Embryotransfer v júli
Ktoré z Vás podstupia ET alebo KET v Júli?
@ivankalaco tak z krvacania ci spinenia by som robila paniku aj ja. Som si tym ista. Hoci o tom dookola citame,ze je to normalne a vecsinou to dopadne dobre,urcite vo chvili,ked zbadas krv, je to sok a nepomozu ziadne uistenia z casopisov,konika ani od ostatnych mamiciek... som rada ze to ustupilo a ze mas srdiecko...
Ja mam uzv az o 7 dni a stale sa trapim,ci tam nieco bude. Tak tebe uz urcite odlahlo 🙂
@babikadaska.. som pokojnejšia.. ale báť sa už budem stále..
@ivankalaco gratulujem k srdiecku
@chmurkaxy Ide mi o to, že v tom už máme kopu peňazí a zakaždým platiť PK a embryoscop mi príde drahé. A naposledy mi túto radu dala embryologicka, nech si dáme rozmraziť všetky. Aj kvôli šetreniu peňazí. Mala som 19 jednobunkovych embryí, rozmrazovali sme 4, s tým, že iba jedna prišla do blastocysty a ostatné sa prestali vyvíjať. Pred vkladom mi embryologicka vravela, že ak niektoré z nich príde ešte blastocysty, tak ich zmrazia späť. Preto aj uvažujem o tom. Tak teraz neviem.
@bucko555 Ďakujem veľmi pekne

@elimu no mne to tak spravili pri 1. IVF v BA, kde mi 10 embryi rozdelili, 4 nechali na PK, tie sa dostali do blastocysty, vlozili sme 1, ostatne zamrazili a pri rozmrazovani 2 prezili a 1 nie a zvysnych 6 zamrazili hned a pri rozmrazovani prezili len 2 a tie boli pomalsie, dostali sa len do stadia moruly, podotykam, ze opat sme si platili PK, co mne osobne prislo ako svinstvo, lebo ma ani nikto neupozornil, ze nam embrya takto rozdelia, cize cisty biznis, na 2. IVF sme isli do ineho centra, kde vsetky embrya dali na PK a potom mrazili v stadiu blasty
Ahojte dievčatá.. tie, ktoré máte za sebou potraty a teraz ste tehotné, ste na tom ako ja? Lebo mňa vydesí už všetko.. stačí aby ma niekde zabolelo, do toho to špinenie čo mám a už sa bojím, že sa niečo stane.. Mám za sebou 4 potraty a vždy to začalo špinením, neskôr sa pridala menšia bolesť, ktorá sa stupňovala a začala som krvácať ☹
@ivankalaco ahoj Ivanka.Verim Ti,že maš strach zo všetkeho a nie si jedina všetky sa bojime.Ja potraty nie mam za sebou iba jedno mimomaternicove a,ked ma teraz po vklade bolelo brucho už som si dost namyšlala.Teraz su to strachy či vobec vyšiel vklad.Ale nič ine mi neostava,len počkat si na vysledok.Silno Ti držim palce,aby bolo všetko v poriadku snad je to,len špinenie a nie krvacanie
@janulka232 Ďakujem 🙂 Len sem tam trošku po utretí.. ale toho strachu sa neviem zbaviť, lekár mi povedal, že je to v poriadku, tak sa snažím myslieť pozitívne.. Držím ti palčeky, aby vklad bol úspešný 🙂

