Dieťa z darovaného embrya

jodo27
12. sep 2021

Ahojte, je tu niekto kto má bábätko z darovaného embrya alebo v blízkej dobe plánuje tento veľký krok? V akom centre ste? Tie, ktoré už bábätká máte ako ste s týmto rozhodnutím spokojné? Ďakujem za každý cenný komentár!

pribinak
12. sep 2021

@jodo27 viem že je tu jedna mamička, má malého chlapčeka, žije v Kanade, ale neciem jej nick

jodo27
autor
12. sep 2021

@pribinak až jedna ? :D jemine :/

stanka2612
12. sep 2021

@pribinak
@jodo27 myslím,že mamička sa volá @andreatytler (dúfam, že som si ju dobre zapamätala)

pribinak
12. sep 2021

@jodo27 určite je ich viac, ale nie každá to verejne prizná alebo nie každá má odvahu o tom hovoriť verejne

pribinak
12. sep 2021

@stanka2612 áno ;)

adara777
12. sep 2021

@jodo27 je ich viac. Viem zo skupiny IVF-rady, skúsenosti. A píšu že svoje rozhodnutie neľutujú a deti si porodili, takže sú ich a hotovo. Podobu neriešia, lebo ani vlastné sa nemusí podobať na rodičov.

andreatytler
13. sep 2021

@jodo27 Ano ja mam syna z darovaneho embrya.
Najskor som bola v Prahe s darovanymi vajckami. Nepodarilo sa. Potom sme zacali adociu a kedze to tu v Kanade trva strasne dlho, rozhodli sme sa este skusit s darovanymi embryami a to bol uspech. Vobec, ale vobec svoje rozhodutie nelutujem. Tak isto muz, ktory bol velmi zasadne proti darovanym embryam a trvalo mi roky ho prehovorit, je s tym uplne v pohode. Je do syna uplny blazon. Obaja si plne uvedomujeme ze nie je biologicky nas a nijako to netajime a ked niekto zacne debatu ze na koho sa syn podoba, len poviem ze veru na nikoho, lebo nema nase geny a vobec pri tom necitim zatrpknutie alebo smutok alebo lutost... Je to uplne na takej istej urovni ako kedy som si priala mat blondacika ale narodilo sa mi hnedovlase dieta. Je to len jeden malinky a uplne nepodstaty detail. Vobec na tom nezalezi ci je blondak alebo hnedovlasy a presne tak isto vobec nezalezi na tom ci ma syn moje geny alebo nie. Je moj a je uzasny.
Ale nebolo lahke sa s tym vyrovnat, ked som prvy krat dostala spravu ze nikdy nebudem mat dieta ktore je biologicky moje. Este aj pocas tehotenstva som mala myslienky ze ake to bude ked sa narodi.
A tiez musim povedat ze som citala spravy od mamiciek ktore mali deti z darovanych ebrii ale mali s tym problem. Neustale v dietatku vydeli tu cudciu zenu.
Je to velmi narocne a je dobre o tom velmi dobre popremyslat a hlavne si to nechat prejst cez srdce.

jodo27
autor
13. sep 2021

@andreatytler ďakujem za tvoj príbeh a emócie. Hej verím že málo žien o tom chce hovoriť, preto som to skúšala aspon tu, kde identita je na bode mrazu dakedy, a reku možno mi nejaká žena povie viac..
Neviem momentálne to cítim tak, že ked som schopná adoptovať si narodené dieťatko, tak "adoptovať si embryo" môže byť lepšie, lebo si počas procesu v brušku s ním vytvorím puto. Len sa bojím skor takých veci, že by som zlyhávala ako matka a to dieťa by nejak cítilo, že nie som jeho maminka alebo čo. Neviem, možno hovadiny píšem, ale snažím sa myslieť na úplne všetko.
Zároven riešim stimuláciu pred prípravou na prijatie embrya- som úplne zdravá, nemam hormonálne problémy, nikdy som nebrala ani antiku, bojím sa ako by moje telo reagovalo na lieky, najradšej by som bola, keby to ide nejakou prírodnejšou formou zaviesť...

