icon

Darovanie oocytov - vajíčok

nika2212
2. sep 2016

Ahoj chcem tu trošku rozvíriť túto tému už to dávno neni tabu. Máte stým skúsenosti? Aký je váš názor na takúto pomoc pre mamičky ktoré nemôžu mať deti? Ja idem tento rok darovať....A nehambím sa za to nejde mi o peniaze ktoré dostanem, chcem pomôct ženám ktoré túžia po bábatku no nedarí sa im. Ja som mama dvoch krásnych a zdravých dcér a neviem si predstaviť nič krajšie ako môcť byt mamou. Adopcia podla mna je až úplne konečná ked už nič nevíde no ako sa povie moje je predsa len moje 🙂 🙂....... Budem rada za vaše názory respektíve otázky. Nakolko som už raz darovala a teraz idem po druhý krát presne viem čo ma už čaká tak viem aj poradiť prípadným darkyniam 🙂

Strana
z5
8lucia8
17. dec 2020

@ucholacik my uz 5 rokov skusame chodime na ivf a stale nic teraz 4 ivg v ppndelok vklad som zvedava ako teraz dopadne... kazde babo a ja slzy v ociach

joannita
17. dec 2020

@8lucia8 ja som mala niekolko IVF s darovanymi vajickami, stalo nas to tusim okolo 2500e komplet. Pkus poistovna zapkatila okolo 1000e, ale my tych 2500e. Teraz to uz bude asi drahsie, mozno 3000e, skus si zistit. Boli sme v gynfiv Ba, oni boli 2 roky dozadu najlacnejsi v tomto.

joannita
17. dec 2020

@extempore podla toho co pises, nevies o tom absolutne NIC. Inak by si nepisala tieto bludy. Smejem sa ked to citam, uplne ale ze uplne si mimo 😆 nic z toho nieje pravda.

joannita
17. dec 2020

@extempore a mimochodom, neuveris, ale vacsinou su darkyne VYSOKOSKOLACKY!

mom311
18. dec 2020

@joannita podla mna aj skoda reagovat na tuto pani. Inak je zaujimave,ze nikto nerozobera darcov spermii ake su to “indiviua” ak pouzijem slovnik tejto pani. Hlavne,ze zena darkyna je chudra,co ide po peniazoch. Ja som si myslela,ze uz ma nic neprekvapi. Ale ludska hlupost,zadubenost a nevzdelanost ma ocividne bude sokovat asi vzdy.

extempore
19. dec 2020

@joannita Esteze ty o tom vieš vsetko 🤣🤣
@mom311 aj chlap, ktorý daruje spermie to robi kvoli prachom. Len s tym rozdielom, že kvoli par peniazom neriskuje zdravie a život. No a ked uz pises o tej hlúposti, zadubenosti a nevzdelanosti - čo tak oprostit sa od myšlienky, že chcem a chcem a chcem dieťa aj ked bude inej ženy a zamyslieť sa aj nad osudom toho dieťaťa? Dieťa troch rodičov - kríza identity ako vyšitá. Je to neetické a je to aj nezodpovedné. Ale to je moj nazor.

joannita
19. dec 2020

@extempore ano mas pravdu, viem o tom velmi vela. A zjavne jediny kto tu ma krizu identity si ty, zamysli sa.

ucholacik
19. dec 2020

@extempore Nerozumiem o čo ti ide.Zjavne si unudena alebo nespokojná so svojím životom a potrebuješ rypať do druhých.Je to každej osobná vec či daruje alebo príjme vajíčka nejakej inej ženy.Teba sa to zjavne netýka tak sa nestaraj

marinko1988
16. máj 2022

@nika2212 ahoj darujem aj ja vajíčka ...a rozhodla som podarovať sama si prechádzam ivf a som po odbere a mala som ich az 60 ze vraj je to rekord ......tak tiez poznam a mam aj v rodine ženy co nemozu mat ...skoda ich lentak zlikvidovat tak nech urobia stastie ženám 🙂 a ako pises dajaka suma za to je ....ani neviem aka ....

