icon

Dali ste si vložiť jedno alebo dve embryá?

datelinka31
28. jan 2016

Ahojte dievcata, coskoro asi aj nas caka IVF, chcem sa opytat, tie co ste boli na IVF, vkladali vam dve alebo jedno embryo? Momentalne riesime vsetko v zahranici, v jednom centre kde standardne vkladaju dve, no rozpravala som sa s jednym doktorom zo Slovenska a ten mi hovoril, ze v ich centre iba jedno, lebo je tam riziko dvojiciek.. Velmi by ma zaujimalo, aku mate vy skusenost? Kolko vam vlozili a kolko sa ujalo? My by sme radsej toto podstupili na Slovensku, kedze tu to nie je hradene poistovnou a je to asi trikrat drahsie ako na SK. Dakujem za vsetky prispevky.

Strana
z2
datelinka31
autor
2. feb 2016

Joj dobre sa to cita 🙂 snad aj nam to vyde coskoro. Nam povedala Dr. ze sme mladi, a ak pojdeme na ivf tak to urcite vyde na prvykrat.. Tak verim, ze ano..
@gabikacentrum

datelinka31
autor
2. feb 2016

Joj dobre sa to cita 🙂 snad aj nam to vyde coskoro. Nam povedala Dr. ze sme mladi, a ak pojdeme na ivf tak to urcite vyde na prvykrat.. Tak verim, ze ano..

datelinka31
autor
28. feb 2016

@zuhana2
@tova
@kitikat
@hanicka78 maminky dvojiciek, viem, ze je to nepodstatne, ale predsa by som sa chcela opytat, ako vyzera vase brusko po dvojickach? Je vobec nejaka sanca ze sa vrati do priblizne rovnakeho stavu ako predtym, alebo je to science fiction? Moja pokozka nie je najelastickejsia, uz teraz mam strie co som rychlo pribrala a schudla v minulosti..

datelinka31
autor
28. feb 2016

@stanulka30 ako dopadlo 2 IVF?

kitikat
28. feb 2016

@datelinka31 moje brucho je take iste ako pred tehotenstvom, ani jedna stria a ploche brucho. Tiez som sa "bala" ake bude po dvojickach 😉.

stanulka30
28. feb 2016

@datelinka31 druhé IVF vyšlo, ale cca 10 den som mala silný hyperstimulak a skončila v nemocnici, po cca dalších dvoch týždňoch mi pravdepodobne praskol hematóm a zajtra idem na kontrolu kontrolu, tak uvidime, ci je vsetko ok.... Momentálne som začiatok 8tt+2...

bzebra
28. feb 2016

My sme dali 2 vlozit na prvykrat, celkovo sme mali dost velmi kvalitnych embryi a zatial to vyzera tak, ze budeme mat aspon jedno 😉 Takze nelutujeme a podla mna nam to zvysilo sancu ked to aj bude 'len' jedno nakoniec.

lenka9119
28. feb 2016

dali sme si len jedno a yvšlo hned...vobec to nezvyšuje šancu kolko si dáš či dve či jedno...ide o počet vkladov a to že telo si to zapamätá že si bola tehu ....

hanicka78
28. feb 2016

@datelinka31 ja som pribrala 20 kg, rodila som ale v 34. tt, mala som pred tehu 47 kg, nespravila sa mi na bruchu ani jedna stria, len na prsiach pár, teraz skoro po 3 rokoch od porodu mám 50 kg a bruško málinko ostalo 🙂

datelinka31
autor
11. mar 2016

ahojte, chcela by som obnovit tuto temu, lebo stale este nie sme rozhodnuti, ci jedno alebo dve.. uz som bola rozhodnuta, ze dve, ale teraz som zase zmenila nazor.. je to tazke..

given
11. mar 2016

@datelinka31 Ahoj, je to ťažké rozhodnutie. Ja som si dala dve a máme jedného syna. Takže určite by som sa opäť rozhodla rovnako - vyššie šance. Držím palce!

