icon

Akú máte skúsenosť s centrami?

johanna_b
21. dec 2017

Baby, čo hovoríte na tento článok? V reprocentrách vraj klamú, nič nevysvetľujú, biznis... Máte aj Vy niektorá takúto skúsenosť?

https://zdravie.pravda.sk/zdrava-rodina/clanok/...

ceklis
1. jan 2018

@zibi napísala som ti ip. Prosím, poradis?

zibi
1. jan 2018

@ceklis kludne,ked budem vediet😉

ceklis
1. jan 2018

@zibi ďakujem 🌹

nivea93
2. jan 2018

No dievčatá dnes som bola v jednom repro centre na vyšetrenie a musím povedať za mňa že super. Absolútne milí personál aj ošetrujúca lekarka. Necítila som absolútne žiadny nátlak na nás vôbec nič spomínané nikto na nás neskúšal a ani nenaznačoval. Za mňa perfektná skúsenosť som zvedavá na výsledky a ďalšiu konzultáciu btw spermiogram výborný takže aspoň jedna dobre správa 😊

katharines
2. jan 2018

@maminka1986 Deticky su velkym darom. Rada by som reagovala na tvoj prispevok tym ze ta budem citovat: "K tomu mrazeniu su to len bunky nie este hned deti tak neplette jablka a hrusky podaktore " - si predstav, ze aj ty si tak vznikla a uz v tych "len bunkach" (teda embryu z biologickeho hladiska) bolo dane ako budes vyzerat. A keby "len" v tych bunkach bol problem, tak tu nie si (potrat), alebo si chora. Takze od "tych buniek" zalezi vsetko. A to som nespominala nesmrtelnu dusu. A tiez tu kryoprezervaciu mnohe embrya nepreziju.

"Keby Boh nechce neitehotneju ženy po IVF a neumožní to!" - Boh stanovil zakonitosti vdaka, ktorym svet a vsetko v nom funguje (je tak nesmierne mnozstvo regulacnych drah uz len v 1 bunke, ze doteraz o vacsine vedci nemaju ani sajn) a nechce ani lupeze, vrazdy, znasilnenia, vojny ... napriek tomu su ludia co sa rozhodnu kradnut, vrazdit, znasilnovat alebo ublizovat detom, .... a tiez svoj skutok "uspesne" dokonaju. Toto, ako argument neobstoji.
Zial aj mnohi vedci a lekari si myslia, ze mozu vsetko bez ohladu na uctu k zivotu a tak to aj vyzera. Napr. Sme pohorseni, ked vrazdia deti alebo dospelych za ucelom obchodovania s organmi, avsak ani sa nepozastavime nad tym ak je takto zabite a zneuzite ludske embryo (tzv. Embryonalne kmenove bunky @bosorkabb).
"Ja som veriaca a dakujem mu ze bsm doprial dieta." Specifikuj veriaca. Mnohi veria, ze ich cervena snurka ochrani ... Veriaci clovek nehlada svoju volu, ale pyta sa Boha na jeho plan a hlada eticke riesenia (ako NaProTechnologia), ktore respektuju nielen tuziaci par ale maju respekt i k pocatemu dietatku a teda k cloveku ako takemu od pocatia az po smrt.
Iste si skvela maminka a faktom je, ze deticky by mali byt ocakavane a lubene. Toto vsak chce systematicke riesenia ako vychova v a k rodine, ludia by sa mali naucit vzajomne komunikovat s uctou (vela nedorozumeni a rozbrojov je prave zo zlej komunikacie), naucit sa poznat dar plodnosti a spolupracovat s nim, pretoze i ked HAK a ina antikoncepcia sa zda rychla, prinasa so sebou nespocetne rizika a dosledky, a tiez aj ucta a starostlivost k sebe samemu a zivotnemu prostrediu.

maminka1986
2. jan 2018

@katharines ach takéto ako ty budu sudit!!! Kto si boh??? Mas detí??? Mala si problem ich mat??? Mala si ich lahko??? Presla si si tym co my zeny po ivf??? Asi ťažko tak sa nehrak na mudru!! Chod si kazat inde a cituj si nikoho ineho nie mna! Sno sme z buniek vsetci!a dtojim si za nazorom! Aj knazi to iz schvdluju a vies preco??? Lebo v budúcnosti sa deti insk uz ani nebudu rodiť tak sme zdegenerovani a neplodni z roka na rok! S takou ako ty sa bemienim bavit. Prejdi si tym co ja a potom mudruj pani dokonalá a sudit na bude ken Boh nie ty! Ty nie si tym poverena. A jed zena nemajú vajickovody???? Ako otehotneju??? Adoptuju? A ty vies ze na afopciu sa caka roky kym dieta nie je pravne voľné? A ked chce kazdy normálny rodic vlastne dieta? Prosím ta preber sa alebo nech ta zivot prebere par zauchami. Maj sa

gebrielka1
3. jan 2018

@tamara263 prosím ťa, nevieš ako sa volajú tie vitamíny, ktoré užíval tvoj muž? Ďakujem .

