Akú máte skúsenosť s centrami?
Baby, čo hovoríte na tento článok? V reprocentrách vraj klamú, nič nevysvetľujú, biznis... Máte aj Vy niektorá takúto skúsenosť?
Mám sestru v Brne tak som sa trochu popytala na pani ktorá je v článku.
Ono treba sa pozrieť na jej cenník. Takže tiež je to biznis a ak na to nemáš tak smola.
Ale beriem to tak že každý sa niečím živiť musí. Takže len konštatujem.
@johanna_b mas deti? Ak ano, kludne ma oprav... Co je urazlive na tom ze som napisala ze si bezdetna?
Nechajme uz tuto debatu, svoj nazor som si napisala, ty tiez - mne z tvojich prispevkov sala nenormalny ludsky chlad ale mozno inym sa pacia, takze kludne dalej rozvadzaj svoje myslienky. Pekny vecer
@johanna_b o tom krestanstve bolo na margo tu prispievajucich, ktore jednoznacne vedia, co je spravne a co nie, lebo to tak Boh chce, resp. nechce, nie autorky clanku.
Samozrejme, aj v tom clanku je vela pravdy - ved kazdemu je snad jasne, ze CAR ma byt az posledna moznost, nie prva. To, ako ona pomaha, robi kazdy lepsi gynekolog a zadarmo (resp.vramci zdrav. poistenia, zadarmo nie je nic), aspon u mna to tak bolo. A o tom, aka je ona odbornicka na reprodukcnu medicinu hovori to, kolko krat v tom clanku vlastne priznala, ze netusi, ako to vlastne prebieha teraz, na SVK, v inom centre... Podla mna si hlavne prihrieva vlastnu polievocku.
Pocat prirodzenie je to najlepsie, samozrejme, ze ano. Nepoznam jednu jedinu, ktora by sla na UO len tak z pasie. Niekedy je ale proste na vyber len CAR, adopcia alebo bezdetnost, tak nesud inych za ich rozhodnutie. Teba do toho nikto nenuti. Lebo z tvojich prispevkov to sudenie citit je. A btw - tie repro centra to maju robit zadarmo?
@johanna_b nepochopili sme sa. Narazala som na často používané slovo v tejto diskusii a to biznis. Pre ňu je to tiež zárobková činnosť (čo nieje urážka jej samotnej) tak ako pre CAR centrá. Viem že zadarmo to nik robiť nebude. Aj keď môj gynekológ za to nechcel nič. Každý si prihrieva vlastnú polievočku. A každý sa má rozhodnúť sám za seba čo chce alebo nechce absolvovať. Len sa netvarme že inde o biznis nejde, lebo ide.
Môžem vedieť ako dlho sa snažíte a ako to riešite? Len zvedavosť.
@johanna_b mozem sa ta opytat,ze co vlastne chces kritizivat,ked si v ziadnom centre nebola a nemas osobnu skusenost, nejako unika podstata..Neber to v zlom ,len sa tak teoreticky zamyslam,ze citam tuto temu uz druhy den ,alebo kedy si zalozila tento prispevok,a nerozumiem tej kritike.Ja kritizujem len po osobnej zlej skusenosti a davam recenziu a upozornim zeny na konkretnu zlu sluzbu,ktora sa mi stala.Odsudzovat lekarov,centrum, len preto,ze podla teba bohatnu na obetiach ,ktore su kompletne zaslepene a asi ani nevedia do coho idu? Su skratka obete a o i ti zli lekari na nich bohatnu. Nebudme naivni,no vsetko je to o peniazoch,vsade a vo vsetkom. Nie len v centrach.
Neplodnost je hrozna vec,nemysli si,ze zeny,ktore roky nemaju deti,ze neriesia preco nemozu,ze jedine co ich napadne je centrum.Dnes sme plne informovani,mobilni,jazykovo zdatni ludia, kazda zena presla mnohymi vysetreniami,presla zlymi a tazkymi vecami,mnohe to psychicky odrovnalo,dalsie nezvladli tlak okolia,stroskotali im vztahy,mnohe aj krestanky si presli umelym,vela veci prediskutovali aj s knazmi, ked sa inak nedalo, vela je takych zien...nesuhlasis s mrazenim ok,ale teraz je aj vela nativov,kde ti vlozia jeden plod,z jedneho vajicka, mnoho zien uz nevystimuluje a neoplodni sa 20 embryi a tie sa zmrazia,to je uz prezitok,dnes ked sa zene podari vystimulovat par embryi je stastna.Vsetko je to dosledok doby.
