Akú máte skúsenosť s centrami?
Baby, čo hovoríte na tento článok? V reprocentrách vraj klamú, nič nevysvetľujú, biznis... Máte aj Vy niektorá takúto skúsenosť?
Ja som tehotna vdaka ivf.
Zacalo sa to manzelovou azoospermiou. Po multivitamonoch, zinku a zmenenej zivotosprave sa mu zacali spermie tvorit.
Presli sme tri ivf, v prvom a poslednom ivf sme mali aj mrazeny cyklus -FET.
Dnes som vdaka ivf/fet tehotna.
Co sa tyka komentov, mrazenie sem, mrazenie tam, nie nevadilo mi to. Bola to jedina moznost, ako mat dieta..
Co sa tyka ivf, tak clovek s tym musi byt ztotozneny a vnutorne vysporiadany.
@johanna_b kde v tom, co som napisala citas, ze som pozabijala embrya?
Mali sme 3 emrya, pri poslednom ivf, dve sa vlozili a jedno zmrazilo. Z tych vlozenych sa neujalo nic, to mrazene mi vlozili, ziadne lieky nic, dnes som yz tehotna.
Takze mi prosim ta povedz, v ktorej casti prispevku som napisala, ze som pozabijala embrya?
@johanna_b to co sa vyvijalo mi vlozili, ostatne sa nevyvijali....cize nebol dovod nic likvidovat....
A "deti v mrazakoch" si predstavujem inak...bola to jedina moznost ako mat podla lekarov dieta tak mi to nevadilo...nevadilo by mi to ani teraz LENZE dalsi cyklus uz podstupit nechcem....to je cele
Ide skor o to, ze uspesnost CAR je podla mna dost nizka a co ma mrzi je to, ze ani zenam po cca 10 neuspesnych razoch nevedia povedat kde je problem...
Baby, čo sa tyka ivf, tak podla mna je to o psychickom nastaveni každej ženy, resp. paru, niekomu nevadi podstupit 3 pokusy, mat zamrazene embrya, predat embrya, alebo darcovstvo vajičok resp. spermii, niekto nepodstupi ani jeden pokus a dieta si adoptuje, alebo zostanu bezdetni. Co sa tyka mna, ivf nie, vadi mi to, človek to musi mat nejako usporiadane v hlave, niekto podstupi len iui a potom to necha tak.
"Poznám detskú psychiatričku a psychoterapeutku, ktorá pracuje s deťmi po umelom počatí, ktoré sú už veľké a bolo hrozivé, čo popisovali. Ako sa cítia v mrazáku, ako im robí zima zle, boja sa ihiel, leto tá ich tam vpratala a je pozoruhodné sledovať, ako sa tým deťom žije. " 😲😨👎🙏 OMG a teraz ten o mimozemšťanoch... aj mne robí zima zle, tiež ihly neobľubujem a zopár psychiatrov by niekedy rozhodne "pozoruhodne sledovali" môj život, ale DPČ už načisto??? naozaj???
aha... sorry za môj unáhlený komentár - už som dočítala ďalej "Svoje deti učíte doma, jedno z nich ste doma dokonca porodili,".... ok toto netreba ďalej komentovať, už plne chápem. šibnutá baba. škoda, že som toto čítala a aj komentovala. pekný večer
@zuzanka.zuzu zial, taka psychiatricka v CR naozaj je, ona si to nevymyslela
@zuzanka.zuzu ona je dula tak snad si moze dovolit rodit doma...
@janinuska presne tak kazdy par to berie inak...pre to, aby som si v buducnosti nevycitala, ze som neurobila maximum a neskusila co tato doba ponuka tak sme sli do umeleho...museli sme o tom byt vsak presvedceni obaja a to sme boli....kedze cely ten kolotoc trval rok a pol a uz som bola z toho neskutocne unavena, som rada, ze to mame za sebou...skusili sme, nevyslo...teraz sa bideme sustredit na to nemysliet a yzivat si jeden druheho..pravdupovediac po tom vsetkom mi spadol kamen zo srdca...ja osobne sa musim dat dokopy...ani nie psychicky, ale fyzicky...lieky, hormony a hlavne kortikoidy na mojom tele zanechali riadne stopy...aj preto by som do toho uz nesla a muz by uz tiez nesuhlasil..
Ja poznam aj zeny, co to podstupili aj 6,7 dokonca 11x...osobne to nechapem..ja by som na to nemala "gule"...) lenze kazdy si sam rozumie...
Poznam par zdr.sestier, kt.tiez podstupili umele ci uz tu alebo v Cechach a nic...vykaslali na to a deti i tak nemaju...dokonca jednou z nich je sestricka u mojho gynekologa....
Zaujimave je, ze napr moj gynekolog vobec tieto centra neuznava, ale kedze videl, ze to skusit chcem nehovoril nic...nazor vsak na to ma....
Aj moja byvala obvodna bola proti tomu, aby som to skusila...nechcela mi dat papier na predoperacne ...vtedt som sa na nu velmi hnevala, aj som od nej odisls...casom som prisla na to, ze asi mala aj pravdu co hovorila....
@lilyianka lily ja mam paradoxne opacne skusenosti. idem menit uz 2 gynekologa, lebo mna nikto neriesil a doslova mnou pohrdal ze co riesim - tam nech sa dam umelo oplodnit a hotovo. ja som sklamana z tohto sveta lebo som sa citila ako ufo ako jedina na planete ktora tuto "vymozenost" odmieta
johanna-b Rozhodne nie si jedina, jedna moja znama, nemohli mat deti, vyšetrenia si dali porobit, to ano, ale nebola ani raz na iui ani ivf, povedala, že ona nebude toto postupovat taketo zakroky, že oni si radšej adoptuju, adoptovali s 10 dnoveho chlapčeka a su štastni.
@johanna_b je kazdeho osobna vec ci umele podstupi alebo nie...niekto nepodstupi z moralneho hladiska, niekto z nabozenskeho...niekto proste nechce...ja neodsudzujem ani jednu ani druhu stranu a ocakavam, ze aj ked ja som bola, nebudu ms odsudzovat ini...vsetci mame svoj vlastny rozum, svoje rozhodnutia, kt.samozrejme v tomto pripade robime s partnerom a je to vysostne nasa osobna dokonca az intimna vec
S muzom sme sa snazili o dieta rok po roku sme to zacali riesit ja som bola v poriadku on isiel rovno do BA sa dat vysetrit prisiel domov s tym ze 98% spermii je zlych a ze mame prist spolu a podobne ...svokra mu poslala z Rakuska vitaminy uz neviem ako sa volaju poslala mu jeden balik na jeden mesiac kde sa mali uzivat minimalne tri mesiace po necelom mesiaci som otehotnela je to vo vela pripadoch iba ich kseft ...
@johanna_b už som inde reagovala tento článok, tak iba kopírujem.
Dula nie je asi veľmi informovaná. Na Slovensku mame naprotechnologiu, ktorej sa venuje niekoľko lekárov a lektorov práve spôsobom, ktorý ona popisuje.
Mám mnohých známych, ktorým sa nedarí počať, odporúčam im www.plodar.sk
Keďže mám aj známych, ktorým sa vďaka týmto ľuďom v organizácii podarilo úspešne donosiť bábätko/bábätká, a tiez boli všetci do jedného posielaní do car, je nám známy tento model riešenia ne/plodnosti.
@lilyianka intiminty sa clovek vzdava, ked pride do repro centra
Tak tá pani žije v Čechách, tak asi preto nepozná veľa lekárov, ktorí idú prirodzenou cestou. Je ich síce málo, ale sú. Máme dva známe páry, ktorým sa podarilo otehotnieť pomocou naprotechnológie, tiež im vraveli, že sú na 100% neplodní. Súhlasím s pani z článku, že je to biznis. A celý tento biznis so deťmi zo skúmaviek a prepožičiavaní maternice, čo v Amerike napríklad je už jak na bežiacom páse, je pre mňa absolútne neakceptovateľný. Už nám chýba len klonovanie... Možno aj to bude o 100 rokov realitou (Trpíte sekundárnou neplodnosťou? Príďte si k nám naklonovať vaše prvé dieťa a urobíme vás šťastnými...) Presne, dieťa je TOVAR. V týchto centrách si ho vlastne kupuješ.
@johanna_b veru...mna aj ked manzel nahovaral ze podme vyskusame to som bola proti tomu velmi chcel babo a nevedel sa dockat a ked mu povedali tu ich diagnozu bol hotovy a silil to ale bola som proti je to vo vela pripadoch iba o osklbanie z penazi nic viac ked som otehotnela sa mi to este viac dokazalo...stacilo ze muz zmenil stravu zacal brat tie vitaminy psychickybsa ukludnil a hlavne veril ze sa to podari aj bez nich ☺

Ved toto, mam pocit že centra zarabaju na neštastnych paroch, gynekolog to nijako nerieši a ked sa niekomu nedari 4-5 rokov su zufali a v CAR vidia poslednu nadej, mnohe pary podstupuju umele oplodnenia a presne si nezistia o čo tam ide, veria, že sa zverili do ruk odbornikov, viem že niekomu aj pomožu, ale na stranke si pišu že robia diagnostiku a ked som sa pytala, kde je problem, nevedeli mi povedat, ale ked sa to neadri 5 rokov, niekde chyba byt musi. CAR ma sklamalo.