Embryotoxické cytokíny
Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?
@lydia86 nie do reprogenesis ideme.
@lydia86 Urcite niekomu pomoze. Inak by ju vobec nedavali. Mozno podla hodnot, neviem. Tak dlho si cakala na termin?? Do ktoreho centra ides? My sme boli minuly rok v Unice a dostali sme termin asi do tyzdna. Verim, ze aj teraz to pojde rychlo.
@lydia86 Aha, ty ides do Reprofitu. Ten je asi dost vychyteny, vela zien ho tu spomina. Tak asi preto take dlhe cakacie lehoty.
@majoranka24 hej tak dlho, v Brne ma to ani tak moc neprekvapilo ako v BA imuno 🤷♀️. To Unice je v Brne ešte som o ňom nepočula?
@butterfly333 o reprogenesis som tiež počula že je dobré 👍
@lydia86 Boli tam skveli, boli sme velmi spokojni.
@majoranka24 ja mám pocit že celkovo na klinikach v ČR úplne iný prístup ako na SK.
@lydia86 Uz je lepsie so zaludkom? Vies, kedy nasadis Medrol? Nechcem to zakriknut, ale zatial ho zvladam uplne v pohode. Mozno sa citim dokonca aj lepsie. Mam nejako vela energie. A uz mame aj termin do Brna. 19-teho ideme na konzultaciu.😊
@majoranka24 kam do Brna? Ja sa už teším ideme 13.3.
@butterfly333 Aj ja sa uz tesim.🙂 My Unica. Len aby nam zabral Medrol. Lebo ja viac doverujem cerstvemu ET ako KET.
@majoranka24 ja sa v tom moc nevyznám keďže som ešte nebola no neviem ako to je keď chceme DE či aj vtedy robia ET alebo len KET.
@majoranka24 ešte som chcela ja som od včera nasadila omega3 ten pomáha znížiť cytokiny som čítala.
@majoranka24 no mňa ešte čaká v apríli kolonoskopia tak mi dr. zakázal zatiaľ začať s medrolom. Takže to bude troška dlhšie trvať kým začnem no už by som najradšej išla teraz do toho. Super ak sa máš dobre, držím palce len tak ďalej 🙏👍
Určite daj vedieť ako bolo toho 19-teho 😉
@butterfly333 držím palce aj tabe aby si nám 13-teho len dobré správy oznámila 🙏😉
@lydia86 dakujem moja snáď áno len som zvedavá či ten medrol pomôže znížiť cytokiny ešte som nasadila omega3 verím že to pomôže. Tak veľmi by som si to tehu už priala roky utekajú a aj sa bojím aby to všetko nedopadlo zasa zle. Ja som ani jedno tehu nemala bezproblémove 7x som prišla o dieta vždy boli kritické prvé tri mesiace no prešiel štvrtý piaty šiesty no aj tak v 22tt som o bábo prišla a tom som vždy lezala na rizikovom nikdy som ani len von nešla ale spravím všetko aby sa to podarilo aj keď budem musieť znova ležať len nech sa usmeje to šťastie aj na nás.
@butterfly333 určite to už dopadne dobre, verím tomu. Predpokladam že si o detičky prišla kvôli tým cytokinom. Je dobré že sa konečne zistil problém prečo sa to asi stalo a ja si myslím že práve táto liečba pomôže 🤗
@lydia86 to neviem či to bolo koli tomu no asi nie keď potom som porodila 2deti. No je to už veľmi dávno vtedy ani neriešili hematologiu. To že mám trombofiliu som zistila pi 6 MA.
@butterfly333 každopádne ak sa znížia cytokiny je určite veľká šanca na úspešný koniec. Mne tiež zistili trombofiliu no mne sa za 10r snaženia nepodarilo ani raz otehotnieť tak verím že problém sa vyrieši po liečbe medrolom.
@lydia86 dúfam že áno že cytokiny sa znížia a budeme môcť na ivf.
@butterfly333 Obdivujem ta, ze to takto dobre zvladas, ja by som to uz po tolkych sklamaniach asi vzdala.☹ Ked si babatko stratila v 22 tyzdni, vtedy neriesili, ze preco? Uz si vedela o tej trombofilii? Ja som tiez nikdy netusila, ze mam vrodenu trombofiliu. Mozno aj preto som v 2018 potratila. Vtedy nikto neriesil, ze preco. Po kyretazi urobili histologiu a povedali, ze nic sa nezistilo. Tak dufam, ze ked sa mi znizia cytokiny a budem si pichat clexane, ze sa nam konecne uchyti a bude dobre.😊
@majoranka24 nie nikto nič neriešil je to už 22r vtedy som nevedela o trombofilii ani cytokynich nikto nič. Vraj nejaký zápal lebo mi začala odtekat plodova voda až odtiekla úplne a porodila som už žiaľ mŕtve bábo.
@butterfly333 To je hrozne.😔 Naozaj mam pocit, ze ked sa niekomu narodi zdrave dieta, ze to je uplny zazrak.
@majoranka24 Musime verit, ze teraz uz medicina pokrocila daleko vpred a vela problemov dokazu lekari vyriesit a deti zachranit.🙏
@butterfly333 Zajtra uz znizujeme davku Medrolu.😊 Ako sa citis? Mas nejake vedlajsie ucinky?
@majoranka24 moja ja sa cítim úplne super mám pocit že som schudla je mi faj. Áno od zajtra idem z 24mg na 20mg a v piatok smer Brno už sa teším.
@butterfly333 Aj ja som schudla, mam plno energie!😊 Tesim sa s tebou, my do Brna az buduci tyzden. Daj v piatok vediet, co vam povedali.😊
@majoranka24 dám vedieť som veľmi zvedavá čo nám povedia. Tiež ideš za 6 týždňov na kontrolný odber na reprodukčnu imuno?
@butterfly333 Mne povedali, ze mozem prist na kontrolu uz zaciatkom aprila. To bude este len 5 tyzdnov, ale pojdem. Aspon budem mat skor vysledky. Niekto tu pisal, ze mu cytokiny klesli uz po 2 tyzdnoch. Tak snad uz aj moje budu klesnute.
@butterfly333 Mne povedali, ze mozem prist na kontrolu uz zaciatkom aprila. To bude este len 5 tyzdnov, ale pojdem. Aspon budem mat skor vysledky. Niekto tu pisal, ze mu cytokiny klesli uz po 2 tyzdnoch. Tak snad uz aj moje budu klesnute.

@butterfly333 a ty si tiež v reprofit? Tak to je super že ti dali termín hneď. Ja som tam volala v marci 2019 a dali mi na jún a v marci som volala tiež do imunovital BA a dali mi termín na október 2019 🤦♀️ tak som nakoniec Brno mala skôr ako BA 😂🙈 asi mám v tomto nešťastie toľko vsade čakať 🤣