Embryotoxické cytokíny
Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?
@lydia86 @butterfly333no baby podľa testu som tehotná. A ešte som si kúpila že v ktorom týždni a sedí to s naším smyknutim sa. Mňa asi porazí. Bojím sa ze o to znova prídem. Mala by som byť 4tt+1. Ja som vždy potratila naposledy že 4tt+6 a 4tt+4. Predtým v 9tt a predtým v 12tt. Takže som riadne vystrašená. Ešte ten medrol. Ale ráno pred tym zavolám do imunovital. Myslíte že mi prepoj doktorku? . A my sme sa ešte v Sobotu sťahovali a ja som dvíhal aj 25 kg. Och joj. Za iných okolností by som sa veľmi tešila.
@m_o_n_c_a_k no tak to gratulujem k tehu no treba volať dr určite bude chcieť aby si prišla na krv a potom dá liečbu si myslím.A už ti mešká ms?
@m_o_n_c_a_k neboj nič bude dobre treba veriť...😉 No mne v imunovital nikdy nedzdvihali iba cez mail odpisovali. Ak sa nepodarí spojiť choď osobne radšej ak budeš môcť. Podľa mňa nasadia 12ml medrolu a budeš ho brať cca 15tt. Neboj sa máš veľkú šancu aby sa to podarilo keďže už vieš kde je problém ktorý vedia hneď riešiť. Viem že máš strach ako to dopadne no aj tak ti gratulujem k // 🙏🤗
@lydia86 @butterfly333
Dakujem baby za povzbudivé slová, ste úžasné. Ešte sa chcem spýtať po koľkých dňoch si začala mať z medrolu ťažkosti. Mňa dnes hrozne celý deň boli hlava. A to mam prvú tabletku. Tak neviem ci počasie ci co. A ešte sa chcem spýtať po akom čase ti doktorka odpísala? Ze ci ráno mam dat ešte 16 ml. A poraďte pichnúť si teraz aj fraxik? Mam doma.
@m_o_n_c_a_k no tú bolesť hlavy som aj zabudla napísať to som mala ako medzi prvými príznakmi...🤦♀️ moze nemusí to byť medrol. Užívam medrol 8 deň a mám tak isto ako ty 20, 16 potom 12. Ja som tam nakoniec po dlhom vyvolavaní išla osobne. Po tejto skúsenosti som už len mail a odpisovala tak na druhý deň. Ja by som fraxik pichla rovno aj hneď teraz, no je to na tebe...tiež ho musím potom brať keď pôjdem na IVF + celé tehu...
@lydia86 a chcem sa spýtať bolesť hlavy ustúpila? Lebo dlhodobo to by bolo dosť únavné. Už dnes som teraz večer taka divná. Asi zo všetkého tohto je mi smutno. Vies predsa je to už 4+1 a kto vie ci ten medrol zaúčinkuje. Viem ze niektoré ho berú dokonca až keď zistia že sú tehotné. A dievčatá aj vy beriete toľko vitamínov. Ja som nasadila co odporučila. Draslík, magnezko, kolagén, calcium, D-cko, a probiotikum. A ty máš Lýdia nejako naplánované koľko ho budeš brat a potom máš vklad však?
@m_o_n_c_a_k bolesť hlavy môžeš mať aj z tehotenstva nemusí to byť medrol. U mňa sa tá bolesť dá vydržať, nemusela som užiť tabletku...zatial. Tiež beriem všetky tieto vitamíni. Ja mám ešte pred sebou IVF v Brne pretože prvé nám na SK nevyšlo. Takže vklad bude až keď cytokiny klesnú, nechcú mi zatiaľ vkladať pretože podľa dr. to u mňa nemá význam. Takže brať ho budem ani sama neviem asi kým neklesnú aby mi povolili vklad...🤦♀️🤷♀️🤣
@lydia86 takže ak správne rozumiem tebe sa nedarí spontánne otehotnieť. Ja mam problémy s potracanim. Tak dúfam ze to teraz vyjde. Aj keď je to v takej hodine 12 tej. Dúfam že aj medrol aj fraxik majú okamžite účinky. Tak ta bolesť hlavy u mňa je taka co ja viem. Ak to bude horšie spýtam sa dr. Co by som mohla. Musím sa ešte učiť aj s mojou tretiackou, tak to bude teda.
