CAR a spermiogram: Kde absolvovať vyšetrenie?
Ahojte 😊 Mam PCO, anovulačné cykly a nadváhu. Samozrejme že hneď ako som sa dozvedela že aj to zle vplýva na oplodnenie tak som s tým začala niečo robiť (za 3 týždne -3kg). Moja gynekologička už začala hneď problémy riešiť, aby som mala pravidelnú MS a ovuláciu. No je potrebný aj spermiogram. Pre každý prípad. Rozmýšľame nad Sanatórium Helios KE alebo GynCare. Plus by ma ešte zaujímalo kde koľko stojí spermiogram. Bolo mi povedané že na začiatok by mal stačiť aj ten základný aby sme vedeli načom sme a nemíňali hneď veľké peniaze ak bude všetko ok 🤔
Nejaké skúsenosti? Čo by ste skôr odporúčali?
Bez toho aby hneď robili rozšírené vyšetrenia a riešili aj mňa keďže chcem najprv dat šancu mojej gynekologičke na riešenie problému keďže pred mesiacom som ju menila keďže pôvodný gynekológ nič moc. A nechcem chodiť niekde kde mi urobia to isté ako moja gynekologička a budú zo mňa ťahať len veľké peniaze 😄
@sofia003 ak hľadáš možnosť spermiogramu tak my sme boli na reprodukčnej alergo-imunologii ADLA Prešov prístup super, termín rýchly, nikdy sme neboli dlhšie než pol hodinku aj s čakaním, výsledky aj mailovo takže za mňa aj táto možnost by vám mohla vyhovovať, mala som výmenný lístok od gynekologicky na alergo vyšetrenie oboch a spermiogram muza... Takže dve muchy jednou ranou keď sa mi podarilo že manžel bol u lekára tak som to musela využiť načo sa len dalo 😂 aj keby ste kvôli diagnózam museli ísť nakoniec do IVF alebo iného v CAR aj tak si budes ty musieť tieto vyšetrenia obehat imunológia, endokrinologia, hematologia. Takže myslim že na začiatok a zistenie veci je to fajn alternatíva ;) my sme platili začiatkom roka 90€ za spermiogram odbery krvy boli preplatene u p. KUŽMU.
Držím palce 💫
@patriciaa_ nemusi vobec dane vysetrenia absolvovat, zbytocne ju strasis, je vsak dobre ich mat pre IVF.
@bykaterina tak myslím že každá baba chce ísť do týchto postupov s čo najviac ujasnenymi diagnózami... lebo do IVF neide zena ktora sa snazi pár cyklov....
Áno myslela som to tak je to lepšie to mať podľa mna Nemusí každá samozrejme... Nemám priamu skúsenosť s CAR ale asi aj každé car môže mať podľa mňa rôzne postupy a podmienky takže sa to nedá konkretizovať...
@patriciaa_ súhlasím ale ona jasné píše že nejde tlačiť sa do IVF ale chce to poriešiť s gyndosom. Samozrejme musí vedieť aký je speemiogram. Lebo ak on bude na prd Plus pcos. Tak to nie je žiaden kauf ale zase ako som písala vyššie stačí schudnúť ovulka sa obnoví a stačí niekedy, aby ako sa hovorí motyka výstrelila.
A zo slušnosti baby ani nevedia čo je iui ako to prebieha anie to ešte o vyšetreniach. A niekedy stačí len viac sa venovať jeden druhému a sexu a je to. Niektoré páry idú na IVF že nemôžu mať deti. A keď sa pýtaš kde je problém po debate zistíš že spolu sexujú cez víkend keď je partner -frajer doma z týždňovky alebo ráz za 3t. Alebo už len raz za týždeň je katastrofa na plodenie. Ale dnes u tým mladým sa už ani sexovať nechce 😂
@sofia003 ja len pre info, že podľa mňa je najlepšie ísť hneď do CAR, kde základné vyšetrenia spravia - naozaj sme tam okrem spermiogramu neplatili za nič, až potom, keď vyskočili problémy sme platili, ale nie v CAR, ale na imunológii. Predsa len, gynekológovia nezvyknú mať také skúsenosti - česť výnimkám.
Ďakujem vám za názory a rady 🙂

@sofia003 ty nemusis ist nikde staci ked pojde partner na spermiogram. a tebe predpokladam DR povedala ze kedze mas nadvahu treba zhodit. ono sa potom moze podarit aj prirodzene. ale zalezi na spermiograme tiez.
ceny spermiogramu pozri na stranke CAR kde pojde partner su verejne pristupne