stanka2612
11. mar 2016

@datelinka31 ja uz som ti tu pisala,ja som si dala vlozit dve a keby mam ist znova,tiez dve,je tam vyzsie percento uspesnosti (tak mi povedali v CAR )

stanulka30
11. mar 2016

@datelinka31 ja som si dala vzdy jedno pri IVF a vzdy sa ujalo a vzdy vklad na 3 den od opu... Zalezi aj na tebe, ci si pripravená na dvojičky... Ak mas pochybnosti a dajú ti dve, budeš len stresovať (vlastná skúsenosť) a to nie dobre vplýva na cely proces...rozhodnúť sa musis sama...šanca na úspech nerastie s počtom transferovaných embryi, ale zalezi od ich kvality...
http://www.sanatoriumhelios.cz/embryotransfer

datelinka31
autor
11. mar 2016

@stanulka30 a nie je lepsie ked sa vklada jedno, tak pockat do 5. dna? aby bola vacsia istota?

stanulka30
11. mar 2016

@datelinka31 myslím, ze každý doktor ti prezentuje to, o čom je on sam presvedčený, ze je to to správne...myslím, ze je lepšie PK, ale my sme vraj mali dobru kvalitu, tak vložili uz na tretí den...moj doktor aj embryologicka uprednostňovali čim skôr a min. dve naraz, ja som si ale vYdupala aspom to, ze chcem len jedno ...ak mas možnosť, urcite si daj PK ... Myslím, ze ak je embryo to správne, zabojuje aj na tretí den...

katkaequestrian
20. mar 2016

Ja som po ET, 2 cyklus dala som si vložiť 2 naraz, u mňa dvojičky neprichádzajú do úvahy lebo mám duplex maternice ale keby sa ujali obe tak mi lekár povedal ze jedno sa dá odobrať.

datelinka31
autor
20. mar 2016

@katkaequestrian tak to teda netusim co je ten duplex maternice? Ja som sa tiez pytala na tu redukciu, v pripade ak hrozia napr. troj, stvorcata, robia to, ale zevraj to moze ohrozit aj tie dalsie embryjka, tak dufam, ze toto nebudeme musiet riesit..

katkaequestrian
20. mar 2016

@datelinka31 Duplex je zdvojená maternica, mám ich dve ale menšie. Po oplodnení vajíčok mame 4 použiteľné embryá, takže sme si to takto rozdelili, že dve a dve na zamrazenie, mne doktor povedal, že keď sa robí ET po rozmrazení je lepšie keď sú 2 embrya lebo sa môžu pri rozmrazovaní poškodiť. Snáď to fakt nebudeme riešiť 🙂 držím palce 🙂

kikus48
29. mar 2016

@datelinka31 teraz urcite jedno. Dala som si vlozit 2 embrya, jedno sa vsak uhniezdnilo prilis nizko. Do 8 tyzdna som som krvacala. Bolo to nervy. Nikto mi nevedel poradit. Nepomahalo nic, ani max. davky hormonov. Az ked mu prestalo bit srdiecko, prestala som krvacat. Zevraj syndrom miznuceho dvojcata. Nikomu nezelam tento stres. Teraz si hovorim, ze ked este raz budeme potrebovat ivf, urcite po jednom.

datelinka31
autor
29. mar 2016

@stanulka30 mne tiez nakoniec vlozili na 3. den. Boli len 2 embryjka, tak nebol dovod cakat.. Dufam, ze sa chytia obe 🙂

stanulka30
29. mar 2016

@datelinka31 tak teraz sa uz len pozitívne naladiť 🙂, ono hlavne zalezi na kvalite embryjka... Mne dali len jedno a zabojovalo 🙂...hlavne bud psychicky v pohode a vyhýbaj sa stresu a ver tomu, ze to bolo to správne... Drzim palce 🙂

193169
22. dec 2019

Ahojte. U mňa prebehol prvý cyklus ivf v máji. Výsledkom bolo 12 embrii. ET som nemala kvôli Ohss. Prvé KET som mala v auguste, vkladali 2 embrya - neúspešne. Druhý KET som mala v októbri, tiež mi vkladali 2 embrya - zasa neúspešne. Tretie KET som mala v decembri, vkladali 1 embryo - ešte neviem výsledok. Dnes som 9.den po KET.

luciakudrikova
31. jan 2023

@zuzkavladko dobrý večer gde ste boli aká klinika aký bol postup mi sme boli v Bratislave prví krát jedno embrio neúspešne potom dve embria naraz a dnes sme zistili bol neúspešný 😥 preto prosím o info vopred ďakujem

Strana
z2