dai
3. jan 2018

@katharines hlavne ze si krestanka ze?🙂 kto si prvy bez viny tak hod kanenom... krestanov ako si ty a autorka tu uplne milujem a hlboko sa za nich hambim☹ odsudit, hrat sa na boha, natlacat svoje nazory inym - to je vase... hlacne ze vy ste svaete!:-/

tamara263
3. jan 2018

@gebrielka1 fertill up

bosorkabb
3. jan 2018

@katharines to čo je pre teba správne, pre iného nemusí byť. Ja chápem jednu aj druhú stranu. Nemôžeš vnútiť svoj názor každému. Boh nám dal rozum a tým sa každý jedinec riadi. Sme zmýšľajúce bytosti ktoré sa sami rozhodujú. Súdiť môže jedine Boh, nik iný na to právo nemá.
Ťažko presvedčís ženu ktorá dieťa inak ako cez umelé oplodnenie nemôže mať aby to nerobila. Rozum a túžba ju ženú dopredu aby raz mohla v rukách držať svoje dieťa. A ak sa tak stane tak na nič iné nemysli len na ten zázrak ktorý porodila.

janinuska
3. jan 2018

Baby nehadajte sa, ja som ivf nepodstupila, je pre mna nepristupne, ale neodsudzujem tie baby čo ano, je to každého vec, každy sa stym musi vysporiadat sam, čo sa tyka car moj nazor je že je to biznis. Robili mi iui, vtedy ked som ovulovala na tom vaječniku, kde mam vajcovod nepriechodny a to si doktor ešte pisal zamerat sa na lavu stranu.

johanna_b
autor
3. jan 2018

@nivea93 to by boli velmi zli podnikatelia keby ta uz na prvom stretnuti odplasili.

johanna_b
autor
3. jan 2018

@dai moja zlata.... ty sa radsej "hambi" za svoju gramatiku. si ukazka obeti reprocentier.

dai
3. jan 2018

@johanna_b 🙂 mam 2 deti - otehotnela som prirodzene napriek PCO, aktualne cakam 3tie... ale tak dakujem za tvoje odsudenie, posudenie a oznamkovanie v jednej vete - opat krasne to vypoveda o tvojej inteligencii, moralke a pristupe k inym ludom...

dai
3. jan 2018

@johanna_b by ma celkom zaujimalo ci ty premudrela vobec deti mas ked tu s takou lahkostou odsudzujes ine zeny - a teda len dufam ze nie si krestanka, lebo by som sa fakt haMbila ze patrim k tej istej skupine ludi ako ty☹ a kludne si rypni - argumenty chybaju, nastupuju urazky, ako je zvykom pri ludoch ktory zial argumentovat nevedia, len utocit😉

didi35
3. jan 2018

Existuju nejake statistiky, ze po umelom oplodneni je vyssie riziko poskodenia dietata? Mam kamosku, ktora kvoli tomuto do centra nesla...

johanna_b
autor
3. jan 2018

@dai ty pocuvaj, debata s tebou je fakt na urovni... takze pises dokonca, ze si krestanka... mam pocit, ze nevies, co chces povedat, lebo keby si nou bola, asi by si uz vedela, aky nazor ma na umele oplodnenie katolicka cirkev. to by si sa musela HAMBIT aj za nu, takze mas pekny bordel v tej svojej hlavicke...zatial vsetky nazory, co tu prezentujes, su nazory umelych oplodnovatelov, ktori chcu vyzmykat z nestastnych zien co najviac penazi.

johanna_b
autor
3. jan 2018

@didi35 staci si precitat clanok

dai
3. jan 2018

@johanna_b skus zacat s bibliou ty krestanka🙂 novy zakon ti odporucam a state o nesudeni, aj ked sa obavam ze pokrytcom ako tebe je to ako hrach na stenu hadzat... predpokladam ze aj papeza neuznavas kedze on sam zacina menit postoj cirkvi k umelym oplodneniam - opat ale to by si musela mat trosku otvorenejsiu a laskyplnejsiu mysel, milovat blizneho svojho a pod.... a neboj, ku krestanom tvojho typu sa ja neradim , ja totiz ludi respektujem - dokonca aj takych ako si ty...Inak som tu ziaden nazor na umele oplodnenie neodprezentovala keby vies citat s porozumenim, napisala som akurat ze nemas odsudovat inych ludi, lebo na to nemas najmensie pravo, sudit moze len boh...
krasny den a hadam raz pochopis co je krestanska laska

johanna_b
autor
3. jan 2018

😨😨
ty chudiatko moje, ved tvoj prvy prispevok bol, ze sa HAMBIS za mna, ty plna krestanskej lasky... toto je debata s tebou, totalna strata casu...

lilyianka
3. jan 2018

Su krestania a fanaticki krestania...naschval nikoho neoznacujem, snad kazdy pochopi...
Ja tiez chodim do kostola, ale neberiem to nijak choro a tak sa spravam aj v zivote...tiez som absolvovala umele oplodnenie a s muzom nemame kvoli tomu ani stipku zleho svedomia...praveze by sme si v buducnosti vycitali, ze sme do toho nesli...