Mnoho ludi sa musi dlho s neplodnostou vyrovnavat, prejdu si vlastnym peklom to mi ver,pretoze aj okolie je casto netaktne a aj sam sa vlastne izoluje,pretoze akosi nikam nepatri..mnohi ludia su stastni,pretoze maju to dieta aj z ivf..pachame mnoho hriechov, stale padame, nespoliehame sa neuvazene na bozie milosrdenstvo ,no kazda krestanska zena,matka,ktora idena ivf dufa, ze jej boh odpusti ako odpustil marii magdalene,a tak vlastne vsetci dufame, zevraz budeme pocut,odpustaju sa ti hriechy,lebo si vela milovala..mozeme upozornit niekoho ked si myslime,ze nekona spravne, hadat sa nema zmysel..kazdy mame inu cestu ,iny kriz nesieme, a kriz ineho cloveka je stale lahsi... Preto nesudme,aby sme neboli sudeni...prajem vela pokoja a radosti do srdca
🙂 dakujem
@johanna_b kludne mi napis ip,ked budem vediet poradim
Reprodukcna imu ologia je novinka ,mnoho zien ma silnu imunitu vplyvom autoimunitnych chorob,alebo roznych zapa!ov a plod sa neuchyti alebo neudrzi.Napr.su bunky tnf ,ktore bojuju proti bakteriam,nadorom atd.atd.a plod v prvych stadiach delenia vysiela podobne bunky ako maju nadorove,ked su tnf premnozene,bojuju proti plodu.alebo mozes mat bunkovu imunitu na spermie,trofoblast,zvysene nk bunky,pripadne protilatky,ktore vytvaraju tromby v placente a potratis..preto treba ist na repro imuno.beru len krv.ked nechcete davat semeno , z krest.dovodov,tak ides na vysetrenie len ty,bez muza.Aj yak si ty podstatna.
Rada by som reagovala za seba.
1. Nesudim nikoho. So zenami, ktore nemozu dlhsie otehotniet (roky) mam hlboky sucit. Navyse, kazdy ma inu povahu a vyrastal v inom zazemi, preto tazko povedat, ako by sa bol zachoval na mieste ineho. Ako bolo vyssie spomenute, vnimam cely tlak a bolest okolo neplodnosti. Avsak je rozdiel niekoho odsudit a rozdiel poukazat na "techniku" oplodnenia v repro centrach v jej sirsom pohlade prihliadac na to, ze clovak ma nekonecnu hodnotu. Ak to niekto nepovazuje za relevantne, tak nema co riesit, ci uz bol alebo sa chysta.
2. Ak vytocila niektore "veriace" (ale i "neveriace") moja teoreticko-fylozoficka uvaha s autorkou, preco tam idu, tak sa im ospravedlnujem. Ak sa totiz bavime o krestanstve, knazoch a papezovi, tak je dobre si precitatat obcas aj papezke encykliky. 1 z papezkych encyklik Donum vitae, hovori: „Ľudské zárodky, ktoré sa získali postupom in vitro umelým oplodnením v skúmavke, sú ľudské bytosti a nositelia práva: ich dôstojnosť a ich právo na život treba rešpektovať už od prvého okamihu ich existencie..... Sucasny papez Frantisek je rovnako za ochranu a uctu k zivotu i prirode. Ak ma vsak prispievatelka dai ine relevantne materialy, tak nech uvedie.
3. Ak "fanaticky veriaci" je pre niektore ten, co zo svojimi poznatkami neostal na urovni 3. Rocnika na ZS (myslim z nabozenstva), ale snazi sa dalej ucit a hladat odpovede na otazky, je to ich nazor.
4. A suhlasim s maminkou1986, ze ak sa nic nezmeni, tak za par rokov mozno uz nebude co riesit vzhladom na socio-ekologicko-ekonomicko-politicku situaciu.
5. A nakoniec vsetkym prajem pokoj a dobro.
@johanna_b skús ešte reprodukčnú imunológiu a infektológiu, keď ostatne vyšetrenia máte OK. Ja tiež vždy o mimčo prídem v 5-6 tt 😥
@michellevendero asi najjednoduchsie je inofolik
A vitam. D3
Plus neviem ci aj ala s nac nie su na tomdobre mrkni v mojej skupine v clankoch
@zibi vitamínom D sa už dopujem
Neviem ci to pomoze ale možno to bola náhoda ale skúsiť to môžte. Otehotnela som a donosila baby keď som brala wobenzym ale celé tehu . A bola som v tom čase aj nachladena keď sa to uhniezdovalo.
Predtým som potratila v 5.tyzdni. a všimla som si že keď som otehotnela v 1.tehu neúspešnom tak sa mi zacali tvoriť červené minibodky na nohách
@michellevendero nasla som clanok, kde sa spomina fertility massage, akurat je v anglickom jazyku:
http://natural-fertility-info.com/fertility-mas...
suhlasim s tym clankom. ja napr. neovulujem. ako je rok dlhy nemenstruujem a nevytvaram ziadne vajicka. 1x po ivf som v 5tt potratila a neviem preco. imuno, hemato, gen. boli ok. je ale pravda ze v centrach je kopa zien, ktore tam byt nemusia... ovuluju, len to chce cas. ja by som sa bez centra nikdy nestala matkou. ani nou niesom, skusim to este raz a potom si podame ziadost o adopciu. je pravda ze centra maju z toho biznis. moje prve ivf vyslo na 3500€. druhe zrejme tiez tolko.... o ohss som nevedela nic a ani mi nic nehovorili. to je vsetko pravda. ale skor by som apelovala na zeny, ktore tam ist nemusia, aby to neskusali. centra su pre zeny ako ja, pre zeny bez vajickovodov, vajecnikov atd...
@lapersefona to vazne s wobwnzinom sa to podarilo? a ako ste na to dosli?

@dai a tvoja urazka na margo "bezdetnej" prispievatelky bola o com?