icon

Diskusia o KET v októbri 2024: Príprava a skúsenosti

timka655
6. okt 2024

Ahojte, pripravuje sa niekto na vklad v Októbri? Mohli by sme pokecať, zdielať pocity, skúsenosti a tak 🙂 ďakujem.

bianka2024
15. okt 2024

@alenka1609 držím palce. Už si bola predtým na vklad či toto je prvý?

alenka1609
15. okt 2024

@bianka2024 ďakujem 😊 áno bola som na ET a toto je prvý ket,ideme si po našu bublinku 🥰 21. A ty máš kolkaty vklad?

bianka2024
16. okt 2024

@alenka1609 ja som bola už na dva vklady v Nitre v gyncare. Jeden čerstvý a jeden KET. Ale tu v nitre ma poriadne nevyšetrili takže to nevyšlo. A teraz chodíme do Brna. Toto je náš prvý ket v Brne, ale celkovo tretí vklad. Ja som teraz 3 deň po vklade. Len ležím a čakám a verím 🙏🏼❤️

zuzka2662021
16. okt 2024

Baby kedy testujeme kedy mate krv? Pocity? Mňa asi 2 dní boli podbrusko akoby sa mi ja pustiť každú chvíľu menstruacia. Som 9DPT

bianka2024
16. okt 2024

@zuzka2662021 ja to mám teraz nastavené tak, že doktor povedal, že nech zbytočne nebeham na krv do Brna, tak mám si po 2 týždňoch po vklade urobím klasika test a keď bude pozitívny tak sa mám objednať normálne svojej gynekologicke. Ale cez víkend sa chystám urobím prvý test lebo už nevydržím asi. Ty si ešte netestovala? 9.den by malo byt už na teste niečo vidno ✊🏼🥹

bianka2024
16. okt 2024

@zuzka2662021 bolesti bývajú normálne. Určite to je všetko v poriadku, aj jemne spinenie môže byt.

zuzka2662021
16. okt 2024

@bianka2024 tento krát chcem vydržať do krvi

bianka2024
16. okt 2024

@zuzka2662021 klobúk dole 👏🏼 kedy ideš na krv? Aj mas nejaké pocity tušenie? 😍

zuzka2662021
16. okt 2024

@bianka2024 v pondelok idem. Jedine to podbrusko ma boli. Raz na pravo raz na lavo potom ako na menštruáciu a tak.. tak uvidím ci niečo z toho bude.

bianka2024
16. okt 2024

@zuzka2662021 veľmi ti budem držať teda v pondelok palce nech to dopadne ešte lepšie ako si vieš predstaviť 🙏🏼😍

zuzka2662021
16. okt 2024

@bianka2024 ďakujem. Ty máš koľký vklad? Ja 2. A ty si mala niekedy taketo pocity a vyšlo to?

bianka2024
16. okt 2024

@zuzka2662021 ja som mala zakaždým tu biochemicku graviditu, že akože telo sa tak správalo, krv pozitívna ale nakoniec sono nevyšlo. Ale to nechcem nikoho plašiť zbytočne. Ale pamätám si že keď som tam volavala a hovorila že mám bolesti a spinenie tak mi cez telefón vysvetľovali že to môže byt, že nech sa neplaším, že aj napriek tomu to môže dopadnúť dobre. To sa mi stalo 2x. Potom sa ale zistilo že na reproimunologii bol problém, odmietala som všetko čo sa týkalo môjho muža 😁 teraz som na liekoch a liečim sa v Brne tak verím že to dobre dopadne 🙏🏼❤️

zuzka2662021
16. okt 2024

@bianka2024 ja som zatiaľ ešte ciarku nikdy nemala. Reproimunologiu mam aj ja nasadený omegavaa prednizon, tiež na muzove spermie a mam zvysene protilátky na embryo. Prvý et nevyšiel tam som mala 1 infuzku a teraz som mala 3 tak.snad liečba.zabrala

opickamobi
16. okt 2024

@bianka2024 Ahoj, a musela si ísť na druhé IVF v Brne, či si si preniesla embryo/a? A mala si ich aj geneticky testované, ta aneuplodia?

