icon

Embryotransfer - jún 2018

peta1223
28. máj 2018

Ahojte žienky. Ktoré z Vás podstupia ET/KET v Juni tak sa pridajte.
Môžme tu pridávať pocity po ET/KET a testiky.
Všetkým držím palce toto búde môj druhý KET.

sticker
marec2018
7. júl 2018

@stanka2612 nic si z toho nerob..doktori urobili co mali urobiť..ja som sa zaujimala a toto iste mi povedali a co ti mali viacej?aj PK som mala tiez..my co sibtu piseme na konikovi nie sme doktorky a verim ze doktori robia vsetko co vedia najlepsie ale zazraky neurobia..ked to raz nie je z hora dane.Nemam rada príspevky typu niektorych bab ktore kydaju na doktorov.A tiez kolke su tu take co nepriznaju vsetky diagnozy a ...aj tak budu vraviet resp.pisat....tie veci ktore mas o tom vediet ti povedia a naco sa zatazovat ...moj nazor..

bobulkapetka
8. júl 2018

Zienky čisto teoreticky... radi by sme šli tento rok este k moru. Ak by sa et podaril nemôže to nejak plodu uškodiť? Lebo ak sa to podarí neviem kedy najbližšie sa dostaneme. Zas riskovať by sme nechceli ale pár dni oddychu by tiež nezaškodilo.

leren1
8. júl 2018

@bobulkapetka tuto istu dilemu mam aj ja...baby mi poradili do 1.trimestra ze nie ...

leren1
8. júl 2018

@bobulkapetka ale spytam sa dr

bobulkapetka
8. júl 2018

@leren1 😭 aj ja sa chcem opýtať keď uz budem vedieť na čom som. Ja len náhodou, ze ak by sme dopredu rezervovali nehľadiac na výsledok aby sme vedeli či môžeme. Dakujem

zupe11
8. júl 2018

@bobulkapetka ja som toto iste riešila v máji. Mala som pred vkladom a v júni sme chceli ísť letecky s babami na dovolenku. Tu mi to 90%neodporucalo. Môj lekár mi povedal chod a nehľad na tie fámy a taktiež doktorka v centre mi povedala, že kľudne môžem ak to bude aspoň týždeň od vkladu. Vklad nakoniec skončil biochemickym, takže nič lepšie ako odletieť si zresetovat hlavu sa mi nemohlo stať. V stredu som sa dozvedela, že je koniec a sobotu sme leteli

bobulkapetka
8. júl 2018

@zupe11 tak to ma mrzí že skončilo biochemickým :/ ale aspoň si sa odreagovala tak ti tá dovolenka aj vhod padla... ja som mala vklad minulý sobotu čiže dnes je 8 deň po transfere a ak by sme šli na dovolenku tak niekedy medzi 8-20 augustom aj to ešte nie je isté... aj to by sme šli autom len do chorvátska na nejaký týždeň. Lebo aj dr.povedal že všetko robiť ako doteraz tak teoreticky by to aj šlo. Opýtam sa keď pôjdem na krv ale ďakujem 🙂

marec2018
8. júl 2018

@becaa zlatko klud aj ja som to zazila...presne ako pises

michaela1905
8. júl 2018

@zupe11 A ak sa môžem opýtať, ako a za aký čas zistili, že to bolo biochemické??

zupe11
8. júl 2018

@michaela1905 pozitívne tehotenské testy od 6dpt po ket a krv na 13.den hcg 1.02

leren1
8. júl 2018

@bobulkapetka kedy ides na krv ?

michaela1905
8. júl 2018

@zupe11 Aha. Ďakujem za odpoveď. A ešte sa opýtam, že to HCG 1,02 na 13. deň bolo veľa, či málo??

bobulkapetka
8. júl 2018

@leren1 16.7.18. Lebo v piatok 13 budú mat dovolenku potom víkend takze na krv až na 16-ty den mám prist

petyike7
8. júl 2018

@stanka2612 ano, niekedy si myslím že je to nevýhoda vedieť o tom viac... 😀 😀 😀 😀

petyike7
8. júl 2018

@marec2018 nikto tu nekydá na doktorov, ja som len povedala situáciu ktorá sa stala mne...som zdrav.sestra a bohuzial viem o tom viac, ako by som možno chcela...a napr.ja som uplne zdravá, takže preto ma zarazilo to čo sa stalo...a samozrejme ani u zdravých zien to nemusí vyjsť na prvý sup...ale ked ti den po vklade povedia do telefonu ze tvoje embrya by radi sledovali este do pondelka a vies že to co ti vlozili malo byt 5-dnové, potom si pondelok zavolas že ako? a oni ti povedia ze dnes sme vam zamrazili blastocystu...co je podla mojich a podla asi vsetkých zien co toto vsetko absolvovali známe ze blastocysta je po 5dnovej kultivácii, tak mne nijako nemohli vkladat vo stvrtkový den blastocystu... a to nie je kydanie na doktorov, to su fakty...

