Boli ste už v Gyn - Five na IVF?
Chcem sa vas opytat ci ste tam boli?Mate tam nejake skustenosti??Ja tam chodim gyn fiv ale piatok tam idem odbor krv zistit ci som tehotna alebo ne.Ak sa mi nepodari tak idem na umelom oplodenie.A na umelom oplode 🙂 nie tam robia gyn fiv alebo nekde do nemocnice ruzinovej??Lebo ma poslali do ruzinova ked som bola na laparoskopiu.Takze chcela som vas vediet.Dakujem
adrianahlv ja ti mozem povedat ze mne trvalo schvalenie ziadosti mesiac .v oktobry sme tam sli a koncom novembra idem.za lieky sa doplaca okolo 500€ aj zo 100 € jednorazovym priplatkom koli vikendom a sviatkom ale nie kazda zena ma rovnake inj.a poistovna nepreplaca tieto injekcie ktore sa maju pichat do podbruska.akurat v pondelok idem na sono pocas menzesu.
@adrianahlv ahoj...náš problém bolo malo spermii a malo pohyblivých. Preto sme museli absolvovať IVF a k tomu aj ICSI. Do gynfivu sme prišli v decembri(začiatkom) urobili my vstupné vyšetrenia, mužovi spermiogram a podali sme sižiadosť. Koncom decembra prišlo schválenie. Začiatkom januára nám vypracovali protokol (dlhý) Začala som pichať diphenedrin od 25 dňa cyklu, no horšie bolo že dovtedy som mala ok cyklus a počas pichania sa mi nevedela dostaviť menštruácia meškala mi 12 dní. Keď prišla tak na 4 deň cyklu som si pichala 3 inj fostimonu a diphenedrin a chodila som každý 3 deň do centra na krv a sono. Asi na 13 deň nám určili termín odberu (28.2). Deň pred tým som si večer pichla ešte poslednu inj. Na odber sme prišli ráno, muž odovzdal spermie a mňa vzali do izby. Boli sme tam 3 a postupne nás brali na odber vajíčok. Robilo sa to pod plnou narkozou takže som nič necítila, Ja som mala sice potom trochu bolesti (mala som 21 vajičok) takže mi dali infuziu od bolesti. Asi po 3 hod som išla domov. Nebolo to také hrozne, trochu ma pobolievalo brucho. Prvý deň máš odpočívať a potom len čakáš na druhý deň koľko sa oplodnilo vajíčok. Nám tiež doporučili ICSI lebo klasické IVF by nemalo význam, tak sme suhlasili. Dokonca sme si dali predlženu kultiváciu. Zo 7 embrii nám vkladali 2 a tých zvyšných 5 sa neskôr prestalo vyvíjať. Našťastie sa to podarilo a dnes máme týždňové krásne bábätko. Poisťovňa ti preplatí odber, transfer, ale ICSI, predlženu kultivaciu, mrazenie a lieky si platíš sama. Takže nás to vyšlo okolo 42000. Bez nákladov na dopravu.
Inak ja som pred celým procesom brala femibion (kys. listova je veľmi dôležita) a pila som čas z alchemiky a hluchavky na podporu maternice. Hlavne treba pozitívne myslieť a verť lekárom, oni už maju s tým skúsenosti. Držím palce a verím že čoskoro napíšeš že čakáte bábo.
@katyka10 ahoj. a kam chodis, do akeho CARu?
@majaja75 Ahoj. A aky je rozdiel medzi IVF a ICSI? Myslela som, ze je to to same. Neviem v podstate nic o um. oplodneni, asi budem musiet si nieco nastudovat 🙄
@katyka10 ahoj. prosim ta,a vies mi povedat nieco blizsie o tom vsetkom, ako to prebieha? ako dlho trvalo, kym si sla na IVF? len mesiac? A ake vysetrenia ti robili?
Ahojte, dievcata!Nikdy by ma nenapadlo, ze sa pridam k vam-snazilkam. Ale zda sa-som tu.Snazim sa pobrat nejake info z diskusii, ale mnohemu este nerozumiem. U nas je to takto: Mame sice jednu dceru, no radi by sme i surodenca, ale nedari sa, nedari.... Snazime sa uz od juna minuleho roka. Vravi sa, ze rok je taky normalny casovy horizont. Tak som bola toto leto u lekarky-co s tym. Spravila mi ultrazvuk-vysledok:prasknuty folikul. Poslala muza na spermiogram. Ten prvy raz dopadol velmi zle a po dvoch mesiacoch ho mal znovu opakovat- Bolo to lepsie, ale stale ma nedostatok pohyblivych a kvalitnych spermii. Tiez mi robili horm.profil, ten je vraj v poriedku. Myslela som si, ze tu bude problem-mam nadmerne ochlpenie a problem s pletou a nepravidelny menzes, ale cuduj sa svete.... Neviem, co teraz bude nasledovat. Objednana som ku gynekologicke az koncom decembra.
