Embryotransfer - jún 2018
Ahojte žienky. Ktoré z Vás podstupia ET/KET v Juni tak sa pridajte.
Môžme tu pridávať pocity po ET/KET a testiky.
Všetkým držím palce toto búde môj druhý KET.

@leren1 Ahoj dnesny vysledok negativny😭 preplakala som cely den ,utesujem sa tim ze radcej teraz ako neskor ked by malickemu uz bolo viac tyzdnou😥.No som dopletena ako je mozne ze my mrcha este vobec nedosla ked niesom tehu😞mam iba take spinenie podotikam ze chvilu je a potom nie.Bolo mi povedane ze to sa my cisti maternica.Teraz sa musim dat do pohody pockat cyklus a sup dalsi pokus
@michaela1905 velka gratulka 😍 ale podľa testov to bolo jasné už včera 😘 teraz klinček,nohy hore,oddych a všetko bude dobré
@petyike7 mrzí ma to,viem,ako sa cítiš,mne takúto správu oznamovali tri krát 😑 ale držím silno palce na druhý KET 👍😘
@michaela1905 klidek,nohy hore...mobil prepisuje 😈
@becaa mrzí ma to 😢 aj mňa táto správa vždy bolela... A meškajúcu MS máš asi kvôli liekom,keď ich vysadis,mala by dôjsť
@stanka2612 ano nie je to príjemná správa, ale nezrutila som sa z tohi, ani som neplakala...o to viac ze mám podozrenie a vlastne som si istá že mi nevjladali 5dnovu blastocystu ale len trojdnove vykultivované...a citala som že to sa moc neuchycuje.. aj som to povedala hned tej mojej známej tam sestričke a povedala ze mi to zistí..pondelok mi dá vediet...bola viac prekvapená ako ja ze to nevyslo a to som zdravá...a ked si platím za vsetko tak aspon nech to robia poriadne...
@stanka2612 lebo si zober, že stvrtok ti robia vklad kedy má byt embryo 5- dnové, potom piatok som si volala za tie dalsie ci to zamrazili alebo v akom su stave a tam mi povedali že radi by to sledovali este do pondelka..je to nemozné aby sa kultivovalo 9 dní lebo max je 6 dní. A potom pondelok mi oznámili ze dnes sme vám zamrazili jedn blastocystu, co znamená že pondelok to malo iba 5 dní.. zvlastne, uz vtedy mi to bolo divne, kedze som zdrav.sestra tak ma to aj hned napadlo, no ale uz som v sebe mala embryjko tak som to vypustila z hlavy
@stanka2612 a dakujem, dufam ze ten druhý bude uspesny, dám si na to pozor... :-* :-*
@petyike7 inak podľa toho co píšeš majú v tom tvojom centre nejaké zvláštne postupy. Či sa to len mne zdá? Lebo od začiatku to bolo take divne. Veď to som ti aj písala. Keby si tam nemala uz tie zmrazené bolo by na zváženie zmeniť centrum či? Ale neboj. Podarí sa. Musí sa raz. Hlavne sa netreba triznit trápením to je asi to najhoršie. Práve preto to na nejak špeciálne neprezivam aby som nebola zbytočne sklamaná. Aj keď samozrejme by som si priala aby to vyšlo hneď na prvýkrát. Ale moja kontrola je este v nedohľadne 😂 dovtedy aj zabudnem ze má oplodňovali 🤣
@bobulkapetka no je to divné, a si zober ze mám tam tu známu a este aj ona bola z toho vytočená, je tam ved.sestra tak verím ze im to tam vytmaví.. zájde aj za embryologom, ale ja uz viem svoje.. 🙂 netrápim sa, aj som uz na to zabudla 😀 😀 len ma takéto veci hnevaju, lebo sama som zdravotník a viem ako to chodí v zdravotníctve. A si zober e zaplatíš si za embryoscop 330 euro, a odkial mám vedieť ci sa to kltivovalo práve v tom? no teraz si budem ziadat záznam a fotodokumentáciu o mojich embryach ktoré sa budu kultivovat, ved embryoskop je novinka predsa ktorá kazdu sekundu urobí fotodokumrntáciu nie? 😀 tak nech mi to láskavo ukázu, lebo z brozurky aj ja viem ako vyzerá blastocysta...pred vkladom mi ukázu na papieri na brozurke ze toto sa mi bude vkladat v takomto stádiu, ale vsak nech mi ukázu moje embryo a nie nejakú nakreslenú gulu na papieri 😀 😀 uz po tomto neviem byt ani pozitívna, lebo ani nevie clovek co mu tam vlozia 😀 😀 😀 😀 😀
@petyike7 tak ja som takéto novinky ani neriešila. Ak sa oplodni a vyvinie tak aj v tých klasických. Tieto vymoženosti mi uz prídu ako ťahanie peňazí zo zúfalých žien ktoré nevedia otehotnieť. Ani keby som milionarka bola by som za to € nedala. Uz len z princípu. Uvidis či ti dajú nejakú fotodokumentáciu. A ved práve. Ze človek ani nevie co mu tam vložia. Len dúfať ze to správne 😂 aj priateľ sa hneď opýtal či sa nemôže stať ze embrya zamenia...
@bobulkapetka tak toto napadlo aj mna na zaciatku... 😀 😀 to uz by bol katastrofický scenár... 😀 😀 no a presne toto ten lekár nechápe u mna, že ja nie som zufalá zena ktorá aj cez mrtvoly chce otehotniet...aj som mu to povedala...len na mna vytrestil oci...ja mám len 28 rokov a na toto celé som sa dala kvoli muzovi, samozrejme ze chcem mať deti aj by som sa potesila keby to vyslo ale urcite do toho nie som az tak zazratá ze na nic iné nemyslím...ano vcerajsi den bol hektický ale to by bol kazdy v strese keby cakal uz na vysledok 😀 😀 a pri druhom KET nepojdem ani pn, budem pracovať..