petyike7
8. júl 2018

@marec2018 lebo 9-dnová kultivácia NEEXISTUJE

zupe11
8. júl 2018

@michaela1905 Tehotenstvo je od 5 hore, takže žalostne malo

bobulkapetka
8. júl 2018

@michaela1905 ty si mala koľko hcg?

michaela1905
8. júl 2018

@bobulkapetka No ono ide asi o inú jednotku.. ja som mala HCG 302,8 IU/L. A v referenčných medziach bol už od 217 IU/L pozitívny výsledok na 5tt.

bobulkapetka
8. júl 2018

@michaela1905 tak to máš myslím dobre. (Netuším ako sú tie hodnoty) ale Neboj nebudeš mat biochemické 😉

michaela1905
8. júl 2018

@bobulkapetka Troška ma prekvapilo, že mám ísť v utorok na sono, ale už na odber krvi nie.. myslela som, že krv opakujú, aby vedeli, že je všetko v poriadku a HCG rastie tak, ako má.. no uvidím teda v utorok, či bude niečo vidieť na tom sone.. modlím sa, aby bol vačok v maternici, tak ako má.. 🙏🙏

bobulkapetka
8. júl 2018

@michaela1905 teraz som pozerala tie tabuľky hcg ale nevyznám sa v nich. A každá iná. S krvou neviem ako to je či sa sleduje alebo sa uz len na sono chodí aby sa sledoval plod a ozvi srdiečka. Ale podľa mna ak by si chcela tak by ti zobrali. Das potom vedieť a my neskúsené budeme o nieco múdrejšie 😉

bobulkapetka
8. júl 2018

@michaela1905 a v utorok ideš k svojej na usg alebo do centra? Či tam si teda len zavolala ze je to pozitívne?

michaela1905
8. júl 2018

@bobulkapetka V utorok mám ísť k svojej. Povedala mi podľa krvi, že som tehotná a, že ak chcem vidieť niečo už na sone, tak že musí byť hodnota HCG nad 1000. Tak to rátala, podľa toho, ako by malo HCG rásť a povedala, že mám prísť teda v utorok, že to by už malo byť vidieť aj na sone niečo... Do centra som iba zavolala hodnotu HCG, tiež mi pogratulovali, že som tehotná a, že im mám dať ešte vedieť tak do dvoch týždňov, keď budeme počuť ozvi srdiečka, aby vedeli, že je všetko v poriadku.. len mám rešpekt a strach pred možnými rizikami (biochemickým a mimomaternicovým).

bobulkapetka
8. júl 2018

@michaela1905 neboj vsetko bude v poriadku. Potom daj vedieť co na sone.

michaela1905
9. júl 2018

Dievčatá, takú dosť intímnu otázku by som mala. Hlavne na tie, ktorým sa to podarilo a už čakáte bábätko.. Odber vajíčok som mala 18.6. po odbere som bola poučená o tom, že nemôžem až do ET mať pohlavný styk. No od ET sme už nevedeli, že či už nemôžme. Tak sme sa dohodli, že nejdeme riskovať, že počkáme. Krv minulý týždeň v piatok bola pozitívna. Manžel mi chodí do práce na týždňovky.. takže každý víkend je doma.. od toho 18.6. sme sex nemali. Včera mu hovorím, že či to ideme opatrne vyskúšať, viete no bojím sa, aby sme sa neodcudzili a aby nevyhľadal príležitostostný sex niekde inde. No on mi na to povedal, že nech ešte radšej počkáme, že sa bojí, aby sa niečo nestalo... Viete čakali sme na bábätko 9 rokov manželstva.. hneď som mu povedala, že nechcem, aby si myslel, že ho odstrkujem alebo niečo podobné.. aby mi to potom niekedy nevyčítal.. povedal, že sa nemusím báť, že on počká, kým si budeme istí, že už môžme.. ale viete bojujem s myšlienkou, čo ak.. predsa len je to chlap a má svoje potreby... mala by som byť medzi 5tt a 6tt. Poraďte mi prosím.. aký máte na to názor??

bobulkapetka
9. júl 2018

@michaela1905 ja ti síce neodpoviem na tvoju otázku ale mne v centre povedali, že počas stimulácie kvôli popraskaniu folikulov a po transfere najbližších 5 dní sex neodporúčajú. tak potom teoreticky by si asi mohla ale len taký "ľahší"...

leren1
9. júl 2018

@michaela1905 urcite sa ked tak spytaj alebo zavolaj svojmu dr ...pripadne do centra ...ale tiez viem tak ze pokial nespinis a je vsetko ok tak by ste mohli ...no ja by som este pockala aspon do srdiecka 🙂

bobulkapetka
9. júl 2018

@peta1223 ahoj. Progesteron je este voľný?

marec2018
9. júl 2018

@petyike7 nie zle si to pochopila..nemierila som na teba..vo vseobecnosti co čítam tu...ja som ta chcela povzbudit.