icon

Embryotransfer v júli

ivankalaco
8. jún 2018

Ktoré z Vás podstupia ET alebo KET v Júli?

adkaaa
5. sep 2018

@katka8817 Ahoj,tesim sa ze je vsetko v poriaku...To musi byt krasne ked tam vidis dve babatinka,ja som bola hotova z jedneho🙂😍Potom pozorne pocuvaj na usg ked bude merat siju,nostek a co bude hovorit...mne vtedy robila sono gyn.aj zo spodu aj cez brusko,boli to dva rozne pohlady ale obidva krasne❤Teraz si ktory tyzden?

katka8817
5. sep 2018

@adkaaa dnes som 10+4

darci17
5. sep 2018

@babikadaska ahoj, no ako si dnes dopadla? Verím že všetko super🙂. 🍀

katka8817
5. sep 2018

@babikadaska aj ja som už nedočkavá

babikadaska
5. sep 2018

Ahojte. Z poradne som prisla o 17 a odvtedy som sa vobec nedostala na konika,musela som este pracovat.
Vsetko je v poriadku, babatka zodpovedaju 8tt +4,tolko aj som.
Dievcata,9.10.ma objednali na biochemicky screening v 1.trimestru -krv a ultrazvuk. Prosim vas,to su tie trisomy testy,na ktorych zvyknu vychadzat statisticky niekedy aj zle vysledky,alebo je to nieco ine???
Aby ste chapali,ja zijem v zahranici. Tieto testy tu neplati poistovna,su volitelne, nie povinne a s lekarkou sme sa zrejme uplne nechapali,ked som sa jej pytala o co pri tych testoch ide. Viem ze budu robit NT screening ultrazvukom, a beru pri tom do uvahy placentarne hormony z krvi a vek matky. Ak su to tie trisomy,ktore casto vychadzaju zle,asi ich nechcem podstupit,nakolko nie su povinne.. mam v tom zmatok.

babikadaska
5. sep 2018

@adkaaa aha ja nemam trombofilne problemy,clexane som mala kvoli hyperstimulacnemu syndromu. Myslis ze to budes brat cele tehotenstvo ?aku davku si pichas ?

babikadaska
5. sep 2018

A inak som velmi stastna,babatka uz vyzerali ako babatka,aj sa hybali,tak konecne viem ake ste mali pocity,ked ste ich prvykrat videli 🙂 🙂 😙😚😍

katka8817
5. sep 2018

@babikadaska to som rada,že je všetko o.k., no v tých testoch mám aj ja zmätok, no pravdepodobne je to to čo myslíš, ja idem tiež na to 20. 9.

babikadaska
5. sep 2018

@katka8817 idem si to vygooglit.

katka8817
5. sep 2018

@babikadaska super aj moji drobci sa hýbali, také malinké a už sa to v brušku hýbe, krásny pocit, len škoda, že som nedostala fotku.

babikadaska
5. sep 2018

@katka8817 joj ja som si vypytala, uz je prilepena pri ostatnych. Hned vedla postele aby som na nich stale videla 😃 v ktorom tt budes ak pojdes na ten screening ? Ja v 14.

katka8817
5. sep 2018

@babikadaska ja budem 12+5

babikadaska
6. sep 2018

Tak som si to vygooglila
Krv na ten test by sa mala odobrat v 10.tyzdni a ultrazvuk v 12.-13.tt. ja tam pojdem ked budem.v 14tt. Idem zavolat do toho centra,jak ma to ta moja dr.objednala!

adkaaa
6. sep 2018

@babikadaska Ahoj,ja som tie testy pochopila takto,celkom mi to dobre moja gyn.vysvetlila...U nas na SK prvotrimestralny screening neplatis,ale je to ten co castokrat vychadza statisticky zle,lebo automaticky sa tam zahrna vek matky,zeny po IVF a sup uz si v tabulke kde ti to vyjde skreslene.Ja si idem dnes po tieto vysledky tak som velmi zvedava.Beru ti na to krvicku a na sone ti meria nosovu kosticku,presvietenie sije,pravidelne odozvy srdca a este nieco co si nepamatam lebo som sa zadivala na chvilku na nasu lasku a nepocuvala som gyn.🙈
Trisomy testy - za tie si platis a pekne som dostala letak tak vam ho fotim a pridavam.Davaju si ho vtedy ked im tento prvotrimestralny screening vyjde pozitivny...

