icon

CAR na Antolskej. Máte s ním skúsenosti?

nemko
22. sep 2010

Baby boli ste uz v tomto CAR? Ako sa Vam tam paci? Viem, ze este nejdu na 100%, ale uz ordinuju.Ake su Vase pocity? V piatok tam idem k MUDr.Durechovej - mojej srdcovke 🙂

nemko
autor
12. dec 2010

@lorka ja by som na Tvojom mieste sla ihned do centra na Antolsku, moja Dr.mi odporucila pred IVF uzivat clostyl aby som mala rozbehnute vajecniky a tiez som za kratky cas absolvovala vela stimulacii takze podla mna to co ti povedali je blbost.

ulicnica
12. dec 2010

ahojte, chcem sa spýtať, ktoré ste boli na IUI a chodíte k Dr Ďurechovej, IUI Vám robila ona? A je to bolestivé, či nie? Koľko to asi trvá?

nemko
autor
12. dec 2010

@ulicnica chodim k Dr.Durechovej (nedam na nu dopustit) a robila mi IUI Dr. Durechova, v ambulancii a trvalo to 5 minut aj s obliekanim 😀

ulicnica
12. dec 2010

tak dúfam, že aj u mňa to pôjde takto šikovno a nemusím sa teda báť 🙂...lebo ja som taký bojko 🙂

nemko
autor
12. dec 2010

@ulicnica aj ja som sa bala, ale bolo to rychle, aj ked nie moc prijemne, ale keby som sa tak nebala ani by som to nevnimala a necitila

ulicnica
12. dec 2010

no ja sa bojím o to viac, že má 2 krčky a tak sú možno menšie a neviem si predstaviť ako to tam pôjde, či nebude otvor malý 🙂

nemko
autor
12. dec 2010

@ulicnica neboj, drzim palce, uvidis bude to dobre

ulicnica
12. dec 2010

verím tomu tiež, hlavne že to smeruje k dobrému koncu 🙂

kikus77
13. dec 2010

@yeliel viem iba , ze Denisa, viac sa nedalo precitat, ale bola taka mladucka, viac ako 30 nemala 😒 Uvidime, ale sestricka bola mila, este si ma tam aj nechala, lebo mi doslo zle- 8 ampuliek krvy je aj na mna dost 😉 IUI urcite tento rok nestihneme, ale aspon som dostala mrchu bez vyvolavacky co tiez uz povazujem za uspech 🙂 🙂
@nemko drzim palce, mas pravdu, radsej sen moc nechodievaj, ja som tiez na MK zavisla, ale ked sa to zase rozbehne tak to obmedzim 🙂

monicka7299
15. dec 2010

Ahojte: 😨
Výsledky z Viedne :
Anti-Mulerian-Hormon: 1,07 ng/ml
ovarielle Reserve erschopft: 7.0

....neviete čo to znamená?????
a čo je hematológia?

Ďakujem Vám moc

kikus77
15. dec 2010

@monicka7299 ovarielle Reserve erschopft znamena ze reserva vajecnikov vycerpana 😒 v zivote som nepocula ze vedia stanovit nieco take.Podla toho hormonu vedia urcit kedy sa u zeny zacne menopauza.
Preco si si davala robit taketo vysetrenia? To Ti niekto doporucil?

kikus77
15. dec 2010

@monicka7299 toto som nasla na nete: Pomocou zmerania hladiny hormónu známeho ako AMH (Anti-Müllerian hormone) dokázali vedci presne určiť vek, v ktorom sa žene začne menopauza. Lekári sú o krok bližšie k tomu, aby mohli s presnosťou predpovedať vek, v ktorom sa žene začne menopauza. Dvanásť rokov trvajúca štúdia, v ktorej sa zúčastnilo 266 žien zistila, že pomocou zmerania hladiny hormónu zvaného AMH (Anti-Müllerian hormone) je možné presne vymedziť vek, keď žena vstúpi do obdobia menopauzy. Objav je obzvlášť užitočný pre identifikáciu tých žien, ktorým môže menopauza začať priskoro, uvádzajú odborníci.
AMH kontroluje vývoj ovariálnych folikul, z ktorých sa vyvíjajú vajíčka. Myšlienka predpovedania plodnosti s použitím hormónu nie je ničím novým. Už sú dostupné testy, ktoré umožňujú zistiť tzv. ovariálnu rezervu. Vďaka nim je možné zistiť či je hrozba menopauzy u ženy bezprostredná.

monicka7299
15. dec 2010

@kikus77 ANO, poslala ma tam Durechová po 2. nevydarených IVF pokusoch ... málo vajíčok sa mi tvorí... "rezerva vaječníkov vyčerpaná: 7.0" - to číslo musí niečo znamenať

kikus77
15. dec 2010

@monicka7299 citala som , ze je to stav v akom sa nachadzaju vajecniky a ako budu reagovat na hormonalnu liecbu- stimulaciu. Ale nikde som nenasla stupnicu, ale este skusim pohladat.

