Embryotoxické cytokíny
Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?
@cilimata Minule som zistila, ze tie vysledky maju uz skor ako o 10 dni. Ale sami od seba nam ich neposlu. Ja som bola minuly pondelok na odbere a zajtra si uz skusim vypytat vysledky.
Kon riadne znizuje kvalitu fotiek, to vam poviem
@m_o_n_c_a_k Minule som uz mala vysledky v norme a stale ma nechali na 12mg. Vobec mi neznizili davku. Skusim sa teraz spytat, ci uz by som nemohla prejst na 8mg. Ked som bola v CAR, boli prekvapeni, ze som mala take vysoke davky Medrolu.
@majoranka24 a ja som chcela nech mi zvýši dávku s nechcela
@butterfly333 Ja som si na nolpazu nespomenula uz asi 2 tyzdne.😳 Mas krasnu fotku.😊
Neboj sa, určite to tam je, len si asi skoro robila testy ešte. Dôležité bude aby si čiarky silneli. Na krv ideš do imunovitalu, alebo na gyndu? Koľko berieš medrol? Ak dlhšie ako ja tak možno preto netreba zatiaľ intralipidy. A výsledky budú za 2 týždne.
@majoranka24 to je zaujímavé. Aši ešte chce potiahnuť aby sa to ustálilo. Alebo chce počkať do otehotnenia. Niekedy pri inej pacientke sa mi zdá majú iné postupy. Tak hádam vedia prečo.
@majoranka24 radšej si ju nasad späť, bude ti to chrániť aspoň trošku žalúdok.
@m_o_n_c_a_k Zajtra sa uz skusim spytat na to znizenie po novych vysledkoch. Dufam, ze sa mi to nezhorsilo. Bojim sa, o chvilu uz budem mat ET.
@majoranka24 myslíš si že by to mohlo vadiť? Ci ten medrol nechceš brat počas tehotenstva. Ja ho budem brat tak do 14tt kým budú výsledky a ak budú dobré asi až potom budeme znizovat. Lebo v 12tt mam ísť len na KO krvi.
@sparkling digi je 25 tak ma menšiu citlivosť. Preto ti neukazuje. Zatiaľ. Co tie 10 ky ti ukážu.
@majoranka24 a neboj určite to bude lepšie.
@m_o_n_c_a_k medrol mam dnes 11 den. Za dva tyzdne ja potratim ked je v tom nieco ine ako cytokiny. Zajtra testujem zas. Ak bude test pozitivny, nasadzujem fraxik. Necakam uz na nic.
@m_o_n_c_a_k Dakujem.😊
@sparkling Fraxik si kľudne môžeš pichať. Ja som pichla aj bez hematologicke, hneď ako som vedela, že som tehotná. Zle ti neurobí a ak ma pomôcť pomôže. Mne toto povedala hematologička. Môže to predpísať aj gynekológ v pohode. Ešte by som skočila ku gynekologičke, jednak na potvrdenie hcg a možno bude chcieť dačo preventívne dať. Len ma to nasralo s tými cytokýnmi. Keď mne odporučila intralipidy, prečo tebe po 11 dňoch nedala tiež. Trošku mi je to divne. Ja som síce brala v tedy 1 deň., ale chodím každé 2 týždne. Už mám druhu za sebou. Memam rada keď tebe ide o čas a o dní a doktori majú na všetko čas. Ja mám vtedy chuť tak hrozne vybuchnúť. Ale vždy sa držím. Takže verím ti, ze si určite nervózna z toho. Dôležité je, že berieš Medrol a keď si nasadíš fraxik máš viac menej pokryté aj hemato.
@m_o_n_c_a_k jedno sa zadarilo. Potrat v 7tt. Anembryomola ☹️
@majoranka24 tak ja som dnes pislaa dr, že vo štvrtok by mi mal začať cyklus a mala by som začať dávať tabletky a ísť potom na vklad. Včera som bola na krv (minule mi výsledky poslali do 3 dni, tak preto som jej pislaa) mi odpísala že hneď ako prídu sa ozve. Tak uvidím. Ak nebudú dobre tak nezačnem dávať tabletky a počkám ale ak budú dobre a nestihnem vklad . Tak to potom neviem či mám stále brat Medrol 🤷♀️🤷♀️
@majoranka24 áno ja som ich mala za 3 dni .. minule po igamplii
@majoranka24 ďakujem moja a nemáš pálenie zahy? Ja len 2 dní som zabudla
@m_o_n_c_a_k ja uz fraxik. To by ma porazilo, keby som cakala niekde na predpis.
Mam zohnaty doma. Ja uz mam hadam vsetko co
Sa da mat. Aj utros.
Len rozmyslam co
Dam utros alebo dufik?
@sparkling tak mne dala utros kvôli tomu aby som to brala cez spodok, lebo ze už beriem dosť liekov orálne.
Ja mam tiež toto všetko a aj ascorutin. Už som mala asi všetko predpísané tiež 😂
@milakrasna tak to ma mrzí. A nechcete teda prirodzene za žiadnu cenu? Ci sa nedarí?
@m_o_n_c_a_k a nebije sa ascorutin s utrosom a fraxikom? Tak logicky mi to pride
Baby ide ma poraziť z tej kyseliny.
Tak... zacinam krvacat...
@sparkling fraxik a utros nie, utros je progesteron (aj keď v letáku je ze môže spôsobovať zrazeniny) . Skôr ten ascorutin by som povedala, že by sa mohol byť.

@sparkling no vidíš tak je asi skoro.