Nuz ale este jednu vec som chcela...nepaci sa mi, ze ti zaryti krestania maju svoj jednojediny najspravnejsi nazor a ostatni by mali mat rovnaki..proste ak ini nezdielaju ich nazor tak su zli...vnucuju svoje vlastne nazory..
Kazdy ma svoj nazor na veci a netreba ho hned odsudzovat, ked napr ja zdielam nazor iny

lilyianka
3. jan 2018

*rovnaky

renarik
3. jan 2018

@lilyianka myslim ze nemas pravdu...pre veriacich katolickeho nabozenstva je umele oplodnenie nepripustne...prave koli moznemu " odpadu" embrii, koli ich selektovaniu a "zabijaniu"...

dai
3. jan 2018

@johanna_b debatuj si s kym chces - nevidis si dalej od nosa a chyba ti totalne stipka ludskosti - si chladna ako kamen. Pekny den

suzie.h
3. jan 2018

@lilyianka mna na tom najviac udivuje, ze niektore tu ako keby ani nepripustali, ze na svete existuju aj ludia, ktori krestanmi proste nie su. Ja nie som, a pre mna je teda uuuuplne jedno, co si o comkolvek mysli akakolvek cirkev, ci co je podla Boha spravne alebo nie (s trochou nadsazky - pre mna je to to iste, ako keby som sa mala riadit podla toho, aky nazor na veci ma trebars Snehulienka). Pre ne neeticke, same zlo a neviem co este a bodka. Hold - pravo a medicina ma na to iny nazor, takze kym je to legalne a cisto dobrovolne, nie je o com. Nekupila som si dieta, ako to tu prezentuju, zaplatila som za lieky a zakroky, a vyslo nam to, rovnako nam to vyjst nemuselo. Moje dieta nie je ziadne chudatko, bolo chcene a tuzobne ocakavane, a teraz je nesmierne milovane. Tie informacie z clanku su tak jednostranne ponate, par bunkova blastocysta nie je to iste co niekolkotyzdnove embryo a uz vobec nie ako zive a zdrave narodene dieta. O autorke clanku pomlciac...

Keby autorka tejto temy namiesto zbrojenia proti CARom a rozsievania nenavisti voci lekarom a ludom, ktori tam hladaju pomoc, radsej otvorila svoje srdce a mysel laske, porozumeniu a radosti aj za tych, ktorym CAR pomohli, na ceste k vlastnemu dietatu by bola isto blizsie...

dai
3. jan 2018

@suzie.h autorka clanku len haji svoj business plus patri k tej fanatickej vetve krestanov - vid aj tu diskusiu - stipka ludskosti, lasky a porozumenia v tom nie je a ide sa hrat na naslednika jezisa ktory odpustal aj najvacsim hriesnikom a hlasal lasku ku kazdemu☹ co touto diskusiou chce dosiahnut bezdetna zakladatelka temy je otazne...
Ja by som napr. Neisla na umele - jedna vec je ze som nikdy tuto otazku riesit nemusela kedze s otehotnenim nebol problem, druha ze sme s muzom mali kvoli mojej pco diagnoze prebratu aj temu adopcie a mali sme na nu zhodny pozitivny nazor - cize by sme to nesilili - to sme ale my dvaja a nas plan nam absolutne nedava pravo na odsudenie niekoho kto sa rozhodne inak.

johanna_b
autor
3. jan 2018

@suzie.h ak si si precitala ten clanok, tak ta baba hovori, ze je neveriaca
tieto nazory nemaju len veriaci, neviem, preco im to prisudzujes, len im a im...
@dai ty si plna krestanskej lasky... ja nechapem, odkial mas ze ja som "krestanka", ako si ma uz 2x nazvala, ja som vyssie pisala, ako si to praveze "krestanky" ospravedlnuju, ze idu na umele.
a urazat ma za to, ze nemam dieta a nevyuzivam tuto super moznost, lebo mam k tomu odpor a nesuhlasim s touto "vymozenostou", to je naozaj velmi krestanske. a potratila som babatko v aprili, keby si este nahodou chcela do mna kopnut, ked uz do bezdetnosti ako "krestanka" kopes, ze ja tiez trpim tym, ze nemam potomka, ale jednoducho z reprocentra ho mat nechcem a je to moja vec

mia91
3. jan 2018

@johanna_b prečo práve katolícka cirkev ? Kresťania su aj evanjelici a tí majú podstatne zrelšie názory na vec a aj na umelé oplodnenie.

johanna_b
autor
3. jan 2018

@mia91 mia, ja viem, ale ten clanok je kritika reprocentier, nie umeleho oplodnenia, dufam, ze chapes rozdiel

dai
3. jan 2018

@johanna_b ja som tiez potratila a nechapem ako to suvisi s tvojim odsudovanim inych ludi:-/ rob ako chces, debatuj s kym chces, maj si nazor aky chces... ale nekop do inych ludi , kludne do seba ak ti to robi potesenie... precitaj prispevky po sebe, mozno ten clanok je o kritike centier, tvoje prispevky su ale o kritike konkretnych ludi..