icon

Darované vajíčka: V čom je iné dieťa?

21. mar 2024

Ahojte prosím Vás nie som stotožnená s darcovskymi vajíčkami. Viete mi povedať v čom presne bude to dieťa iné ako keby som mala vlastne vajíčka? Ďakujem
Prípadne máte skúsenosť? Pociťujete nejako, že to nie je ''100% vaše '' dieťa?

Strana
z3
stefania100
2. júl 2025
@xbibix

@krispp Ja mám bábätko z DV a práve ma tu olizuje a božkáva 😁 je to najlepšie rozhodnutie aké som kedy spravila. Ale môj názor je trochu iný ako @andreatytler ona žije v Kanade, tam je určite aj iná mentalita ľudí. S manželom sme sa rozhodli, že to nebude vedieť absolútne nikto, ani naše dieťa. A keď hovorím absolútne, tak absolútne, nevie to ani moja rodina, ani moja gynekologička, ani pediatrička. Ja nevidím jediný dôvod vešať hocikomu na nos, prečo som šla do DV. Po toľkých rokoch trápenia s vlastnými vajíčkami a toľkých všelijakých vyšetreniach a sklamaniach, že zasa to nevyšlo som si povedala, že stačilo. Nevie to nikto, pretože ľudia na Slovensku sú zakerní a zlí. A toto je naozaj veľmi, veľmi citlivá a hlavne súkromná vec. Nikto nevie čím všetkým som si prešla a tak naozaj nemá právo sa akokoľvek k tomu vyjadrovať. A čo sa týka dieťatka, bude navždy moje. Ja to hovorím takto 😀 vyrobila som si ho, tak je moje 😉😊 a ako nádherne som si ho vyrobila. 🤩 Podobá sa na manžela. Ale je srandovné ako hovoria, že uši a úsmev má po mne. A vieš, že ozaj? Ono dieťatko kopíruje tvoj obraz, po rokoch spoločného života sa začnú na seba podobať aj manželia 🥰 a bábätko robí to isté, kopíruje tvoju mimiku, tvoju chôdzu, tvoje rozprávanie, prízvuk. 🤪 Život konečne dáva zmysel. ☺️

@xbibix Zo srdca gratulujem k babätku ❤️ a ďakujem za názor 🥰

krispp
2. júl 2025
@xbibix

@krispp Ja mám bábätko z DV a práve ma tu olizuje a božkáva 😁 je to najlepšie rozhodnutie aké som kedy spravila. Ale môj názor je trochu iný ako @andreatytler ona žije v Kanade, tam je určite aj iná mentalita ľudí. S manželom sme sa rozhodli, že to nebude vedieť absolútne nikto, ani naše dieťa. A keď hovorím absolútne, tak absolútne, nevie to ani moja rodina, ani moja gynekologička, ani pediatrička. Ja nevidím jediný dôvod vešať hocikomu na nos, prečo som šla do DV. Po toľkých rokoch trápenia s vlastnými vajíčkami a toľkých všelijakých vyšetreniach a sklamaniach, že zasa to nevyšlo som si povedala, že stačilo. Nevie to nikto, pretože ľudia na Slovensku sú zakerní a zlí. A toto je naozaj veľmi, veľmi citlivá a hlavne súkromná vec. Nikto nevie čím všetkým som si prešla a tak naozaj nemá právo sa akokoľvek k tomu vyjadrovať. A čo sa týka dieťatka, bude navždy moje. Ja to hovorím takto 😀 vyrobila som si ho, tak je moje 😉😊 a ako nádherne som si ho vyrobila. 🤩 Podobá sa na manžela. Ale je srandovné ako hovoria, že uši a úsmev má po mne. A vieš, že ozaj? Ono dieťatko kopíruje tvoj obraz, po rokoch spoločného života sa začnú na seba podobať aj manželia 🥰 a bábätko robí to isté, kopíruje tvoju mimiku, tvoju chôdzu, tvoje rozprávanie, prízvuk. 🤪 Život konečne dáva zmysel. ☺️

