CAR na Antolskej. Máte s ním skúsenosti?
Baby boli ste uz v tomto CAR? Ako sa Vam tam paci? Viem, ze este nejdu na 100%, ale uz ordinuju.Ake su Vase pocity? V piatok tam idem k MUDr.Durechovej - mojej srdcovke 🙂
@kaciatko81 tak nam po clostyle povedali v GF ,ze IUI nema zmysel 😝
baby,od koho si mam pytat listok na reprodukcnu imunologiu? moze byt aj od obvodaka,alebo to musi byt gynekolog?
este som zabudla, ak by som sa rozhodla ist rovno do Prahy tak tam asi staci sa objednat,ci treba nejake doporucenie,pripadne doterajsie vysledky? Co to asi stoji v Cechach? a posledna otazka, trvaju vysledky tiez tak dlho ako v Kosiciach?
diky🙂
@yeliel ahoj moja, rozmyslam aj nad Prahou, kedze v Kosiciach to trva tak dlho a nerobia vsetko. nevies nahodou ako sa na nich nakontaktovat? niekde som citala,ze to stoji 7000 CZK, fakt neviem,spytam sa este na nazor Durechovej, ale asi to dam spravit nech mame uz vsetko
nemas cisielka 🙂 ty vies vsetko...🙂
Pisem z mobilu a hrozne to trva tak sa omluvam ...
Ahojte 🙂
@kikus77 imunologicke vysetrenie ti moze preplatit aj ZP ked si to vybavis s poistovnou vopred
Link na imunologiu Podoli: http://www.upmd.cz/?lang=cz&category=1-4-51
@yeliel ahoj 😉
Nove nemam zatial nic, som vo faze rozmyslania co dalej. Tak sledujem aj tuto temu, som zvedava ako to prebieha na antolskej, dufam ze je to tam lepsie nez v GF. Dr.Petrenko je velky odbornik, tak som zvedava aky bude mat jeho team metody a vysledky. Ma CAR Antolska zmluvy zo ZP? Alebo budu mat po novom roku?
Lebo CAR bez zmluv s poistovnami to moze rovno zabalit, vid CAR Piestany.
@yeliel ja som mala pravdepodobne cystu po clostile, v dalsom cykle som uz mala merional, negativne a v dalsom znova merional, pozitivne, ale so zlym vysledkom... ved sa skus spytat na antolskej 😉
@yeliel ahoj moja, zajtra za nou idem a zrejme pojdem do Prahy na vlastnu past, s poistovnou to budu zrejme iba tahacky, preverovala som si aj ci im prisla ziadost, ze ano prisla pred 2 tyzdnami, ale maju toho strasne vela- "az" 50 ziadosti za november takze to este neprislo na rad ☹
@kikus77 ja by som to riesila cez poistovnu, IVF schvaluje ine oddelenie ako preplatenie tej Prahy, urcite by to schvalili, ja to idem podniknut po genetike, nie je to komlikovane, skus to.Posles im z centra papier, v poistovni maju nato tlacivo a uvidis, ze Ti to schvalia.Ved mas cas nie je sa kam ponahlat a usetris peniaze.
@kaciatko81 ahoj v pondelok idem do Car tak skusim povyzvedat 😀 😀 ale tak mne sa ani moc do IUI nechce ,,ja aj pri stimulke na IVF ledva nieco vystimulujem a drahy ma zly spg tak asi velmi tazko sa k niecomu dopracujeme 😝
@kikus77 no hej bojovnicka..lebo na Slovensku to tak chodi kazdy ma so vsetkym problem 😝 ale nedame sa 😀 😀 😀
pre Ke som sa rozhodla preto,ze som myslela ze to bude rychlo 😀 😀 a hlavne,ze som tam nemusela ist len sme tam dopravili krvicku 😉
presne mi to trvalo takto ..vzorka v Ke bola prijata 24.9.2010 a vysledok bol 11.11.2010
v KE nevedia robit trofoblast ale ostatne vedia ,ale robia na zona pellucida a ak tam vide nieco pozitivne tak je prepodklad,ze by vyslo aj na trofoblast a naopak .(teda tak neako som ja pochopila vysvetelnie) 😉
A inac osobne som to vysetrenie nepovazovala za az tak dolezite,da sa tam jedine nasadit prednison a to po dohode z lekarom (za predpokladu ten lekar je normalny :o)) je mozne aj bez imunologie ..