martrle
13. sep 2021

@jodo27 aj ja som absolvovala ivf s dv....

jodo27
autor
13. sep 2021

@martrle a ako to hodnotíš ?

andreatytler
13. sep 2021

@jodo27 Tak to celkom nechapem preco ludia nechcu o tom hovorit. Ved to nie je hanba. Dufam ze ti ludia netaja tu skutocnost aj dietatu. To je take iste ako keby tajili adoptovanemu dietatu ze je adoptovany. Ako som povedala ja to rozpravam kazemu v rodine a priatelom. Iba cudzim ludom na ulici, ked sa pristavia a zacnu hadat na koho sa podoba, tak tym nepoviem nic. A vies co sranda je ze syn ma presne take huste krasne vlasy ako muz a nervak je cely po mne. 😀
Adoptovat embryo je urcite lepsie... aspon neprides o zazitok tehotenstva a porodu. Ale ani adopcia narodeneho dietatka nie je zla... len trochu ina.
To ma nikdy nenapadlo ze by moje dieta mohlo citit ze nie som jeho bio mama ked zlyhavam ( a to mi ver ze zlyhavam velmi casto). Co vidim, tak ja som pre syna cely svet. Tolko lasky si ani nezasluzim.
Neviem ci sa da robit transfer aj prirodzene bez hormonov. ale teoreticky je to mozne.. opytaj sa v centrach.
Ja som reagovala na hormony vselijako... teda moje telo vobec nereagovalo... islo si stale podla seba. Trvalo velmi dlho kym to konecne napravili.
Drzim velmi palce.

jodo27
autor
14. sep 2021

@andreatytler rozumiem tej veci, že hocikomu vravíš, že biologicky neni vaše, ja som zatiaľ len v štádiu, že by to vedeli maximálne rodičia a kamarátka. Nechcelo by sa mi to každému zbytočne vešať na nos. Dieťaťu to určite netreba tajiť.. ale hneď v tomto momente si predstavujem len scenár, že by sme mu to povedali niekedy, ked začne aspoň trochu chápať týmto spojeniam...

andreatytler
15. sep 2021

@jodo27 Jasne... kazdemu vyhovuje iny stupen sukromia.
Mne vyhovuje to brat ako beznu vec, o ktorej sa rozpravam skoro s kazdym, lebo verim ze dieta to tym padom tiez bude vnimat ako beznu vec a nie ako nieco zvlastne a ine.
Este ma napadla jedna vec... ak mas akekolvek pochybnosti o tom ako budes vnimat fakt ze dieta nie je biologicky tvoje, skus absolvovat PRIDE... je to pripravny kurz na adopciu. Myslim ze ho moze absolvovat aj clovek ktory neplanuje skutocnu adopciu. Mne to neskutocne pomohlo. Tam som pochopila ze tu stratu genetickej spojitosti, ktoru clovek pocituje pri adopcii je najlepsie prijat ako fakt a sucast zivota. Nesnazit sa s tym vysporiadat tak aby nas to vobec netrapilo ale zmierit sa s tym ze nas to pravdepodobne bude obcas trapit po cely zivot. Po tom ako sme absolvovali trening som bola pripravena na to ze ma cas od casu prepadnu smutne myslienky, lebo je to velka strata nemoct preniest svoje geny na dalsiu generaciu. Ale vypalilo to skvele a zatial za 2 roky ma tie myslienky trochu matali len v prvych tyzdnoch po porode. Po tom ako som si vytvorila s dietatom vztah, to uz bolo prec.
Daj sem vediet ako ti to nakoniec dopadlo... velmi drzim palce.

