icon

Boli ste už v Gyn - Five na IVF?

andynkoo
10. máj 2010

Chcem sa vas opytat ci ste tam boli?Mate tam nejake skustenosti??Ja tam chodim gyn fiv ale piatok tam idem odbor krv zistit ci som tehotna alebo ne.Ak sa mi nepodari tak idem na umelom oplodenie.A na umelom oplode 🙂 nie tam robia gyn fiv alebo nekde do nemocnice ruzinovej??Lebo ma poslali do ruzinova ked som bola na laparoskopiu.Takze chcela som vas vediet.Dakujem

annamary27
16. aug 2010

@marianka27 diphereline injekcie mi pichávala mama/zdravotná sestra/ do ramien,každý druhý den sme striedali ramená,aby som nemala modriny,to sa dáva pod kožu a treba to pichať tak pomalšie,aby to neštípalo.Potom sa mi k tomu pridružil Puregon,to sa aplikujem v pere a musí to byť v chladničke,tak to som si pichávala sama do faldíkov na bruchu,to ma ani nebolelo.Potom tretia injekcia Menopur išla do riťky,to mi tiež dávala mama.

marianka27
16. aug 2010

@annamary27 🙂 vďaka za info...teraz už len čakať, čo bude, ako bude...čo si budem pichať ja a koľko...keď som bola malá pri pichaní injekcie ma držali štyri sestričky a mama....teraz sa budeme musieť držať dvaja 😀

annamary27
16. aug 2010

@marianka27 rado sa stalo,kým môžem pomôžem a poradím,možno začneme v podobnom čase stimulovať,kým Vám príde genetika a nám žiadosť 😎

marianka27
18. aug 2010

@annamary27 tak to by bola sranda....ja z okolia nepoznám nikoho, kto by podstúpil UO...a ani nikto netuší, že to ideme podstúpiť aj my...snažíme sa to zvládať sami dvaja...

annamary27
18. aug 2010

@marianka27 u nás to vedia rodičia,svokra,sestra,krstná,3kolegyne v robote,šéfka a 3kamošky.Rodičom sme to museli vyklopiť,lebo tento rok zažili už jedno prekvapko,ked sme sa tajne zobrali iba s dvoma svedkami,tak dalšie prekvapko by ich asi dorazilo a žijeme so svokrou,tak tie časté návštevy centra sa nedali zatajiť.Ostatný si len domýšlajú prečo som bola v juni tak dlho PN a už rozširovali,že som tehu a teraz sa divia,že nie som.

marianka27
18. aug 2010

@annamary27 no teda 🙂 tajná svadba 😀 je nutné byť PN? to ja by som nerada....tie dva týždne čakania na výsledok by trvali tri mesiace asi 🙂

majaja75
18. aug 2010

@marianka27 my sme boli a vďaka Bohu uspešne....u mňa to v robote vedela kolegyňa a riad, lebo som meškávala do roboty kvôli vyšetreniam...a potom sa to dozvedela rodina, ale už až po. Držím palce

elisa7
18. aug 2010

drzim vam palce 🙂 my mame dvojicky made in Gyn Fiv 🙂

annamary27
19. aug 2010

@marianka27 tak ja som bola radšej PN lebo v robote mám dosť veľa behačiek,stresov a hlavne ťažkých vecí ,ktorými by som si len niečo vykoledovala.Robím v zdravotníctve a teraz na jesen budú pribúdať soplaví a chorí ludia,tak sa chcem vyvarovať nákaze,aby som nemusela prerušiť stimulku a hlavne po ET môže byť nebezpečná aj obyč.chrípka a celý pokus môže byť v čudu.

marianka27
19. aug 2010

@annamary27 to máš pravdu, treba sa vyvarovať všetkému zlému a chrípky a potobné hávede tu budú na jeseň určite ...uvidím, ako to budem brať ja, ako na tom budem 🙂 nechcela by som byť na PN dlho, určite po každom zákroku aspon dva tri dni...ale nič dlhodobejšie...snáď to bude pohodové tehotenstvo, ak už máme také menej pohodové oplodnenie 🙂 zajtra ideš do gynfiv, že? tak držím palce, nech vybavíte formalitky, mne už asi v septembri vypíše dr. recepty na injekcie, tabletky...

marianka27
19. aug 2010

@elisa7 to by som aj ja najradšej 🙂 uchytili sa obidve embryjká? v čom bol u vás problém? bol na tvojej alebo partnerovej strane? pýtam sa preto, lebo tak nejak sa spolieham na to, že keď som viac menej v poriadku, t.j. žiadne zrasty, všetko priechodné... žeby sa mohli embryjká uchytiť s veľkou pravdepodobnosťou, ale možno to od toho ani nezávisí, hm?

marianka27
19. aug 2010

@majaja75 takže budete mať o chvíľku doma Mišku, to je super 🙂 pozerám, že máte doma aj 12 ročnú, tu ste splodili prirodzene? alebo ste tiež boli na UO? ja rodine ani známym nechcem o UO hovoriť zatiaľ..

elisa7
19. aug 2010

@marianka27 u nas bol problem v muzovi, ja som ok 🙂 , a vkladali mi az tri, dve z nich sa uchytili. tri mesiace pred tym som potratila v 11.tt- to bolo nase 3.IVF a dvojicky mame z KET....neviem od coho to zavisi, niekomu sa podari na 1.krat, nam napriklad nevyslo ziadne predchadzajuce IVF ani KET, a toto bol vlastne az siedmy pokus 😝 na druhej strane mam pocit, ze som bola nan najlepsie psychicky pripravena.treba verit a nestresovat sa 🙂

marianka27
19. aug 2010

@elisa7 teda, to vás obdivujem🙂 siedmykrát vravíš? vidím, že sa to oplatilo 🙂 ako dlho to trvalo? od prvého až po siemy pokus? ako si znášala tie neúspechy? je super, že si to nevzdávala 🙂

elisa7
19. aug 2010

@marianka27 no od prveho po siedmy vyse 8 rokov 😝 ale starsia dcera sa podarila prirodzene po prvom neuspesnom IVF- taky nas maly zazrak. ked mala 2 roky, nasledovali pokusy o druhe babo-2xKET, 2.IVF a KET-vsetko neuspesne, a potom dva roky pauza lebo som to vzdala a nechcela som uz nikdy viac. ale tuzba po dalsom babetku nakoniec zvitazila-a ked som potratila po 3.IVF, bolo to to najhorsie co som kedy zazila ale strasne ma to nastartovalo na ten posledny pokus-a vyplatilo sa 😀 dvojnasobne 😀 takze baby nevzdavajte to!!!

marianka27
19. aug 2010

@elisa7 🙂 je to možné vôbec? že sa to podarí prirodzene po neúspešnom ivf? ja síce tiež tak každý mesiac dúfam, že snáď sa podarilo... a doteraz sa nepodarilo... zrejme psychika 🙂 pozerala som si tvoje fotky...do poradne si chodila do GYNFIV? je to tak, že tam ostávaš až do pôrodu, ak si tehotná po ivf? alebo si si tam preniesla kartu od obvodnej gyn?

elisa7
19. aug 2010

@marianka27 nie, v GF si iba do prveho ultrazvuku tri tyzdne po krvnom teste-ak bol pozitivny, aby potvrdili akciu srdiecka a potom ides ku svojmu gynekologovi. ja ale chodim uz roky k Harbulakovi, aj mi odrodil prvu dceru-este ked robil v Ruzinovskej nemocnici, takze ja som do GF chodila cele tehotenstvo

annamary27
19. aug 2010

@marianka27 ano ideme na 13tu hodinu,dakujem,dúfam,že pochodíme čo najlepšie.Musíme vyraziť skôr,lebo prerábajú tú cestu kade sme mali zuažívané chodiť,tak tam musíme trafiť inakadial.Síce som chodila do školy vedla Gyn-Fivu 4roky,bývala som na intráku,ale ulice v Ba mi málo hovoria.

majaja75
19. aug 2010

@marianka27 aj pri dcére som msls problémy s otehotnením, mala som vysoku hladinu prolaktínu, ale po liekoch sa to upravilo a našťastie som otehotnela

marianka27
23. aug 2010

@annamary27 ahoj, tak ako ste dopadli? vypísali ste žiadosť? budeš musieť absolvovať znovu všetky vyšetrenia aj pred druhým IVF? bratislava je celá rozkopaná 🙂

