icon

Druhý KET chcú robiť bez liekov

hilia
3. nov 2020

Dobry den
Orvy ket nam nevysiel. Dali sme si urobit vklad dvoch embryii, bohuzial sa nechytili
Panovi doktorovi som spomenula, ze mame este jedneho mrazacika a chceli by sme ist hned do toho. No myslela som tym, ze ked menstruaciu dostanem, tak zacnem aj s liekmi, ako ten prvy krat.
Pan doktor mi povesal, ze mam prist na ultrazvuk od zacatia menstruacie. Ze ak to bude dobre vyzerat, tak mozno mi to spravia aj bez liekov.
Da sa to? Je to mozne? Msli ste to niektora aj vy tak?
Dalujem

iana_123
3. nov 2020

@hilia záleží, aké lieky si mala pri prvom vklade? Ja som išla bez liekov, je potrebné, aby u teba prebehla ovulacia a mala si dostatočne vysokú sliznicu. Budeš si dávať len progesteron 5 dni pred vkladom a potom po ňom, žiadne iné lieky nebudeš mat.

hilia
autor
3. nov 2020

@iana_123 ahoj, tak ja som brala medrol estrofem, utrogestan 100mg, utrogestram 200mg. Tebe sa tak podarilo otehotniet? U mba je ovulacia snad nemozna, no napriek tomu chcu aby som tento mesiac skusila prirodzene.

cookie29
3. nov 2020

no pokial nedoverujes lekarom/CAR tak ho zmen. To je najjednoduchsia rada. A pokial chce ist do Nativu totalne bez liekov, zatial co si toho mala nemalo, tak ja by som to centrum asi menila...

iana_123
3. nov 2020

@hilia hej, obidva vklady som otehotnela, ale skončilo to potratom vždy. Tak musíš mat ovulaciu, nerozumiem keď ju nemáš prirodzene, prečo chcú aj tak spraviť vklad bez liekov. Určite sa poraď ešte s doktorom v centre, nech ti objasni postup, ktorý chce zvoliť a nech ti všetko vysvetli. Na vklad musíš ísť s tým, že je všetko OK a nie so strachom. Držím palce

adara777
3. nov 2020

@hilia Ahoj. Mňa čaká to isté po neúspešnom KET plne stimulovanom. Uvidíme čo bude na sone. Ci bude pripravená maternica. Ja to zase sama chcem skúsiť bez liekov,príde mi to prirodzenejšie. Keby si náhodou nebola pripravená ten mesiac,tak skusis na budúce. Možno si treba aj trochu od toho oddýchnuť 😉

ina7
3. nov 2020

@hilia jasne, ja som tak išla viackrát. Pokiaľ ti sliznica rastie bez problémov, načo sa zbytočne pchať liekmi. Prídeš v strede na kontrolu, po merajú výšku sliznice a ak bude dobra a uvidia tam folikul, pravdepodobne dostanes injekciu na vyvolanie ovulácie napr ovitrel a povedia ti kedy máš prísť na vklad. Keby ti sliznica nerastla, dajú ti v ďalšom cykle lieky.

ina7
3. nov 2020

@cookie29 podľa mňa keď tomu nerozumie, má sa pýtať priamo v care a nie hneď meniť. Iné je stimulácia pri ivf a iné lieky pri KET. Pokiaľ nemá problém so sliznicu, sú zbytočné, dokonca keď je sliznica príliš presrimulovana a moc vysoká, tiež to nie je dobre.