Embryotransfer

28. nov 2022

Mám strašnú dilemu, v stredu idem na vklad a neviem sa rozhodnúť či si vložiť 1 alebo 2 embryá. Pôvodne som chcela len jedno a ostatné 2 zmraziť nakoľko mám len celkovo 3 oplodnené vajíčka. Len mám obavy či sa to jedno zahniezdi. Čítala som že vklad 2 embryí je väčšia úspešnosť ako jedno, ale zase nechcem mať dvojičky. Je to veľké rozhodnutie. Partnerovi to je viacmenej jedno. Ako ste si vybrali vy?

andrea_82
28. nov 2022

my sme dávali viackrát vkladať 2. Máme jedného syna. Po neúspešných pokusoch by som dvojičky brala všetkými desiatimi.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
erikap4
28. nov 2022

Ja mám za sebou 4x KET. Prvé 3razy po jednom =neúspešne , naposledy štvrtý keď sme vložili 2embrya. Výsledok zatiaľ len z krvy som tehotná ( 7tt ). V stredu idem prvýkrát na kontrolu tak uvidím.
Ale myslím si, že keď to ma vyjsť tak to proste vyjde, či vložíš jedno, alebo dve.
Držím palce 🍀🍀

nique
28. nov 2022

Mala som vklad dvoch (mala som len 2 embrya). Ujalo sa len 1 a mame zdraveho syna. Mozno sa spytaj sama seba, co by si spravila, keby si mala vklad jedneho a podarilo by sa to. Co by si spravila s tymi zvysnymi dvoma? Ja osobne by som si teraz dala 2 a neskor skusila 1. Ale to je moj pocit.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
s_o_n_i_k_e
28. nov 2022

ja som bola 2x na vklad vždy 2 embry, prvý krát ET druhý krát KET nevyšlo. Krv negatívna, zmenili sme CAR a od teraz vkladáme len jedno. V prvom CAR povedali, že rozdiel v úspešnosti je len 2 % a že z hľadiska to čo hrozí v tehotenstve to za to riziko čo hrozí nestojí. Takže my už len vklad jedného. Držím palce. V druhom CAR, keď zistili, že sme mali len vklad vždy dvoch, tak nám povedali o rizikách a aj to, že nikde nie je napísane, že sa nemôže to embryo rozdeliť a nakoniec by boli trojičky, štvoričky 🙂 len to je to, keby sme mali čarovnú gulu čo pomôže 🙂

gabrielamodrykonik
29. nov 2022

Tak ked nechces mat dvojicky, tak si daj vlozit len jedno. Ved si si odpovedala sama. A navyse, v lepsich centrach uz vacsinou vkladaju len jedno, pretoze praveze pri jednom je vyssia sanca, ze donosis zdrave dieta. A ty mas len tri embrya, takze pekne postupne. Ak sa prve uchyti, zameraj sa na to, potom druhykrat si uz mozes dat vlozit dve, teraz je podstatne, aby si mala aspon jedno zdrave donosene dieta. A pri troch jednovkladovych mas vacsiu sancu, ze aspon jedno z embryii sa ujme a mas viac pokusov.

katarinka1310
11. dec 2022

Ahojte dievčatá
Som tretí deň po ET. Je to moje prvé IVF. Dostala som v noci hroznú migrénu so zvracaním. Stalo sa niečo podobné niektorej z Vás.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre