Dali by ste zamrazené embryá zničiť?
Ahojte, ja nemám to srdce zničiť embrya a darovať sa nedajú 🙈 a po pravde ani si neviem predstaviť žeby moje dieťa niekde inde behalo po svete… a peniaze na ďalšie roky uchovávania tiež nie 🙈
@veselo_neveselo A aj ja som dostala takú úžasnú ponuku ako si vybrať len zdravé embryo a ostatné sa použijú na výskum. Kolegyňa v CAR robila ..ma to svoje tienisté stránky, ktoré ty nikdy nemôžeš pochopiť
Nedá sa, nemám, nechcem. Nedá sa darovať. Ani nechcem aby "moje" dieťa behalo po svete a nemám peniaze na ďalšie uchovávanie. No a otázka je aká? Lebo teda na výber moc nemáš...
Súhlasím s @annm81 Je to živé tkanivo, nie bytosť s vedomím.
Ľudia budú skuvíňať nad vedou a medicínou a zároveň sa na ňu spoliehať, ak oni, alebo ich známi potrebujú lekársku starostlivosť. Bohužiaľ, výskum je potrebný, ak nechceme kapať na každú blbosť ako kedysi. Ak chodíte vy, Vaši rodičia a Vaši starí rodičia lekárovi, môžte sa poďakovať výskumu, že tu vôbec ste.
Výskum na embryách je jeden z mála, pri ktorom nikto netrpí.
Všetci tí, čo by vkladali bez hormonálnej prípravy aby im dali "šancu" a vyhli sa pomyselnej "vražde". Je to to isté ako ich zlikvidovať, ale s extra krokmi. Nemôžete dávať šancu, ktorá reálne neexistuje. To ich môžte ich rovno zasadiť do kvetináču a poliať, veď možno porastú.... Ak Vám srdce puká kvôli detičkám a máte pár stoviek na rozhadzovanie, tak na svete je nepreberné množstvo živých, narodených detí, ktorím by sa tá pomoc zišla.
@refly Práve to, čo si vystihla, je dôležité - keďže pri tom nik netrpí, je to jedna z najmorálnejších foriem medicínskeho výskumu. Keby ľudia vedeli, ako trpia zvieratá vo výskume (nie som proti testovaniu na zvieratách, pokiaľ neexistuje iná cesta, a ona často neexistuje), keby vedeli, že liečba na chorobu napr. ich dieťaťa má korene v nacistickom koncentračnom tábore, kde neľudskými experimentami mučili rovnaké deti, ako sú tie ich. Ibaže oni liečbu, až ju potrebujú sami, alebo ich príbuzní, neodmietajú - len prázdne moralizujú nad niečím, čo nespôsobuje nijakú ujmu nikomu, len ich fanatickému videniu sveta.
@panonia a čo, keď to je biznis?ľudia túžia po deťoch áno, dajú si za to dobre zaplatiť, ale majú deti.Vies koľko stojí kyselina hyalurónová v nákupe?ženy chcú byť pekné a zaplatia ja mám zase kamarátku, ktorá je lekárka.Zbytocne vyvolávas vášne aj výskum je potrebný je to ich embryo nech s ním robia čo uznajú za vhodné
Trocha mám z toho blbý pocit, že za x rokov bude každé x te dieťa pocate z IVF a ľudia darujú zvyšné embrya a ozaj nikto nebude vedieť s kým je rodina

@panonia Asi si nikdy tie "malicke deticky" nevidela, ze? Tak tu mas, dole obrazok, o com sa tu bavime.
A pokusy na zvieratach mi vadia, lebo zviera nedokaze vyjadrit nesuhlas. Pri testovani na ludoch ten clovek suhlas da (ako napriklad tu).