Budem ľúbiť moje dieťa, ak je splodené z darovaného vajíčka?
Ahojte dievcata,
Citam Vase prispevky uz par mesiacov a velmi sa mi tu paci.
Nepodarilo sa mi najs podobnu temu ale som si ista ze sa o tom uz hovorilo, tak ma prosim nasmerujte k spravnej diskusii.
Mam 43 rokov bezdetna a s manzelom sa pokusame o babo 6 rokov. Seriozne sme nezacali s IVF az zaciatkom tohto roku a doktor odporuca IVF s darovanymi vajickami. Mne sa ta myslienka nepozdava. Nemam problem s darovanym embryom alebo adopciou takze problem nie je v tom ze nebudem mat biologicke puto s babetkom. Problem je ze s darovanymi vajickami mam pocit akoby manzel splodil dieta s nejakou cudzou zenou a ja som na to aby so ho vychovavala. Nemozem sa zbavit pocitu ze budem ako piate koleso na voze. Ze ak si dieta bude lepsie rozumiet s otcom ako so mnou, budem to pripisovat tej biologickej spojitosti. Viem ze budem svoje dieta lubit ako nikoho na svete ale bojim sa ze tieto hlupe myslienky my budu naskakovat do hlavy znova a znova.
Manzel je dost zasadne proti IVF s darovanym embryo alebo adopcii pretoze nechce vychovavat cudcie dieta. Prispevky ktore som citala od Vas ktore ste podstupili IVF s darovanymi vajickami vravia ze aj ked ste mali zmiesane pocity na zaciatku ono sa to vsetko strati ked to dietatko mate v sebe a potom ked ho porodite. To ma velmi povzbudzuje ale stale mam starch z tychto mojich negatyvnych pocitov a pochybnosti ci budem dobra mama.
Podelte sa prosim s Vasimi myslienkami a nazormi a pocitmy na tuto temu. Ak ste presli niecim podobnym, ako ste sa s tym vysporiadali alebo ako ste sa rozhodli?
Ahojte,
Po velmi dlhej ceste a vela smutnych dni a noci sa mi splnilo prianie a som mama. Mam to najkrajsie babo na svete. Dnes ma 1 tyzden a ked ho drzim na rukach a divam sa na neho, citim take stastie ze mi ide srdce roztrhnut. Nielenze sa mi splnila tuzba ale pocit stastia ktory mam je taky silny ako sa mi ani vo sne nesnivalo.
Syn je z darovaneho embrya a aj ked si ten fakt plne uvedomujem, nie je to vobec dolezite alebo podstatne. Nemenila by som ho za nic na svete... ani keby mi ponukli bio dieta.
Neviem ako som si zasluzila takyto dar ale beriem to.
Dakujem vam vsetkym za vase priatelstvo a pomoc pri tejto dlhej a narocnej ceste.
p.s. Napisem ti viac Deniska ked sa mi trochu zunuje pozerat na moje babo kazdu volu chvilku co mam.
@andreatytler Andrejočka moja, gratulujeeeem, moja radosť je obrovská, viem si to predstavit, kedze som toto iste presla pred 10 mesiacmi sama. A pockaj, ta laska bude stale rast a mohutnieť, Moja dcera je jedina najväcsia laska mojho zivota. Tesim sa na tvoje pismenka. ❤️😘

@dena22 áno 🙂 ďakujem ti veľmi pekne za odpoveď 🙂