icon

Embryotoxické cytokíny

tamiiik
25. apr 2018

Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?

boba82
26. aug 2018

@tamiiik ahoj, citam Tvoj pribeh a mam uplne rovnaku skusenost, tiez som prisla o babo v 21tt ale predtym sa mi este narodil syn, ma uz 7. V oboch pripadoch som bezproblemov otehotnela. Pricina potratu nie je znama...bohuzial sa mi uz 2 roky nedari otehotniet....vsetky vysledky su ok, az na reproimuno zistili rovnaky problem ako u Teba zvysene citokyni...uzivam uz 4.tyzden medrol....chcem sa Ta spytat, ako sa Ti dari ? ci medrol zabral...ja uz zacinam aj riesit ivf

marnat
28. jan 2019

Ahojte damy, prosim, ako pokracujete? Ja som zistila po dvoch rokoch snazenia, ze som tehotna, ale viem, ze mam zvysene embryotoxicke cytokiny.

boba82
28. jan 2019

@marnat ahoj mne sa podarilo otehotniet, momentalne som v 17tt....stale mam vsak zvysene cytokiny, dnes cakam na info od dr a vysledky krvi ako postupovat v liecbe...

majinka81
28. jan 2019

@marnat Super,ze sa podarilo,gratulujem.Ozvi sa doktorke imunologicke a opytaj sa ci netreba liecbu a urcite by som chcela odber.Si na zaciatku?

tamiiik
autor
28. jan 2019

@boba82 ahoj, prepac, az teraz som objavila, ze si pisala ked mi to tu znovu piplo. Ja uz jednu dcerku mam, ma 2,5r. Tehu uplne bez komplikacii, druhe som potratila tak zacal kolobeh a teda zistili mi cytokiny, medrol som brala tusim od konca marca a dalsie vysledky boli v norme. Po 4mes som opat otehu, teraz som 34tt. V tomto tehu som bola hospotalizovana v 20tt v nemocke kvoli skracujucemu sa krcku a tam mi dr oovedala, ze pricinou predosleho potratu bol zapal, ktory prestupil az do maternice, tym som sa zacala otvarat a nasledne porodila. Videla to podla vysledkov z histologie. Ja som si doma tu spravu opat prestudovala a naozaj to tam je napisane, ze zapalom postihnuta dutina. Tu spravu videla aj moja gyn tak nerozumiem na co ma posielala na reproimuno, skor mam taky pocit, ze maju medzi sebou zmluvu, lebo ma poslala priamo k Bergendiovej a tam uz odomna len tahali peniaze.
Pocas tejto hospitalizacie co som bola v nemocnici, mi brali aj odber plodovej vody aby sa vylucil opat zapal..ten sa chvalabohu nepotvrdil, len proste moj mrcok neposlucha... Takze u mna pricina cytokinov nebola.
Tebe sa ako dari?

tamiiik
autor
28. jan 2019

@boba82 teda...boli zvysene ale neboli pricinou potratu. Tak 🙂

majinka81
28. jan 2019

@tamiiik Ahoj,a zistila ti aky to bol zapal?cytokiny sposobuju zapaly a vo vacsine sa nezisti ich pricina Nemas nejake autoimunitne ochorenie?Drzim palce

tamiiik
autor
28. jan 2019

@majinka81 zapal konkretne aky, tam nie je pisany ani som sa nedozvedela od dr., Len mi to bolo tak vysvetlene, ze v tehu tym ze je imunuta oslabena tak sa moze chytit hocico. Ja v tomto davam tak trocha vinu aj mojej gyn pretoze mesiac predtym ako som potratila mi robila cytologiu a dala som si spravit rozsirenu. Vysledky vraj boli ok, no ak som mala zapal a teda uz v takom stadiu tak muselo byt vidno ze sa nieco deje.
A teraz sa mi zapal nepotvrdil. Vsetky vytery boli ok a aj plodovka bola cista. Krcok sa skracuje nadalej. Autoimunne ochorenie nemam ziadne

majinka81
28. jan 2019

@tamiiik Ahoj mohla si nieco prekonat to sposobilo zvysenie cytokinov,mohla to byt nejaka infekcia,hocico.A teraz je to uz v norme.To sa stava.Hlavne ze terax je vsetko ok.Drz sa.Ja s imunitou bojujem uz dlho.

