icon

Embryotransfer alebo kryoembryotransfer v decembri 2014

saxana15
28. nov 2014

Ahoj zienky.chysta sa niekto na vklad embryjka buduci mesiac? Podelime sa o pocity a skusenosti ? 🙂

vivera
3. dec 2014

@saxana15 ahoj, aj ja chodím do gyncare ke, uz vies kedy budeš mať ket?

lucusik33
3. dec 2014

@cuculik1 na tiez mt Helios. Vysetrenia mam/e vsetky mozne za sebou a vsetko negativne. To mi nik nepovie ze preco tehotenstva nepokracovali. Je to cele o stasti.

cuculik1
3. dec 2014

@lucusik33 a reproduknu imunologiu ti kde robili ? Lebo tuto cast u mna helios totalne podcenil. Stacil im iba zaklad....protilatky proti embryu, trofoblastu, spermiam, ovariam a nic viac....lenze toho je omnoho viac. Preto som trvala na imuno liecbe 5 vklad hoci mi ju dat nechceli a ani nedali...moj gynekolog vsak mal iny nazor a suhlasil so mnou , ze 4 skore potraty uz nie su nahoda. A piaty vklad s prednisonom a infuziami intralipidov na pitlacenie imunity bol uspesny.len tak nahlas uvazujem, ze ked si tiez mala tri biochemicke....a protilatky proti fosfolipidom mas ok ? Tiez mozu robit sarapatu v skorom tehu....

kostickabonnie
3. dec 2014

@cuculik1 my sme šli na reprodukčnú imuno dobrovoľne do Prahy ešte pred Heliosom, tam sme prišli so všetkými výsledkami, len aby vykonali proces, všetko ostatné sme už mali 100x naštudované 😒 ešte doktorka sa zasmiala, že ako dôverne poznáme svoju diagnózu

lucusik33
3. dec 2014

@cuculik1 na reprodukcnej som nebola len tie zakladne vysetrenia, nasadili mi teraz prednison tak uvidim. A co su to tie lipid. Injekcie naco presne sluzia? Uvidim ako teraz dopadnem a budem patrat dalej ak sa nepodari.

cuculik1
3. dec 2014

@lucusik33 prednison fajn. , len skoda ze ti ho teda dali viac menej na slepo ked memas komplet rep. Im. Intralipidy sa bezne vyuzivaju v zahranici na potlacenie imunity. Je to zmes soje, vajecny bielok a este presne neviem coho...mne to poradila prave reprodukcna imunologycka. Su s tym vyborne vysledky a telo to nezatazuje tak ako steroidy. Bez neziaducich ucinkov. Akurat mne sa do tyzdna po podani vzdy urobil kutik na ustach. Priznak oslabenej imunity. Ale to bolo najmenej co som pre drobca mohla urobit. Infuzky som mala az do 6 mes. Kazde 3-4 tt. V heliose o tom ani len nepoculi min. Rok. V cechach v niektorom car to uz tiez predpisuju.

saxana15
autor
3. dec 2014

@vivera 13 sty prenos?mna caka siedmy a to si myslim,ze som silna a trpezliva! Pane boze! No ratam ak bude po kontrole vsetko o.k.prenos okolo 12.dec.vy viete preco ste neuspesni? Mne tu baby radia imunologicke a hemat. Testy.uz si ich vybavujem,len do prenosu to nestiham.vkladaju ti 1 ci 2 babatka?

cuculik1
3. dec 2014

@saxana15 7 vklad ...fuuu, fakt by som "nemrhala"tymi drobcami bez kompletnych vysetreni....mozno staci len malicko

saxana15
autor
3. dec 2014

@cuculik1 do frasa,ked mi na klinike nic viac neodpoqucili!len ak to teraz nevyjde,ist do 4.teho Ivf,s predgenetickym vysetrenim,za cca 2000e!ziadne hemat.testy ani reprodukcna imunologia.len ma dopuju hormonmi a robia vklady,Et a Ket!

cuculik1
3. dec 2014

@saxana15 ved to je totalny zaklad tie tie testy !!! Ani mne ani v jednom car (iscare a helios) nic extra nerobili. Sama som si vsetko vybavovala. Na pigd by som nesla. Ak si o tom viac precitas , zistis ze to nie je 100%metoda. Blastocyste totiz mozu odobrat akurat bunku, ktora nebude ok, ale cele emryjko inak bude ok a oni jo na zaklade tej jednej bunky vyhodnotia ako zle....ale moze nastat aj opacna situacia. Ved sa ich na to opytaj. Ja som to s dr konzultovala a prave na zaklade toho sme pigd zamietli. Ja som mala vsade pocit, ze im ide o peniaze....tiez im nebolo potrebne ziadne vysetrenie. No ja by som do dalsieho vkladu bez toho nesla. Ved to nieje 1-2-3 neuspesne vklady...daco za tym je a na to by sa mali zamerat a nie len bezcielne opakovat ten isty proces. Strasne sa mi tento pristup car nepaci. Ich ulohou je aj a hlavne diagnostikovat v com je problem a nie len mrhat embryjkami. To si stale v tom istom care ?

