Embryotransfer a PN

sandricka11
22. okt 2021

Ahojte 😊 mam mozno taku zvlastnu otazku. Buduci tyzden idem na embryotransfer a chcem byt potom aspon par dni PN. Samozrejme v praci nevedia ze riesim IVF tak rozmyslam ze aku chorobu si vymysliet, kedze mam kolegyne ktore su zvedave, urcite sa budu pytat co mi je a nic ma nenapada take uveritelne 🥺 neviete mi poradit nejaku diagnozu co by som mohla povedat? 😃 nechcem take ze chripka atd

sylvia_123
22. okt 2021

@sandricka11 ja by som povedala, ze idem na nejaky gynekologicky zakrok - nieco s krckom, cysta a pod. (tak to robia aspon kolegyne u nas v praci ked mi nosia kratke PN od gynekologa).

petamich
22. okt 2021

hnacka? 🙂 ale nie crevna viroza - trva to par dni a je to pomerne caste

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
emuska888
22. okt 2021

ja som tak momentalne doma od stredy akoze chora, predsa ich nechcem nakazit 😀

dominikahr
22. okt 2021

@sandricka11 mma to tiež čaká a povedala som v práci ze gyn. Operacia. Po potvrdeni srdiecka ostavam doma cele tehotenstvo❤️

ishin7167
22. okt 2021

@dominikahr aj ja plánujem to isté 😊 v stredu som bola na KET a ak všetko dobre dopadne, tiež ostanem celé tehu doma 😊

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tessa2299
22. okt 2021

@bambulienka25 rizikove tehotenstvo? Vascinou, ked zeny co riesia ivf a ostanu tehu a maju fyzicky narocnu pracu, pripadne pracuju s chemicky nebezpecnymi latkami a su radi, ze po ivf otehotneli, tak im lekar vypise PN. Nie kazda pracujeme v kancli.
A dokonca lekari vypisuju zeny na PN pocas stimulacie na ivf.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tessa2299
22. okt 2021

@bambulienka25 mne hned este pred stimulkou hovorila dr, ze ak chcem, ze ma vypise. Hovorim, ze nie, ze to az po odber budem chodit do prace a az ked pojdem na KET, tak pojdem PN a bez problemov 🙂
A veru, este som sa nestretla s tym, ze by nechceli nejaku vypisat

kamoska_z_konika
22. okt 2021

@sandricka11 ja sa nedivím tiež pôjdem pn.. Mam kancelársku prácu a nič na nej nie je fyzicky ťažké (keď nerátam prenášanie sanonov).. Ale po psychickej stránke je na palicu a stres tiež nepomáha pri uhniezdovani.

dominikahr
23. okt 2021

@bambulienka25 mam diagnozi na to aby som bola na rizikovom. Plus mam náročnú prácu takze doma ostanem urcite. 😊

dominikahr
23. okt 2021

@bambulienka25 a samozrejme záleží od lekara.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ishin7167
23. okt 2021

@bambulienka25 ja som šla za svojou obvodnou gynekologickou s tým, že mám rizikovú a stresovú prácu, tak chcem ostať v kľude. Bez problémov ma vypísala.

mirkasan
24. okt 2021

@ishin7167 mňa môj gynekológ nútil nech ostanem PN, a to som bola po iui. Že každé takéto tehotenstvo je rizikové 🤷

ishin7167
25. okt 2021

@mirkasan tak žiadny gynekológ nesmie nútiť pacienta ísť na PN, ak nejde o niečo fakt že vážne. V tomto prípade môže skôr len odporučiť 🙂

louboutins
31. okt 2021

Ja som bola 25.10. na ET a som na PN (som sa poucila z prveho IVF, kde mi nevysli 2 vklady). Odporucanie na oddych na lozku som si musela v reprodukcnom centre vyslovene vydupat a to sa ma este sestra pytala, co tam ma dat, lebo ze zeny si nebravaju po ET PN naco som nanu pozerala, co to hovori za hluposti.😳 Doma som uz od dna odberu, to som vykryla cez P a dovolenku. No a teda ta sestra mi dala odporucanie byt doma, s tym som musela ist k obvodnej lekarke, ta mi napisala PN a ked budem chciet po 10.dnoch na vychadzku, tak musim priniest odporucanie od mojho gynekologa a ona mi to napise. Je to na 2x 2 hodiny denne. Citala som tu na MK od kociek, ze lepsie je chodit do prace ako byt doma a premyslat nad tym. Mozem povedat, ze to nie je pravda a ze som urobila dobre. Od zaciatku stimulky mi bolo na umretie a to som v robote zvladala uz len s odretymi usami. Po par dnoch sa objavil OHSS, ktory mi pokracoval tak, ze som plakala od bolesti brucha...teraz som 7 den od ET a cely cas som priserne unavena, mam stav ako po opici aj akokeby som mala horucku, pritom ziadnu nemam, len trosku zvysenu. Neviem asi absolutne predstavit ist do prace. Ma niektora taketo problemy ako ja? Kedy to skonci? Zacinam byt z toho uz dost nervozna, ze mi je nonstop zle uz mesiac. Beriem utrogestan a estrofem, test mi ukazuje dve ciarky.

louboutins
31. okt 2021

@bambulienka25 ale je, ked mate OHSS ako ja. Mne uz mesiac naprd.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ailiba
31. okt 2021

@sandricka11 nešpecifikovaná by som uplne... Taky gynekologicky zákrok, nič vážne. Podľa mňa tá nikto nebude do krvi spovedať.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre