Dávali ste si pri IVF oplodniť všetky vajíčka?
Ahojte, chcela by som sa spýtať či ste si pri ivf dávali oplodniť všetky vajíčka, ktoré sa vám vytvorili a ak áno tak koľko ste ich mali? Ďakujem
Áno, dávali sme všetky.
V prvom IVF 17 odobratých - 11 zrelých a mrazili sme 5 embryii
V druhom IVF 19 odobratých - 15 zrelých a na výsledok počtu embryii ešte čakáme
Áno, dávali sme všetky.
V prvom IVF 17 odobratých - 11 zrelých a mrazili sme 5 embryii
V druhom IVF 19 odobratých - 15 zrelých a na výsledok počtu embryii ešte čakáme
@marinecka95 môžem sa spýtať kam ste chodili do centra ?
toez vsetky, odobratych, vhodny na oplodnenie bolo 6, do konca to dotiahli 4 blastocysty
Áno, z 10 vajíčok sa podarili 2 embryá.
Áno, odobraných 14, zrelých 13, zamrazených 9embryi. 2 detičky mi akurat spia pred telkou. Co vklad to úspešné tehotenstvo. Reprofit Brno ✌️❤️
Áno, odobraných 14, zrelých 13, zamrazených 9embryi. 2 detičky mi akurat spia pred telkou. Co vklad to úspešné tehotenstvo. Reprofit Brno ✌️❤️
@drnda007 čo urobíte so zvyšnými siedmimi?
@drnda007 čo urobíte so zvyšnými siedmimi?
@annalubuska este ich necham uložené nejaky cas, tipujem tak do mojej 40tky. Keby sa u nas pomery zmenili a mohli by sme si dovoliť ďalšie dieta/deti... a ked nie, tak si ich vyžiadame a v malej urnicke uložíme do rodinného hrobu (sme veriaci).
baby a chcela by som sa spýtať po úspešnom vklade ste chodili na prvé kontroly do centra alebo ku svojej gynekologičke? A v práci ste boli na PN alebo ste chodili do prace normálne ?
@annalubuska este ich necham uložené nejaky cas, tipujem tak do mojej 40tky. Keby sa u nas pomery zmenili a mohli by sme si dovoliť ďalšie dieta/deti... a ked nie, tak si ich vyžiadame a v malej urnicke uložíme do rodinného hrobu (sme veriaci).
@drnda007 to sa da ?
baby a chcela by som sa spýtať po úspešnom vklade ste chodili na prvé kontroly do centra alebo ku svojej gynekologičke? A v práci ste boli na PN alebo ste chodili do prace normálne ?
@vaneskamat ja som bola on keďže mi bolo hneď zle
Na kontrolu som šla ku dr svojej keďže hneď som lezela v nemocnici inak ešte by som šla do centra ale cestu už by som nedala .
@drnda007 podľa mňa toto ti nedovolia
@drnda007 podľa mňa toto ti nedovolia
@parvinka0001 dovolia. Práveže tu vzniká veľký morálny problém, keď len na Slovensku existujú tisíce až desatisíce zamrazených embryí - čo s nimi, keď sú to (budúci) ľudia. Viem že jedna z možností je aj pochovanie.
@vaneskamat u mňa - 25 odobratých vajíčok, z toho 24 zrelých, oplodnilo sa 17, do blastocysty to dotiahli 3. Mám bábätko hneď z prvého KET. Na kontroly som chodila do CAR, vlastne už len na odber krvi a potvrdenie akcie srdiečka. Potom už ďalšie kontroly u obvodného gynekológa. Do práce som chodila, paragrafy som si bravala. My sme chodili do Reprofitu Martin.
@parvinka0001 dovolia. Práveže tu vzniká veľký morálny problém, keď len na Slovensku existujú tisíce až desatisíce zamrazených embryí - čo s nimi, keď sú to (budúci) ľudia. Viem že jedna z možností je aj pochovanie.
@annalubuska tak si prečítaj na nete že práveže sa nepochovavaju na cintoríne. To si chceš ich dať na záhradu ?
@annalubuska jedine po potrate si môžeš pochovať .
no už mám aj po čerstvom vklade. Oplodnili mi 12 vajíčok do konca to dotiahli 3. Už musíme iba čakať 🙂
@annalubuska jedine po potrate si môžeš pochovať .
@parvinka0001 v princípe, ked si platím urnove miesto, tak ich je všetkých prt do toho co je za tabuľkou, alebo v urne uložené....
@parvinka0001 v princípe, ked si platím urnove miesto, tak ich je všetkých prt do toho co je za tabuľkou, alebo v urne uložené....
@drnda007 v princípe áno ale či ti to centrum aj da. To ozaj si myslíš že ich dajú oni do urny ???
@drnda007 v princípe áno ale či ti to centrum aj da. To ozaj si myslíš že ich dajú oni do urny ???
@parvinka0001 mame to odkomunikovane. Takze hej

Ano dávali sme vsetke
Prvé ivf 28 vajíčok po oplodnení ostalo 2 moruly
Druhé ivf 23 vajíčok po oplodnení ostali 9 expandovanych blastocyst.