adkaaa
6. sep 2018
babikadaska
6. sep 2018

@adkaaa dakujem! A v akom tyzdni si bola na krv a ultrazvuk ?? A naraz v ten isty den ? Hej pocula som ze vychadzaju statisticky zle,preyo uvazujem ,ze na nich ani nepojdem

adkaaa
6. sep 2018

Jeminenko ake to je rozmazane🙊🙈
@babikadaska Ahoj,to si si dobre vygooglila,neviem ci nie je ten 14 tyzden neskoro,zisti si to...Ja som bola minuly tyzden v 11 tyzdni.Bola som na krv aj sono v ten isty den a dnes by mali byt vysledky z krvi,tak dam vediet ale asi sa sem dostanem az vecer.Neviem ci je to povinne alebo mozes povedat ze si to nechces dat robit.Mna sa ani na nic nepytala lebo to vsetko patri do postupu v poradni,asi preto.Ale ked nechces mozno mozes povedat ze si to nezelas,neviem
Clexane budem pravdepodobne pichat cele tehotenstvo,hematolog vravel ze do 35 tyzdna😢,ale musim vydrzat pre babatko vsetko.Picham 4000 IU.

michaela1905
6. sep 2018

Kočky, vyznáte sa niektorá v skratkách v tehotenskom preukaze?? Potešili by ste ma, keby ste mi to niektorá preložila..

CRL -51 je dĺžka plodu 51mm.. TP-9.3.19 je termín pôrodu.. Z-g.h. 11/6 - je to týždeň gravidity, v ktorom som v deň kontroly bola.. no ale ostatné skratky sú pre mňa úplne španielska dedina 😀

babikadaska
6. sep 2018

@adkaaa ja zijem mimo sk a tu to nie je povinne.

Fiiha cele tehotenstvo... mna ten clexan dost stipal,aj mi ostavali modrinky. Vraj ked je vecsi brusko,moze sa pichat aj inde ako do bruska,ale neviem.
Jasne ze pre babatko vsetko !!! Ale trosku ta polutovat mozem,lebo je to velmi neprijemne :/

adkaaa
6. sep 2018

@babikadaska Dakujem si zlata,veru bojujem s tymi injekciami az mi je zle ked sa blizi hodina kedy si idem pichnut Clexan.No modriny som si porobila riadne,az podliatiny ani brusko si nefotim lebo vyzeram ako keby ma niekto dobil🙈
Daj vediet potom ako si pochodila na tej kontrole.

@michaela1905 Myslim ze to NT je ta sija a NS nosova kosticka,ale nie som si ista...mozno sa mylim ak ano opravte ma.A vysledky z krvi si mala ake?Nevysli ti nieake zle hodnoty?Ja idem pre ne dnes,velmi sa bojim...

babikadaska
6. sep 2018

@adkaaa modriny su vraj normalne,je tym,ze heparin riedi krv. Tak mi povedala sestricka v centre.
Volala som do centra prenatalnej diagnostiky. V den screeningu budem 13+3 a robi sa to do 13+6.

K tym vysledkom ti posielam link na jeden clanok,precitaj si. Nech ta zmetiem este viac 😃 viac prave ivf a vyssi vek matky sposobuju,ze tie vysledky vyjdu casto horsie,aka je skutocnost. Ak sa to nevyhodnoti spravne. Takze sa neboj,bude to v poriadku !!!!!!!
https://mediweb.hnonline.sk/spravy/aktualne/tes...

michaela1905
6. sep 2018

@adkaaa O výsledky z krvi som si len volala na druhý deň.. sestrička mi iba povedala, že je to v poriadku.. držím palce 😉

adkaaa
6. sep 2018

Ahojte,vysledky z krvi zo screeningu mam v poriadku,tak mi odlahlo...Aspon som sa uz rozhodla ze trisomy testy si nedam robit...A kupila som prve tehu rifle🙂,a zajtra ocakavam balik z bonprixu kde som tiez objednala nieco pre seba😉

babikadaska
7. sep 2018

@adkaaa super, toto by sme chceli pocut kazda 🙂

adkaaa
7. sep 2018

@babikadaska Neboj,uvidis vsetko bude v poriadku u kazdej jednej z vas😉aj ked sama dobre viem v akom som bola napati kym som nemala tie vysledky🙂Drzim vam palce!!!

babikadaska
8. sep 2018

@adkaaa ja mam stale taky vnutorny pocit,ze vsetko bude v poriadku 🙂
Co ta caka najblizsie? U lekara ?
Vecicky z bonprixu dorazili ?