bianka2024
16. okt 2024

@opickamobi. Posledné embrio čo v Nitre rozmrazili tak neprežilo- zavolali mi to dve hodiny pred vkladom… takže som povedala že to bola posledná kvapka, že idem radšej do Brna.. jasne genetiku sme tiež riešili aj testovali. To sme mali chvalabohu všetko ok

bianka2024
16. okt 2024

@zuzka2662021 ja som iba na liekoch. Infúzie som ešte nemala nikdy to neviem ako funguje

opickamobi
17. okt 2024

@bianka2024 och. Neviem ake si mala skusenosti, ale "zavidim" ti tu genetiku. Lebo takto fakt sa to uz dalo lepsie uchopit (ked genetika embrya je dobra, uspesnost pri prvom vklade je cca 85%, 100% pri druhom). Potom chapem ze ste odisli... lebo som aspon tak som pochopila ze teraz ides na 3 KET, tak asi si predtym mala v Nitre 2, ci? (neviem ci to chuda co neprezilo, ratas alebo nie).
Ja osobne som mala zle skusenosti v Reprofite BA. Oni mi ani jednu vzorku krvi nezobrali, nic nepozerali, len som tam chodila na UV, ako na klavir, a riesila cely ten proces, najprv IUI, hyfosy, potom IVF... k tomu, mi ani nepovedali, ze aby som mala tych 1200 preplatenych na IVF, musim najprv, ak som Dovera, mat 3 IUI (VZP a Union, stacia 2 IUI) nezmenila som poistovnu, mohli mi to povedat hned na zaciatku, a nie po prvom IUI! Navyse oni to tam maju drahe, tak som si ratala, ze aby mi preplatili 1200 ja by som musela minut cez 800... + cas... A potom som este videla ze kazdy jeden UV si dali preplatit od poistovne... a to som bola cely cas ako samoplatca... ked nebudem mat nic lepsieho, aj na to sa pozriem, lebo nejako sa mi to nezda...
Pytala som sa Dr, ze ci aj genetiku dame, a na to mi povedala ze netreba, ze este som mlada, ze by sa nam to predrazilo... tak som doverovala (pritom ta ista Dr. 3/4 roka dozadu ma privitala s tym, ze sa nam nedari, lebo som stara).
Najprv mi motali medove motuzy, ze som uplne ok, a ze to bude na prvu, a ked to nevyslo, a zacala som sa pytat, ze co sa stalo, a preco ked vsetko vyzeralo perfektne, tak len mykali plecami... ja som navrhla ze si chcem spravit reporoimunologiu, a ani ten vymenny listocek mi nehcela dat ... ze to bude zbytocne drahe... a len ma tlacila do KETov, a na kombo liekov a hormonov... tak som si povedala, ze ked nic nevedia, ani ja nebudem, mozno zbytocne, do mna pchat svinsvtva... odisla som z tej kliniky. Isla som na reporimunologiu, tam vsetko ok, a potom v novej klinike mi odporucili genetiku, a tam mi nasli. Kym boli vysledky, tak sme skusili este jeden KET, na tej novej... nevysiel. Potom som nasadila liecbu, a uz druhy KET vysiel. Neboli geneticky testovane, takze mohli byt aj tie prve 2 vadne... alebo boli ok, a nevysli kvoli mojej "vade". To uz sa nedozvieme, vdaka (ne)profesionalite prvej kliniky. Keby ze sa na tu genetiku nepytam, nic nepoviem... ale ja som sa pytala. Myslim si ze proste oni dobre vedia z coho maju peniaze, a nie je to z uspesnych oplodneni, zvladnutych na prvy transfer... a ked nemaju vlastne labaky na genetiku, ani z tej genetiky asi neprofituju i ked pre nas je draha.

bianka2024
17. okt 2024

@opickamobi no to chúďa co neprežilo to nerátam, mala som dva vklady v NR. A skúsenosti mám teda dosť podobne ako ty na tej prvej klinike, len proste bez vyšetrení do mňa pchať lieky a embria a veď uvidíme. Bolo to hrozne 🥺 potom som zmenila gynekológa, išla som k takej mladej pani a ta hneď ma poposielala na hematologiu, reproimunologiu. Potom som s tými výsledkami išla už do Brna a tam mi ešte poradili genetiku, že môže byt nejaký dôvod prečo tie embria neprežili, že nech idem aj na genetiku ale tam bolo chvalabohu všetko ok. My mame len tu reproimuno problém. Ja som sa na tej klinike v Nitre cítila jak na pásovej výrobe, žiadny cit nič… v Brne sa nám zatiaľ veľmi paci, dúfam že to tam aj dobre dopadne 🙏🏼 inak aj manželovi dovolili byt so mnou pri vklade, bolo to veľmi milé 😍

bianka2024
17. okt 2024

@opickamobi v Nitre som mala 3 embria- z toho to jedno neprežilo a v Brne mám teraz 10+to jedno čo mám už v brušku 🙏🏼😍 nechala som zmraziť len tie s najlepšou kvalitou. Celkovo ich bolo 22

opickamobi
17. okt 2024

@bianka2024 pockaj, ale ty si myslela asi genetiku svoju, či embria? Lebo dajú sa robiť tie PGT-A testy na embria, aby sa vybrali len tie čo majú všetky chromozómy (je úplne normálne že 70% embrii nie sú ok… lebo ani naše vajíčka nie sú ok- to je ten strašiak s vekom 🤦‍♀️- jasne že to ide dole časom … mne ta Dr. povedala že v mojom veku už mám len 30% vajíčok ok… ale už nedodala že žena v 20ke tiež nemá 100% ok 😃možno je na tom o 8% lepšie… ale v tom momente ti to tak vysplechnu, asi aby si sa cítila zle či čo…) a ani muži nemajú všetky spermie s dobrou DNA i keď sú pohyblivé a nevím čo ešte… (to je ta defragmentácia DNA)… Preto keď si písala že si mala 3, tak mi to aj tak sedelo 😃
Ja som mala 7, ale nedovolili mi testovať, a teda fakt neviem či sú súce, síce vyzerajú pekne, ale chromozómy že nedajú rátať voľným okom 😉 Na tej druhej klinike, mi povedali že proste treba veriť že tam niečo bude súce, ale môže sa stat že nie, a môže sa aj stat že “horšie” embrio uchytí … že tie kvality sú len štatisticky smerodajné, ale že mali aj ženy len s B a C a otehotneli… proste boli transparentnejší, a presne ako hovoríš, v tej prvej to bolo ako dobytok, a len lieky pchať a € brat

bianka2024
17. okt 2024

@opickamobi ja viem že nám aj embria vyberali špeciálnou metódou, za ktorú sme priplacali, v Nitre to nerobili vôbec. Len ja už som z toho celého debil 🤦🏻‍♀️🤣 to keď chceš otehotnieť aby si si vyštudovala ešte medicínu 🤣🤣🤦🏻‍♀️ oni mi to tam v Brne vysvetľovali že to síce bude drahšie ale lepšie vysortuju embria 🤷🏻‍♀️ tak ja neviem 🤔

opickamobi
17. okt 2024

@bianka2024 hej... no, niektori to maju za jednu noc a kym sa dozvedia ze je tehotna, polovicku knihy maju za sebou... a proste my tu preberame reproimunologiu, hematologiu, genetiku, atd... Po tom co som si nastudovala, uz chapem ked hovoria ze je to taky maly zazrak :D Ale ked uz nic ine, tak fakt, treba hlada kliniku kde maju trochu vedecky pristup, ze sa pozru na vsetko vopred, a nie ze za pochodu, a nacpat hormony a lieky preventivne a mozno raz to vyjde... lebo je to narocny proces, aj psychicky.
Drzim palce, a budem sledovat ci to vyslo!

bianka2024
17. okt 2024

@opickamobi ďakujem 🙏🏼 určite sem dám vedieť 😊 a ty si teraz vlastne v akom štádiu tohto nášho procesu?

ona234
17. okt 2024

Babky, pozorne citam co pisete, drzim vsetkym palce🙏 ja mam update:( dnes 8DPT som bola na krvi v medirexe, aby som vedela a vysledok HCG: menej ako 0,2 takze mne prvy KET nevysiel☹ Drzim palce

bianka2024
17. okt 2024

@ona234 veľmi ma to mrzí, pusti slzicku, zápal sviečku, daj si pohárik a hlavu hore. Musíš ďalej bojovať 💪🏼 za svojim snom. viem ako ti je a mrzí ma to naozaj 🥺❤️