annamary27
23. aug 2010

@marianka27 ahoj,ano vypísali sme druhú žiadosť a začiatok stimulky vidí pani doktorka na oktober,ale ohladom vyšetrení som sa zabudla opýtať,či budem niečo podstupovať.Viem,že jedna kočka v inej téme písala,že nemusí isť na predoperačné a ked mi nechajú tie isté injekcie,lebo som na ne dobre regovala,tak asi ani na ten hormonálny profil nepojdem.Kontrolné stery mi bude robiť moja gyn,lebo sa musím preliečiť z baktérie e.coli,takže ked budu u nej dobré výsledky,dám si ich ofotiť,aby mi to nemuseli robiť aj v centre.Podla mna by to mali akceptovať.Pekne mi opísala doktorka celý priebeh prvej stimulky,vraj som mala chemické tehu,lebo len embryo,ktoré sa uhniezduje produkuje hcg a to som ja mala 2krát pozitívne,ale že prečo sa neuchytilo sa nevie.Proste telo cítilo,že nie je o.k,tak ho vyradilo.Ale radšej teraz ako keby som mala potratiť neskôr s nejakými komplikáciami.Trafili sme tam v pohode,ešte sme tam boli aj o hodinu skor.

marianka27
23. aug 2010

@annamary27 tak fajn 🙂 zrejme sa nám narodia bábetka naraz 🙂 ja idem na nastavenie cyklu o dva týždne, tak som objednaná, tak uvidím, čo ma bude čakať ... ale vidím to na koniec septemra ... verím, že sa tie malé embryjčatá uchytia a že to bude fajn tehotenstvo 🙂 ešte tie genetické testy...dúfam, že mi nikto nebude volať, pretože genetička povedala, že zavolá v prípade, žeby to nebolo v poriadku, ináč výsledky bude mať dr. stenová ... tak len nech mi nevolajú...

annamary27
23. aug 2010

@marianka27 myslíš genetiku Vás dvoch?nám volali len z centra ,že ju mám v karte a tiež mi vravela genetička,že ak by to bolo zlé,tak mi ona sama zavolá a dá si nás predvolať.Tak ked mi povedali,že je to v karte,vedela som,že je to o.k.

andika10
23. aug 2010

mi sme tiež boli na IVF, u nas bol problem u manžela, Podarilo sa na prví pokus aj keď sme mali len 6 vajíčok s toho len 3 zrelé, z toho dve mi všupli a už nam dva roky robia radosť, takže nevzdávať, prajem vela šťastia a trpezlivosti

marianka27
23. aug 2010

@annamary27 dobre, taký telefonát môžem mať 🙂 už sú to štyri týždne ... takže každú chvíľu by mali byť výsledky

berryvajt
24. aug 2010

Ahojte. Ja som chodila tiež do GF.Patrila som k Drábekovi, ale aj OPU aj vklad mi robil Harbulák a kontrolné USG+ ostatné veci dr. Behúňová. Ja som bola veľmi spokojná.(aj keby to bolo nevyšlo). Vyzerá to tak, že všetko ide ako na bežiacom páse, ale podľa mňa to tam majú dobre zorganizované. Je tam strašne veľa ľudí a nemajú čas nazvyš. Nám IVF vyšlo na prvý šup (vo februári). Síce to dopadlo tak, že naše dvojiíčky sa narodili predčasne v 27-28 týždni, ale teraz už majú dva týždne a už sme kludnejší aj s tatinkom. Veríme, že všetko bude v poriadku. Podľa mňa tam lekári vedia čo majú robiť a musíte veriť, že Vám to vyjde. Ak stále nad tým rozmýšlate, čo bude ako bude a stresujete - tak je to nanič. Ja som to brala tak, že chodíme preto, aby nám pomohli. Sú to lekári, je to choroba a vyliečíme sa. Nestresovala som, a po vklade embrii som nerozmýšlala nad tým každý deň, čo bude, ako bude...aj tak je to dopredu rozhodnuté.Mala som 13 vajíčok, oplodnili 8,prežilo predl.kultiváciu 7.Vkladali 2 ,ale na druhý deň mi oznámili,že na zmrazenie ostalo iba jedno embryo..Takže máme mrazačika.Kúpila som dva tehutesty. Prvý som urobila ôsmy deň po vklade a mala som tam jasne dve čiarky.Druhý dom urobila 10.deň, čiarky boli silnejšie a potom to potvrdili aj krvné testy. Nervy som mala len vtedy, keď mi oznámili, že až o mesiac mám ísť na ultrazvuk, či máme aj srdcovú činnosť....to čakanie bolo hrozné. A keď mi oznámili,že sú tam dve...to je neopísateľná radosť - a teraz keď sú na svete je to ešte krajšie..Sú síce veľmi maličké, majú iba 1000g(termín sme mali 31.okt a 4.nov),ale sú naše. Verím, že budú zdravé a na konci októbra ich doneseme domov.
Tak vám držím palce, aby Vám to vyšlo v GF, aby ste boli spokojné aj vy a hlavne nerozmýšlajte...dôležité je pozitívne myslenie...a keď to nevyjde na prvýkrát určite to má svoj dôvod, vyjde na druhýkrát. Nám tiež neni jednoduché, ale snažím sa nájsť v každom dni niečo dobré, teším sa na naše bábiky, teším sa na to, kedy ich môžem pohladkať, kedy mi vyberu z inkubátora...a tak.Hlavne hlavu hore...a bojovať...