@xbibix ďakujem, že si napísala svoju skúsenosť 🙂 súhlasím s tebou že na Slovensku sú ľudia dosť zakerni a zlí a toho sa práve najviac bojím. A asi ak by sme žili na Slovensku niekde na dedine, tak by som to nikomu nehovorila. S manželom našťastie žijeme v ČR a naši kamaráti a známi sú v 99% veľmi milí a chcú aby sme boli šťastní. Takže ak by sme do DV išli tu by o tom nikto skoro nevedel. Rozmýšľala som aj nad tou voľbou nehovoriť to vôbec, ale chcem byť k tomu bábätku úprimná a rodine a najbližším to povedať, ale s tým že si neprajem aby to roznasali po susedach. Navyše manžel nemá rád tajnosti a zavrhol túto možnosť, chce to malickemu povedať a ak bude niekto na nás pre to zlý tak sa snimi prestaneme bavit 😅
Asi potrebujem čas sa vyrovnať s tou stratou, že moja genetika nebude sprostredkovana mojím deťom. Že nikdy to nebude 100% mňa a manžela, že nikdy v deťoch neuvidím starých rodičov. Čo je vlastne strašne vtipné lebo vela veci by som nechcela prenášať na svoje dieťa, ale teraz mi aj tie veci nejako chýbajú 😅. Ale súhlasím stebou, že deti okopiruju ľudí zo svojho najbližšieho okolia. A máš pravdu vyrobila si si ho a pre ten božkavajuci poklad si proste jeho super mamina ty 🥰
Na koľký pokus s DV vám vyšiel drobec? A plánujete ešte aj súrodenca? Dúfam že nevadí že sa pýtam 🙂 Ja sa aj bojím že to nakoniec nepôjde ani s DV 😔 a zase odídem urevana s CAR. Navyše teraz po tej prvej neúspešnej stimulácii mi je tak hrozne zle.

andreatytler
3. júl 2025
@xbibix

@krispp
@xbibix Ludia hrozne ked citam tieto vase postrehy o ludoch na Slovensku. Presne ta mentalita ludi je hlavny dovod preco by som sa uz nevratila.
To aka je kamaratka co sa takto chova. Ale aj vcera som tu citala diskusiu o zene , ktoru depta sestra koli tomu ze ide na IVF.
No nic, drzte sa.

krispp
3. júl 2025
@andreatytler

@krispp
@xbibix Ludia hrozne ked citam tieto vase postrehy o ludoch na Slovensku. Presne ta mentalita ludi je hlavny dovod preco by som sa uz nevratila.
To aka je kamaratka co sa takto chova. Ale aj vcera som tu citala diskusiu o zene , ktoru depta sestra koli tomu ze ide na IVF.
No nic, drzte sa.

@andreatytler na Slovensku to nie je ideálne, ale stále tu žijú aj veľmi milí a dobrosrdeční ľudia 🙂 Asi je len naozaj potreba si vyfiltorvat skupinu ľudí, ktorá ti vyhovuje a ostatných neriesit inak sa z toho človek zblázni.
Vtipné je, že o mojom probléme a ivf vedia len dve kamarátky a jedna z nich je tá o ktorej som písala vyššie 😅 ale mám ju rada, každá sme nejaká 🙂
Uži si pekné leto s tvojím drobcom 😉

krispp
7. aug 2025

Baby tak spatne sa vám chcem ešte poďakovať že ste mi odpisovali na moje otázky 🙂 Možno som nakoniec zbytočne sa stresovala. Skúsili sme ešte jednu stimuláciu ale nie s vysokými dávkami ale naopak mala som soft. Pred týždňom mi odobrali dve vajíčka a vyzerá to tak, že jedno bude dobré a zdravé hádam 😊 a skúsime ešte jednu ďalšiu stimulku 💪. Nepíšem to aby som sa chválila, skôr pre niekoho v podobnej situácii aby vedel že niekedy sa oplatí bojovať za svoje vajíčka 😉 dúfam že máte s drobcami pekné leto 🙂

drobec105
2. sep 2025

Ja mám staršiu dcéru "vlastnú" a mladšieho syna mám z darovaného vajíčka a vôbec nemám pocit, že by bol menej môj. Od prvého momentu je to moje kuriatko. Neľutujem, že som do toho šla.

andreatytler
3. sep 2025
@drobec105

Ja mám staršiu dcéru "vlastnú" a mladšieho syna mám z darovaného vajíčka a vôbec nemám pocit, že by bol menej môj. Od prvého momentu je to moje kuriatko. Neľutujem, že som do toho šla.

@drobec105 to je skvele. Ty ako jedina mozes objektivne povedat ze v tom nie je ziadny rozdiel.

Strana
z3