@bobulkapetka a s tým embryoskopom máš pravdu, teraz si to uz nedám, nechcem nic navyse... 😀 😀 nasrali ma, nedám im navyse ani cent ..
@bobulkapetka a dnes mame prvé výročie svadby takze ideme sa trochu flákať s mužom .. 🙂 🙂 🙂
@petyike7 a do ktorého centra chodíš?lebo teda ty vieš aj také veci,ktoré mne vôbec nič nevracia 😃 len nechápem,preco ti to spravili,ked vedeli,že si zdravotnička...
@petyike7 tak sa odreagujte a poriadne oslavte. Teda aspoň k výročiu gratulujem a veľa dalších šťastných rokov spolu a budúci rok uz oslava aj s bejbatkom 😉
@petyike7 mne pride ten gyn fiv ako nie prave koser...zmenila by som potom centrum..necitala som na nich vela pozitivneho...ale ten embryoskope je super...pri sledovani embryi nie je nutne ich vyberat z inkubatora a tak su pekne chranene pri stalej teplote...ak su ulozene so vsetkymi ostatnymi embryami od ostatnych pacientok tak zakazdym ked potrebuju pozriet embryo ten inkubator sa otvara a teplota sa tam meni...cca hodinu trva kym sa znova ustali cize aj to moze zle vplyvat na embrya ak su slabsie ...cize za mna toto urcite...len mi je cudne to ze ti ich budu davat na pk postupne a pochopila som to tak ze aj do toho embryoskopu? Ved pri nom sa neplati za pocet ale za pocet dni kolko ich tam mas ... cize kebyze das vsetkych 10 co si mala na pk a do emvryoskopu zaplatis menej ako takto zakazdym ked ti ich len po 2 davaju na pk a do embryoskopu.....no neviem ale takyto postup mi pride fakt ako tahanie penazi ... co som ale pocula embrya sa daju preniest do ineho centra ak si najdes ine ...uz som o tom citala ..len neviem ci sa za to plati...skus sa na to pripadne opytat v inom centre, ci takyto postup dava zmysel ... inak mne po pk ked sa nevyvinuli embryjka spravne tak ich nemrazili a povedali mi ze je to uz neskoro a uz sa ani nevyvinu...mrazili sa blastocysty po 5 dnoch ... 9 dni je fakt vela 🤨 som z toho ich postupu soknuts
@bobulkapetka V Heliose sa ten embryoskop volá inkubátor Geri.. platí sa zaň 370€, ale ja som ho tiež nedávala... Hlavne keď mi povedali, že je to novinka a v Brne, že ho majú už dlhšie a že má o 7% vyššiu úspešnosť, ako bežná predĺžená kultivácia... Prišlo mi 7% veľmi málo... Povedala som si, že škoda peňazí.. ak sa majú vyvíjať správne, tak sa budú aj bez neho...
A ozaj, čo vám povedali na to, či sa môže stať, že zamenia embryá? Mňa niečo také ani nenapadlo..
@michaela1905 ja som sa na ten Geri inkubátor nepýtala. Vedela som o ňom tu z MK ale som to vôbec neriešila takže som o ňom ani nečítala lebo som vedela, že ho nedám tak či tak. a keby som vedela, že len 7% vyššia úspešnosť tak už vôbec. Príliš málo.... To je aj môj názor že ak sa oplodnia a majú vydržať PK tak ju prežijú či už v špeci inkubátore alebo obyčajnom. V tých obyčajných aspoň nie sú samé 😂 Smiali sa. Brali to viac-menej ako vtip. Ale povedali, že také niečo sa im ešte nestalo tak malá pravdepodobnosť že by sa pri nás. Ale tak človek nikdy nevie. Ak dokážu niekde v pôrodnici dieťa zameniť prečo by nezamenili nechtiac embryá? Ale nad tým sa radšej nejdem zamýšľať pre istotu :D
@stanka2612 boli vysadene vcera ale vobec neprisla iba to nepravidelne spinenie ,rozmyslam o Kupeloch Lucky na liecbu vraj pred Ivf je sanca az 90% musim sa informovat
@bobulkapetka dakujem pekne...snád to vyjde :-* :-* :-*
@stanka2612 aké veci?? 🙂 🙂 neviem,vidis, asi si povedali ze budem pokusny králik, kedze to tak neprežívam a som zdravá tak mi vlozia dvoj trojdnove embryo a uvidia co sa stane....napzaj neviem.... 😀 😀 😀 a raz mi nevysla v ustrety doktorka s ktorou pracujem na jednom oddelení...to su ludia... ☹
@petyike7 no to,že v akom štádiu ti vkladali embryo (blastocystu?),mne to možno aj povedali,ale úprimne,moc som tomu nerozumela a ani neriešila (možno na moju škodu,ale to už je teraz aj tak jedno...)dokonca aj o tom speci inkubátore počujem teraz prvý krát,mne vždy ponúkli iba predĺženú kultiváciu (platila som si ju pri každom KET-e)...možno som sa príliš málo zaujímala a jednoducho som im verila,že vedia,čo robia...ty máš podľa mňa super informovaná ( a to naozaj nemyslím v zlom,myslím to ako kompliment) 😉
@becaa ja som MS dostala až na tretí deň od vysadenia
@stanka2612 tak si dostala ok...aj ja som tak dostala..

@petyike7 a test si robila? Pre mna to bolo smerodajne ked bol test negat a potom mi to potvrdili aj vysledky krvi..