kikus77
26. aug 2010

Ahojte 🙂
Aj ja chodim do Gynfivu a mam za sebou prve IVF / ICSI zial neuspesne. Sice vysledok z druhej krvy bude az dnes poobede, ale z reakcii sestricky som pochopila, ze zazrak sa asi konat nebude kedze HCG som na 11 den mala 0. Ale uz som si dohodla konzultaciu- chodim k Harbulakovi, mame este troch mrazacikov tak v oktobri by som chcela ist na KET . Pomerne rychlo som sa otriasla, aj ked ten telefonat v pondelok ma zlozil a poplakala som si. Urciet si uz nikdy nebudem robit doma test, az ked mi raz povie sestricka ze ste tehotna, tak potom si ho spravim a odlozim 🙂 Teraz sa len bojim aby sa zmrzlinky pekne rozmrazili a zapacilo sa im u mna.
U nas ma problem priatel, ma oligoasthenozoospermiu- cize malo a pomale, takze nas rovno sikovali na ICSI, nepokusali sme sa ani o IUI a ani nam to nikto nenavrhol. V gynfive su podla mna vsetci velmi mily, naozaj sa nemozem stazovat. Ked nam bolo oznamene ze UO je jedina cesta ako mat babenko tak som zvazovala medzi ISCARom aj Ferticentrom , ale nakoniec som si povedala, ze ked ma tam poslala moja doktorka tak nebudem riesit- co sa ma stat sa stane. Viem, ze poobede az si zavolam tak mi to bude zase strasne luto, ale idem dalej a verim, ze som v dobrych rukach.

Annamary som rada, ze som Ta nasla aj v tejto teme a moc Ti drzim palce na dalsie...pevne verim , ze posledne IVF 🙂

majaja75
26. aug 2010

@berryvajt ahoj aj ja som mala IVF vo februári( síce koncom februára)...a našťastie tiež úspešne..takžie je možné že sme sa tam aj stretávali....
prajem ti aby babätká pekne rástli a boli ste čím skôr spolu doma

martinaaaaa
26. aug 2010

@kikus77 ahoj je mi luto ze vam to nevyslo ☹ ja som bola v GF na IVF ICSI tiez sme mali malo spermii a pomalych vyslo to na 1x aj ked zo zaciatku to bolo divoke 12 vajicok z toho 8 napichli na dalsi den ich bolo len 5 a na druhy den mi 2 ktore to prezili vlozili a jedno zabojovalo ako pise majaja treba pozitivne mysliet okrem jednej mrzutosti mi bolo v GF dobre a som im nesmierne vdacna za to ze sa im to podarilo toto je nase posledne babo kedze spermiogram sa v priebehu pol roka tak zhorsil ze nabuduce by sme mohli ist len s darcom prajem ti vela stastia a krasne babetko 🙂 drz sa moja

adrianahlv
12. nov 2010

@majaja75 ahoj. pisem tu na viac tem, neviem sa na tejto stranke moc orientovat. muz ma tazku oligoasthenoteratozoospermiu a boli sme 1. x v gyn five. citala som o tom dost zlych referencii a aj som na nalakala. tu citam zase pozitiva. prosim ta, chodim k dr. harbulakovi, ako dlho to trva, od zaciatku - ked si bola 1.x az do zacatia samotneho IVF? nam povedal to iste, ze sa podari formou IVF-ICSI. chceli sme skusit IUI, povedal, ze by to bolo zbytocne. tak ma trocha odradil, ze preco on urcuje to, ze to neskusime. viem, je odbornik, len mi to prislo neprijemne. cakame na schvalenie poistovnou. mame obaja po 36 rokov, ja mam z 1. manz. syna, som ok, len muzik nie. prosim, napis mi, ako dlho trva ten proces, kolko vas vyslo doplacanie, co nehradila posistovna. aj ak mozes, ako prebiehalo samotne IVF-ICSI, ako ci si aj lezala, ci to bolelo, ci tam moze byt aj muz pri tom zakroku... vopred dakujem.