Aký je rozdiel medzi IVF a ICSI?
poradte mi prosim
http://www.iscare.sk/vsetko-o-neplodnosti/slovn... tu mas vsetko vysvetlene, staci ked sa prerolujes dole podla abecedy. cize aby som bola presna, IVF je oplodnenie vajicka spermiou v skumavke a ICSI - ked tu spermiu do vajicka vpichnu
ivf- umelé oplodnenie spôsobom, že manželove spermošky nechajú prirodzene oplodniť vajko - tento spôsob hradí poisťovňa 3x do 39 rokov
IVF-icsi - umelé oplodnenie spôsobom, že z manželových spermošiek vyberie embryologička tú najkrajšiu a vpraví ju do vajka ( väčšinou je to pri zlom spermiograme) tento spôsob si plne hradíš sama
ak by si chcela ešte nejaké info- pýtaj sa ....mám to za sebou 3 x a teraz práve podstupujem 4 ivf, ak budem vedieť poradím....papa
@sony44 ahoj moja,neide mi IP,ako sa máš? 😵
@annamary27 - ahoj ani mne, nešlo mi to tej kočke poslať, tak som to strelila takto ....
@annamary27 - no pichám injekcie odušu, tak uvidíme výsledok....čakám taký istý darček k Vianociam ako ty 😉 😉 😉
@sony44 takže ďaľšie IVF?,držím palce aj ja Tebe 😀
@annamary27 - áno, nie je čo riešiť a ani na čo čakať.... ☹ ďakujem....snád sa na nás už usmeje šťastie 😉
@maksia neide mi IP,tak sa Ti ozývam takto,určite Ti odpíšem na tvoju otázku,ked mi IP pôjde. 😉
@wejbynka - no rozpíšem Ti to tu, lebo mi nejde IP, snád to nezmažú :
ivf - icsi :
- lieky - časť Ti preplatí poisťovňa a časť si hradíš ( ja som doplácala za lieky okolo 300 e)
- bežné kontroly a odbery krvi sa v našom centre neplatia, kontrolami sledujú rast folikulov, ktoré ked dosiahnu požadovanú veľkosť Ti odoberú a nasleduje samotné oplodnenie a to môže by ivf alebo ivf icsi
- ivf - za oplodnenie týmto spôsobom neplatíš hore som ti uviedla aký je to spôsob
- ivf - icsi - za toto oplodnenie platíš a suma sa odvíja od počtu oplodňovaných vajok myslím, že od 240 eur do 550 eur - podľa cenníka centra ( napr.odoberú ti 3 vajká a budú ich oplodňovať icsi, tak budeš platiť 240 eur, ak ti budú oplodňovať 16 a viac vajok tak tých 550 eur)
- potom ked sa vajká oplodnia, tak sa kultivujú 3 dni alebo viac - výber je na tebe, čo si zvolíš ( my sme ju mali 2 c a pri 3. ivf nie, ale už by som bez nej nešla- ale to je môj názor)
- kultivácia 3 dni - hradí poisťovňa
- kultivácia 5-6 dní - nehradí poisťovňa -platíš ty cca 165 eur
po kutivácii, ak bude nejaké embryjko vhodné na transfer, tak ideš na transefer - neplatíš nič a ak Vám ostanú pekné embryjká tak si ich dáš zamraziť a to nehradí poisťovňa - hradíš sama - cca 50 eur a ich uskladnenie na rok cca 80 eur ( s týmto ale nemám skúsenosť, lebo my sme nemali nikdy zamrazené) to je asi v skratke
Nás to jedno ivf vyšlo niečo ku 1000 eur - tiež sme mali icsi a mala som do 10 vajok
sony44@ a ty si si kde tento zakrok davala robit ak sa smiem spytat?
sony44@ no a presne to je toto, ja mam kliniku kde teraz citam ze za ICSI je u nich standart za ktory sa neplati🙂...lebo teraz pred vianocami 1000eciek by nam asi nevyslo tak si ma aj celkom vystrasila najpr a ste tam spokojny v iscare?
@wejbynka ahoj,my sme za icsi v GF v &BA platili tiež okolo 400eur,mala som veľa 15vajíčok,ktoré napichávali.
luga@ hej hej uz vieme🙂...boli sme tam doporuceny, co som aj celkom rada lebo ked som bludila po nete tak tie ceny sa splhali do neskutocnych cien:(
ahojte, tiez ma o chvilu caka IVF, tak si pomaly citam co vsetko to zahrna. Je teda istejsie IVF s ICSI a predlzena kultivacia? Ako dlho trva ta predlzena kultivacia?
@ivanya ahoj...pokiaľ manžel nemá dobrý spermiogram, tak sa ICSI robí automaticky...keď má dobrý, tak netreba. Pri predĺženej kult. sa nechá embryo v laboratóriu vyvíjať cca 5 dní-6 dní. Normálne iba . Je to dobré, pretože keď ti ho vložia je už vyvinuté do vysokého štádia a o to rýchlejšie sa uhniezdi. Zároveň tie slabé embryá PK neprežijú a máš teda väčšiu istotu, že dostaneš do bruška to čo prežilo a je teda kvalitné.
@ivanya ahoj,my sme mali viackrát ivf s icsi a predlženou kultiváciou,vždy ukážkové blastocysty vložené a podarilo sa až na štvrtý vklad,takže istotu nemáš zaručenú,je to vo hviezdach,ale ak sa dá treba využiť maximum čo ponúkajú v rámci ivf.a hlavne veriť tomu,že sa zadarí 😵
ahojte snazilky ako sa vam dari.ja som zacala stimulovat ,dipherline,gonal.pergoveris,pregnyl.dlhy protokol.vo stvrtok idem na kontrolu tak uvidime .drzte palce 🙂
@sony44 ahoj čitala som tvoju diskusiu o umele oplodnenie pisala si že 3 x sa vam ne podarilo na 4x sa vam podarilo?vieš čaka nas to iste ideme do ba vo ferticentre a lekar nam navrhol inseminaciu od darca lebo manžel ma azoospermiu a neviem ktore je preanejšie a uspešnejšie umele oplodnenie alebo inseminacia vobec sa vtom ne viznam aky je rozdiel?vdaka za info.

http://www.iscare.sk/vsetko-o-neplodnosti/slovn... tu mas vsetko vysvetlene, staci ked sa prerolujes dole podla abecedy