icon

Ako zvládnuť neplodnosť po psychickej stránke?

kako23
2. nov 2013

Chcela by som vytvorit tuto diskusiu pre dlhodobe snazilky, aby sme si navzajom poradili co nam pomaha psychicky zvladnut toto strasne obdobie cakania, neustalych pokusov ci prirodzene alebo pomocou IUI ci IVF. Ja sama sa snazim 4 roky a som pomaly v koncoch. Mate nejake rady, tipy...nechcem tu pocuvat treba sa na to vykaslat a potom to pride, ked pocujem toto je mi zle...prosim baby, ktore mate rovnake problemy a nazor poradte a mozno jedna druhej pomozeme dostat sa k vytuzenemu babatku 🙂

Strana
z2
matulka2314
2. nov 2013

@kako23 tak drzim palce nech zacnete co najrychlejsie a myslim si ze to brno je v pohode tam je vela uspechov 😉

kako23
autor
2. nov 2013

@janielikk posles prosim link na spominanu diskusiu o tom detoxe? Osobne som uz vyskusala mnozstvo veci, tiez detoxikacnu kuru a bohuzial ocakavany vysledok to neprinieslo.ale rada si o tom precitam.dakujem za info.

janielikk
6. nov 2013

@kako23 https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/detox-podla-macingovej/
kukni, za pokus nic nedas (max. par kg dolu, a to potesi tiez 🙂 )

kako23
autor
7. nov 2013

@matulka2314 ahojky, ako sa Ti dari?dopracovali ste sa k tym vysledkom?verim, ze vsetko bude ok.drzim palce 🙂

gugu
7. nov 2013

@kako23 myslim si, ze 4roky su uz velmi dlha doba, necudujem sa, ze si vycerpana. Ja som isla do CARu po roku neuspesneho snazenia, dokonca som uz ani nesla k mojej gynekologicke, spomenula som jej to len raz a ked mi zacala vysvetlovat, kam vsade ma posle...v CARe he to vsetko pod jednou strechou. A hned sa zacal kolotoc, islo to rychlo....kompletne vysetrenia, 3x IUI, diagnosticka laparoskopia (odpisane vajcovody), po prefuku este jeden pokus IUI a potom uz som nevahala, isli sme na IVF. A prvy pokus bol uspesny 🙂

matulka2314
7. nov 2013

@kako23 ahoj este stale cakam n a vysledky tej genetiky a protilatok dufam ze uz coskoro budu lebo som uz nervozna ze ci tam je vsetko v poriadku a tak isto este cakam na to kedy mi zavolaju z caru ze tam je uz ziadost 🙂 a ty ako ?

nanenka
8. nov 2013

Baby ak nezvládate neplodnosť po psychickej stránke, pozrite si stránku p. Marcelky Korčekovej - Fertility koučing a nakontaktujte sa na ňu. Je úžasná, je to psychologička, ktorá má osobné skúsenosti s neplodnosťou a fakt je veľmi skvelá, určite vám pomôže. Ak by chcel niekto kontakt, pošlem do IP.

ludinka
8. nov 2013

@matulka2314 ,@kako23
ahojte baby my sa uz tiez snazime 4,5 roka , je to tazke kto to nezazil nepochopi, tak isto ani nam nic nenasli-vsetko ok
stale som verila ze sa to musi podarit ale uz nevladzem cakat-uz sme objednani na pohovor do brna a chem skusit ten soft

kako23
autor
8. nov 2013

@nanenka Ahoj, ďakujeme za typ. Ja už mám absolvovaný Fertility coaching cca. pred 1,5 rokom. Je fakt veľmi dobrá a veľmi mi pomohla. Bohužiaľ po čase keď sa stále nedarilo som sa vrátila do tej istej fázy.Už som to zase nezvládala psychicky. Teraz som sa však rozhodla a opäť koučujeme, tak verím, že tento raz to už bude natrvalo.

kako23
autor
8. nov 2013

@ludinka ahoj aj ja chodím do Brna do Reprofitu, resp. som bola na prvej konzultácii a teraz ešte čakáme na nejaké vyšetrenia a tiež asi pôjdeme do toho softu IVF. Ich Ti môžem zatiaľ len odporúčať konkrétne Dr. Macháča. Je to veľmi ťažké prežívať každý mesiac ten neúspech a beznádej, musíme však aj napriek všetkému myslieť pozitívne a veriť, že raz sa nám splní náš sen. držím Ti palce 🙂

pianina
8. nov 2013

@kako23 Ja ti doporucujem kupele v Luckach.Jedna uzastna vec.Doporucujem z vlastnych skusenosi 🙂

pianina
8. nov 2013

Psychicky si tam velmi oddychnes.Ja som absolvovala v semptembri 🙂

ludinka
8. nov 2013

@kako23 tak mozno budeme stimulovat spolu a spolu to dotiahneme do uspesneho konca 🙂
ja idem na pohovor o tyzden, tak som zvedava co nam povedia, ja uz imuno aj genetiku mam, len hormonalny profil uz mam stary 2,5 roka tak neviem ....chcela by som to ivf stihnut este pred vianocami najneskor po nich

kako23
autor
8. nov 2013

@pianina Ďakujem za typ. Pouvažujem nad tým 🙂

kako23
autor
8. nov 2013

@ludinka my určite ivf už len najskôr v januári, skôr nám to časovo nevydá...lebo v Brne sa im absolútne nezdali naše výsledky a tak teraz čakám na začiatok menzesu kvôli hormonál.profilu, potom pôjdeme na ultrazvuk počas ovulky a mm na spermiogram tak uvidíme čo zistia a podľa toho uvidíme čo nám ďalej odporučia. my máme imuno len základný PCT test a genetiku má len mm kvôli zlej morfológii, našťastie dopadla dobre. Ja mám nízky hormón AMH a mierne zníženú funkciu štítnej žľazy. To by bolo super ak by sme spolu potom stimulovali a dosiahli spoločne úspešné // 🙂 ku komu ideš v Brne?

ludinka
9. nov 2013

@kako23 ja idem ku kumzalikovi....ale tak myslim ze to je asi jedno, tie protokoly tam davaju podobne.....no uvidim, podla mna by sa mal este tiez urobit hp-inak mame vsetko uz porobene
my sme boli na imuno v prahe, ja uz som chcela mat vsetky tie vysetenia za sebou aby nas nic nematalo-este aj tak rozmyslam ci neist na hematologiu lebo kedysi mi v is care zistili trobozonnu mutaciu-takze budem musiet pichat aj fraxapyrin pocas stimulky.....ved ti podom dam vediet ako sme dopadli

kveta
9. nov 2013

@kako23 Tu stitnu zlazu mas aj poriesenu hormonami v tabletkach? Lebo pricina neplodnosti by mohla tkviet prave v tom..

kako23
autor
9. nov 2013

@kveta jasne, bola som na endokrynologii, uz som nastavena na euthyrox.uvidime ci to bude mat nejaky efekt aj na neplodnost.zatial to beriem len mesiac.

Strana
z2