adkaaa
8. sep 2018

@babikadaska Ahoj,to je len dobre🙂,aj ja si stale hovorim ze vsetko bude dobre,ine si nepripustam.
Ja mam teraz poradnu 26.9.v 15 tyzdni,sestricka hovorila ked som bola pre vysledky ze asi mi budu robit znova screening,robi sa v 1 trimestri a potom aj v 2 trimestri a to uz budem v tom druhom.A idem sa objednat na 4D sono,pojdem do Martina dr.Grochalovi,chcela by som to dat na 26.10.,lebo pojdeme na vikend do Oravic a cestou by sme to mohli vybavit.Budem rada ked uz budem vediet pohlavie,lebo v sobotu chcem vybehnut do Polska a ak sa mi bude nieco pacit tak kupim,len uz konkretnu farbu🙂 lebo doteraz co som kupila tak neutralne-vacsinou biele.
Vcera mi prisiel aj bonprix a fajn,nechavam si aj ked mi to je este velke,brusko dorastie😉
A ty ako,uz nieco aj kupujes na seba alebo aj pre babatka?Viem je to skoro,ale ja som neodolala a aspon takto postupne a potom to nebude vela naraz.
Hi-hi a v pondelok sa chystam do Lidla,maju tam aj pre tehotne oblecko aj pre drobcov.Ked nie mojmu tak bratovej by som kupila,ta ma 2,5 mesiaca.

adkaaa
11. sep 2018

Ahojte maminky ako sa mate?Niektore ste sa tu davno neozvali?Mate nieco nove?Ja som uz objednana na 4D sono tak ako som si naplanovala,ani som to nemusela dohovarat,sam dr.Grochal mi dal termin na toho 26.10.:slight_smile:

babikadaska
11. sep 2018

@adkaaa ja som si vcera kupila tehotenske leginy a pyzamo a je to veru pohodicka oproti normalnym 🙂 pre babatka este nekupujem nic. Buduci tyzden ideme na nejaky veltrh specializovany na dvojciatka tak uz sa tesim,hlavne ze kociky poobzeram,lebo v tom nemam vobec prehlad.
Zacal mi 3.mesuac a znovu sa mi vratili nevolnosti.
Kazde rano pocitam dni do najbliizsej kontroly,este 24 dni,neviem ako to vydrzim :D
Vcera som musela byt mimo domu cely den,mala som neodkladne vybavovacky. Poobede som si nemohla lahnut,myslela som si,ze to nevadi. Ale vadilo,hrozne ma zacalo boliet brucho, bola som vycerpana a bolo mi zle. 45 min soferovania domov este-myslela som,ze to nedam. Doma mi nebolo lepsie ani do noci,aj ked som uz iba lezala. Brucho ma silno bolelo,googlila som priznaky zamlknuteho potratu,psychika v prdeli. Rano som sa zobudila a je mi zase lepsie. Brucho ma stale boli,ale myslim,ze nie extremne. Asi tak normalne. Dufam,ze deticky su v poriadku a taky den uz nepodstupim,aj keby traktory padali,nech sa veci zariadia same abo pockaju...
4D sono a screening v 2.trimestri budes kat pod jednym alebo kazde zvlast ?

adkaaa
11. sep 2018

@babikadaskaahoj! Aj ty si bola vcera v Lidli,ci niekde inde?Ja som si kupila tiez leginy a rifle,len rifle mi nesadli,teda sadli ale teraz,neskor mi budu tesne cez boky tak ich pojdem vratit...A len osusku pre babo a ponozky,ale aj tomu som sa vytesovala...
Ty si davaj pozor na seba,si na prvom mieste a ostatne bokom...ako pises aj keby tratkory padali...a nestresuj sa zbytocnym namyslanim,urcite je vsetko v poriadku len si bola vycerpana...dnes oddychuj...
Ja som to tak v sobotu prehnala,robila som poriadky doma take vacsie ako bezne a v nedelu som prespala cele poobedie od 13-tej do 17-tej...telo si to vyziadalo za tu sobotu.
Screening mi bude robit moja gyn.,ak vyjdu znova dobre vysledky nie je dovod ist niekam a vyhadzovat peniazky,keby nebolo nieco v poriadku tak by som isla a to aj gyn.automaticky posielaju dalej...tak len na 4D sono pojdem...
Veru kontroly sa neviem ani ja dockat,este 2 tyzdne...mam doma angel sound ale stale sa mi nepodarilo najst drobca a pocuvat srdiecko...zatial nestresujem,mozno je inak otocene,lebo aj moja maternica je opacne otocena tak asi preto...
Drz sa a hlavne vela oddychuj!!!