Dieťa z darcovských spermií
Ahojte. Manžel je dokázané neplodny a jediná cesta ako mať aspoň z časti vlastne dieťa je prijať darcovske spermie. Kto s tým má skúsenosť prosím podelte sa o svoje pocity. Manžel má obavy ze sa raz kvôli tomu budeme hádať, že to možno nebude vedieť mat rad rovnako ako vlastne, že nám to môže narušiť vzťah... Samozrejme ani vlastné nemusí mať dokonalú povahu. Koľko ľudí má vlastné a vykľuje sa z neho niečo iné než k čomu bol vychovávany. Mam dilemu ísť do toho ale zas neviem si predstaviť žiť bez dieťaťa. Podľa mňa to náš vzťah ruinuje ešte viac. Ďakujem za vaše odpovede.
Ahojte. Neviete aký postup je pri darcovskych spermiach ? Ako dlho trva kým nám to schvália?
@klarka0002 nie je to pre vás ľahké ale myslím si že stačí len o tom neprestať uvažovať a neodmietať to len kvôli blbemu pocitu. Dieťa bude jeho a bude ho mat rád neboj sa. Dolezite je aký máte teraz vzťah. Darcovia su vyberaní a mali by mat dobrú anamnézu.
@slovakboy moj priateľ zatiaľ odmieta darcovske ,dokonca som navrhla embryo nech sme na jednej vlne. Ale on povedal ze radšej bude bez dieťaťa, to ako keby vôbec nemyslel na mňa. Raz povie ze nie potom zas rozmýšľa, je to komplikované. Keby je problém vo mne neváham a idem do darovanych vajíčok. Ťažko to je
@tamara1233 ahoj, postup je úplne rovnaký ako IVF s vlastnými spermiami... Teda vlastne nie úplne rovnaký, partner neodovzda vzorku, CAR ju vyberie zo svojej banky, podľa tvojich/vašich preferencií. Inak je postup rovnaký.
@drnda007 a bolo by možné ísť na iui s darcovskymi ? Najprv by som chcela skúsiť to keďže ja som úplne v poriadku
@drnda007 a schválenie aby sme mohli mať darcovske kolko trvá?
@tamara1233 ja to chápem my sme tiež o tom uvažovali keď sme boli mladi ako o jednej z alternatív a nie je to ľahké pre nikoho. Lenže u nás nebolo jasne kto z nás dvoch ma problém. Ja som mal slabší spermiogram ktorý už podľa dnešných tabuliek by bol v norme. No myslim ze keby bolo jasne že som neplodný nejako by som to spracoval. Bolo by to na začiatku ťažké to vedomie že manželka je tehotná s niekym iným hoci ma nepodviedla. Vysvetli manželovi že názor zmení. Len problém je čo do toho času - bude trochu trpieť. Spomínam ako lekár manželke povedal keď som mal horší výsledok, že radšej si nájdite iného. A to sme boli zobratí. Som sa vtedy pohoršoval ale teraz z dlhšieho nadhľadu mal pravdu. Keď túžiš po dieťati a jedinou prekážkou je nespokojný partner, daj mu to ako podmienku trvania vzťahu.
@slovakboy ďakujem za názor a tvoju skúsenosť. Toto som asi potrebovala od niekoho počuť lebo ja som toho istého názoru. On vie ako veľmi ja túžim po bábätku. Mam z predošlého vzťahu 11 ročného syna ale pri nom som bola mladá, priateľ nás nechal takže sme boli sami ,nemohli sme si dovoliť skoro nič, bolo to ťažké, teraz už mám 33 a s priateľom sme spolu 5 rokov a chcem bábätko veľmi. Užiť si to tak inak . A nemám už toľko času aby som čakala ďalšie 3 roky a potom náhodou už nebudem môcť a to by som nechcela. Ja ho ľúbim ale tiež som ochotná spraviť kompromis a ísť do darcovskeho embrya .snažím sa spraviť všetko aby sme obaja boli šťastný.
@tamara1233 koľko ma on rokov? Ma deti? Teda asi nemá ale teoreticky mohol mať.
@slovakboy on ma 27, nie nemá deti . Ma azoospermiu dôvod je klinefelterov syndrom.
@tamara1233 to je mladý chalan to by mal byt rad že ho s takou diagnózou žena chce. S inou by riešíl rovnakú tému a vlastne s každou. Ak nechce deti musí si nájsť takú ktorá ich tiež nechce. To len tak nenájde a ešte aby si rozumeli. To darovanie spermií je skvelá vec si myslím. Spermie berú len zdravým študentom bez genetických porúch v rodinnej anamnéze. Dieťa môže byt ešte krajšie a múdrejšie ako by bolo to jeho. Viem že taký argument mu asi nepomôže zmeniť názor. Skôr by pomohlo keby sa vcitil do tvojej pozície do tvojich pocitoch. Treba s ním v klude porozprávať a povedať otvorene čo cítiš.
@tamara1233 nerozumiem na čo sa pýtaš. Prepáč. Veď normálne to trvá ako každé iné IVF akurát partner nemá spermie tak požiadať CAR o darcovské. To je všetko 🤷♀️
@drnda007 lebo som si myslela ze na to aby nám dali darcovske ci už na ivf alebo iui to je jedno ,potrebujeme schválenie v poisťovni, niekde som to čítala. To je jedno už som písala mail nášmu doktorovi ten nám vysvetlí všetko, ďakujem
@slovakboy aj ja si to myslím, asi by to bolo ťažké si nájsť niekoho kto to pochopi a nebude chcieť dieťa. A my sa naozaj ľúbime tak ja už fakt neviem načo čakať. Jasne ze ho chápem ze to je pre chlapa hrozne zistenie ze nebude mať vlastné deti .ale on mňa tiež vôbec nechápem. Mozem ti napísať ss ?
@tamara1233 jasné

@kamady1977 a máte urobené všetky vyšetrenia? Pri inseminacii je malá pravdepodobnosť že sa to podarí. Pri ivf je tá šanca väčšia. Ale držím palce nech sa to podarí 🙂