Darovanie oocytov - vajíčok
Ahoj chcem tu trošku rozvíriť túto tému už to dávno neni tabu. Máte stým skúsenosti? Aký je váš názor na takúto pomoc pre mamičky ktoré nemôžu mať deti? Ja idem tento rok darovať....A nehambím sa za to nejde mi o peniaze ktoré dostanem, chcem pomôct ženám ktoré túžia po bábatku no nedarí sa im. Ja som mama dvoch krásnych a zdravých dcér a neviem si predstaviť nič krajšie ako môcť byt mamou. Adopcia podla mna je až úplne konečná ked už nič nevíde no ako sa povie moje je predsa len moje 🙂 🙂....... Budem rada za vaše názory respektíve otázky. Nakolko som už raz darovala a teraz idem po druhý krát presne viem čo ma už čaká tak viem aj poradiť prípadným darkyniam 🙂
@nika2212 podla platnej legislativy je na SK darovanie vajicok a spermii prisne anonymne. Cize ked v Iscari toto praktizuju, porusuju zakon. Pokial ale viem, v Iscare to bolo tak ze ak si si priniesla darkynu, ale samozrejme nie pre seba ale pre inu prijemkynu tak teba to len posunulo v poradovniku. Pochybujem ze by isli do takeho rizika ze by porusovali zakon.
@joannita
@pauca Bola som tam viem čo mi bolo povedane...pýtali sa či si ma vybral neaky pár... A teda že je tu ta možnosť ak sa zhoduje krva skupina a prijemkyna je totožna s darkynou je to OK a vezmu ich.... Takže či je to chore to je druhorade ak mám niekoho kto mi vie pomôct otehotniet a dlhee roky sa mi to nedari tak vyskúšam všetko a v Iscare sa da a určite ich niaka buduca mamička nezažaluje ked im pomôžu k vytúženému bábu!!!
@nika2212 ok ja len konstatujem ze porusuju zakon tym padom a to je celkom sila. Ja by som s tymto nikdy nesuhlasila, ved ta darkyna vajicok moze byt kludne labilna osoba ktora by nas otravovala ze je to jej dieta. A aj naopak, pozerat sa ako niekde vyrasta moje dieta.....Tu nejde o pomoc ako pises, pomoct ti moze rovnako aj anonymna darkyna predsa. A nejde tu ani o zazalovanie mamicky, uplne staci ze si to sem napisala a niekto sa toho chyti napriklad.
@bona_dea Moje ako mnou vynosené a to je v oboch prípadoch lebo ja som si vynosila svoje deti aj prijemkyna si vynosí a porodí svoje dieta! Cele to prežíva nikto jej nedá dieta rovno do ruky už spravene! To neni dieta DARKYNE! je to len vajíčko nie dieťa! s toho môže vzniknút dieta a nemusí ak s toho dieťa nevznikne vyplaví sa v podobe menzes......
Ahojte zienky, tetie co ste boli darovat vajicka viackrat na roznych klinikach, chcem sa spytat ako to je mozne? Nedavali Vam podpisovat taketo prehlasenie ze uz nemozete ist nikdy darovat vajicka ani u nich ani na inej klinike? Dakujem za odpovede
@wewericka01 ano v jednom som podpisovala a v druhom mi bolo povedane, že ak bude môj odber dobrý a vajíčka kvalitne tak si ma sami zavolaju ešte raz.... Oni si medzi sebou udaje nevymienaju je to anonymne
@wewericka01 existuje na SK databaza darkyn a jedna darkyna by uz nemala viac x darovat - pokial sa teda jej vajicka uchytili. Pokial sa neuchytili a prijemkyna neotehotnela, alebo potratila, alebo sa ani jedno vajicko proste nevyvinulo v embryo, tak moze darovat dalej. Tam ide o to, aby nemala vela svojich biologickych deti na svete a aby sa nestretli niekde biologicki surodenci ako partneri/manzelia.
@nika2212 dakujem pekne za odpoved 🙂
@joannita vies mi prosimto ta napisat straku kde je ta databaza? Aa ako ja mam vediet ci sa to ujalo alebo nie ked jeto anonymne? Ja som myslela ze mna nebudu informovat ci prijemkyna XY ma zdrave ana zive dietatko.
@joannita to asi preto nemaju lebo zo vsetkych ponukaju najmensiu kompenzaciu a oni popritom ryzuju na tomto najviac.
Ja by som asi nedokazala zit a vedomim,ze mam niekde dieta.lebo ja to beriem tak,ze je to kus zo mna.Svet je maly...viem ze je to moznost 1:1000000, ale co ak ...sa vas syn niekde zalubi a ani nebude vediet,ze to je jeho sestra.Samozrejme je mi luto tych co inak nemozu,ale ja by som do toho nesla
@wewericka01 to nieje volne dostupna stranka 🙂 maju na nu dosah len centra a tiez nie kazdy v centre, musia dodrziavat mlcanlivost. Nikdy sa nedozvies ci sa ujali tvoje vajicka, alebo neujali.
A Gynfiv neryzuje na tom najviac, naopak, je to u nich najlacnejsie zo vsetkych centier. V GF to prijemkynu stoji 1900€ a v inych centrach ovela viac.
@joannita
@wewericka01 ja som bola 2x všetko bolo Ok a teraz ma volaju treti raz...do gynfiv už nejdem.. idem inde
@nika2212 a kde si bola ak smiem vediet ja som teraz 1x v gynfive.
@wewericka01 ISCARE a GYNFIVE
@nika2212 dakujem za odpovede 🙂

@ivankat sorry že do toho skacem. darovanie je anonymné.
A neviem či sa na sk dá darovať že tomu alebo onemu páru (aby si si v budúcnosti nerobila nároky že chceš vidieť svoje dieťa)