pellka
15. sep 2021

Ahoj hlasim sa tiez chceme darovane embryo kde planujete ist ?? Do ktoreho centra?? Budes si pytat geneticky osetrene ci nemusi byt?? Tiez mam
Podobne pocity ako ty vaham bojim sa obavam a na druhej strane strasne tuzim a som si ista ze to dieta budem Milovat najviac na svete …

jodo27
autor
15. sep 2021

@pellka napis mi kľudne do súkromnej 🙂 zajtra ti odpisem

jodo27
autor
15. sep 2021

@andreatytler ďakujem! Dam vedieť hneď ako sa pohneme k nejakemu inému rozhodnutiu 🙂 nechceme to tlačiť. Si super!

butterfly333
20. sep 2021

@jodo27 mala som 2x vklad DE no žiaľ ani jedno nevyšlo 😓

jodo27
autor
20. sep 2021

@butterfly333 to faaakt? A mali ste nejaké “zdravotne problémy?” Vie sa aj nejaký dôvod? :(

butterfly333
20. sep 2021

@jodo27 neviem všetko mam vyšetrené podchytene neviem kde je problém u nas

andreatytler
21. sep 2021

@butterfly333 To je mi luto ale po dvoch vkladoch to netreba vzdat. Ja viem tak ze je 25% sanca ze sa embryo uchyti v maternici a bude z toho uspesne tehotenstvo a to je pri zdravom prirodzenom oplodneni. Iba kazde 4 embryo to dotiahne do konca...
Ak mas silu a financie na dalsie, skuste este. Drzim palce.

butterfly333
21. sep 2021

@andreatytler ďakujem určite to nevzdáme a ideme ďalej ďakujem a verím ze sa to do tretice podarí

gigie24
13. feb 2022

@jodo27 Ja som lezala v nemocnici s jednou mamickou, mala 2 vlakladane darovane emrya, nebolo mozne mat prirodzene dieta a porodila dvojicky, do 2 rokov sa stal zazrak a otehotnela prirodzene, aj ked lekari davali nulovu sancu na otehotnenie 😇

jodo27
autor
14. feb 2022

@gigie24 stáva sa :D 🙂

ragaca
15. feb 2022

No ja sa pridám k téme ak sa na to dáte tak je to super a nezáleží na tom že je to darované ale o to že vy ho donosite tých 9 mesiacov a on z vás bere vo vašom vnutry výživy.

smeralda80
18. feb 2022

@jodo27 ja mám dieťatko z darovaneho embryo..mala má skoro 3r a keď mala 14 mesiacov som ostala tehotná 🤰 prirodzené

martrle
18. feb 2022

@jodo27 hodnotím to tak ze vôbec sa tým.nezaoberam ze bolo z,dv...bol to môj synček ktorý rástol vo mne...a stále bude môj najlepší synček ktorý je už ale tam hore...môj anjelik...chystám sa možno.april teraz zas na ket...tak snáď to dopadne dobre...aj keď sa bojím...bojim aké bude tehotenstvo...nie toho ze babo je z dv...lebo dve čiarky na teste ešte neznamenajú ze dieťa sa narodí ok...len z toho mam strach...

frna82
23. máj 2022

Ahojte sme po KET darovanym embryo 3 deň po vklade. Naše embryo malo označenie 1xXB/1. Vraj najlepšia kvalita. To čakanie je neskutočne na výsledok. Sme už po 2 IVF neúspešných tak sme sa rozhodli pre toto.
Boli sme v Brne v reprofite v piatok. Večer po vklade som mala trosku krv v hliene. Môže to byť? Vraveli nám že blastocysta sa ma zahniezdiť do 72 hod. Dnes je pondelok a poboľuje ma brucho, trochu pichanie. Bojím sa aby neprišla mrcha, a veľmi si prajem aby toto bolo to za hniezdovanie. Aké ste mali vy priebeh? Podarilo sa vám to na prvý krát?

jodo27
autor
23. máj 2022

@frna82 držím palce, kolko po vklade máš čakať na pozitivny tehu test?

frna82
24. máj 2022

@jodo27 ďakujem 14 dní 🙂. Dlhé čakanie 🙈

jodo27
autor
26. máj 2022

@frna82 a ako vaše telo reagovala na prípravné lieky? čo ste brali? 🙂 to by ma velmi zaujímalo.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre