icon

Embryotransfer - jún 2018

peta1223
28. máj 2018

Ahojte žienky. Ktoré z Vás podstupia ET/KET v Juni tak sa pridajte.
Môžme tu pridávať pocity po ET/KET a testiky.
Všetkým držím palce toto búde môj druhý KET.

sticker
bobulkapetka
4. júl 2018

@anavianavi tak toto ti ja neporadím či je nieco s čím podporiť rast. Možno nejaké vitamíny. V centre by ti mohli poradiť. Ja som mala dávku 150iu čiže nižšiu ako ty.

petyike7
4. júl 2018

Ahojte, som tu nová...absolvovala som KET - dnes som 13.den po vklade, menštruácia mi mešká 6 dní. Ja som zdravá, IVF sme absolvovali kvôli mužovým spermiám. Môžno to vyjde, ale obávam sa že meškanie menzesu mám z tabletiek - beriem Estrimax 3x1, a Progesteron 200mg 3x1..Bolia ma aj prsia, ale to tiež môže byť z tých tabletiek 😃 .aký máte n to názor? mám šancu že som tehotná

leren1
4. júl 2018

@petyike7 ahoj,nechces skusit uz test ? 🙂

lilkim1
4. júl 2018

@petyike7 ahoj jasne ze môžeš byť tehu kedy máš ísť na krv?? Ak nevieš vydržať tak skus sa testnut 😊😊😊

petyike7
4. júl 2018

@lilkim1 testla som 10. Den ale bolo to negativne, a uz piatok idem na krv, tak uz to vydržím...tam v car mi povedali že kým mi nepríde menzes som tehotná, no uz som sa dočítala tolko zlych veci že už neviem 🙂

lilkim1
4. júl 2018

@petyike7 na jednej strane oni v centre vedia čo robia a aj co hovoria a na druhej strane je zle keď naladíme negatívne.....

evaachesa
4. júl 2018

@petyike7 no mozes aj nemusis ... ale aj progesteron brzdi menstruaciu .. mne sa to stalo 2x ...az po 2 dnoch od vysadenia sa dostavila ms... ja som si robila test v den krvi nech viem co cakat..vzdy bol negativny ale aj tak som dufala 🙂

petyike7
4. júl 2018

@evaachesa ja uz si test nebudem robiť určite 😀 a ty mas aky problém ak sa môžem spýtať ked ti to 2x nevyslo?

petyike7
4. júl 2018

@lilkim1 pokusim sa myslieť pozitívne...niekedy pomáha práve to... 🙂 😉

evaachesa
4. júl 2018

@petyike7 presnejsie 3x len prvy krat som zacala krvacat a pri dalsich az po vysadeni progesteronu...manzel ma horsi spermiogram a ja vytvaram protilatky proti nim takze super kombinacia 🤔 tak tak treba mysliet pozitivne 🙂 test by ti uz isto ukazal co a ako 🙂 drzim palceee😊

lilkim1
4. júl 2018

@petyike7 presne tak 😊

petyike7
4. júl 2018

@evaachesa tak ja mam zas vsetko v poriadku, som zdravá, akurát manzel má zlý spermiogram a museli sme oplodnovat s metodou icsi.. 🙂 ale ked to aj nevyjde tak mame este mrazáčikov 10 tak snad sa z toho jedno uchytí. 🙂 Testy uz pre istotu doma nemám, lebo by ma to lákalo 😀 😀

evaachesa
4. júl 2018

@petyike7 ojoooj tak to mate krasnu urodu :D ak len ten spermiogram tak potom sa to urcite podariii 😍 v piatok budu isto pozitivne spravy ;)

evaachesa
4. júl 2018

@petyike7 ojoooj tak to mate krasnu urodu :D ak len ten spermiogram tak potom sa to urcite podariii 😍 v piatok budu isto pozitivne spravy ;)

petyike7
4. júl 2018

@evaachesa dufam, dakujem za pozitívne slová.. :-* uz som to mohla mat dávno vsetko za sebou, len sme to museli kvoli ohss odlozit o mesiac, lebo som mala az 35 vajičok a bolo by to riziko, tak sa vlastne vsetko muselo mrazit...asi ma az prestimulovali 😀 😀 😀 a ty ako? skusate, ci si po ET alebo Ket?

evaachesa
4. júl 2018

@petyike7 fuuuha ze 35 tak to je riadne vela 🙂 my sme mali 6 a z toho len 3 dosli do stadia blastocysty ..uz nemame ziadne ...o tyzden idem na reprodukcnu imunologiu a potom podla vysledkov pojdeme do dalsieho ivf. Takze najskor asi az v septembri.

