icon

Centrum asistovanej reprodukcie v Trstenej

lulufa
8. júl 2013

Chcem sa opýtať, či niekto bol v centre asistovanej reprodukcie-pobočka Trstená, chcela by som vedieť, ako to prebieha tam, koľko to tam stojí, či sa to podarí.... Nikde som nenašla príspevok o trstenej. Ďakujem

magica78
8. júl 2013

@lulufa nie je iba v Martine, kosiciach a v BA.

skaredekacatko
8. júl 2013

@magica78 nedalo mi to a kukla som do uja googla a gin fiv ma najomnu zmluvu na poliklinike a v trstenej tak neviem lebo ja viem tiez len o tych troch.

magica78
8. júl 2013

@skaredekacatko no moze mat dr ktory pre nich robi ,tusim ze aj v ZA je nejaky dr ktorý robi pre Helios alebo aspon bol,ale aj tak na vysetrenia musis ist do Car ako npr. spermiogram a myslim ze pre kazdu je lepsie ked chodi na jedno miesto a maju ta celu pod kontrolou. a z oravy nie je daleko do Martina , niektore baby chodia aj 3-4 hodiny na rannu krv a sono do MT

skaredekacatko
8. júl 2013

magica78 mas pravdu ja sim len bola zvedava ze co nove unas na slovensku ci niejake pribudlo ja chodim az do br a takze tak 😀

magica78
8. júl 2013

@skaredekacatko asi to staci 😀 dufam ze to mas na dobrej ceste 😉

lulufa
autor
9. júl 2013

my sme už boli na spermiograme v Trstenej, potom som tam bola aj na laparoskopiu a teraz ma odporučili do toho centra, ktoré vyšetrenie sa dajú spraviť tam, tak mi ich spravia, aby som nemusela toľkú diaľku chodiť....

magica78
9. júl 2013

@lulufa ale vam robili srmiogrma v trstenej co trva 2t pozorovania alebo len taky co urolog robi taky bezny ? ved z oravy do martina to mas na skok 🙂 niekotre baby chodia aj z Nitry z BA ,Zvolen,... ale je super ked su tam napomocny . drzim palce nech vam to dobre dopadne

maminkakp
9. júl 2013

takže žienky...Trstena je spojena s GYN-FIV v Bratislave. Robi tam skvela lekarka pani doktorka Panikova,ktora sa venuje problemu neplodnosti u žien. Aby ste nemuseli chodiť z Oravy do BA,tak môžte chodiť k nej či už po tabletky na stimulaciu,na ultrazvuk a do BA idete len na zakrok. A už ste konečne v obraze 🙂

maminkakp
9. júl 2013

@magica78 ..nerobia tam detailny spermiogram,len ten klasicky na pohyblivosť spermii...vlastne zisťuju či ma zmysel venovať sa ženskym problemom ak pričinou neplodnosťi je pravne nejaka porucha muža.

magica78
9. júl 2013

@maminkakp super takze pocas celej pripravy napr na IVF ked uz pichas injekcie chodis k nej na krv a sono,to je super lebo aspon nemusis keazde 2-3 dni jazdit do CARu

lulufa
autor
9. júl 2013

maminkakp ďakujem, aj vám ostatným 🙂 ešte by som chcela vedieť, či si tam bola, že koľko trvá ten zákrok a ako dlho je liečba. Už mi to všetko ide na nervy, bola som už na laparke, beriem clostyl+duphaston, mám za sebou už injekciu pregnyl a nič nič nič...

maminkakp
9. júl 2013

@lulufa ..zamaličko moja,viem čim prechadzaš,ja som si tym tiež prešla a nikto to nepochopi kym si to nezažije. Ja som to mala dosť komplikovane,ale nakoniec sme sa dočkali a mame krásne dvojičky 🙂..prajem veľa šťastia a zdravička pravdaže a dufam že čoskoro budete mať aj vy takú krásnu rodinku ako mame my. 🙂