6 rokov sa snažíme - ísť na IUI alebo rovno IVF?

guineverebeck
20. apr 2021

Ahojte.
Prosím Vás tie ktoré máte skúsenosti. Dlhodobo sa nám nedarí. Tým myslím 6 rokov. Rozhodli sme sa vydať cestou asistovanej reprodukcie nakoľko to je jediné čo nám po všetkých pokusoch a vyšetreniach ostalo v rukáve. Len sa neviem rozhodnúť či skúsiť najprv IUI alebo ísť rovno na IVF. IUI nám bolo odporučené keď sme naposledy behali po lekároch. Už cca 2 roky to nijako neriešime lebo ja som potrebovala psychickú obnovu po tom všetkom. Len čo čítam diskusie atď. veľkú úspešnosť to nemá. A to nám aj lekár povedal že IUI zvyšuje šancu otehotnieť tak o 12%. Prosím teda Vás milé mamičky čo ste si týmto prešli, napíšte svoj názor. Či už na IUI alebo IVF.
Ďakujem

leona45
20. apr 2021

My sme sa tiez 5 rokov snazili a mala som uz 35 rokov a zly spermiogram isli sme hned na ivf a podarilo sa na prvy krat. Ked ste uz tolko cakali tak uz nerieste a chodte priamo na ivf.

didi2102
20. apr 2021

@guineverebeck My sme boli na iui,zlý spermiogram a ja pco,nám sa to s jedným malým vajkom podarilo na prvý krát, je to o vás , iui stojí 100eur ... Ivf viac oveľa celkovo všetko je náročnejšie,je to o Tom ako sa cítiš,či chcete ísť NATO ľahšie že napr 3x iui a keď nič pauza a ivf,alebo rovno ivf ale ani to nič nezaruci

hederamonstera
20. apr 2021

a na nejakych testoch ste uz boli? ide o to, aby vam to IVF preplatila poistovna a to je niecim podmienene, niekedy na IVF mozete ist az po 3 neuspesnych IUI ale zalezi od diagnozy

guineverebeck
autor
20. apr 2021

@hederamonstera toto mne je uz jedno ci mi to niekto preplati. Ja som nastavena na to ze to bude stat tisice. Boli sme na vsetkom co sa dalo. Bola som aj na laparke kde mi robili prefuky, potom som chodila na folikulometriu kde bolo vsetko tip top. Ukazkova ovulacia. Bla bla bla...a nic. Cca 2 roky sme chdoili po lekaroch. Ja uz si ani nepamatam co vsetko sme absolvovali. Aj alternativna liecba. Fakt uz nam ostali len tieto dve moznosti.

didi2102
20. apr 2021

@guineverebeck vidíš ja som nemala ani ovulácie,musela som podstúpiť hormonálnu liečbu a vyšlo nám iui

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sandra151
20. apr 2021

@guineverebeck a partner podstúpil nejaké vyšetrenia?

hederamonstera
20. apr 2021

@didi2102 to je dobre pocut, akurat prechadzam podobnym (v piatok prve IUI, tiez problem s ovulaciou) 🙂

bienennest
20. apr 2021

@guineverebeck ahoj, nejde o to kolko rokov sa snazite ale skor o to, aka je pricina ze sa nedari. Kedze my tu zdravotny stav ani teba ani tvojho partnera nepozname, v tom najlepsie lekar poradi ktory ta vysetruje, ktore z oboch metod je pre vas vhodnejsi.

didi2102
20. apr 2021

@hederamonstera len ti chcem napísať že mne napr dr povedal že nemám veľmi dúfať no vyšlo to,bola som nastavená že skúšame nedávala som tomu hneď šance,čiže aj ty sa nastav nie že hneď to bude ale skôr že snažíme sa robíme maximum,keď to nebude skúsime znovu o nič nejde aj keď viem že ide o veľa ale skúsiť sa nato pozrieť inak

zuzka10175
20. apr 2021

Píšeš, že ste už vyskúšali všetko možné; lekárov, aj alternatívnu liečbu. Skúšala si aj systémovú očistu tela?

hederamonstera
20. apr 2021

@didi2102 ano beriem to tak...vsak sanca pri iui je velmi nizka.

guineverebeck
autor
20. apr 2021

@sandra151 to mi je jasne, nam bolo odporucene IUI, len som chcela vediet skusenosti zien co to podstupili.

@sandra151 Ano, vsetko kam ho poslali podstupil. Aj vitaminy bral so mnou.

@zuzka10175 a co to je? To patri zrejme do tej alternativy 😅 ok tak samozrejme ze z alternativy sme neskusili vsetko lebo toho je na kvanta. Mozes mi napisat viac o co ide?

guineverebeck
autor
20. apr 2021

@bienennest nam bola IUI odporucena. Chcela som len vediet skusenosti tych co si tym presli. Lebo je moznost ist rovno na IVF co sa mi az tak nepozdava. Samozrejme ze finalne rozhodnutie skonzultujem s lekarom ale rada viem o danej veci co najviac.

ina7
20. apr 2021

@guineverebeck výber si Car ktorému dôveruje, chod tam na konzultáciu a podla toho sa zariad. Oni ti povedia co sa im bude zdať perspektivnejsie. Nepíšeš kto ti uiu doporučil, možno doktori v car budú mať iný názor na problém.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre