icon

Embryotoxické cytokíny

tamiiik
25. apr 2018

Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?

butterfly333
1. okt 2019

@moznoze mne dali injekcie Igamplia

boba82
1. okt 2019

@ceklis drzim palce 😍 verim ze to u teba dopadne dobre. Mne nic nedalli po tych hodnotách, len povedala ze mam vysadzat medrol, kedze som uz bola 18tt...ale to vysadzanie som mala este na 6tyzdnov..

ceklis
1. okt 2019

@boba82 keby človek aspoň vedel čo ma spravit? Ako je možné že 8tyzdnov dozadu bolo všetko ok? Niečo sa v tele deje ak sa to zhoršilo a oni to ani neriešia :( ja len verím, že sa mi podarí spojiť s doktorkou a keď tak pôjdem vo štvrtok opäť na krv že kam sa to pohlo. Aj keď neviem ci mi to nejako pomôže :(

ceklis
1. okt 2019

@boba82 ďakujem, veľmi veľmi držím palce aby v Nitre už nič nezistili a bolo všetko na dobrej ceste a prišlo vytúžene bábätko ❤️✊🏻

boba82
1. okt 2019

@ceklis ved to, ja som tiez nad tym rozmyslala, ze preco to tak vystupilo...zial odpoved neviem😑 drz sa, prajem vsetko dobre 😍

boba82
2. okt 2019

@ceklis daj potom vediet co ti dr. v nitre povedala, resp. ci navrhla nejaku liecbu

moznoze
2. okt 2019

@ceklis moja hodnota je 51,30... Ma byt do 44.

stastenka42
2. okt 2019

@tamiiik to ze si otehotnela je fajn...ale tým ze máš vysoké hladiny embryocytokinov je práve to že tvoje berie plod ako ,,cudzinca,, bojuje proti nemu....bez medrolu sa nepohneš dalej..je to látka ktorá utlmuje ich funkciu a pomáha embryjku prežiť...bežne ho tehulky užívajú až do konca druhého trimestra a šťastne porodia zdravé dieťa..Okrem toho každý liek je svinstvo...a byť na tvojom mieste nečítam takéto prispevky ...každá farma firma sa potrebuje chrániť a popise do letáku všetko...Porovnaj si aj to aky benefit sa ti dostane ak ho budeš užívať aby si mala dieťa...To je už len o tebe...

tamiiik
autor
2. okt 2019

@stastenka42 prr mna je toto uz neaktualne, je to rok a pol stara tema. Mam doma pol rocnu dcerku ano mozno i vdaka medrolu. Ale nakoniec sa zistilo, ze predosly potrat bol kvoli niecomu uplne inemu.

boba82
9. okt 2019

@ceklis ahoj. Ak sa mozem spýtať ako si dopadla v Nitre na reproimuno? dakujem za info 😀

ceklis
9. okt 2019

@boba82 ahoj, no doktorka odpísala že je to ok. Tak čakám či to bude ok. Písala aj niečo o nejakom pomere TH1/TH2, že ten pomer je ok a to je dôležité. Zajtra idem k môjmu doktorovi, skúsim sa ho opýtať, aj keď si myslím že mi moc neporadí.

boba82
9. okt 2019

@ceklis drzim palce. A tie ine hodnoty ti stupli? resp. aj crp?

ceklis
9. okt 2019

@boba82 crp som mala v 12tt vyššie, čo som si ani nevšimla 😮 nechápem. Videla som všetky cytokiny a nk bunky v poriadku, tak som bola spokojná a crp som mala 10. Ten pomer som mala vyšší ako teraz, ale snažila som sa o tom nejaké články nájsť a vôbec tomu nechápem. Doktorka ešte napísala že nevidí dôvod na podávanie intralipidov, že proces placentacie je ukončený. Tak ale potom nechápem načo tam mám ísť na kontrolu v 20tt aj 30tt 🤷🏼‍♀️ To už si asi oni robia len nejaku štatistiku 🙈

boba82
9. okt 2019

@ceklis super 😘 dobre spravy. Drzim palce !

ceklis
9. okt 2019

@boba82 dakujem ❤️

cilimata
18. feb 2020

@ressankajanka
@tamiiik
@lady911 ahojte mam začat brat medrol a velmi sa toho bojim. mam zvysene cytokiny a v plane otehotniet. prva asistovana sa nezdarila. prosim viete mi povedat ci niektorej sa podarilo. a ci to ma zmysel davat do tela?

butterfly333
18. feb 2020

@cilimata mne dali na zvyšene cytokiny injekcie igamplia vybrala som 20inj teraz čakám na výsledky z kontrolného odberu či to pomohlo lebo ideme na ivf.

cilimata
18. feb 2020

@butterfly333 a ako si na to reagovala ?

butterfly333
18. feb 2020

@cilimata na tie inj?
V pohode ako keby som ich nebrala. Tak som zvedavá na výsledky či mi niečo pred ivf dajú.

cilimata
18. feb 2020

@butterfly333 a mala si vysoke cytokiny ? alebo kvoli comu ? a predpisala ti ich reproimuno? alebo v CAR ?

butterfly333
18. feb 2020

@cilimata áno zvyšene cytokiny nízke iGg malo vit D a predpísala mi to dr na reprodukčnej imuno

cilimata
19. feb 2020

@butterfly333 aj ja pojdem asi do tych injekcii. oni mi predpisalli medrol ale bojim sa toho, tak som tam bola a povedala ze toto je alternativa. ale ze nemusi byt ucinna. key ides na test ?

butterfly333
19. feb 2020

@cilimata na test?

cilimata
19. feb 2020

@butterfly333 na test. či ti zabrali tie injekcie?

butterfly333
19. feb 2020

@cilimata bola 3.2 teraz čakám na výsledky

tamiiik
autor
19. feb 2020

@cilimata ja som medrol brala cca pol roka myslim a otehotnela som. V decembri som potratila, ak.ma.pamat neklame tak marec som sla na reproimuno kde predpisali medrol a jul som bola uz tehu. Za mna medrol bol ok, nemala som z neho nic

cilimata
20. feb 2020

@tamiiik mna vystrasili od dr tie vedlajsie ucinky, plus strasna zataz na organizmus. neviem sa rozhodnut ci ist do toho medrolu alebo skusit igampliu - injekcie

butterfly333
25. feb 2020

@cilimata baby od zajtra beriem medrol len dúfam že pomôžu v ivf a nenarobia nejaku šarapatu v tele dúfam že ho budem dobré znášať.
@tamiiik

cilimata
25. feb 2020

@butterfly333 ja ti držím palec, ja od zajtra igampliu 👌

butterfly333
25. feb 2020

@cilimata tak dúfam že nám to pomôže. Trocha mám obavy z toho medrolu no tak verím že mi pomôže.