icon

Bojím sa IVF. Ako ste to zvládli?

anusik2
3. jún 2011

v auguste ma čaka IVF, bojim.. bojim... ako ste to ostatne zvladli?

vikad
27. feb 2012

@mackaso Ahoj moja. U mňa sa neprejavilo žiadne rozhádzanie organizmu 🙂. Prešla som tým nejako úplne v pohode. Možno som bola trošku citlivejšia na podnety z vonka (film, zvieratká), ale to ja som aj bez toho. Ale každý organizmus je iný. Držkaj sa a neboj sa 🙂

mackaso
27. feb 2012

@vikad Kvôli malinkému zvládnem všetko, len keby sa to podarilo, už ide jar a slniečko, to bude v pohode, ja som tiež citlivá a nerobí mi problém, si pofňukať pri filme, ahojky 🙂

vikad
27. feb 2012

@mackaso Budem ti držať palčeky. Dá sa to zvládnuť, len pi naozaj vela tekutín .-)

mackaso
28. feb 2012

@vikad Budem sa snažiť, práve som si uvarila pol litra čajíku, nevieš prosím ťa, aké bylinky sa v tehotenstve nesmú piť? Čo je najvhodnejšie piť v tehotenstve? Asi ani minerálky veľmi nie, však? Ďakujem za rady 🙂

vikad
29. feb 2012

@mackaso Ahojky. To je dobré, čajík pi, ale aj vodičku 🙂 S tými bylinkami skutočne opatrne. Neviem presne, ktoré sa môžu a ktoré nie, ale isto viem, že šalviu v žiadnom prípade, ani alchemilku (ked už si tehu). Ale ked si dáš do GOOGLE bylinky a tehotenstvo, tak sa vieš preklikať na rôzne informácie. Ja som sa tiež len tak dostávala k info 🙂 Držím palčeky, moja. Pa

sherny
29. feb 2012

Ahojte kočky. Chcela by som sa Vás opýtať, po akom dlhom čas snaženia Vám doky odporučil IVF? a môžeme ísť na IVF ked je manžel v poriadku, len problém je podľa všetkého len vo mne? dakujem

brita
29. feb 2012

@sherny My sme isli do centra po roku snazenia a dobre sme urobili, lebo bez IVF by sme sa nikdy nikam nedostali. My sme sa tak rozhodli sami, gynekolog ma chcel liecit inak - dufastonmi a podobne, ale ja som nesuhlasila. Samozrejme, IVF je vhodne aj vtedy, ked len jeden z partnerov ma problem. Neboj sa, urcite vam nieco vhodne navrhnu. 😉

sherny
29. feb 2012

No my sa snažíme 3 roky, z toho tak 2 roky s rôznymi liekmi, a rok chodím na folikulometriu.
Tento mesiac som mala laparku, niečo odstránili, vaječníky priechodné, podľa všetkého všetko ok... tak ja už neviem čo daľej ☹

ga79
3. mar 2012

JA SOM BOLA NA ODBERE v stredu teraz a v pondelok idem na transfer...injekcie boli v pohode 3 tyzdne som si pichala..takze BABULKY NICOHO SA NEOBAVAJTE...ja co som len mala strach z uspania pri laparke a pri odbere vajicok🙂...a este coho sa obavam je OHSS ale dufam ze to nepride...takze baby smelo do toho🙂) a tiez som taky bojko🙂

ga79
3. mar 2012

@vikad ahojcek prosim ta ako sa u teba prejavil OHSS a kedy ti to zistili? v ten den ako si isla na vkladanie?v tedy este vysetruju alebo robia sono? ja idem teraz 5.3...a dost sa obavam toho OHSS stale pijem..brusko je taka nafuknute ale bolesti nemam...

sherny
3. mar 2012

@ga79 ahoj, ty si musela ísť na laparku iba kvôli vybratiu vajíčok, alebo aj niečo iné?

lisian
3. mar 2012

ahojte 🙂 vedeli by ste mi poradit ohladom alchemilky? buduci tyzden zacinam stimulovat a neviem ci ju mam pit, alebo radsej nemam ☹

vikad
3. mar 2012

@sherny, ohss sa u mňa prejavilo v deň odberu vajíčok. Uz doma som mala nafuknute brucho, akoby som sa velmi prejedla, až do prasknutia a potom som sa nevedela ani nadýchnuť. Mala som dosť zväčšenej vajecniky a boli polycystycke. V nemocnici som bola tri dni. Vložili mi dve embrija, ktoré sa zialbohu neuchytili... Tak mame este 5 mrazacikov, ale ja som uz na konci so silami ... Psychicky ... Moja, drz sa, bude to ok, neboj. Držím palceky.