lucia_1985
20. feb 2019

@tamiiik Ahoj...rada by som sa spytala, ako si znasala medrol a ako dlho si ho brala. A myslis, ze nie tento liek Ti pomohol tentokrat donosit? Ja mam od Bergendiovej recepty a rozpisanu liecbu, no zacala som vahat a nie som si ista, ci je to spravne riesenie...len ci existuje nejake ine prijatelnejsie, netusim.

tamiiik
autor
20. feb 2019

@lucia_1985 aboj, brala som cca 4mesiace a znasala som dobre, ale u mna sa nasla pricina potratu inde. Mala som infekciu zospodu, ktora sa dostala az ku krcku a dalej k maternici, preto som sa predcasne zacala otvarat

monikanika27
4. apr 2019

Ahojte aj ja som podstupila liečbu pre zvýšené cytokiny a mne nepomohla žiadna lečba od lekárov. Brala som naozaj všetko. Prednison, medrol, subcuviu....bez výsledku. Bola som ozaj zúfalá. Doktorka sa vyjadrila, že ani mi nedá suhlas na ivf 😐, lebo naisto potratim. Citila som sa hrozne, že v tejto dobe neexistuje liek? Potom som skusila zmeniť stravu, vynechavala som hlavne cukor, začala som cvičiť. A aj doktorka bola prekvapená, že cytokiny sa naozaj znižili 😊

lucia_1985
5. apr 2019

@monikanika27 Ahoj! Vdaka za Tvoju skusenost a takuto dobru spravu! 🙂 Drzim velmi palce! A ako sa Ti zmenili (znizili) hodnty cytokinov po diete? Ako dlho drzis dietu? A je to vyslovene ta protizapalova (vylucenie cukru, mliecneho, psenice, kofeinu, viacerych korenin, dochucovadiel, hov., bravc. masa...)? Uz mozes aj otehotnenie riesit?

lilyianka
14. apr 2019

@lucia_1985 ahoj, ja som tiež chodila k Bergendiovej s dg embryotoxicke cytokiny, dala mi Medrol, ktorý som užívala pol roka kým som šla na ďalší vklad...pritom cytokiny sa mi znížili už po mesiaci liečby, lenže u mňa nastali rôzne komplikácie, kvôli ktorým som vklad nemohla podstúpiť.. išlo napr o krvácanie mimo cyklu,stalo sa,že som krvácala aj 20 dní do mesiaca...inak vklad nevyšiel, aj keď mi vkladali 2.. ale ohľadom Medrolu a vedľajších účinkov som chcela... keby som vedela čo nastane potom, nikdy by som ho nebrala...to,že ťa upozornia na preberanie, zvýšenú chuť do jedla, naladovost atď,to ešte ok...lenže napr ja som začala viac chlpatiet, úplne,že strašne, vlasy mi vypadavali,nechty sa lamali, pribrala som 13kg,zjedla by som aj muža, nikam som nechodila,lebo som sa hanbil a za to ako vyzerám,,prsia sa mi zväčšil,z mojich 75B boli 80D,takže plus cez 10cm...pre muža som teda príťažlivá nebola, ale tak chápem ho,aj keď sa snažil, ale to proste a spoznáš na ňom.....ale teda po vysadeni Medrolu u mňa horor,začalo to tým, že na bolelo šľachy, kĺby, a zrazu som nemohla chodiť...nie úplne, ale keď som ráno chcela vstať z postele musela som najprv rozcvicit nohy a pomaly ako nejaká starenka sa suchtala...schody som brala iba po jednom,nie striedavo ako si zvyknutá chodiť...aj to som sa musela držať, aby som nespadla...samozrejme v tomto stave som musela fungovať aj v robote...Medrol odburava vápnik, čiže preto ta bolesť nôh...nuž ale ja som našťastie mala to šťastie,že som sa postupne dostala do normálu, dokonca teraz po vyše roku od vysadenia mám menej kg ako keď som začala s hormonami a kortikoidmi.... zacali mi rast nove vlasy,ochlpenie zmizlo,prsia sa zmenšili aj ked nie ako predtym.... niektorým ženám sa vraj nepodarí dostať do formy. ...čiže Toto je moja skúsenosť a ja osobne by som do toho už nikdy nešla...

