Darovanie oocytov - vajíčok
Ahoj chcem tu trošku rozvíriť túto tému už to dávno neni tabu. Máte stým skúsenosti? Aký je váš názor na takúto pomoc pre mamičky ktoré nemôžu mať deti? Ja idem tento rok darovať....A nehambím sa za to nejde mi o peniaze ktoré dostanem, chcem pomôct ženám ktoré túžia po bábatku no nedarí sa im. Ja som mama dvoch krásnych a zdravých dcér a neviem si predstaviť nič krajšie ako môcť byt mamou. Adopcia podla mna je až úplne konečná ked už nič nevíde no ako sa povie moje je predsa len moje 🙂 🙂....... Budem rada za vaše názory respektíve otázky. Nakolko som už raz darovala a teraz idem po druhý krát presne viem čo ma už čaká tak viem aj poradiť prípadným darkyniam 🙂
Dobrý deň chcela by som sa spýtať kde na Slovensku sa dajú darovať vajicka. Tiež by som chcela darovať len sa obávam keď nemám stým ešte žiadnu skúsenosť.

@majka264111 No záleži s ktorého si kraja na SK je viacej klinik najviac v BA a podla toho kde bývaš si vieš vyhldat centrum-kliniku ku tebe najbližšie... Popripade napíš sem kde hladaš a povieme ti..
@majka264111 košice je gyncare- http://gyncare.sk/kontakt/
ba-nitra-žilina je gyn-fiv http://www.gyn-fiv.sk/kontakt/
ba je iscare
http://www.darkynevajicok.sk/
Ja som z myjavy takže Bratislava by bola najbližšie. Len skôr som myslela niečo čo máte overené 🙂
@majka264111 ja mam gynfive a iscare overene tam som bola..... tak ja ti môžem tie dve odporučit 🙂
Ahojte, chcela by som sa opýtať, či niektorá z vás nemá skúsenosť s klinikou Gyncare v Košiciach. Zaujala ma možnosť darovať, rada by som niekomu pomohla a tak momentálne prezisťujem všetky možnosti a podrobnosti. Som z LM a všetky kliniky mám ďaleko, preto by ma zaujímalo, koľkokrát je potrebné kliniku navštíviť. Niekde píšu 3-4x avšak tu v komentároch niekto písal, že počas brania liekov je potrebné chodiť pravidelnejšie. Niekto tu písal aj o zdravotných rizikách z tých liekov resp. zdravotných rizikách do budúcnosti. Neviem čo presne si pod tým mám predstaviť. Je to niečo podobné ako hormonálna antikoncepcia?
@kocurvcizmach darovat sa da aj v zahranici a cely’vylet’ je hradeny🙂
Ahojte baby vidim ze je to velmi stara diskusia ale ak niekto vie tak nech mi odpovie ci vadi pri darovani vajicok ze berem este antikoncepciu?? Dakujem za odpoved
@kika1989 ahoj..z mojej skusenosti(viedla som kliniku v LA a dnes mam agenturu pre sprostredkovanie darovania do USA)..nevadi..aj ked pred zacatim stimulacie ta mozu poziadat,aby si si dala na par mesiacov pauzu..ja,ked som zacinala stimulaciu,ja osobne som si pauzu nedala a skompromitovalo to mnozstvo i kvalitu mojich folikulov/vajicok...
Dobrý deň prajem, viem, že táto téma bola preberaná pred niekoľkými rokmi, ale niekoľko mesiacov už premýšľam nad darovaním. Avšak mám strach. Osobne ešte deti nemám, ale chcela by som pomôcť, ale naozaj mám strach, či náhodou nedôjde ku komplikáciam a tak 🙂 , či ma to môže nejak ovplyvniť a podobne. Rovnako by ma zaujímala možnosť aj si odložiť vajíčka. Viete mi povedať viac? Ďakujem veľmi pekne za Vaše odpovede.
@simmi2304 Neviem odpovedať na tvoje otázky, ale ja mám vďaka darkyni krásnu 15 mesačnú dcérku a do konca života jej budem vďačná, že sa rozhodla darovať vajíčka a urobila tak môj život krajším 🙂
Ahojte rozhodla som sa darovať vajíčka.Mám sa objednať do Car a všetko spolu preberieme.Zoberu mi krv, genetické vyšetrenie.Mate s tým skúsenosti??? Chcem urobiť nejakú inú ženu šťastnou lebo viem čo znamená túžba po dieťati.
Čaute baby, chcela som sa vas opýtať ohľadom darovania vajičok, mam 21 rokov a idem darovat vajicka čítala som si rôzne fóra a tak a chcela som sa opýtať ci poznáte nejaky prípad mladej baby ktora este nemala dieťa a darovala či sa to potom jej podarilo. Mám malé obavy tak som sa chcela uistiť
Ďakujem vám
@johanka098 ci sa jej podarilo mat vlastne deti myslis?
