Deň pred punkciou
Ahojte , rano o 6:30 mam v GF punkciu.Mate nejake uzitocne rady ? 😊 ja sa bojim...
@tobiaskababo nie je sa coho bat....ved budes mat narkozu...tiez sa tiez netreba bat....jedine co ti poradim, potom vela pi...aj 4l tekutin denne
@lilyianka boze nervozna som...snazim sa pit pijem prevazne brusnic.caj a vodu.Bolia ma prsia aj pod brusko chcem mat uz po tom..cesta do Ba trva aj 2hod a 2hod späť...och
@tobiaskababo nam trvala cesta cca hodinu...rano som bola v pohode..poobede som citila na ceste spat kazdy hrb
@lilyianka vies ja mam od malicka fobiu a vlastne traumu zo zeleza a chirurg.ocele...ja ked vidim tie vylestene pristroje chyta ma uzkost a panika to vie kazdy lekar o mne..inak sa nebojim nicoho...a ako sa ti dari ? Po punkcii a po ET
@tobiaskababo ja som nikdy predtym na ziadnom zakroku nebola a preto som aj bola rada, ze som nevedela co ma caka...ja zase co treba to vydrzim
Ja som odber absolvovala min.rok v oktobri...5 dni na to som mala ET...o 2m KET a dalsi KET pred mesiacom
Takze to nevyslo 😒 ja len dufam ze nam sa to podari lebo uz teraz sme na mizine...🙏 o psychike nehovorim ..
@tobiaskababo no bohuzial nie....ale to neznamena, ze vam to nevyjde 🤗 idete na prve ivf?
@lilyianka ano prve ja mam 27 a moj 32 ... ale sme spolu 10 r a stale 'na plno' a nic...ja mam vsetko ok az na to ze sa mi tvorilo malo vajok ale inj to 'dali do kopy' . On ma asthenozoospmerm...
@lilyianka ano prve ja mam 27 a moj 32 ... ale sme spolu 10 r a stale 'na plno' a nic...ja mam vsetko ok az na to ze sa mi tvorilo malo vajok ale inj to 'dali do kopy' . On ma asthenozoospmerm...
@tobiaskababo ahoj velmi ti budem drzat palce. Ak by ste nahodou potrebovali v buducnosti este riesit dalsie babatko skuste aj toto. Chcela som ta informovat, lebo si pisala o peniazkoch, ze je moznost a urcite ovela financne vyhodna navstivit nemocnicu na Antolskej v Petrzalke v BA. Ceny su az smiesne s porovnanim so sukromnymi centrami.
Prvýkrát som sa strašne bála... mám fóbiu z lekárov a toho prostredia celkovo. Tlak som mala taký že mi pohrozili že má neuspia.
Ale krásne som sa vyspala a druhýkrát už to bola brnkacka a skôr som sa snažila povzbudzovať baby čo tam ležali so mnou.
Takze neboj sa prespis to a zobudíš sa oddýchnutá a hlava úplne čistá ... to bol fasa pocit 😂😂😂 aspoň raz za týždeň by mi to bolo treba...
@ckatka preco sa to malo komu podari na prvy krat....
A to ma kedy uspia ked uz budem na koze lezat ? 😲
@tobiaskababo áno,vylezies na kozu,uspia ťa,zakrok trvá si 10-15 min. A hneď ťa preberú a ides spat do postele.
A neboj,nic to nie je.zvysok dňa som sa cítila mizerné a bolelo ma brucho keď odozneli analgetiká ale ibalgin to spravil😊
@tobiaskababo ahoj. Aj ja som si tym presla. Prides tam, odvedu ta prezlecenu na salu, lahnes si na kozu, do kanyly ti pusti anestetikum a ani nevies ako a za 5 sekund spis :D zobudis sa v posteli na izbe a budu ti merat tlak a kontrolovat ta ... po par hodinach ides domov. My sme prisli na 8.30h a odchadzali sme o 14.00h...
Co sa tyka tej diagnozy, aj my s muzom sme boli na tom podobne. Ja som bola relaticne OK, on mas astenozoospermiu, 99,5% spermii boli na prd. Mali sme krasnu urodu vajicok, 16 ks. Aj ked som potom dostala hyperstimulak, cize vklad sa odlozil do dalsieho cyklu. Ostalo nam 7 luxusnych blastocyst najvyssej kvality. Dokonca sa oplodnili 3ks "same", PICSI nam oplodnilo zbytok 😉
Hned prvy pokus bol uspesny, cakame chlapca 😍
Drzim palce 😘
@tobiaskababo tak treba dufat a verit, ze to vyjde hned na 1x 😉
My sme tiez boli na prvom ivf, ale ci by sme sli do dalsieho neviem....teraz urcite nie, nakolko cele je to u nas "cerstve"... rozhodli sme sa, ze sa musim dat dokopy a budeme skusat prirodzene....a mozno motyka vystreli...pravdupovediac mna ten kolotoc uz nelaka..ale ktovie mozno o rok nazor zmenim (e)
@lilyianka v zivote mi nepichli kanylu mam iba jednu zilu a ta uz je cela dopichana 😠 to je velka ihla ? Bozeee teraz ma este hrdlo zacne boliet naschval pri prehltani citim hrcku 😈 ano verim a ine si nepripustam ...to ti verim je to ozaj po vsetkych strankach stresujuce a vycerpavajuce
@tobiaskababo napichavaju lavu zilu....a nic to nie je...ako ked ti beru krv...ani o tom nevies....mne tam po odbere potom tiekla infuzka
@lilyianka lavu????? Tam nemam ziadnu zilu iba na zapasti 😖
Dala som si augumentin a mam pocit ze sa povraciam a aj rano si mam dat a ptm 2hod cesta narkoza a 2hod cesta domou...pribalim si igelitku kdyby neco ...fuj toto je svistvo 😔
@tobiaskababo my sme vtedy na odbere boli len 2, ale dali nam to do lavej ....na pravej strane bol anesteziolog
@lilyianka ale ja tam nemam ani jednu zilu vobec nikde od malicka ma pichaju len do pravej este mi hovoril ze setrite si tu zilu budeme ju vela potrebovat a ja ze super lebo som za 5dni mala 6 odberov ...snad nie do zapastia 😩
@tobiaskababo potom ti neviem povedat...ale urcite to nejak vyriesia....hlavne sa zbyticne nestresuj 😉
@lilyianka idem radsej spat o 4 vstavam aby som stihla sprchu zajtra sa ozvem dakujem vam za podporu prajem peknu nocku 😘
@tobiaskababo tak sa drz ✊ a ozvi sa 👍
Uz nikdy punkciu nepodstupim je mi zle vraciam od rana mam bolesti a krce a hlavu mi roztrha
@tobiaskababo no ja som ti odpisala v tej druhej teme ako som dopadla po odbere ja....cize tiez ma to uz nelaka...som rada ze som nevedela do coho idem....a uz by som do toho tiez skor nesla
@lilyianka ja prvy a posledny krat ...stale vraciam nvm to zastavit...
@tobiaskababo a ked si vracala aj v centre co ti na to povedali? Asi to mas z tej narkozy

@tobiaskababo uzitocne rady? No predsa - neboj sa 🙂
Drzim palec, zajtra o 13.00 h bude po vsetkom a uz sa len tesit ze to vyjde.