CAR na Antolskej. Máte s ním skúsenosti?
Baby boli ste uz v tomto CAR? Ako sa Vam tam paci? Viem, ze este nejdu na 100%, ale uz ordinuju.Ake su Vase pocity? V piatok tam idem k MUDr.Durechovej - mojej srdcovke 🙂
@lorka ahoj bolo by fajn ak by sa ti vyjadrili aj ine baby ake maju skusenosti,,ja mam zle a osobne by som toto Car nikomu neodporucila.Pri prvej konzultacii som bola aj ja nadsena ale tu som absolvovala u Dr.Durechovaj ta bola potom dlho prec tak,ma prebral Dr.Marsik..
Ak spominas ze mas problemi z hormonmi teda aj ti stopli stimulky tak mi neda ta neupozornit na jednu vec a to je..
osobne teiz potrebujem vacsie mnozstva hormonou a tu nastal porblem,Dr.Marsik mi nebol ochotny poziadat o doschvalenie liekov na pistovni,pritom mi bolo jasne povedane,ze len musi poziadat z dovodou komplikacie pri stimulacii takze pre mna to znamenalo nahanat injekcije na nete kade tade a aj na poistovni.Nakoniec mi pomohli v Car kde som absolvovala predosle 2IVF ked zvazime aky je drahy Gonal a "pan doktor"neije ochotny robit svoju pracu tak to asi hovori za vsetko.
sitimulovla som gonalom a cetrotide,tiez mi po 2dnoch vyhlasil,ze mozno stopne stimulku do dnes neviem na zaklade coho lebo po dvoch dnoch mohol asi vediet tak 😀 😀 😀 no proste nic..
No a na embryologov tam ma tiez tazke srdce a to velmi..
Odhovarali ma od ICSI aj s Marsikom vraj mame dobry spg a normospermiu ze nieje dovod na ICSI ...
mne sa to nezdalo lebo vzdy sme mali diagnozu asthenoteratozoospermia tak som proste chcela icsi vsetci svorne do ma hucali nieje dovod mate dobry spg tak som si povedala dobre ste odbornici spravim ako chcete..no a dopadlo to tak,ze z 5 vajicok sa neoplodnilo ani jedno..
asi viac dokazu netrba ze spg nebo robeny dobre..
Tak som partnera posala do ineho zariadenia na spg a tam je samozrejme potvrdena stara diagnoza a patologia 98% takze jasne pochybenie z ich strany.
A uz radsej nepokracujem lebo zas chytam take nervy,ze mam tlak 200na 300 😀 😀 😀
@yeliel tak teda, yeliel, fakt neviem, co si mam teraz mysliet. prekvapuje ma, ze Marsik ti chcel stopnut stimulku, lebo prave to kritizoval ako nespravne riesenie mojej situacie v iscare. :-/ ale co sa tyka liekov, tak ja mam zase na iscare tazke srdce, lebo ten stop cyklus si nevykazali, ako stop, lieky som vycerpala, k zakroku nedoslo, a tak mam teraz akoze schvalene 2.IVF, ale bez liekov. a kedze budem potrebovat "konske" davky, tak to fakt mohli v iscare urobit asi tak, ze mi to daju znova preschvalit., kedze ako citam u teba, zjavne sa aj to da.
tak teda fakt neviem, co si mam o tom mysliet.
este sa ta chcem opytat, ked si teda bola na Antolskej, ake to tam bolo? bola si na izbe len ten tych par hodin a potom sla domov? alebo ako to funguje ako statne car centrum? a na izbe si bola s ostatnymi pacientkami z nemocnice? alebo to maju nejak separovane pre pacientky Caru?
a do akeho centra teraz chodis?
@yeliel no problem bol v tom, ze oni to nevykazali ako Stop cyklus, nechapem vlastne, co vykazali... keby to tak urobili, tak chapem, ze by som mala to 2.IVF mat moznost mat schvalene znova, cele aj s liekmi. teraz mi to dali tak preschvalit, ze mam schvaleny sice zakrok, ale nie lieky. a to bude tiez v mojom pripade palka ako hrom. sice v iscare mi navrhli odber vajicka v prirodzenom cykle, t.j. bez stimulacie, lebo ze vraj na simulku nereagujem, ale to sa mi zda ako blbost, predsa ist do narkozy s tym, ze mozno v tom jednom folikule bude jedno vajko, mozno z toho bude embryo a mozno sa to embryo vyvynie, takze bude vhodne na vklad... no neviem, to sa mi nezda. a potvrdil mi to aj Marsik. vraj ked mam taky hormon. profil, tak urcite by na to siel praveze s vyssou davkou stimulky...
a ty teraz ku komu chodis? mas nejake dobre odporucanie? ja zvazujem este reprofit Brno
@lorka no neviem ci sa to da tak ako by si chcela..lebo aj na leieky mas narok len 3krat takze asi postupovali spravne alebo si mala teda uz ist akoze do 3IVF kde by bolo plne hradene,,aj s liekmi..
momentalne nerisim nic nemam este chut a ak tak idmeme do reprofitu v Brne sloveske Car uz nersikujem ziadne 😀
@yeliel no asi mas pravdu, fakt neviem, nepatrala som po tom tak intenzivne. rozmyslala som, ze sa opytam este v poistovni.
na reprofit v Brne som dostala len tie najlepsie referencie, aj to stale mam v zalohe, len som este nevycerpala vsetky moznosti cez poistovnu, preto este zvazujem tu Antolsku.
a ked sa este vratim k tej Antolskej, tak ako to tam slo? v pohode? bola si len tych standardnych par hodin na lozku? dufam, ze si tam nebola viac dni...?
@lorka ano po IVF si par hodin na lozku a ides domov..
Si normalne na gynekol.odeleni ,tak kde je volna postel tak tam ta daju,potom ta zaoberu na malu operacku spravia punkciu a odvezu na izbu tak sa stara o teba prersonal co ma sluzbu a potom ti povedia,ze mozes ist ..A este das pokec v ambulacii s Marsikom aspon ja som to tak mala.
Marsik si za punkciu pyta 170eur ..je to za vyber operatera..uz som sa ohladom toho rozpisovla tak mrkni par stran dozadu. 😉
@nemko ahoj... Ty si teraz bola 3. krát? V Iscare? Je to super, že sa to podarilo..... asi sa tam aj ja vrátim.... Gratulujem.....
Aj vieš prečo sa to tie 2 razy nepodarilo?
Bolo na tomto treťom pokuse niečo iné???
@yeliel uz pozeram 🙂
@monicka7299 dakujem, ja som bola aj na 2 pokuse v Iscare, tento posledny nam tam vysiel - no asi sme mali stastie 🙂
ahojte baby 🙂
chcem sa podeliť s vami o moje skúsenosti.
Z manželom sa nám dlho nedarilo otehotnieť.Tak sme išli spoločne do ISCARU, na prvú konzultáciu+vyšetrenie. Začali sme tam chodiť od decembra 2007, zistili, že ja som v poriadku a manžel mal zníženú hladinu spermii. Chodili sme k pánovi doktorovi L.Maršíkovi. Veľmi milý a ochotný človek, dal nám aj telef.číslo na jeho mobil, keby niečo bolo treba, máme hocikedy zavolať. Dohodli sme sa že postúpim INSEMINÁCIU vo februári2008, nasadil mi lieky_hormóny. Nebola to drahá záležitosť. Prišiel deň "D"ráno sme išli do ISCARU,manžel bol odovzdať spermie a po hodine ma zavolali do izby aby som sa pripravila. Išla som do miestnosti, čakal tam doktor Maršik zo sestričkou. Trošku sme si posrandovali a spravil mi inseminaciu, trochu som si na koze poležela a potom som sa išla na izbu obliecť, predpísal mi čipky a o dva tyýždne som mala prísť na krv. Dostala som krámy,nepodarilo sa. Tak sme znova porobili vyšetrenia dal mi silnejšie hormóny a znovu som išla na INSEMINÁCIU a 8.4.2008 mi volali z ISCARU že som tehotná 🙂 😉 🙂 Potom mi osobne volal aj pán doktor Maršík a tešil sa somnou cez telefón. Termín pôrodu som mala 31.12.2008 Ako tehotná som ho navštevovala v ISCARE aj v PROSANUSE. Strašne milý človek, tak podrobne