Ja nepozbam ziadnu taku babu, ale nieje dovod aby sa ti to nepodarilo. Ako darkyna mas idealny pocet vajicok a musis byt zdrava, takze si istotne plodna. Akurat si ustriehni vek, aby si mala dost vajicok aj potom cojaviem po 30tke napriklad. Ale to s darovanim nema nic spolocne, to si ustriehni aj ked darovat nepojdes.
Ano, to som myslela, tak ďakujem za odpoved
@joannita
@johanka098 Určite ti budú brať krv na AMH to znamená aký počet vajíčok máš Mne to brali keďže idem darovať vajíčka.A ten mi vyšiel vynikajúci takže sa nemusím obávať že do budúcna pri snahe o dieťa sa by to nepodarilo
@emoti ahoj mozem sa opytat skade si mala darkynu alebo kam chidis do centra? Ja som mala vcera odber 6 vajicok dnes oplodnene 1 v pondelok ma byt vklad ale no jedno je jedno uvazujem o darkyni ale mi povedali ze to stoji 4000€ je to pravda aj ty si tolko davala za darovane vajicka? My mame uz 3 neuspesne ivf a teraz 4 dufam ze uz uspesne inak neviem niejaku darkynu budeme tiez potrebovat
Ženy - neblbnite! Vy viete čo su zač tie darkyne vajíčok? Z akého sociálneho prostredia pochádzajú? Ako vyzerajú? Ktorá normalna žena podstúpi riziko hyperstimulacneho syndrómu, pri ktorom moze aj zomrieť? Su to ženy zo zlého prostredia, ktore to robia pre prachy. Hovorila mi známa, že ked bola v car na umelom oplodnení tak tam čakala, ocividne na darovanie vajíčok nejaka dievčina. No vraj hroza des, škúlila, popolníky na očiach, uplné strašidlo. A podla štýlu komunikácie to teda ocividne nebola žiadna myslitelka. Chceli by ste aby biologickou matkou vášho dieťaťa bola nejaka takáto? Ja veru nie. Na druhu stranu - pre tie CARy je to čistá ryža. Darkyni zaplatia za odber tisícku, pričom jej odoberú tych vajíčok niekedy až desať. Oni potom jedno predaju ta 3-4 tis. €.
@extempore Ty si asi nikdy nebola a dúfam že ani nebudeš v takej situácii v akej sú ženy ktoré nemôžu mať deti.Jedina cesta pre ne je darované vajíčka aby mohli mať konečne vytúžené dieťa Áno aj ja slbudrm darkyňou vajíčok a nehnabim sa za to.Nie som ani škulavá ani zo zlých sociálnych pomerov.Praveze naopak ale viem sa vžiť do tých žien ktoré túžia po bábätku.Ani sama nevieš či tá dotyčná čo čakala v Car bola darkyňa alebo nie tak nerozširuj takéto info.Zeny musia podstúpiť mnoho vyšetrení na to aby mohli darovať.A áno aj hyperstimulačny syndróm je jeden z rizík ale aj napriek tomu to ženy podstupia a ver tomu že to nie je kvôli peniazom.Tak sa zamyslí čo píšeš
@extempore tak ja som darkyna.... Bola som 3x pomôct... Riesili ma musela som mat maturitu a podla toho co chcel par musela som byt blond a zelene oči a zdrava byr samozrejme... Vysetrovana som bola na pohlavne choroby-dedicne choroby-žltačku!!! Tam nemoze nikto chory darovat vajicka!!! Tam to sleduju a kontroluju riesia dedicne choroby az k tvojmu pradedkovy... Musela som doniest maturitne vysvedcenie ake som mala znamky vsetko som musela riesit...aj ake som mala pôrody ci som mala potraty ci som mala problemy pri tehotenstve atd atd...milion veci vysetrovali umna! Tam nemoze byt hocikto ako darca!
@nika2212 maturitné vysvedčenie je znakom inteligencie? 🤣🤣🤣🤣 ako prosim preveria všetky dedične ochorenia? A hlavne mi nehovor, že žena si x dni pichá hormóny na stimuláciu vaječníkov a potom ide do narkózy len preto aby niekomu pomohla. Robi sa to kvoli prachom, neviem na čo sa tu hráme.
@ucholacik Je chore chcieť dieťa až za tú cenu, že to bude, de facto dieťa inej ženy. To dieťa bude mat troch rodičov. Ďakujem pekne! ☹️

@wewericka01 v pohode neni začo 🙂