icon

Čakateľky na darcovské vajíčko

janasim
4. aug 2021

Ahojte,sú tu žienky ktoré tiež týmto práve prechádzajú a chceli by si popísať, podporiť sa? Nás dnes zaradili do poradovníka na DV,keďže moje AMH je len 0,02 a vôbec som nereagovala na stimuláciu Clostylom.

rachel36a
4. aug 2021

@janasim ja uz necakam, my uz mame synceka z DV...ale silno drzim palceky nech je to cim skor a nech uz mate doma babatko

janasim
autor
4. aug 2021

@rachel36a ďakujem, môžem sa spýtať kde ste boli ,v ktorom centre

rachel36a
4. aug 2021

@janasim v Iscare MT a v Reprofite Brno...z Brna volali skor, tak sme isli tam

janasim
autor
4. aug 2021

@rachel36a v Brne Slovenkám hradí niečo aj naša poisťovňa prosím? Ja som dnes v Žiline bola postavena pred hotovú vec ,ale rada by som sa šla poradiť ešte aj inde ,zvažujem to Brno

rachel36a
4. aug 2021

@janasim my sme boli ako samoplatci, nam poistovna nepreplácala nic lebo uz som mala po 39...ale da sa preplatit aj IVF zo zahranicia...to si ale musis podmienky zistit v tvojej poistovni..tiez som mala nizke AMH, 0.06 a postupne kleslo na 0...

zuzzi18
5. aug 2021

@janasim ahoj, ja som mala AMH 0,12 a taktiez stimulacia neuspesna, nevytvoril sa mi ani jeden folikul, takze sme hned isli do DV. Sme v Iscare BA a darkynu nam nasli do jedneho tyzdna. Koordinatorke som sa na jednu velmi podobala a mam pocit, ze sme sa asi kvoli tomu dost predbehli. Mali sme 8 vajicok vhodnych na oplodnenie a z nich sa vsetkych 8 oplodnilo. Do stadia blastocyst sa potom dostalo 6 z nich.

janasim
autor
5. aug 2021

@zuzzi18 a už bol vklad? 😊

zuzzi18
5. aug 2021

ano uz niekolko...prvy vklad minuly rok v juni nevysiel..nasledne mi robili biopsiu endometria na pritomnost NK buniek v maternici (nemam ich tam takmer ziadne) a zistili mi, ze mam hranicne zvysene TSH, takze odvtedy sa liecim na endokrinologii (teraz je uz TSH uplne v norme idealne na vklad). Nasledne som v novebri isla na druy pokus (od prveho do druheho vkladu som schudla 8kg). Druhy vklad uz vysiel, na 14den som mala HCG 570 a potom na dalsi den som dostala teplotu a HCG potom zacalo klesat..takze doktorka mi urobila rozsirenu reproimunologiu vratane CRP (zakladnu imuno v CAR som mala ok) a zistili mi zvysene embryotoxicke cytokiny, ktore pravdepodobne zabili embryo, teda moja imunita je prilis dobra a to je neziaduce. Nasledovalo vysetrenie v reporimuno centre kde mi nasadili kotrikoidy na znizenie tej imunity aby tolko nebojovalo s embryom..vysledky po uzivani kotrikoidov sa zlepsili a imunologicka povolila dalsi vklad spolu s infuziami intralipidov. Vklad bol v juni tohto roku, dali sme vlozit dve embryjka a nic, ani len netuklo ani jedno...nakolko ja som mala v minulosti endometriozu kedy mi vyoperoval cysty (vratane skoro celeho praveho vajecnika), doktorka povedala, ze musime preverit, ci ta endometrioza tam stale niekde nie je a nesposobuje to, ze sa mi nechce embryjko uchytit aj napriek tomu, ze na ultrazvuku ziadne cysty zatial nevidno. 23.8. ma objednala na MRko panvy na Kramare aby sme zistili pripadne loziska endometriozy a zaroven mi nasadila liecbu tabletkami, ktore mi uplne na tri mesiace odstavia menzes aby sa endometrioza skludnila. Nasledne este budeme robit endometrialny skratching (nakolko aj predtym vysiel vklad po biopisii, takze moju maternicu treba pred vkladom trocka postuchnut). Ay az potom pojdeme na dalsi vklad, este nam ostai dva pokusy...som velmi komplikovany pripad ale mam vynikajucu pani doktorku Grossovu, ktorej plne doverujem, je to velka odbornicka a uprimne chce pomoct..nikdy nejde hned na dalsi vklad kym nepovysteruje veci, je ozaj super.

janasim
autor
5. aug 2021

@zuzzi18 och obdivujem že toto zvládaš este,naozaj komplikované...želám vám z celého ❤️ aby sa to už nabuduce podarilo 🙂

martrle
9. aug 2021

@janasim ahoj ja som mala tak isto... Ale hned MA Dali na dv... No nedopadlo...to ok..

janasim
autor
10. aug 2021

@martrle to mi je luto ,mne pracuje psychika, nemôžem spávať ako to dopadne, niekedy som odhodlaná ísť do toho a niekedy ma prepadnu pochybnosti, pred mesiacom sa mi ani nesnivalo že už mám nejakú menopauzu, myslela som si že nám pomôžu

martrle
10. aug 2021

@zuzzi18 drzim. Prsty tiez si musis toho dost pre skakat... 😏