nám cez ultrazvuk ukazoval babetko, vysvetloval nám, všetko, vždy nám vytlačil fotky, v októbri mi oznámil na kontrole, že s začínam otvárať. Hospitalizoval ma na rizikovom v Antolskej nemocnici. Ležala som až do pôrodu. Navštevoval ma 2x do týždňa, kontroloval mi kartu, čo tam píšu doktori. Bol veľmi dobrá opora v ťažkých chvíľach. Dohodli sme sa, že bude môj pôrodník. Nastal deň "D"15.12.2008 na bežnej rannej kontrole u primára oddelenia mi povedal, že som na 8cm otvorená, idem rodiť. Hneď som volala manželovi nech príde do pôrodnice a volala som Maršíkovi, že ideme rodiť. Prišiel hneď za mňou na pôrodne a to som ho ešte nemala ani zaplateného, lebo sme nestihli, tak sa to nejak rýchlo všetko zbehlo. Ako pôrodníka odporúčam....srandovali sme pri kontrakciach, manžel ma držal za ruku, a mali sa dostal na svet rýchlo, máme synčeka Dominika ktorý mal 3000g a 48cm, a zašivanie? Maršík ma tak pekne zašil že v pohode som chodila,sedela a dokonca ma chodil pozerať každý deň na šestonedelie aj malého Dominika. Chodila som k nemu aj po 6 týž.po pôrode, bola som aj z malým, vypytal si fotku nášho synčeka, máme ju v Iscare na stene. a teraz v utorok 12.4.2001 idem na konzultaciu marsikovi do noveho caru do antolskej, nevideli sme sa 11mesiacov. ideme sa dohodnut na inseminaciu, z manzelom chceme druhe babetko. nech nam zase pomoze. vrela daka marsikovi, bez neho by sme nemali ani maleho synceka dominika, ktory nam robi kazdy den radost 🙂
@yeliel ahoj yeliel, este by som sa chcela opytat, ci nahodou nevies nieco viac, kto su ti embryologovia na antolskej? aku maju prax a kde vlastne ma to car svoje laboratoria? priamo tam? ake maju zariadenia? malo by to byt vsetko nove, ale okrem toho je dolezita aj prax. kedze je to nove centrum, tak mam vela nezodpovedanych otazok...
@lorka ahoj nie to neviem a ani ake maju zariadenie ,pri ET embryologicka vysla z vedlajsiej miestnosti ako maju operacku..
Osobne nevrim hlavne praci embrylogov v tomto Car...pretoze ako som spominala nam povedali,ze mame normospermiu a dobru patologiu a nepocuvali ma ked som im tvrdila,ze sa nasa patologia pohybuje okolo85%...
Z mojho pohlaldu doslo k ich pochybeniu ked nechceli napichavat vajicka ICSI lebo tenn spg je vraj dobry ale nam sa potom neoplodnilo ani jedno vajko..a ked som poslala parntera do ineho zariadenia tak nam potvrdili diagnozu a patologia je az 98%..uz som to tu tolkokrat opakovala ,ze si pripadam ako blazon 😀 😀 😀 😀
Na IUI som sice nebola ale to vraj robia normlane na ambulancii co sa mi tiez nezda ako najlepsie riesenie lebo v ostatnych Car to robia normalne tam kde aj ostatne zakroky ako je punkcia a ET.
Pozri ja by som tam nesla a moje rozhodnutie,ze som tam bola lutujem ale to je moja skusenost..
Ved aha lucka 333 tu vykreslila Marsika ako anjela 😀 😀 😀 😀
Rozhodnutie je na tebe ..skoda,ze do tejto temicky prispieva tak malo bab..Mozno maju aj dobre skusenosti .
Ja sa teda tiež pridal so skusenostou dr.durechovou chodila som k nej do iscaru od apríla 2009 vždy bola ku nám otvorená,milá a otvorena .robila mi kompletne vyšetrenia laparoskopicky zákrok,vždy všetko s nami konzultovala vysvetlila....taktiež ochotne dala svoje súkromne číslo v prípade potreby....robil nám dva krát IVF prvé stopnue koli tomu že mi nezareagovali vajíčka, druhe neúspešne bohužiaľ na neuchytili embrya .....bolisme nastelovani ísť s ňou aj do tretieho pokusu avšak bohužiaľ od cca1.5.2010 uz nebola zamestnancom Iscaru....bolo to vtedy dost komPlikovane preniesť celu kartu niekam ked sme ešte nevedeli kde dr.durechova bude....ostali sme teda v iscaru a vymenili dr.ale len z dôvodu že dr.durechova nebola ešte v žiadnom Cár oficiálne...preto ešte raz si dovoľuje teda napísať moju pozitívnu skusenost spokojnosť s touto dr.
A čo sa týka dr.marsika.....poznám tiež babu ktorá bola pod dohľadom tohoto dr.....opísala mi veľmi podobnú skusenost ako hore Lucia....veľmi podobný príbeh ;)
@yeliel vdaka za informacie, tie su cenne. a ozaj skoda, ze tu nepise viac bab, isto je ich viac a kazda skusenost a rada je dobra 🙂 . o tom probleme, ktory popisujes s embryologmi tam, som citala, ked si to pisala este skor v tejto teme a teda vobec sa ti nedivim, ze mas na nich take tazke srdce. ☹ ja by som chcela aj pigd, takze chcela by som mat istotu, ze to tam robia vsetko dobre, ze sa nemoze stat napr. to, ako v inom centre, kde ked si baba prisla pre mrazacikov, tak jej povedali, ze ved uz ziadne nema, lebo ze sa pokazil stroj, alebo nieco take sproste jej vraj povedali... 😠 takze nie je to len o lekarovi, o tom ako dobre nastavi davky (mne to v iscare totalne zvrzali), ale o celom time, aj zariadeni, ktore maju... a to vsetko dava predpoklad na co najvacsi uspech.
tak baby, napiste viac 🙂
este mi napada, ze vlastne je to tak malo spropagovane centrum, ze o nom vela ludi vobec nevie. teda aspon ja som nic o nich nenasla, snad iba raz vysiel nejaky clanok, uz ani neviem kde, pred cca pol rokom... no a este tu. 🙂
Ahojte baby,
ako hore spomínate, aj pani doktorka Ďurechová je dobrá, moja suseda chodí ku nej do prosanusu a robili jej umelé oplodnenie v tom novom care lebo tam tiež pracuje a konečne po veľmi dlhej dobe čakajú babetko chlapčeka (termin majú v septembri) tiež na ňu nemôže povedať krivé slová, a ďalšia kamarátka bola tiež na umelom oplodnení ešte v iscare u doktora Maršíka porodila dvojičky, predtým sa poznali po stránke pracovnej nakoľko ona pracuje v zdravotníctve, a doteraz je s ním v kontakte. Viac skúseností_viac chutí. Ďalšia kamarátka ma tiež dvojičky, bola zase spokojná s centrom GYF. Je to rôznorodé. Vravím zajtra idem k Maršíkovi na konzultáciu na antolsku tak vam zajtra napíšem ako som dopadla. A ako sa budú správať ku mne 🙂
Ohladne Iscaru, zatiaľ som si tam nechala kartotejku, v prípade, že ako to bude vyzerať na antolskej car, koľko ma tam bude stať Inseminácia....a tak ďalej. Keď som si volala na recepciu do Iscaru, tak som ich poprosila aby ma pridelila docentovi Válkimu (pred tým som patrila maršíkovi) a bola taka milá že ma pridelila k nemu,nechcela som tam žiadného iného nového doktora,nepoznám a neviem hneď dôverovať novému doktorovi. Viete tehotenstvo má dosť súri nakoľko môj syn bude mať v decembri 3roky a končí mi materská, tak keď som volala Maršíkovi, hovorím mu, musím do novembra otehotnieť 🙂 😀

@yeliel no listujem si touto temou znova a citam, ze teda skusenosti si nemala vobec pozitivne ☹
ja by som chcela ICSI, kedze chcem aj Pigd, u nas su podla doterajsich vysetreni problemy s mojimi hormonmi, vyhliadky nie su optimisticke, takze stimulku by sme vraj zacali s davkou 300. pred 3. IVF chcem absolvovat hysteroskopiu, tiez u Marsika, ale nepaci sa mi, ze ma musia kvoli tomu na 3 dni hospitalizovat, no statna nemocnica ☹ preto mam zmiesane pocity, ako tam prebieha IVF. napis prosim viac, vdaka vopred 🙂