Dali by ste zamrazené embryá zničiť?
Ahojte, ja nemám to srdce zničiť embrya a darovať sa nedajú 🙈 a po pravde ani si neviem predstaviť žeby moje dieťa niekde inde behalo po svete… a peniaze na ďalšie roky uchovávania tiež nie 🙈
@veselo_neveselo Reč bola o embryach...
@veselo_neveselo A aj ja som dostala takú úžasnú ponuku ako si vybrať len zdravé embryo a ostatné sa použijú na výskum. Kolegyňa v CAR robila ..ma to svoje tienisté stránky, ktoré ty nikdy nemôžeš pochopiť
Radsej vlozit uplne bez stimulacie. Nech neskoncia niekde na pokusoch.
Nedá sa, nemám, nechcem. Nedá sa darovať. Ani nechcem aby "moje" dieťa behalo po svete a nemám peniaze na ďalšie uchovávanie. No a otázka je aká? Lebo teda na výber moc nemáš...
Súhlasím s @annm81 Je to živé tkanivo, nie bytosť s vedomím.
Ľudia budú skuvíňať nad vedou a medicínou a zároveň sa na ňu spoliehať, ak oni, alebo ich známi potrebujú lekársku starostlivosť. Bohužiaľ, výskum je potrebný, ak nechceme kapať na každú blbosť ako kedysi. Ak chodíte vy, Vaši rodičia a Vaši starí rodičia lekárovi, môžte sa poďakovať výskumu, že tu vôbec ste.
Výskum na embryách je jeden z mála, pri ktorom nikto netrpí.
Všetci tí, čo by vkladali bez hormonálnej prípravy aby im dali "šancu" a vyhli sa pomyselnej "vražde". Je to to isté ako ich zlikvidovať, ale s extra krokmi. Nemôžete dávať šancu, ktorá reálne neexistuje. To ich môžte ich rovno zasadiť do kvetináču a poliať, veď možno porastú.... Ak Vám srdce puká kvôli detičkám a máte pár stoviek na rozhadzovanie, tak na svete je nepreberné množstvo živých, narodených detí, ktorím by sa tá pomoc zišla.
@refly Práve to, čo si vystihla, je dôležité - keďže pri tom nik netrpí, je to jedna z najmorálnejších foriem medicínskeho výskumu. Keby ľudia vedeli, ako trpia zvieratá vo výskume (nie som proti testovaniu na zvieratách, pokiaľ neexistuje iná cesta, a ona často neexistuje), keby vedeli, že liečba na chorobu napr. ich dieťaťa má korene v nacistickom koncentračnom tábore, kde neľudskými experimentami mučili rovnaké deti, ako sú tie ich. Ibaže oni liečbu, až ju potrebujú sami, alebo ich príbuzní, neodmietajú - len prázdne moralizujú nad niečím, čo nespôsobuje nijakú ujmu nikomu, len ich fanatickému videniu sveta.
@panonia a čo, keď to je biznis?ľudia túžia po deťoch áno, dajú si za to dobre zaplatiť, ale majú deti.Vies koľko stojí kyselina hyalurónová v nákupe?ženy chcú byť pekné a zaplatia ja mám zase kamarátku, ktorá je lekárka.Zbytocne vyvolávas vášne aj výskum je potrebný je to ich embryo nech s ním robia čo uznajú za vhodné
Trocha mám z toho blbý pocit, že za x rokov bude každé x te dieťa pocate z IVF a ľudia darujú zvyšné embrya a ozaj nikto nebude vedieť s kým je rodina

@panonia Asi si nikdy tie "malicke deticky" nevidela, ze? Tak tu mas, dole obrazok, o com sa tu bavime.
A pokusy na zvieratach mi vadia, lebo zviera nedokaze vyjadrit nesuhlas. Pri testovani na ludoch ten clovek suhlas da (ako napriklad tu).