icon

Embryotransfer v júli

ivankalaco
8. jún 2018

Ktoré z Vás podstupia ET alebo KET v Júli?

anavianavi
30. júl 2018

@chmurkaxy vseobecne, citlivejsie by mali byt 10-kove, ci?

anavianavi
30. júl 2018

@chmurkaxy este som sa chcela spytat, kedy ti zacali ciarky slabnut a ci si na sebe badala zmeny.

ivankalaco
autor
30. júl 2018

@babikadaska Prvý krát v 8/2016 v 11 týždni, druhý krát v 2/2017 v 7 týždni , tretí krát 4/2017 v 5 týždni , štvrtý krát v 3/2018 v 4 týždni. Prvý krát bol príčinou nejaký vírus, robili mi aj kyretáž.. Toto je moje prvé IVF.. Vkladali mi 5 dňovú hatchujúcu blastocystu..

anavianavi
30. júl 2018

@ivankalaco aj ja citim podbrusko, prsia sa mi zvacsili. Navonok ani nie, ale ked sa pozriem pod tricko, tak sa zlaknem, hehe. Ked ste sa bavili o snoch minule. Snivalo sa mi, ze sme sedeli v lietadle a ja som zistila, ze nemam spraveny checkin.

chmurkaxy
30. júl 2018

@babikadaska napríklad maleho mám prirodzene. a na 7.deň po ovu mi prišlo zle od žalúdka. cizw ja veľmi rýchlo viem,ze sa nieco deje. žiaľ, za tie roky som uz mala veľa biochemickych tehu a mikropotratov. najskôr nás nechceli poslať nikam (a to už som mala 9 za sebou), tak som si vyspala hemato (to je ok,ale dávajú mi pre istotu Clexane n riedenie krvi) a reprodukcnu imunologiu (mám vysoké cytokiny aj NK bunky, čiže mám veľmi silný imunitu a ta bojuje proti babatka, mám na to kortikoidy Medrol a infúzie intralipidov). Keď ani po tejto liečbe nic, vydupala som si genetiku. A ja všetko ok,ale moj muž celé zle. polamana DNA a ak nebola polamana,tak o chromozom viac alebo menej. okrem toho mame nekompatibilne rh faktory(ja negatív a on pozitív, ani srnky netusia, ci mi pichli po cisárskom Rhegu na vychytanie protilatok) a k tomu mam stitnu (beriem 137,5mg). čiže u nás to môže byť hocičo. predpokladá sa,ze najviac ta genetika. že telo aj prijme embryo a vyhodnotí ho ako neperspektivne,tak ho vylúči po pár dnoch.

chmurkaxy
30. júl 2018

@anavianavi vieš čo,ani nie . u mňa to vždy sprevádza spinenie,to mám iba v tehu (ale aj v tom jedinom úspešnom dom mala). inak ziadne ine zmeny,ze sa nieco deje. ja mám tu nehynucu nadej vždy,ze sa to udrží a vyjde to a testujem jak drak,preto presne viem,ze sa nieco deje. a to mi napríklad počas umelého dávajú enormné dávky progestronu,keď začnem spinit a aj tak nič.

babikadaska
30. júl 2018

Prisla mi sprava z reprofitu o mrazeni embryi. Zial nic nezamrazili. V sprave je uvedene:
Den 5 - 3x LÝZE
Den 6 - 8x LÝZE

neviete, co znamena to ceske slovo "lýze" a co sposobuje???
V minulom ivf som to nemala

chmurkaxy
30. júl 2018

@babikadaska :((((( mrzí ma to veľmi. ešte som sa s tým nestretla, tak som to googlila. ide o samodestrukciu buniek. asi ti budú odporúčať predimplantacnu geneticku diagnostiku embryi (na 5den odoberú 2 bunky z cca 100 a urobia zakladny geneticky screening embrya, tie medzitým zamrazia).
aj máš porobené nejaké vyšetrenia?