@m_o_n_c_a_k hej nedarí sa spontánne otehotnieť plus udržať embryo kvôli tým cytokinom. Výjde to zajtra to hlavne rieš u dr.a čakáme od teba len a len dobré správy...😁
@lydia86 @butterfly333 ahojte kocky. Pani doktorka mi odporučila pokračovať v liečbe tak ako bola napísaná čiže 20,16,12 plus infúzie intralipidov každé 2-3 týždne. Medzi 12 a 13 TT laboratórne vyšetrenie. Plus mam volať hematologicke na liecbu. Tak mam 8 ampuliek hádam dovtedy dačo vybavím. Alebo nech mi predpise gynekologicka.musim k nej aj na krv, či vôbec stúpa hladina hcg.
@m_o_n_c_a_k a robila si aj testik?
@butterfly333 áno. Dokonca dva. Oba vyšli pozitívne a jeden mi ukázal aj týždeň. Ze 2-3. To vraj podľa doktora by to bolo 4+ a aj to sedí podľa ovulky. Zajtra idem na krv na odber, na infúziu do imunovitalu a ešte k hematologicke. No hádam to všetko postíham. Snažím sa dodržiavať aj tu protizápalová stravu, beriem vitamíny. Tak hádam to vyjde. Aj keď je to v takej hodine 12tej všetko. Ale neprestávam veriť. Ale potom to sklamanie bude o to väčšie. Upokojuje ma len to ze tie hodnoty cytokinov neboli vysoké a ze ak to klesne tak by to mohlo byt ok.dakujem kocky, ste zlaté.
@butterfly333
@lydia86 tak kamoska v Brne vybavena ..Uz ideme z brna. Vsetko v poho, Aaa uz to zacina. Zasa ten kolotoč... tak je to oki baby kľudne choďte
@m_o_n_c_a_k držím palce nech to všetko dobre dopadne 🤗
@cilimata ty si bola v Brne ci kamoška?🤔
@lydia86 ďakujem pekne. Vidím ze aj pre vás dobrá správa, tak aj vám dievčence držím palce nech nemusíte už čakať.
@butterfly333
@lydia86 kamoska, a keby ste čokoľvek potrebovali, nejaké Info napíšte opýtam sa. Lieky sa platia celé potom poisťovňa niečo preplatí. Ona ide na light stimulu
@cilimata no čo som pozerala tak tie lieky nestoja moc
@butterfly333 no 350€ za 900kove pero mi pislaa .. čo nie je take hrozne .. nato koľko som dala ja tu na stimulu 🙈
@cilimata aké pero?
@butterfly333 no co si pichas však.. nemala si na stimule ? Benfolu alebo gonal...
@cilimata nie ja som na stimulke nebola my ideme na ket d DE čiže ja idem do centra už len na vklad pred vkladom od 2dc mám niečo brat to mi pošlú recept potom vkladať progesteron a 12dc kontrola sliznice a 19-21 dc vklad.
@cilimata
@butterfly333 inak baby kedy idete na kontrolné testy do imunovital? Počkáte kým ešte klesnú cytokiny či risknete KET a už aj máte termín kedy bude vklad. Ja už tak čakám kedy sem daktorá supnete foto // čiarky nech sa teším že ten medrol mal zmysel...🙏🤗
@lydia86 ja som bola na opakovanom kontrolnom odbere 21.4 .po medrol no cytyokiny ešte niesu ok trocha klesli no nie moc tak pokračujem v medrole a ďalšia kontrola koncom júna až potom ket aj keď dho odporúča no mám chodiť na tie injekcie intralipidy ale ja som radšej neriskovala pôjdem až keď budú trocha lepšie. Volal mi aj gyn z Brna tak tiež je za tie infúzie len čakám čo povie na výsledky čo som poslala no vklad by mal byť v júli povedala ajkoordinátorka.
@butterfly333 hej viem pamätám si že ideš na druhý kontrolný odber tak hádam to už kleslo už to berieš riadne dlho...tiez sa chystám na krv koncom júna či to pomohlo. A čítam že idete radšej do DE a už aj máte oplodnené embryjko kedze bude KET? Či ako to funguje v takýchto prípadoch? Nevyznám sa.🤷♀️

@lydia86 @butterfly333
Robila som si, ale v krabičke co mam dva staré, jeden bol úplne nič, úplne biely a druhy až po 0,5 hodine dve čiarky. Takže ficime do lekárne.