lilyianka
14. apr 2019

@lucia_1985 ešte som zabudla dodať,po vysadeni som bola u gynekologa ako na klavíri, proste som sa ráno zobudila a valika sa zo mňa krv....menzes prebehol a pár dni na to Zase krvácanie, potom to prešlo a zase bum krv z ničoho nič....čiže väčšinu mesiaca som krvácala, ešte že môj gynekológ je fajn a dal ma dokopy

monikanika27
16. apr 2019

@lucia_1985 ďakujem. Moju diétu a plán cvičenia som nechala na trenerke. Doslova som sa musela nútiť jesť zdravé veci. Doobeda sacharidy, poobede zelenina. Treba jesť potraviny s nizkym glykemickym indexom. Žiadne sladkosti, chipsy, pecivo, cestoviny. Jedla som ryžu, bulgur, zeleninu, mäso tiež .Za 12 treningov v rozpätí dvoch mesiacov som schudla 4 kilá tuku. Totizto ten cukor podporuje zvyšovanie cytokinov. A ešte pitny režim 2-3 l vody, aj sa treba slnit, kvoli vitaminu D.
Ja som mala cytokiny dosť vysoké (hodnotu presne neviem) a teraz ich mam znizene na hraničnu hodnotu. A to je vraj v pohode. Preto sme sa vlastne začali snažiť o dieťa. Po stimulacii s clostibegytom som otehotnela ale aj potratila v decembri minuleho roka a teraz v aprily. Ale ja mam este aj pcos a trombofiliu. Takže to môže byť skôr problém. Ale už to, že som tak rychlo otehotnela, bol úspech.

ceklis
1. okt 2019

@boba82 ahoj, viem že je to už staršia téma, no veľmi by si mi pomohla ak by si napísala ako si dopadla. Aké vysoké si mala hodnoty cytokinov v tehotenstve? Ja som takto pred rokom mala zle hodnoty, liečena som bola s medrolom a nepomohlo. Potom zázračne klesli po vysadení medrolu, všetko bolo ok. Až teraz :( som v 20tt a vysoké cytokiny TNFa v CD4 :( strašne ma to vylakalo, písala som doktorke, no pokym príde odpoved asi zosediviem :(

majinka81
1. okt 2019

@ceklis ahoj v tehotenstve sa dvihaju,ja som bola do velkeho sona na prednisone aj som sa ho bala vysadit
No babo uz funguje na vlastny krvny obeh takze imunita tvoja by ho ohrozovat nemala uz.
Ake su vysoke?Aspon intralipidy by ti mohlipodat.
Pocuj ty si mala nativ v Reprofite?