petyike7
4. júl 2018

@evaachesa ale z toho bolo 18 zrelých, a oplodnilo sa 13, ked rozmrazili teraz v juni 4 v stadiu prvojadier, tak dve sa dostali do stadia blastocysty, jedno mi vlozili druhé sme zamrazili, takze to mrazenie je take, že prezije asi cca polovica...a dalsia vec,ze mám také pichanie na pravej strane v podbruskua ta mi vlozili embryjko 🙂 tak dufam že to nemám z tých hormonov...tak drží palce nech vsetko dobre dopadne 🙂

evaachesa
4. júl 2018

@petyike7 a nedavali ste si predlzenu kultivaciu? Rovno ste mrazili vsetky? Ale aj tak velmi pekne cislo 🙂 pichanie je dobry signal a aj prsia ked 5a bolia...dakujeem, dufam ze druhe ivf uz vyjde..pri dalsom si dame aj macs na vyfiltrovanie poskodenych spermii tak mala by byt vacsia sanca 🙂

petyike7
4. júl 2018

@evaachesa ked sa to oplodnovalo, tak v stadiu prvojadier sa zamrazili vsetky...a ked budeme rozmrazovat, tak vtedy sa urobí predlzená kultivácia...tak mi to vraveli... aj teraz tak urobili s tymi 4-mi ktoré rozmrazovali...treba vyskúšať vsetko, ak su také možnosti.. 🙂 🙂 myslíš ze je to dobrý signál? 🙂 🙂 tie prsia a vsetko pripisujem tým tabletkám... ☹ ani sa mi verit nechce ze by to mohlo vyjsť...snažíme sa 4Roky prirodzene, mužovi jeho lekár tvrdil ze má spermie v norme, a mne moja gynekologička tvrdila že som v menopauze 😀 😀 a to mám menzes pravidelný ako hodinky...a tu v car zas zistili pravý opak...

bobulkapetka
4. júl 2018

@petyike7 to do akého centra chodíš ak sa možem opýtať? Lebo ja som hneď dala PK (teda oni to majú myslím v crm bb automaticky na všetky oocyty 220€). Takto musíš za PK platiť zakaždým nie? Kedže je to úkon navyše a nehradi ho ZP. Takisto si myslím, ze je lepšie dat hneď PK tam vlastne zistíš koľko sa dostalo do štádia blastocysty. Jedno vložia ostatne zamrazia a ak nevyjde ET tak sa len rozmrazi uz hotová blastocysta a vloží. Teda to je aspoň môj názor. Ale asi každé centrum má iný postup. Ja sa nejak nevyznám podstúpila som IVF prvýkrát

evaachesa
4. júl 2018

@petyike7 ahaa tak o takom postupe som este nepocula, dobre vediet 🙂 mna prsia neboleli ani raz :-/ tak myslim ze to nebude z liekov 🙂 no mne gynekolog tiez vravel ze ja problem nebudem mat ze vsetko super...ale to len podla sona...hormonalny profil mi robili az v car kde zistili protilatky ... doki v car sa vyjadril ze nevidi dovod preco by sa to nemalo podarit ked obideme tie protilatky s icsi no a vidis ... ale ze asi neboli zdrave embrya ...tak dufam ze pri dalsom ich bude viac...a to ako prisli na taku blbost ze menopauza? 🤨 silaaa ehm...tak po 4rokoch to uz isto klapne neboj nic 🙂

evaachesa
4. júl 2018

@bobulkapetka presne aj mne to napadlo ze ci zakazdym bude platit za PK ked to mohli naraz urobit a aj za mrazenie by mozno menej platili

bobulkapetka
4. júl 2018

@michaela1905 ahoj. Ako sa cítiš? Dnes uz máš 12 den po ze? Uz si testovala?

petyike7
4. júl 2018

@bobulkapetka chodím do BA do Gynfivu 🙂 aj ja som absolvovala prvykrat Ivf, tak som len opísala postup aky oni urobili, ale pravdupovediac mi neppvedali blizsie nič. Len že to zamrazili v stadiu prvojadier, a teraz zamrazili jednu blastocystu ktorá sa teraz naposledy kultivovala... 🙂

petyike7
4. júl 2018

@evaachesa mne este moja gynekologička povedala aj to že nemam vobec ovuláciu, a ked som prisla do car tak som tak vykladala ze mam anovulačné cykly, a práve som bola v tom ovulačnom období a urobil mi dr sono a na moje prekvapenie som mala 20mm folikul 😀 som sa aj trapne citila ako som mu to odusevnene hovorila a potom toto...aj hormonalny profil som mala v poriadku... ta menopauza no to bolo zaujimave 😀 mam len 28 rokov a mala som jeden mesiac dvojdnovu menstruáciu a ona mi uz chcela nasadit hormonalnu liečbu na menopauzu, no odmietla som...nie je normálna 😀 😀

bobulkapetka
4. júl 2018

@evaachesa veď práve ze mi to príde nelogické. Ako Ja chápem, ze nie každá sa vyzná. Ani ja sa nie ale príde mi to ako zbytočne vyhadzovanie peňazí ak to má ozaj stále platiť. A este teda aj rozmeazenie a zamrazenie ak prežije PK. Viem ze sa aj oocyty dajú mraziť (aj to len preto ze som to videla v cenníku) ale vačšinou aspoň co som čítala sa mrazili uz po PK.

bobulkapetka
4. júl 2018

@petyike7 a platila si teraz za PK a musíš ju platiť pri každom rozmrazeni? Či nevieš?

petyike7
4. júl 2018

@bobulkapetka ale toto su uz oplodnene oocyty, a dufam ze to nebudem potrebovat aby som za to stale platila...ale ked mas zamrazené blastocysty tiež nemusia prežiť po rozmrazení...dufam ze sa mi to teraz podarí a som tehotná, ked nie, stále mam jednu blastocystu zamrazenú... 🙂

petyike7
4. júl 2018

@bobulkapetka a uz tych 200 euro hore dole po tolkych vydavkoch si myslím je uz nic 🙂 🙂

petyike7
4. júl 2018

@bobulkapetka ano teraz som za to platila... 🙂