pauca
30. okt 2022

Mám za sebou 5 (piaty) cyklus darovania oocytov.
Som neskutočne šťastná 🥰🥰🥰🥰

polomrtvadarkyna
2. jún 2023

Bola som zdravou darkynou. Krátko potom polomŕtvy človek ktorý je hospitalizovaný pre ťažkosti z dýchaním a zakrvacanim do dutiny brušnej.
Už som doma po 4 dňoch ale musím ležať, žiadny pohyb, stále je obrovské riziko prasknutia vaječníka a vykrvacania do dutiny brušnej. Picham si injekcie na riedenie krvi a z postele ma dvíha priateľ. Neviem chodiť na záchod a viem ležať len na chrbte lebo silne bolesti stále vyžarujú do ľavej končatiny a ja mám pocit že sa dusim. Každým dnom je to o trošičku lepšie ale každý deň mám slzy v očiach a pýtam sa ze PREČO som podstúpila takýto risk a urobila to svojmu telu. V nemocnici v Brne pri hospitalizácii mi povedali ze som dopadla ešte dobre, ze mnohé končía na jednotke intenzívnej starostlivosti. Vyzerá to ze nemocnica a súkromne kliniky majú odlišne stastistiky pretože mne povedali ze sa im stal len 1 takýto prípad. Neverim im už ani slovo. A to som vyberala veľmi starostlivo kliniku v Brne a prečítala som si stovky recenzií aby som vybrala tu najdôveryhodnejšiu.

polomrtvadarkyna
2. jún 2023

Od bolesti som dostala opiáty pretože ináč som nemohla ani ležať. Cely prvý deň som sedela skrcena v jednej polohe, pretože v inej som nemohla dýchať. Večer mi pichli opiáty, konečne som si po 14 hodinách mohla ľahnúť, zaspala som. Krátko potom som sa z tých silných liekov od bolesti 2x v noci pozvracala. Na další deň som nemohla znova jesť, čakalo sa či pôjdem na zákrok (povedali mi že keď ma budú musieť otvoriť, a dotknúť sa vaječníkov z ktorých krvácam, už to nebudú musieť zvládnuť, že sú krehké a že sú obrovské.) strašne som sa bála, do poobedia som sa triasla na posteli od strachu a od bolesti, nemohla som piť, dostávala som infúzie. Poobede mi povedali že zakrok mozno nebude nutný že budeme to sledovať. Už som doma no nič nie je vyhrate. Ja len dúfam že na konci tohto celého budem zdravá, s dvomi vajecnikmi a plodná.

zuzkabeuty
7. nov 2023

@joannita ale aj zufalky ja som do toho nešla išlo mi o zdravie nie pár euro. Ak dieťa nechce prísť trebe zistiť prečo.

zuzkabeuty
7. nov 2023

@polomrtvadarkyna dokument eggspoitation je to nebezpečné.

zuzkabeuty
7. nov 2023

@nika2212 nič také nechceli ked som sa zaujimala žiaľ pri tej chémii som do toho nešla ja nemôžem ani antiku lebe nerobi dobré musum mať telo čisté aj potraviny vyberám.

joannita
7. nov 2023

@zuzkabeuty fu tak toto neviem na co si reagovala, pozeram ze je to z 2020.
Ale k poslednej vete... ja som presvedcena, ze kazda zena ktora sa snazi otehotniet zistuje pricinu, teda lekari a vacsinou ju aj zistia a nasledne liecia. Ved o tom su kliniky asist. Reprodukcie...

nika2212
autor
7. nov 2023

@zuzkabeuty Tak samozrejme ak maš nežiaduce učinky či alergiu nejdeš do toho. Tam v centre ti robia kompletne vyšetrenie /anamnezi, genetika a úplne predoperačné vyšetrenie... Každe dva dni ideš na krv a kontrolu. Tam ťa maju pod dohladom ozaj sa nič nenôže stat... Tie lieky su cenova kategoria od 50€ a vyššie čo si picháš do bruśka... To je ina kvalita... Pokial je aleria alebo niečo hned sa zisti. Inak sa neni čoho báť. Jedine čo som mala nežiaduci učinok(bolo to povedane) budem precitlivena a citit sa ako pred Ms čiže pred menzesom take pocity som mala. Tam ťa ozaj kontroluju. Takze ak niekto nechce tak nedaruje a ine je keď nemôže darovat zo zdravotnych dovodov

vanessik24
10. jún 2024

@marren1 dobrý deň, chcem sa opýtať či môžem darovať vajíčka keď beriem lieky aktiprol 400 ďakujem za odpoveď

mareen1
12. jún 2024

@vanessik24 to vam asi bude presne vediet povedat lekár v centre asistovanej reprodukcie a genetik na konzultacii.

ideapad
29. máj 2025
@emoti

Ahoj, som mamou prekrásneho dievcatka, ktoré mám len vďaka žene, ktorá sa rozhodla podobne ako ty darovať svoje vajíčka a urobiť tak niekoho na tomto svete neskutočne šťastným. A nielen mňa a manžela ale aj celú našu rodinu. Ani sa nedá opísať slovami ako som zato vďačná že sú na svete takéto ZENY.

@emoti čo všetko ste museli podstúpiť,myslím ako dlho ste brali hormóny či Vám robili vyšetrenia a ako dlho trvá tento postup a boli ste na pnke .Viem mám veľa otázok no radšej sa spýtam toho kto to už podstúpil.

Strana
z5