@yeliel ahaaaaaaa, ale Durechova Ti doporucila Prahu, nie? Inak to je super , ze sa nemusi cestovat. Krv Ti posielal gynekolog? Ja som na tej prazskej stranke citala, ze Tebe zoberu krv a zaroven partnerovi spermie a tiez ich vysetria- aj jedna baba tu na MK to tak popisovala. Vy ste to tak nemali?
@kikus77 my sme si tie Ke vybavovali tak kadeako a dali sme si robit vysetrenie len z krvicky a ano je to tak ,ze sa beru aj spermksky ale to sme si nedavali robit ako som spominala ja som to vysetrenie nepovazaovala za dolezite a poslat im krv lebo to ma neobtazaovalo ,,krv sme tam dorucili mi slo to mimo gynekologa.
Durechova mi to navrhla ,ze ak chcem je tam ta moznost ,ale ak chcem nasadi mi lieky aj bez toho vysetrenia .
Teraz vsak uvidim co povie na zaklade vysledkou z Ke zdaju sa mi celkom Ok ale tak niesom Dr 😀 😀 😀
@kikus77 máš pravdu, aj mne sa zdá, že väčšina báb tu má prežitého a naštudovaného toľko, že kľudne mi zvládli aj medicínu 😀
Ja si však o sebe myslím, že budemv pondelok pred Ďurechovou vyzerať jak... lebo sa budem báť aj niečo opýtať. Môj gynekológ nemal rád, keď som sa ho čokoľvek opýtala, stále hovoril, že mám čakať, že veľa báb s mimomaternicovým otehotnelo, tak nech nestresujem 😠 takže mi nič nechcel vyšetriť. .
tak vlastne ani neviem, aké všetky vyšetrenia sú dôležité, len som sa rozhodla, že pôjdem do centra, tam ma usmernia. 😖
Ak vás môžem poprosiť, poradili by ste mi, aké základné vyšetrenia sa robia, čím sa vlastne začína?
Ďakujem
@tlucka ahoj moja, ja Ti mozem opisat akurat tak nase "zbieranie". Chcela som mat istotu ci vobec ovulujem lebo beriem lieky na zvyseny prolaktin- takze som chodila na folikulometriu kde sa povtrdila pravidelna ovulacia, ukazkovy 28 dnovy cyklus. Ked sa nedarilo sli sme na spermiogram - oligoasthenozoospermia a odporucanie do Caru. A vtedy som zacala patrat: nakupila som vitaminy a zohnala androloga- ten potvrdil diagnozu, ale nasadil 3 mesacnu liecbu- ktora ale mala opacny efekt. Spisali sme ziadost na IVF, medzitym sme si vydupali genetiku, teraz som sa dopracovala na hematologiu a este riesim imunologiu. Ja som vsetky info nasla tu na MK, je tu kopec bab a kazdy Ti poradi. Neboj sa pytat, hlavne lekara, platime si nemale prachy 😒 Pri prvom IVF som slepo doverovala lekarovi, nic som sa nepytala, ved je lekar, vie co robi. Dnes uz som ticho neni. Volam na Antolsku fakt stale az mi to je blbe, zajtra mam termin , ale cisto iba pokec lebo si chcem objasnit par veci. Myslim, ze na Antolskej nas beru, aspon zatial, ako zive bytosti takze sa pytaj, doktorka je velmi mila a ochotna 🙂

@tlucka hej mozno, v piatok idem este na ultrazvuk aby som vedela kedy mam pichnut pregnyl a buduci tyzden ideme na vec, aj ked prognoza nie je bohvieaka, ale co uz 😉