@ivankalaco aj,ked je to tažke,ale musime mysliet pozitivne.Ved už krasne bije aj srdiečko.Teraz to musiš dobojovat so štastnym koncom :*
@janulka232 Ahojky.. Želám ti krásne ránko.. v stredu mám kontrolu u svojho gynekológa.. tak dúfam, že bude všetko v poriadku..
@ivankalaco ahoj.Silno držim palce.Ja v utorok už oddchadzam z dovolenky tak možno skusim testik nech viem už na čom som
@janulka232 Ďakujem 🙂 Aj máš nejaké príznaky?
@ivankalaco vobec žiadne prve dni boli nejake to pichanie,ale teraz nič ani prsia nebolia predtym ma boleli z liekov.Mam obavy,že to zase nevyšlo
@janulka232 Ani ja som nemala žiadne príznaky..
@ivankalaco ja som mala mat uzv 24.8. Som tak vystresovana, ze nemam ziadne priznaky, ze hcg urcite nestupa,ze tam nie je srdce...donutila som cez 4 emaily svojho lekara z R. nech mi ho spravi uz 21.8.aj ked mi to neodporuca,lebo ze je to hranicne,a mozno uvidime srdce,iba ked budeme mat stastie.
Mamu aj svokru otravujem nonstop s tym,ze mozno aj tak potratim. Vcera muz povedal par znamym,ze som tehotna,neskutocne som ho zdrbala,ze naco,ci im bude potom vysvetlovat,ze som potratila. Moja mama byva daleko ale vzala si dovolenku a pride na par dni za mnou,mozno pridem na ine myslienky. Neviem si vobec momentalne predstavit,ako v tomto strachu mam prezit.
@ivankalaco caute baby tak ja som v 7 tyzdni potratila. Je to 5x neviem co budeme robit dalej...
Hmm, vidím, že som na tom presne rovnako. Transfer 5 dňovej blasty som mala 24.7. Test pozitívny už na štvrtý deň, poobede vždy viac. Termín testovania z centra 7.8. My sme týždeň po vklade leteli do Turecka, čiže testovanie take oficiálne bolo len doma, test jasne pozitívny. 21.8. Sme objednaní na sono srdiečka. Všetko bolo super, nevoľnosti, únava, prsia. No predvčerom som začala špiniť:(. Takze panika. Príznaky ostali, no stále sa bojím ísť na vecko, čo bude. Neostáva nič len čakať a dúfať. Ja chodím do centra reprofit Brno. Citam vás od začiatku, držím všetkým palce.
@zuz115 to je strasne :/ :/ ved z toho nasho uspesneho zoznamu nakoniec neostane takmer nikto :(
Neviem ake mate za sebou vysetrenia a co vsetko ste skusali atd. Potraty v tak vcasnom stadiu vraj sposobuje chyba spermie,vo vyssich stadiach naopak je to uz geneticka info z vajicka. Ale neviem ci je to pravda. Ja som tiez potratila v 4 a 5 tyzdni (manzel ma 96-98% morfologicky zlych spermii). Preto nam v reprofite navrhli PICSI a MACS,vybrali kvalitnejsie spermie. Oddnes mi prave zacal 7tt a ja pevne verim,ze tie dobre spermie to vyriesia a dostaneme sa do konca. Aj ked strach mam obrovsky,ako som to tu uz viackrat prezentovala :/
Zelam ti teraz vela vela sil na prekonanie tychto prvych tazkych a smutnych dni :(
Baby ak u seba vidite v tab. nejaku zmenu,napiste mi...
Cakatelky na hcg 💉
cikitinka - 17.8.
ivushkaa - 22.8.
Cakatelky na ❤
ericia 20.8.
lenka876 - 20.8.
babikadaska 21.8.
darci17 - 21.8.
Tehulky 👼
adkaaa
lucia262
michaela1905
janickalili
katka8817 - dvojicky ❤❤
ivankalaco
@lucia262 Ahoj, nešlo mi odpisovať, preto píšem až teraz. No aj mne to vlastne tak urobili, ale s tým, že má o tom informovali, ale v tom danom momente som si to neuvedomila. V deň odberu oplodnili vajíčka a zmrazili,mrazili všetko nakoľko som mala odložený vklad kvôli OHSS. 5 dní pred vkladom z 19 oplodnenych vajíčok vybrali 4, dali sa na PK a do embryoscopu. Jedno vložili a ostatné sa prestali vyvíjať. Prvýkrát sme za mrazenie platili 300€. Teraz keby sa tie 3 správne vyvíjajú, platíme zas 100€ za mrazenie. Teraz mi zas chceli vybrať len 5 vajíčok, ale som vravela, že všetko, lebo do nemoty by som len PK a embryoscop platila. Takto aspoň budem vedieť koľko je tam tých správnych embryí. Na začiatku som sa tešila, že wau, mám 19 embryí a hneď na začiatku boli 3 zlé zo 4 😔 tak som zvedavá, koľko kvalitných zostane z tých 15.
@babikadaska.. dúfam, že sa toho strachu zbavíme, lebo neviem si predstaviť takto fungovať celé tehotenstvo..
@babikadaska tak u mňa sa srdiečko nepotvrdilo ☹️ ešte mam týždeň počkať.. A znova ultrazvuk...

@babikadaska Ustúpilo, to len ja robím zo všetkého paniku 🙂 Nedali mi nič, stačia lieky, čo beriem..