moznoze
1. okt 2019

Pripnem sa k vám aj ja... 2 iui, 3 ket a zrazu zistené zvýšené embrytoxickeho cytokiny. 😭😪 Teraz už len čakať na doplňujúce gynekologické vyšetrenia a možno liečba. Dá sa miesto toho Medrolu brat niečo iné? Čítala som tu diskusiu a znepokojilo ma to

ceklis
1. okt 2019

@majinka81 no veď som na intralipidy chodila do Nitry do 12tt a to som mala kontrolné výsledky ukážkové a zrazu bum :( tie TNFa v CD4 dakych 55 a max je 44, tak neviem ako zle to je. Písala som do Nitry a spýtala sa že či by intralipidy nepomohli. Ale niečo sa deje ;( lebo aj crp mám zvýšené. Dnes som bola na hematologii a mám 7. Tak neviem čo robiť. Uvidím či niečo z Nitry poradia.
Ja som bola na nativ vo ferticente a tam to nevyšlo... potom som polroka riešila medrol a ten nič. Tak som sa na to vykašľala. Mala som počas medrolu jeden soft v reprogenesis a tam ostalo jedno zamrazené embryo. A keď som vysadila medrol a v Nitre povedala že je to ok, tak som išla na vklad a ten vyšiel. Ale to som mala aj intralipidy aj fraxik aj utrogestane. Tak pomohlo asi všetko.
Len čítam že zvýšené cytokiny spôsobili spontánny potrat v 20tt, tak mám hrozný strach
Ďakujem za správu 🌹snáď aj doktorka napíše a budem si to už užívať konečne.

ceklis
1. okt 2019

@moznoze ako zvýšené máš cytokiny? Medrol dokáže pomôcť, podľa mna viacerým pomohol. Treba skúsiť určite, ja by som vyskúšala všetko 👍🏻 Jasne že ma kopec nežiaducich účinkov, ale za pokus to stojí. Držím palce

boba82
1. okt 2019
boba82
1. okt 2019

@ceklis ja som mala taketo hodnoty posledny odber a crp 15...neviem precoo...a do Nitry ta objednali este teraz v 20tt ci ako vies ze mas take vysoke hodnoty

boba82
1. okt 2019

@ceklis ja som mala taketo hodnoty posledny odber a crp 15...neviem precoo...a do Nitry ta objednali este teraz v 20tt ci ako vies ze mas take vysoke hodnoty

boba82
1. okt 2019

@ceklis prepac, nejako to blbne...ja som nedopadla dobre, potratils som v 24tt

ceklis
1. okt 2019

@boba82 ja som mala prist na kontrolu v 20tt a dnes mi poslali výsledky, jedine čo mám take “zle” je ta hodnota TNFa v CD4 vo výške 55 a crp 7
Keď som sa pred dvoma týždňami pri odbere pýtala že čo a ako ak by náhodou bolo niečo zle, tak mi povedala sestrička, že to sa už nerieši. Ale načo potom mal ísť na krv? :( pri tých hodnotách ktoré si mala, ako to dopadlo?
Opäť mám ísť na kontrolu v 30tt.

ceklis
1. okt 2019

@boba82 mne sa zdá že sme si písali :( dokelu aj s týmto celým
A je jednoznačne že za to mohli cytokiny?
Je mi to luto veľmi a teraz už ani spat nebudem.

boba82
1. okt 2019

@ceklis ano pisali sme si...na to mi nikto nedal odpoveď, takze neviem 100%...drzim palce, verum, ze u teba to dopadne dobre

boba82
1. okt 2019

@ceklis budem velmi zvedava, co ti navrhnu, ci je este nejaka moznost ...ja som objed do nitry v januari na vysetrenid a spytam sa ak by som bola opat tehu...a opat by boli vysoke hodnoty, ci to nejako riesia....mne dr.bergendiova vravela ze v takom stadiu tehu by uz vydoke hodnoty nemali robit problem...ale predsa

ceklis
1. okt 2019

@boba82 a na tie cytokiny ti od toho januara nič nedali? :( doslaka
Ja som zvedavá čo mi napíše doktorka zajtra. Nechápem načo robia tie odbery??!?! Načo? :( keď aj tak nijako neriešia ak sú zle výsledky. Akurát keď sa niečo stane, tak budem ešte viac v riti :( no snažím sa myslieť pozitívne, len mám taký rešpekt ako svet. Hrozne sa bojím 😢