 19 vajíčok) prišli neskutočné bolesti, ale nebudem ťa strašiť.
Držim ti palce a určite všetko dobre dopadne. Ak by ti nebolo dobre po OPU, určite to rieš kvôli OHSS.