Vcera som sa docitala uplne nahodou , ze pri deleni embrya sa prenasa DNA spermie pri 8-bunkovom embryu- mne vkladali naposledy 6 a 8-bunkove a nic sa nechytilo. Nevies o tom nieco? Termin mam az 10.1. tak sa na to chcem spytat. MEdzitym cakam na vysledky z hematologie a vo februari Praha. Ty?

monicka7299
15. dec 2010

@kikus77 na hematológiu aj mňa chcú poslať.... vraj mi niečo vyšlo pri testoch na zrážanlivosť.... no ja neviem....
čo je hematológia?
Inak mne sa neuchytilo tiež ani 8 bunkové.... preto tieto vyšetrenia a 1x som mala 2 vajíčka a 2x len jedno a nič ☹

kikus77
15. dec 2010

@monicka7299 mne to bolo vysvetlene, ze tiez to ma nieco spolocne so zrazanlivostou krvy, ze staci mala zrazeninka ktora upcha cievy a embryo hned odumrie, ja som sa tam natlacila sama a ked som to povedala Durechovej tak ta ma hned poslal aj do Prahy na iminologiu ze potom uz mam vsetko kompletne.

Zvazovala si aj niekedy caj Maca? Baby tu o tom dost pisu, my mame velmi biedny spermiograma, profertil je o nicom, akurat stal kopu penez a kutek utek ☹

monicka7299
16. dec 2010

@kikus77 máme tabletky MACA

kikus77
17. dec 2010

@monicka7299 a kde si ich prosim Ta zohnala? Ja som si ich dnes pytala v eurovei v lekarni a pozerali na mna ako na mongola. Ma to nejaky ucinok?

cecil36
18. dec 2010

Ahojte baby, potrebovala by som poradit, neviete ci v CAR na Antolskej robia aj ivf soft? Dakujem moc za radu.

crispy
22. dec 2010

Ahojte, mozete mi prosim poslat tel.cislo do Caru na Antolskej. Potrebujem si ist pre vysledky, len si chcem overit, ci tam bude sestricka a tel. cislo som mala len na vymennom listku, ktory ostal v ambulancii 😒 .

Dakujem.

nemko
autor
22. dec 2010

@crispy cislo je 02 686 72 701 a sestricka tam je aj zajtra, potom maju dovcu

crispy
22. dec 2010

nemko, dakujem pekne 🙂

nemko
autor
22. dec 2010

@crispy nemas zaco 🙂

jaya47
26. dec 2010

Ahojte.
Ma toto CAR nejaku webstranku? Nejak sa mi nedari ziadnu najst.

tlucka
28. dec 2010

@jaya47 ahoj, zatiaľ web stránku nemajú.

tlucka
28. dec 2010

Ahojte, prajem Vám všetkým krásne sviatky a želám do nového roka úspešné snaženie, aby sme sa všetky dopracovali k vytúženému drobčekovi 😀

Ešte sa chcem spýtať, či by ste mi vedeli poradiť, kam posielajú z centra pacientky na vykonanie laparoskopie? Či laparku vykonávajú priamo na gynekologickom oddelení v nemocnici na Antolskej alebo v nemocnici v mieste bydliska? Dík

jaya47
28. dec 2010

@tlucka vďaka a s tým novoročným prianím podobne 🙂

nemko
autor
28. dec 2010

@tlucka laparku si mozes vybavit kde chces, ale ja by som si ju dala spravit v Antolskej a lekarom , ktory riesi aj problem s neplodnostou.V mojom pripade Durechova a tiez zvazujem, ze ju znova podstupim.

tlucka
29. dec 2010

@nemko ďakujem
Ja budem musieť ísť, a tiež som rozhodnutá, že pôjdem na Antolskú, ak to bude možné. Predtým mi robili laparku v Trnave, ale nemám tam s doktormi dobré skúsenosti. Bola by som síce blízko domova, ale radšej pôjdem do Blavy a budem mať istotu, že ma zoperujú dobre 😉

smejko
30. dec 2010

Dievčatá, prosím vás o telefónne číslo na CAR Antolská. Ďakujem veľmi pekne