icon

Bojím sa IVF. Ako ste to zvládli?

anusik2
3. jún 2011

v auguste ma čaka IVF, bojim.. bojim... ako ste to ostatne zvladli?

bobricek
6. feb 2012

Ahojte, zajtra si mám začať pichať prvý krát dipherelin a gonal, ale neviem či môžem aj večer. Viete mi niektorá poradiť?

ylin
6. feb 2012

@vikad Podari sa uvidis, o 9 mesiacov budete spolu 😉
A zacnu krasne starosti...

anusik2
autor
7. feb 2012

@bobinka77 ahojky, ano..hned na prvy krat to vyslo.. zakrok bol uplne v pohode, bala som sa ze co to bude, ale je to malina.. toho sa nemusis obavat, uz len potom vyckavat ci sa to zdari alebo nie..drzim palce!!!

ylin
10. feb 2012

@vikad Ako sa citis?

vikad
10. feb 2012

@ylin no, myslela som, ze to bude lepšie, ale výsledky v nemocnici sú ok, v pondelok idem na kontrolu ku gynekologicke, na usg, lebo v nemocnici mi Ho neurobili teraz, tak ona chce bediet čo a ako a ja tiež, lebo mi az tak super Nieje. Ale je to lepšie, ako ked som šla na pohotovosť. Mam hlavne vela pit ... A ty ako?

ylin
13. feb 2012

@vikad no co bolo na USGcku, ako ti to napreduje? Ja zajtra chcem ist na vysetrenie, ale musim zajst k inemu doktorovi, moja lekarka tu 2 tyzdne nebude. Mam trochu obavy, trocha nadeje...

vikad
13. feb 2012

@ylin Ahojky. Na usg som bola, vajecniky sa mi zmensuju, co je super, ale dýcha sa mi stale nie na sto percent, tsk mi lekárka povedala, ze mam skočiť ns interné alebo na ortopediu, pokial to bude pretrvávať. Dnes mi vzala aj krv na hcg, ale neviem, ci to nieje prilis skoro. No, ved uvidim ...

bobinka77
16. feb 2012

@anusik2 Ďakujem krásne, dúfam že to vyjde aj mne.... 😵 😵 Aj tie injekcie boli v pohode??? Inak pozerám že čakáš dvojičky, to je super, to ti vložili 2 alebo číra náhoda??? 🙂 🙂 🙂 Tehotenstvo zvládaš ako s dvoma bábikami???

anusik2
autor
17. feb 2012

@bobinka77 urcite to vyjde.. Injekcie boli v pohode, sama som si pichala do nohy, vobec necitis a to ja som bojko rojko co sa tyka pichania injekcii. su take tenucke ze fakt sa nemas coho obavat. cakam dvojicky, vlozili mi iba jedno vajičko.. xixi. tehotenstvo od zaciatku v pohode , teraz je to vsak zlozitejsie, vacsie brusko ma zatazuje, plus trpim nespavostou.. to je moj najvacsi problem. inak sa to da zvladnut..

ylin
19. feb 2012

@vikad ako sa ti dari? vies uz nieco nove?

vikad
19. feb 2012

Úkon, mam sa Celkom fajn. Som sice prechladena a Verim, ze bambulky to neohrozí, nové zatial nic. Zajtra idem na krv, tak som zvedavá ale sa aj bojim ...

ylin
20. feb 2012

@vikad uz vies vysledky z odberu krvi, ci este musis cakat?

vikad
20. feb 2012

@ylin Ahoj mojka. No, už viem, je to negatívne, z čoho som velmi smutná. Tak som mala pocit, že teraz to vyjde, ale nič ... ešte máme 5 mrazáčikov, ale neviem, či si nedáme chviľočku prestávku, do jari-leta. Chcem urobiť štátnice v kľude a potom sa venovať tomuto ... a začíname rozprávať s manželom o adopcii 🙂, aspoň, že je taký ústretový. Och, ako ho veľmi ľubkam 🙂

ylin
22. feb 2012

@vikad Ach to ma velmi velmi mrzi, tak som vam drzala palce... Ja som v piatok vecer mala spontanny potrat v 9. tyzdni, len som ti nechcela pisat o takych smutnych veciach ked vy ste este mali nadej. Dufam ze sa mi ten zial podari prekonat a ze najdem volu o5 sa do toho pustit aj ked s nejasnym vysledkom...
Tak som na teba myslela a zelala si aby to aspon tebe vyslo, velmi som vam to priala. Teraz zelam uspesnu buducnost, nech sa uz rozhodnete akokoľvek. Pa a drž sa.

vikad
22. feb 2012

@ylin Moja zlatá, je mi to veľmi ľúto. Čo sa stalo? Nik ti nepovedal príčinu? Och, ja som potratila minulý rok v 6 tt a bolo to veľmi bolestné. Asi to nepomôže, ale ja som si povedala, že to malo takto jednoducho byť, lebo príroda to tak zariadila. Utešovala som sa, že niekto drží určite nadomnou ochrannú ruku a bábo bolo choré, tak mi ho radšej takto vzali preč ... Neboj sa, ja viem, žiaľ je veľký, ale to prejde časom a bude dobre. Bola si po IUI? Alebo po akom a ktorom zákroku? Držkaj sa moja, myslím na Teba a veľmi ti držím palce. My uvažujeme už aj o adopcii, hoci máme ešte 5 mrazáčikov.

bobinka77
22. feb 2012

@anusik2 Tak to len nejako vydrž, držím Ti palce s drobcami 🙂 🙂 Ja si mám pichať injekcie do brucha, kus sa toho bojím ale najhoršia bude asi prvá a potom si hádam aj zvyknem, začínam si ich pichať 2.3. tak uvidím. Pa pa 😀

anusik2
autor
22. feb 2012

@bobinka77 kto ti povedal ze musis si pichat injekcie prave do brucha??? mne bolo povevedane ze kludne mozem do nohy.. alebo ruky.. ze v tom nie je rozdiel.. do brucha by som si nikdy nepichla.. xi. drzim palce, nech ti to vyjde.. a pozor na dvojičky!!!! xixi moze sa stat, ze dopadneš ako ja..

ylin
22. feb 2012

@vikad 2 a pol roka sme skusali a nedarilo sa, zacali sme to riesit - cely postup od zaciatku, v decembri som bola na lsk - jeden vajickovod celkom nepriechodny, druhy ako tak ale tiez ziadna slava. V polovici januara som mala ist ku Hermanovi... no a prave vtedy mi meskalo a zistila som ze som tehotna. Tesila som sa ako blazon. Este rano som na USG videla ako mu bije srdiecko... a vecer uz bolo po vsetkom

vikad
23. feb 2012

@ylin Ach, tak to mi je naozaj ľúto. Muselo to byť strašné. A teraz kedy a aké ešte procedúry Ťa čakajú?

ylin
23. feb 2012

@vikad teraz na ukoncenie tejto kapitoly mojho kratkeho tehotenstva este nejake odbery krvi a kontrolne usg. A co bude potom? Este sama neviem, neviem o tom teraz rozumne a realne uvazovat, len viem ze by som este chcela mat babetko.

mackaso
23. feb 2012

Ahojte, čaká ma IVF, chcela by som vás poprosiť, o radu, injekcie sa začínajú pichať v deň nástupu menštruácie, alebo nezávisle od nej?

vikad
23. feb 2012

@ylin Ahoj moja. Neboj sa, určite bábätko budeš mať. Len na to treba čas, ja v to verím 🙂

vikad
23. feb 2012

@mackaso No, to by ti mali všetko povedať v centre, kam chodíš ... Držkaj sa 🙂

ylin
23. feb 2012

@vikad dakujem, drzim nam palce... tebe babetko aj mne babetko. plati?

bobinka77
23. feb 2012

@anusik2 Mne koordinátorka ukazovala že do brucha, inú možnosť mi neuviedla..., ale skúsim to a uvidím. Každé centrum možno vysvetľuje ináč, alebo máme rozdielne injekcie. Ja chodím do Heliosu do Martina. Radšej dvojičky ako žiadne, veď dvojičky to je také krásne 🙂 🙂 určite náročnejšie ale o to krajšie 😵 😵 Dúfam, že mi to však vynde na 1 krát ako Tebe 😵

mackaso
24. feb 2012

@vikad Ďakujem, si zlatá 🙂 , nejako to zvládnem 🙂, ale injekcie sa bojím a neviem si predstaviť, že si ich ešte budem pichať 3 týždne a sama

anusik2
autor
24. feb 2012

@bobinka77 budem ti drzat palce, nech ti vsetko dobre dopadne

vikad
25. feb 2012

@ylin Jasné moja, zvládneme to, neboj nič 😀

vikad
25. feb 2012

@mackaso Neboj sa, ja som sa tiež veľmi bála. Na prvú injekciu som šla do centra a potom som doma pichala ... niekedy sa stalo, že na dvakrát, lebo mi nejako ihla nechcela ísť do kože, a raz som asi chytila nejaký nerv, ale zvládla som to, aj ty to zvládneš, neboj sa. Držím palčeky 🙂

mackaso
27. feb 2012

@vikad Ako si sa cítila počas tých injekcií? Počula som, že dokážu rozhádzať celý organizmus, ďakujem za povzbudenie a rady, maj sa krásne.