icon

Azoospermia Dr. Kočí

aragorn
20. nov 2014

Dobrý večer. Začal by som skúsenosťou s "liečbou" azoospermie na Slovensku. Po prvotnom šoku pri prvom spermiograme, nasledoval kolotoč vyšetrení, genetika, endokrinológia, urológia. Podľa lekárov všetko v norme. Nasledovala návšteva CAR, kde nám bol hneď navrhnutý darca alebo zákrok Tese, bez akejkoľvek zmienky o možnej liečbe. Zákrok bol kapitola sama o sebe. Podľa lekára mal trvať 45 minút, reálne trval cca 15 minút. Po prebratí z narkózy na izbe mi doktor medzi dvermi oznámil, že vo vzorkách nič nenašiel a rozmrazujú darcu. Jedna vzorka bola odoslaná na histológiu. Výsledok bol ako zlý vtip. Citujem: "vzorka je nereprezentatívna", to znamená , že bola príliš malá, čiže nedostatočná k ďalšiemu skúmaniu. Takže ani po zákroku Tese, ktorý stál nemálo peňazí, sme nevedeli o nič viac ako pred zákrokom. Nikto sa mojím problémom viac nezaoberal. Počas bádania na nete sme narazili na zmienku o Doktorovi Kočím z Prahy. O jeho úspechoch a skúsenostiach pri liečbe azoospermie. Našli sme kontakt a pána doktora sme emailom oboznámili s výsledkami vyšetrení a o postupe a výsledkoch Tese ( histológie ). Pán doktor hneď na druhý deň odpísal a jeho vyjadrenie nás prekvapilo. Podľa neho mám na môj vek príliš nízky testosterón a naopak hraničný (vysoký) estrogén, takže hormonálna nerovnováha . A ohľadne Tese sa vyjadril ako o premrhanej šanci , kedže mi boli odobraté vzorky iba z jedného semenníka a neboli hľadané cielene pod mikroskopom fungujúce kanáliky, kde by sa mohli tvoriť spermie . Vzorka na histológiu nebola tiež odobratá v dostatočnej veľkosti, takže o vnútornom stave mojich semenníkov nevieme doteraz nič. Takže sa aktuálne sa u pána doktora liečim. Pichám si Pregnyl 1500 na zvýšenie testosterónu a Agapurin na zlepšenie prekrvenia semenníkov. Neviem ako dlho bude trvať liečba a ako to dopadne ale aspoň viem, že sa môj problém rieši a mám šancu, že raz budem biologický otec. Aj keby to nevyšlo viem, že som pre to urobil fakt maximum . Preto ľudkovia chcel by som vám povedať, nevzdávajte sa, azoospermia je ťažká diagnóza ale nie vždy je neriešiteľná aj keď na Slovensku sa liečbe mužov nevenujú. Obráťte sa na odborníka Andrológa, nechajte si poriadne vyšetriť hormóny. Nie vždy je všetko ok aj keď to tak vyzerá.

Strana
z2
michaela167
27. máj 2025
@katarinka_

@jeni12345 ahoj, áno, stále sa tomu venuje, my sme s ním konzultovali mailom

@katarinka_ ahoj ako ste dopadli? Aj my to práve riešime

tatianaja
28. máj 2025
@michaela167

@tatianaja ahoj ako ste na tom s liečbou u dr. Kočího? Máme rovnaký problém a chcela by som zistiť viac info

@michaela167 máš FB?

jodo27
29. máj 2025

@aragorn aj mna by zaujimalo či sa ta azoospermia zmenila

michaela167
29. máj 2025
@tatianaja

@michaela167 máš FB?

dagmarkozmova
Autor odpoveď zmazal
tatianaja
4. jún 2025
@dagmarkozmova
Odpoveď bola zmazaná

@dagmarkozmova áno stále pracuje.. trvá mu nejaké 2-3 dni až odpíše na email

dagmarkozmova
Autor odpoveď zmazal
rudojazvec
30. jún 2025

Zdravim, skusim tu. Nema nahodou niekto skusenosti s liekom Brevactid? Je pre muzov aj zeny. Skusam zistit, kde je mozne ho kupit na Slovensku, pripadne v Rakusku. Dakujem za vase odpovede 🙂

martinam1312
4. dec 2025
@rudojazvec

Zdravim, skusim tu. Nema nahodou niekto skusenosti s liekom Brevactid? Je pre muzov aj zeny. Skusam zistit, kde je mozne ho kupit na Slovensku, pripadne v Rakusku. Dakujem za vase odpovede 🙂

@rudojazvec Dobrý deň, prosím Vás zohnali Ste niekde v okolitých štátoch Brevactid? Ďakujem

Strana
z2