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Lýza

chmurkaxy
30. júl 2018

@babikadaska strašne ti držím päste,nech aspoň tie bublinky u teba v brusku to nevzdavaju a membranu si zrusia iba pri hatchovani 😘

luxly
30. júl 2018

@babikadaska ja som mala ducha po 4-och dnoch po KETe, skor som neskusala.

lucia262
30. júl 2018

Ahojte, tie co ste mali uspesne vklady a uz ste boli na utz, ako vam kazali brat dalej hormony?

adkaaa
30. júl 2018

@lucia262 Ja stale vkladam Progesteron... Teraz idem vo stvrtok uvidim co povedia... Ja som 4 tyzdne od vkladu

vyhuelka
30. júl 2018

@lucia262 ja som vkladala progesteron do 12tt a potom som prešla na duphaston do 17tt a potom nič

lucia262
30. júl 2018

@adkaaa ja som bola v piatok na utz, to som bola 6+1 a ❤️ uz bilo a kazal mi vsetko vysadit okrem agolutinu, ale pride mi to skoro

lucia262
30. júl 2018

@vyhuelka a estrimax alebo estrofem uz nic?

luxly
30. júl 2018

@lucia262 Utrogestan do 34tt. Ale kludne aj dlhsie, len uz som nemala. Je to na udrzanie plodu, proti skracovaniu krcku, teda vcasnemu otvaraniu, moj gynekolog hovoril, ze po ivf vzdy odporuca co najdlhsie, kedze sme vsetky "rizikove".

vyhuelka
30. júl 2018

@lucia262 nie ten som nemala vobec, ja som bola po ET

babikadaska
30. júl 2018

Dnes som cely den prelezala. Mam 5.den po ET pocit hrozne nafuknuteho brucha,tlaky a miernu bolest.
Mate to aj vy tak ?? Nemoze to byt zacinajuci ohhs ??
Pred 5 dnami som sa pred vkladom stazovala dr.na bolesti a tlak. Pozrel ma sonom a povedal,ze je to o.k. vajceniky iba mierne zvecsene a trochu nejakej tekutiny
.
Mam z toho zly pocit,asi rano zavolam do reprofitu a pojdem sa nechat skontrolovat. Alebo zbytocne panikarim ?? Pri predchadzajucom ivf som nic take nepocitovala 😞

vyhuelka
30. júl 2018

@babikadaska ja som bola nafučaná ako balón a bol to dobrý znak 😃✊

babikadaska
31. júl 2018

Dobre ranko dievcata 🙂
Mam pozitivny test !!
Je to na 6.den po ET este slabe,ale je to tam.
Boli ma vsak to brucho,idem do centra na vysetrenie. Drzte prsty potom napisem..

ivankalaco
autor
31. júl 2018

@babikadaska Krásne.. Gratulujem a nech dnes všetko dobre dopadne

sticker
chmurkaxy
31. júl 2018

@babikadaska to máš odmenu za ten včerajšok 😘

adkaaa
31. júl 2018

@babikadaska Nech je to dobre znamenie a v centre vsetko dobre dopadne!!!😘Gratulujem,aby ciarky silneli🙏🙂

lenka876
31. júl 2018

Tak my dnes 4 DPO a testik snehobiely 😣😣 ale este nie je nic stratene snad...

babikadaska
31. júl 2018

@lenka876 ake embryjko ti vkladali ?
Inak mna moja koordinatorka vyviedla z omylu. Povedala ze niekedy sa embryjo poriadne uhniezdi az na 5 az 8 den a potom zacne produkovat hcg !!! Ja som si doteraz myslela ze do 3 -5 dna. Takze preto niekomu vychadzaju pozitivne TT skor a niekomu az ten 12 -14 den. Takze casu mas dost 🙂

babikadaska
31. júl 2018

Dievcata napisete mi ktora ide kedy na kontrolnu krv,nech v tom mame trosku prehlad ?
Ja idem 8.8.

babikadaska
31. júl 2018

A ak to niekomu do buducna pomoze: v reprofite mi povedali,ze moje bolesti su vramci normy. Sice su dost silne,ale stale nie je dovod panikarit. Az ked by som nevedela rovno chodit a prip.zvracala,mam sa ozvat. Vyslovene mi povedali,ze podla nich pracuje maternica,co moze byt iba dobre (o tom ze som si robila test a bol tam duch , som radsej pomlcala).
Sono mi nerobili,ze momentalne treba odspodu zasahovat co najmenej.

babikadaska
31. júl 2018

@chmurkaxy a na tie nekombatibilne faktory ti nic nepredpisali ?
Tie kortikoidy a intralipidy myslis ze nezaberaju,ked ti to hcg stale klesne ???

lenka876
31. júl 2018

@babikadaska 5 dnovu blastocystu.... Tak ja sa snazim nepadat na duchu, ale strach ako to dopadne je silnejsi ako ja.... Na jednej strane sa snazim robit kadeco aby som na to nemyslelq na druhej strane sa kontrolujem aby som nieco nepokazila...

ivankalaco
autor
31. júl 2018

@babikadaska Ja 7.8...