Ako sa zisti anovulacny cyklu?
Vvsetkym drzim palce, nech sa nam nas velky sen podari.
@majaja75 ahojky GRATULUJEM k slecinke 😵 😵
chcela som sa opytat ,ty si vyssie pisala ,ze po vklade sa nema cikat 1 hodku a cievkovali ta 😕
lebo ja som po kazdom vklade musela ist cikat a nikto mi nic nepovedal ,ze to sa nesmie iba sestricka ,ze ale netlacte a normalne ma nechala vycikat 😲 😲 😲 a o cievkovani ani slovo a to nehovorim ,ze by ma niekto upozornil , ze sa nesmie cikat hodinu 😠 😠
teraz koncom novembra ma caka KET ak sa embryjka rozmrazia ,tak nebudem tolko pit aby som nemala taky plny mechur a vydrzim tu hodku 😉 mozno ze aj preto bolo zatial vsetko neuspesne ☹
vsak uvidime 😉
no ja som vzdy cikala pred tym ako som sa obliekla lebo som to uz nemohla vydrzat 😠 😠 😠
ale teraz uz nebudem ! budem menej pit vsak staci iba poloplny mechur 😕
a ty ako ? ako sa citis dufam , ze v pohodke 😵
ahojte babulky 🙂 srdecne vas pozdravujem, uz dlho som tu nebola, ja som chodila do Gin -fivu a bola som velmi spokojna. na 1 krat som ostala tehotna 🙂 teraz som v 15 tyzdni tehotenstva, chodila som Drabekovi a bola som snim velmi spokojna 😉 on mi aj vkladal embria, ked vam mozem poradit na WCko chodte po vlozeni az za taku 1 hodinku, viem ze je to tazko vydrzat ale da sa to 🙂 a potom pozvolna pustite moc ,netlacte silno aj ked tam budes 15min 🙂 pomalucky pustajte, ked vam mozem poradit. drzim vam palce 🙂
@adrianahlv ja chodim do gyn-fivu uz 3 roky.
@adrianahlv ja idem na ivf prvy krat.cakala som mesiac na odpoved s poistovne kym mi ju schvalili.po schvaleni som si zacala pichat inj do podbruska.ale kazda zena ma ine injekcie.ja som mala najskor antikoncepciu a po nej injekcie.zajtra idem na prve sono.
ahoj kočky 🙂 ...som po druhom neúspešnom IVF a zaujalo ma to že ste písali o tom že po transfere by sa nemalo cikat hodinu... 😒 je to zaujímavé lebo nikto o tom nič nepovedal ale dobre vediet....Dakujem za info 😉
ahojte babule 😵
no tak ja tento raz urcite nebudem cikat hned ako vstanem 😕 ,ale este pockam aj cestu domkov a tak a aj vam to povedali ,ze by sa nemalo cikat alebo iba tak same od seba,lebo ked doki urobi transfer tak zazela vela stastia a hned ide prec ale nikto ma neupozornil ,ze by sa nemalo cikat 😲 😲 😲
a vlastne preco sa nema?
balinka uvidis budes miiilo prekvapena 😉
kocky drzi palceky 😵
@lubka0506 jasne,infosky treba zbierat,ja som mala ET a to nevyslo,ale po takom tazkom hyperatimulaku som s tym aj ratala,ze to nevyjde a na prvykrat sa to malo komu podari 😉 tie neuspesne pokusy velmi bolia,ale tuzba po babatku je silnejsia a my ideme stale dalej a dalej 😉 drzim ti palce,aby ti to konecne vyslo 😉
@balinka ja so tiež tomu verila na 100percent že ten transfer na druhý krát vyjde,bola som v pohode a nič. Už ma to akosi nebaví dlhé roky nič len valia do mna hormony...ale musím sa cez to povzniest a íst dalej bojovat!...aj ked mojmu 1KETu nedávam nejaké velké šance... ☹ Opatruj sa...papa
@katyka10 A preco si uz tam 3 roky? Skusali ste to inym sposobom?
@adrianahlv nie stale sa riesili moje cisty a nokoniec mi zistili zrasty.a ked mi potvrdili ze uz dieta nemozem mat aj napriek tomu ze jedno mam.a tak sme sa rozhodli ist do toho.dnes som bola na sone pocas ms a od dnes si picham gonal 900iu.v piatok mam volat a cez vikend kontrola.
damy teraz ste ma prekvapili s tym cikanim uff ked tam pojdem sa spytam doktorky ci je to tak a preco na to neupozornuju.
@katyka10 Tak ti velmi drzim palce. Verim, ze vsetky, co si tu piseme budeme mat to, po com tuzime.

ahojte aj ja chodim do gyn-fivu k dr.Stenovej a koncom novembra by som mala ist na ivf velmi sa tesim ale aj bojim ze sa to nepodary.