vivera
3. dec 2014

@saxana15 aj mne to vychadza na 12-teho 🙂 mozno sa stretneme. Mně Prvy krát vysiel az 10-ty prenos, ale len do 9 ttt:( a potom 12- ty prvá krv pozitivna a potom začalo hcg klesat. Z hemato cakam výsledky tento mesiac, na imunitu beriem prednison. Dáváme vždy 2 Embrijka. Teraz rozmyslam nad tym novým laserom. Zajtra budem volat s dr, tak sa ho chcem na to Opytat. Kolko to stojí atd.

kostickabonnie
3. dec 2014

@cuculik1 A lieky ako? Pichá sa pregnyl A berie sa utrogestan po? Dik za odpoved

kostickabonnie
3. dec 2014

@cuculik1 ani V gynfive ani V heliose som nemala pocit, že by im išlo o diagnostiku - možno základ, ale komlikovanejsie prípady určite nie. V oboch ponúkli aspoň 3iui alebo donekonečna A potom ivf tiež aspoň na úroveň samoplatcu. Ja som odmietla takto ich financovať, teda stopla som gynfive, absolvovala vyšetrenia vo vlastnej réžii A V heliose som odmietla predohru vo forme IUI.. A vtedy sa aj moja psychika zmenila, ja som urobila všetko čo som mohla, teraz urobte vy, za čo zaplatím.taký obchodný prístup, ale zafungoval - čistá hlava bez blokov A nejakých neuprimnych odhadov car. A vyšlo to. Každej by som priala, aby sa s tým vedela tak vyrovnať A upokojiť vo svojom vnútri, lebo aj tam je časť úspechu.

cuculik1
4. dec 2014

@kostickabonnie ziadny pregnyl a utrogestan ti povedia kedy nasadit a kontrole v 14 dc. Inak presne taky pristup k car som mala aj ja ako pises. Som presvedcena, ze keby som si netrvala na svojom a sama si vsetko nevydupala , tam drobca teraz nemame.

cuculik1
4. dec 2014

Inak ja, aby som neporusila svoje "tradicie" som testla uz dnes ;))) , aj v minulom pokuse som zacala uz 3den po 5tr. Zatial bielo ;). @lucisik33 ty kedy testujes?

saxana15
autor
4. dec 2014

@cuculik1 ano.vsetky 3 Ivf v tom istom centre.preto ho chcem menit a ist ako samoplatca do Brna.

saxana15
autor
4. dec 2014

@vivera. Aky novy laser?myslis,ten pristroj na prenos mrazenych embryi?uz ti dr.o tom spominal?ja to zistim na kontrole,idem tam v utorok.

vivera
4. dec 2014

@saxana15 dynamický laser, je tp druh hatchingu. Pomozte embrijkam k uhniezdeniu. Má to ako novinku na stránke.

saxana15
autor
4. dec 2014

@vivera poinformujem sa,myslim,ze mi prave to odporuci.uz na to cakam 3 mesiace.

vivera
4. dec 2014

@saxana15 teraz nám to určitě vyjde. Ved krv nám bude vychadzat 23.12. Krajsi darcek dostat ani nemožme. 🙂

lucusik33
4. dec 2014

@cuculik1 ja som vcera na 5 den testla ale nic a cez den som jednorazovo zakrvacala pri utreti. Takze som si zvysila utros na 3x2 a nasadila ascorutin na par dni. Odvcera zatial nic tak musim dufat. Otestujem zajtra rano na 7 den zas. Mne ked v minulosti ukazalo tak najskor na 7den tak uvidime.

cuculik1
4. dec 2014

@lucusik33 dobre ze si si zvysila utros. Ja beriem od zaciatku 3-2-3. Aj minule tehu som tak. V reprofite davaju 4-0-4. To krvacanie jednorazove by som pozitivne brala. Ja som mala implantacne v troch tehu. Kazde tehu inaktest ukaze....mne minule uz 4 den, ale to som mala pekne vysoke hcg ;) drzim palce ;)

saxana15
autor
4. dec 2014

@vivera. Ked pan boh da ! 🙂 🙂

lucusik33
4. dec 2014

@cuculik1 neviem ci je to dobre zakrvacanie ked to bolo kustik na papiery 4. Den po v noci a potom 5. Den poobede. Uvidime. Brucho ma skor na zaciatku pobolievalo a teraz len sem tam. Tak uvidime.

cuculik1
4. dec 2014

@lucusik33 tak mna brucho vcera ale len totalne minimalne. Dnes nic. Ale mna nebolelo ani predosle ci uspesne ci neuspesne. Ale vzdy ma boleli prsia z utrosu a teraz nic.

lucusik33
4. dec 2014

@cuculik1 drzime si palce. Kolky si dnes den?

cuculik1
4. dec 2014

@lucusik33 dnes treti...akurat som pozerala stare testy a uz na 3 den po ket mi pod svetlom vidno ducha. Dnes nic. Ale ostavam pozitivna ;)

cuculik1
5. dec 2014

Tak u mna dnes bielo na teste :(

saxana15
autor
5. dec 2014

@cuculik1 ahoj.nezufaj!to je este skoro,myslim.ja vzdy testujem az v den,ktory mam urceny.10 dni ci 2 tyzdne.

cuculik1
5. dec 2014

@saxana15 ja som bola 5 krat tehu a vzdy mi ukazalo velmi skoro....