vikad
3. mar 2012

@ga79, ohss sa u mňa prejavilo v deň odberu vajíčok. Uz doma som mala nafuknute brucho, akoby som sa velmi prejedla, až do prasknutia a potom som sa nevedela ani nadýchnuť. Mala som dosť zväčšenej vajecniky a boli polycystycke. V nemocnici som bola tri dni. Vložili mi dve embrija, ktoré sa zialbohu neuchytili... Tak mame este 5 mrazacikov, ale ja som uz na konci so silami ... Psychicky ... Moja, drz sa, bude to ok, neboj. Držím palceky.

vikad
3. mar 2012

@lisian Ahojky. Pokiaľ Viem, alchemilka sa pije dva týždne Od zaciatku menstruacie, od prveho dňa. Potom uz nie, ale pre istotu si to over na nete. Držím palceky.

ga79
4. mar 2012

@vikad DAKUJEM...🙂..VERIM TI, PSYCHIKA JE STRASNA...ja teiz premyslam a vsetci mi hovoria nemysli na to ...ale to sa neda ..kto to nezazije nevie posudit.....ale skus sa tak pousmiat a povedat si ze raz budem mat deticky a potom ma budu jedovat🙂)...nebojkaj...musime to vydrzat...

ga79
4. mar 2012

@sherny ahojcek ja som bola na laparke...kvoli endometrioze+ priechodne vajecniky ci su a vsetko s tym spojene aby ma videli z vnútra poriadne...to som bola v novembri...v koncom januara schvalili ziadost v poistovni ...a zacala som pichat injekcie 3 tyzdne...v stredu bol odber vajicok...a zajtra ideme na vklad🙂 ..tak snad to vide...:(..🙂

lisian
4. mar 2012

@vikad dakujem za odpoved, ja som chcela hlavne vediet to, ze ci ju mozem pit pocas stimulacie, cize v kombinacii s injekciami. tamto je pravda, ze od menstruacie po ovulku 🙂 cize v mojom pripade od menstruacie po vklad 😀

sherny
4. mar 2012

@vikad dakujem za vysvetlenie.to ma moc mrzi ze vam to nevyslo.velmi dobre poznam ten pocit nestasta a zufalstva.neboj to bude dobre,podari sa to.hlavu hore.drzim polceky

sherny
4. mar 2012

@ga79 moc,moc drzim palceky aby to vyslo.raz sa nam to vsetkym snazilkam podari.ja tomu verim 🙂

ga79
4. mar 2012

@sherny aj ja tomu verim...🙂

vikad
4. mar 2012

@ga79 Vydržíme, to len na človeka príde niekedy taká "depka" ... 😉

vikad
4. mar 2012

@lisian Uff, tak to naozaj neviem, moja

vikad
4. mar 2012

@sherny Ďakujem moja. Asi som Ti omylom poslala info, ale aspon sme pokecali 🙂 Tieto stránky sú super, lebo si tu navzájom dodávame nádej a optimizmus a to je pekné ... Držkaj sa aj ty 🙂

sherny
5. mar 2012

@vikad dakujem 🙂 🙂

pondelok2012
5. mar 2012

Ahojte.môže mi niekto ponúknuť Puregon 600IU,alebo Gonal 450IU, a cetrotide 0,25 mg,vopred Vám ďakujem.

pondelok2012
7. mar 2012

😖

ga79
8. mar 2012

babulky poradite zabudla som zobrat v urcitu hodinu utrogestan ..,ako pokracovat dat si ju? neni nikde ani v letaku ..co a ako, ak sa zabudne vlozit alebo uzit...dakujem 🙂

mravvcek
23. mar 2012

Baby prosim vas poradite mi?Sestra mala vlozene oplodnene vajicka,zial neuspesne :( dostala menstruaciu. 7 dni krvacala,vcera prestala a dnes zacala zase,boli ju hlava,je jej na vracanie a ta krv je jasno oranzova,je to ok?Kolko zena menstruuje ked je neuspesne IVF?Dakujem za odpoved.

och
23. mar 2012

@mravvcek toto nie je OK nech uteká na pohotovosť 😕