opickamobi
17. okt 2024

@bianka2024 ja uz som v 13tt 🙂 Ale nikdy predtym som nepisala... sice som citala, a niekedy mi pomohlo sa zorientovat, a niekedy prave naopak. Bola som vdacna za vecne komentare, a skusenosti... samozrejme, je to blog, nie je to odborna diskusia, a kazda tu zdiela co chce. Ale stale ma to zaujima, a najma som nerada ked vidim ako niektore zeny sa trapia :( proste kolko krat to beru na seba, akoze ich vina, napr. ze nelezali dostatocne, ze prve dieta zdvihali kym cakali, alebo ci jedli, ci nejedli take vitaminy... preco to nevyslo... ked proste 85% uspechu zavisi od toho ci embryo je "kompletne"- euploidne (ako nahle sa ine dovody vyskrtnu, ako nepriechodnost vajcovodov, spermie, PCOS, endometrioza, reproimunologia, hematologia, atd... a stale je to aj tak kombinacia vsetkeho naraz: aj podmienky musia byt spravne, aj embryo.)
Lenze kliniky to beru ako tovar... a realne clovek sa musi dovzdelavat, ak sa chce tomu ubranit, a to je tiez velmi smutne... Su vynimky, len kym sa clovek nezorientouje v tom, nevie to rozpoznat... Napr. ja som sa (len neskoro pre mna) dozvedela take veci ako, ze aj samotna stimulacia sa to da robit "dobre"= pod kontrolou, alebo "od oka". Mala som stastie sa porozpravat s jednym Dr. ktory posobi v zahranici, a ked som mu povedala ako mi spravili stimulku, bol zhrozeny... vysvetlil mi ako to robili oni, a pochopila som... Len ked to clovek nevie, tak sa na to ani nepyta. Ale aj stimulacia, je brutal zasah pre telo zeny, a o tom sa skoro nic nehovori... nikto vam nepovie ze mozno mate estradiol na urovni desatnasobok fyziologickeho levelu, a ze opakovane vystavovanie sa tomu, vam zvysuje riziko rakoviny prsnika... a pritom sa uz robia aj stimulky pre onkopacientky, ktore su ovela setrnejsie, a mnozstvo a kvalita obsiahnutych vajicok zodpoveda klasickym stimulaciam...

Ak niekomu pomoze cerpat z mojej skusenosti, budem rada, napr uz aj pri vybere kliniky, a nech nemusi zabsolvovat to co mi dve...V kazdom pripade, baby, rozum do hrsti a dame to!

bianka2024
17. okt 2024

@opickamobi jej tak to gratulujem že si do takto dobojovala úspešne 😍👏🏼 a kam si chodila ty na kliniku?

bianka2024
17. okt 2024

A ako baby čo mali vklad začiatkom mesiaca? Ako sa vám darí? Verím len v pozitívne správy! ❤️❤️❤️

zuzka2662021
19. okt 2024

@bianka2024 ja čakám na pondelok na krv. Ale neskutočne ma bolia kríze. A na lavo ako vajecnik, mam tam cystu

opickamobi
19. okt 2024

@bianka2024 nuz... nedokopala som to uspesne. Vcera som bola na potrate :( mala som zamlcane tehotenstvo. Mala sa prestala vyvijat niekedy vo 8.tt. Ja som prave zacala 13.tt, a v podstate nic mi nebolo, aj brucho mi rastlo... ale v noci som mala ruzovy vytok, tak som isla na urgent... no a tam to zistili. Uz ma aj naprogramovali na kyretaz na 7.00... ale doma mi zacal proces, niekedy o 5.00... a bolo to hrozne... snazila som sa vyckat do tej 7.00, kedze som nekrvacala, ale po 2 h som fakt bola unavena, a v nemocnici som bola rada za vozik, kedze uz ani chodit som poriadne nevedela. Dakujem modernej medicine, neviem ako by toto bolo v minulosti.
Je to zarazajuce, kedze dievcatko podrla NIPT bolo komplet OK... poslali to na histologiu. Mozno mala nejaku inu vyvojovu vadu, alebo placenta nebola dobra, alebo sa uchytila na nejakom blbom miesto v maternici, a neplnila svoju funkciu na 100%. Nuz, je to velka rana, ale nie som jedina... kym som tam bola, pochopila som ze mohlo to byt este horsie. Takze, moj ciel je dat sa dokopy co najskor, a chcem sa dalej o to pokusat. Len jedine neviem ci chcem este pouzivat tie embria co mame zamrazene ( nevieme o ich genetike, nic, a aj ked napr. toto bolo fajn aj tak to nevyslo... tak na jednej strane nechce sa mi tratit cas-cykly s mozno nie dobrymi embriami, ked podla skusenosti, ani tie co by presli filtrom, este mozu mat problem) a na druhej strane, predsa, druha stimulka, tiez je zasah na organizmus...