Embryotransfer v júli
Ktoré z Vás podstupia ET alebo KET v Júli?
@katka8817 Ahoj moja tak to ma velmi mrzi ze vas hospitalizovali,ale ked to bolo nevyhnutne tak je to lepsie byt pod dohladom...Drzim palce aby sa to zastavilo...Uz ta tam budu drzat do porodu alebo je sanca ze pojdes domkov?Som zvedava co ti povedali...
@babikadaska Ahoj dakujem za pochvalu kocika,keby zas ja cakam dvojicky tiez hladam nieco prakticke ako vy s Katkou.Dufam ze nebudes musiet ist aj ty do nemocnice ako Katka,setri sa ako len da.Krcok sa ti riadne skratil...
Ja a moj tlak je uplne v poriadku kazdy den meriam,neprekracujem hranice 130 ani raz,tak tbl,som ani nenasadila.Aj moj hematolog len krutil hlavou ze z akeho dovodu mi ich dala ked som ho mala este v norme,a ze uz vobec tie tbl.by nemal predpisovat gynekolog ale internista po riadnom internom vysetreni a nie po jednom odmeranom tlaku gynekologom...
S tymi kg to mam podobne uz som pribrala ani neviem presne kolko lebo som sa dlho nevyzila ale na poslednej poradni 18kg a 27 tyzden...Lenze ja mam v brusku len jedno babo...
Tak vam drzim silno palceky a dajte vediet.
@adkaaa niekedy ma neprofesionalita nasich gynekologov celkom zaraza. Co si clovek nenastuduje sam,nevie. Nemyslim nejake neoverene info z netu... ale velakrat ak si porovnam co mi povie moja dr.a porovnam to s vedeckymi studiami (z cias doktorantury mi este ostal pristup na par platenych databaz) zo sveta alebo konzultujem s dr. z Prahy,tak fakty (nie nazory) su diametralne odlisne.
Som rada,ze tie lieky brat nemusis.
Pozerala som tvoje fotky,vsetko uz mas krasne pripravene,si sikulka 🙂 este ti vobec nieco chyba ?
Ja mam v praci mesacnu uzavierku tento tyzden (robim z postele ,notebook mam na servirovacom stoliku chichi) a potom by som si chcela dat dokopy uz tasku do porodnice, pre kazdy pripad. Pozeram na nete nejaku peknu cestovnu tasku.
Inak kontrola po 3 dnoch dopadla lepsie, krcok sa uzavrel ! Zatial som si mohla vydychnut. Dalsia kontrola zase v piatok.
Inak @katka8817 sa neozyva,nemam z toho dobry pocit,snad iba v nemocnici nema net ? Dufam ze vsetko v poriadku !!!
Rok 2019 nech nam prinesie iba zdrave deticky a stastne mamicky !!!!
Ahojte kočky, včera ma prepustili z nemocnice, wifi som tam nemala, tak som sa nevedela ozvať, všetko je ok, som ešte celá 3v1, dávali mi infúzky, injekcie na dozretie pľúcok a ležala som hore nohami, teraz musím doma poctivo ležať, takže manžel robí všetko za mňa, ale som šťastná, lebo doma je predsa doma a ťaháme to ešte ďalej.
@katka8817 juuuuj som uplne stastna aj ja !!!!!!!!! Parada ,ze ste doma. V akom tyzdni presne si dnes ?? A aky dlhy krcok pri prepustani ?
Ja som bola dnes na kontrolu zase po 3 dnoch (som 25+6) a krcok sa mi celkom uzavrel. Keby nie, tiez ma chcela poslat na hospitalizaciu a maturaciu pluc teda kortikoidy. Uplne mi odlahlo. No cvicia s nami tie nase deticky riadne.
@babikadaska dnes som 27+5 a krčok som mala po prepustení 2,5
Ahojte!!!
@babikadaska Tak som rada ze sa krcok uzavrel a nemusis ist na nechceny pobyt do nemocnice...Dufam ze to tak ostane aj nadalej...Inak uz aj ja planujem zacat balit kufor,aspon seba nech tam mam,lebo ako sama vidis clovek nikdy nevie...akurat bol u nas brat so svagrinkou a malinkou na Silvestra a svagrina mi toho dost doniesla co jej poostavalo,tak uz len nieco dokupim a hodim do kufra.Este pojdem kupit nove papuce lebo doma co mam tak uz nie su pekne...A samozrejme vecicky pre malicku doniesla tiez,aj odsavacku tak nemusim kupovat ked sama neviem ani ci bude vobec potrebna.
Este toho dost chyba ale myslim ze vacsiu polku uz mam kupenu...Treba monitor dychu,nieake uteraky,teplomer,kozmetiku -no este sa toho nazbiera az az...Inak bola som v tescu a kupila som si uz vetrovku na buducu zimu pre malicku-boli zlavy za 6,3 eur.Aj overal budem kupovat teraz ked budu vo vypredajoch...Potom to bude znova vsetko raz tak drahe...
@katka8817 Super sprava ze ta pustili!!!Len sa setri,doma je len doma aj na psychiku je to lepsie...Dobre si Daska myslela ze si nemala internet preto si sa neozvala ale uz sme mali o teba -vas obavu...
Ja som dnes mala tu na koniku spravu ze vitajte zacali ste 30 tyzden,boze leti to ani neviem ako...takze dnes som 29tt+0,buducu stredu mam poradnu som zvedava co mi povie a ci bude robit sono.Minulu poradnu kontrolovala len krcok.
A hlavne co povie na to ze neberiem tbl.na tlak😀😀😀Posledne dva dni mi zacali opuchat aj clenky,boli ma prava noha z krcovej zily mi na lytku vela ziliek puklo tak nosim aj pancuchy na krcove zily...je to lepsie aj ked nepohldne.
Ahojte, čo máte nové maminy, už sa nám to kráti😲
@katka8817 krati sa nam to riadne.... ja som bola na poradni vcera,krcok 31 mm,zavrety. Uplny zazrak som spokojna. Nove mam to ,ze pocitujem pocas dna uz slabe kontrakcie - normalne ma na chvilu rozbolia krize,zvysi pulz,a dostanem krc do brucha. Po chvili to povoli. Samozrejme ma to stresuje. Vraj u dvojciat to nie je nic vynimocne. Ty si bola kedy na kontrole? Aky mas krcok a citis tiez uz take kontrakcie ? Aha a brucho mam tvrde tak 22 hodin z dna uz.
@katka8817 @adkaaa Mam pred sebou podlednych 12 pracovnych dni, od 1.2.si vyberam dovolenku uz a od polky februara nastupujem na matersku..vy kedy ?
Mame uz pre babatka vsetko od kocika,cez autosedacky, hniezda,kefky na vlasky,plienky,oblecenie oprate ozehlene atd. Ja uz mam vsetko do tasky do porodnice-poporodne gatky,pyzama, vlozky ,dokumenty ofotene. Co vy ? Ste nachystane ?
Ostava mi vyber pediatra a vyber porodnice. To chcem nejako od buduceho tyzdna zacat riesit. Ja zijem vecsinu roka mimo SR a ese neviem ako presne to funguje,mus pozistovat. A co vy ? Toto uz mate zariadene ?
Katka budes rodit cisarskym alebo prirodzene ? Vraj jednovajecne idu vzdy cisarskym ?
@adkaaa co bolo inak na poradni ? To bol ten treti screening v 30 tt vsak ? Mne tiez uz zacali opuchat nohy aj ruky. Manzel mi pozbieral z ruk diamanty so slovami,ze neze pojdem rodit necakane cisarskym a budu mi musiet precvaknut prstene z prstov ... asi si vezmem z teba priklad a kupim tiez kompresne pancuchy.
@babikadaska Ja som stále doma, poctivo ležím, tašku do pôrodnice už mám nachystanú ešte z minula, len som nejaké veci oprala a doložila. Vtedy som mala krčok 25 uvidíme o týždeň na poradni, som zvedavá aj koľko dievčatá pribrali. Inak všetko nachystané, už sme kúpili aj náušnice aj detská doktorka vybavená, všetko, už len vydržať čo najdlhšie pokope. Také kontrakcie už mávam aj ja, no horšie to je nájsť si polohu, z každej strany kopance, bolesť chrbta, už mi je niekedy z toho do plaču. Na materskú nastupujem 14.2. to je 6 týždňov, no možno pôjdem už od 1.2. Čo sa týka pôrodu, neviem ako pôjdem, záleží v akej budú polohe, no ja by som najradšej na cisarák.
@katka8817 ja nastupujem 8 tyzdnov pred a to je 16.2.
Moje maju 1200 g a 1220 g.
Ja si vybavujem cisarsky. Riziko detskej mozgovej obrny pre druhe dvojca je 20% pri prirodzenom porode. Nemienim nic riskovat . Tlacia ma vsetci do prirodzeneho, obe su totizto dole hlavou. Neexistuje.
AHOJTE!!!
@katka8817
@babikadaska
Ja som aj zabudla napisat minuly tyzden vysledky z poradne....Vsetko bolo v poriadku,krcok sice neviem kolko ma ale je uzavrety co je super.Robila mi aj sono,malinka este nebola otocena stale pozerala na sondu zo sona,som sa smiala ze nevie asi identifikovat co to moze byt,co sa klze mamine po brusku😀Takze poloha bola KP,a vaha 1650g.Mam ale pocit ze sa otocila,lebo dokazovala vseliake kusky v bruchu...Brali mi krv na protilatky,a dobre ze bol aj muz so mnou lebo chceli jeho krvnu skupinu a nevedel ani on ani ja tak brali aj jemu krv...Tlak som mala ako vzdy 130/70,aj som jej povedala ze tbl.neberiem,ukazala som jej svoje merania co kazdy den doma meriam tlak ale aj tak ma poslala na interne...Zajtra sa tam chystam,som zvedava co povie...
Vy ste uz ake poriadne,mate toho vela vybaveneho...Ja som nieako zaostala za vami😀...Vytiahla som len kufor do ktoreho sa pobalim ale nic v nom nie je...Zajtra idem do mesta tak mam v plane ist pokupit do lekarne co treba pre seba,tak aspon svoje tam nahadzem...Pre babo som este neprala,lebo stale nemam novu pracku a susicku,uz ma manzel vytaca lebo ma na vsetko cas,len by sa zbadal keby na par dni odidem do nemocnice a by som ho plasila nech vsetko pochysta on...Nemam este ani porodnicu na 100% vybratu ani pediatricku...Neviem sa rozhodnut,pediatricka je u nas ale dost stara cez 80 rokov,ale chvalia si ju pokial nie su nieake komplikacie ze je stale babo chore.Mam to 3 minuty z domu pesi,tak asi zo zaciatku pojdem k nej a potom keby som neni spokojna budem hladat inu...Len ide aj na operaciu tak som zvedava ci sa do marca vrati,asi sa tam pojdem spytat ak tam bude apson sestricka...A tu porodnicu menim kazdy tyzden,stale som neni rozhodnuta...Ja nastupujem na MD 8.2.-6 tyzdnov pred terminom.Dnes som zacala 32 tyzden-som 31+0😲😲😲
Som rada ze vy ste obe doma,a vsetko v poriadku...Stale neverim ze to tak ubehlo,a snazim sa uzivat si tieto posledne dni,lebo netusim ci to este niekedy v zivote zazijem...Hormony robia svoje,a ja sa preto aj bars kedy rozplacem...Opuchy noh zmizli,bola som asi skor moc vytazena teraz si doprajem viac oddychu...
Ahojte,bola som u internistu...Tlak som aj u neho mala 132/70,povedal ze to este nebude riesit tabletkami je to zbytocne,riesi sa to pri inych cislach🙂Tak som rada.Ale budem chodit k nemu na kontroly,este dva krat mam prist do porodu a mam si stale doma merat tlak,keby nahodou vyskocil tak okamzite nemocnica...To mi je jasne,ved neohrozovala by som nasu vytuzenu bublinku
Uz som pobalila seba do kufra,aj nieco pre malu...Bola som si pre zoznam v TO v porodnici,bolo tam vela mamiciek jedna chuda dokonca s kontrakciami tak mi bolo luto ked som videla ako place od bolesti...Som zvedava ako budem ja rodit a co budem dokazovat...Inak vo sne som uz rodila😀😀😀,nebolo to take strasne😀😀😀Vraj sa tieto sny budu teraz opakovat castejsie...
Vcera mi prisiel aj fusak,nemala som ho v plane ani kupovat,ale uplne ten isty ako mam kocik,aj so vzorom tak som neodolala a kazala predavacke ze nech ho objedna,aj rukavniky...Fusak vyuzijem aj o rok lebo je nadpajaci,vmesti sa tam ozaj velke babo...
Zelam krasny vikend maminky🤰🤰🤰
Ahojte, tak dnešná poradňa dopadla super, do nemocnice ma neposlal, tak ďalej ležíme doma, no už mi z toho trochu hrabká, neviem už ako ležať, ako sedieť, neustále ma páli záha, bolí chrbát a kočky v brušku kopú, vydúvajú riťule z každej strany, no poviem vám, že už niekedy mám dosť, nevládzem. Dievčatá sú pekne dole hlavou, prietoky super a váhy majú 1572 a 1522 . Dnes som 30+4, najbližšia poradňa 14.2. vtedy ma už vypíše na materskú, no len vydržať pokope ešte aspoň mesiac.
Ahojte,vcera som aj ja mala poradnu ale len taku rychlu ani sono mi nerobila lebo ho robila pred dvomi tyzdnami...Iba pozrela krcok,ci sa neotvaram a znova o dva tyzdne kontrola...Aj tlak som mala dobry,takze ziadne vyhrady a celkom prvy krat som nemala vahu do plusu😀 ale rovnaku ako naposledy.Nabuduce mi da uz tlacivo na matersku,tak dalsia kontrola 8.2...Bola som tento tyzden aj na hematologii,injekcie budem pichat este aj cele sestonedelie...Objednala som sa aj na tehu fotenie,stale som vahala ci sa len doma nepofotim ale potom som sa rozhodla pre profesionala,doma uz len s manzelom lebo do atelieru so mnou nepojde-nerad sa foti ale som mu povedala ze na konci roka na vianocne bude musiet to uz budeme traja.No a ako naschval sa mi zacali olievat usta,akurat som minule premyslala ze uz ako davno som ich nemala oliate a prave teraz ked sa pojdem fotit,budem krasna.
Katka uz to nieako vydrz v tej posteli,neviem si predstavit ako to vsetko boli ked su v brusku dve babatka lebo ja stonam pri jednom...Hlavne ze si doma v pohodli a nie v nemocnici...Babiky maju krasnu vahu len nech pekne naberaju.
Daska a ty sa ako mas?
Ahojte ako sa mate???Co mate nove???Uz vsetko pochystane???
Ja som uz oficialne na materskej dovolenke 5 dni,periem,susim,zehlim o dusu🙂Uz by som to mala najradsej vsetko na mieste pochystane a ozaj dovolenkovala...Momentalne som trosku poprechladana uz druhy tyzden,nie a nie sa zbavit nadchy a kasla🤒...Ked ma chyti riadny kasel mam pocit ze mi chce aj voda odtiect☹Na poslednej poradni vseetko o.k.malinka otocena dole hlavickou,dufam ze aj ostane a zamknuta ako 13 komnata😉Opat dalsia poradna 22.2. a potom uz asi na tie pasy do nemocnice...
@adkaaa ahoj, ja som bola na poradni včera, išla som o dva dni skôr, lebo mi začali opúchať nohy, tak aby som niečo nezanedbala. Bol tam zastupujúci doktor, lebo ten môj ochorel, no našťastie ma do nemocnice neposlal, utz mi robil, tak zbežne, krčok sa mi pomaly skracuje, prvé bábätko je dolu hlavou, druhé neviem, váhy nemeral, prietoky mám dobré a od soboty ma vypísal na materskú. Mám naďalej len ležať a ležať a pochválil ma že na dvojičky som to dotiahla pekne ďaleko, vraj ešte vydržať aspoň do konca februára. V piatok idem ešte na odbery a posledná poradňa 25. 2., potom sa už hlásiť v nemocnici a začať riešiť pôrod alebo pre istotu aj cisársky.
Ahojte baby. Ja som sa pekne dlho neozvala. Bola som 2 dni v nemocnici pre nocny falosny poplach s porodom. Potom par dni doma a od soboty zase nemocnica - zlcnikovy zachvat. Bolest jak hrom. Uz som zase doma. Drzim prisnu dietu beztukovu. Az do konca tehu.
Inak mame vsetko perfektne nachystane, stranky o kojeni , polohovani atd nacitane.
A co vy ? Adka uz si zdrava? Boj so zehlickou si dufam vyhrala 🙂
Katka nohy este puchnu ? Mne aj ruky
Porodnice mate vybrate a porodne plany spisane ? Ci idete bez toho rodit.
A baby ako casto mate kontrakcie - take silnejsie, stiahnutie maternice, stvrdnutie bruska, a uplne ma asi na 30 sec zaleje horucava, kym to povoli ? Ja asi tak 6-7x do dna... to su vlastne ti poslickovia ?
Kolko dni vam presne ostava do porodu ?? Mne do terminu viac, ale tym ze viem, ze dvojcata dvojcajecne ako mam ja, idu planovane skor ( ak by dovtedy sa nepytali na svet same) tak operujeme s inym - cca 2 tyzdne skorsim terminom porodu - do 40 tt ma nenechaju,ak by som to stastie aj mala, takze do realneho terminu porodu mi ostava uz len 44 dni 🙂
Ahojte,
ja mam dnes do porodu 34 dni,uz je to velmi blizko.Mam velky respekt pred porodom.Nespisala som ziaden plan,necham to asi na nahodu.Alebo este nieco narychlo zbuchnem.
Inak uz som vsetko pozehlila,nebolo to take strasne ako som si myslela.
Ta horucava zalieva aj mna,ked som isla autom tak som musela zapnut klimu na max.co sa mi az dychat nedalo.To patri ku kontrkciam?
Drzte sa maminky a piste,som zvedava ktora bude prva drzat babatka v naruci.
@babikadaska
@adkaaa
Aj mňa bolia a opúchajú nohy aj ruky, obrúčku som dala včas dole😀
Dnes som mala trochu behačky, ráno na krv, potom odniesť papiere na materskú a šľapať hore na 9 poschodie, všetko svojim tehotenským tempom. Poobede som zaspala ani neviem kedy, už bývam dosť často unavená, no a tých poslíčkou mám už niekoľkokrát za deň, oblejeme ma horúčava a predýchavam.
na 9 poschodie preto, lebo nám robia v bytovke nový výťah
@katka8817
@babikadaska Ahojte,ja som vcera absolvoval poslednu poradnu u mojej gyn.Uz sa budem hlasit v nemocnici kde chcem rodit.Takze nasa bublinka je vacsia ako by mala byt v 37 tyzdni tak pravdepodobne bude sekcia.Moja gyn.ma poslala na predoperacne a dala mi aj vymenny listok do nemocnice ze doporucuje sekciu.Estelen vcera mi brala streptokoka tak az buducu stredu budu vysledky aj z krvi a mozem ist pobehat interne,anestezu a aj dohodnut ten termin na sekciu ak budu akceptovat rozhodnutie mojej gyn.Kazdy mi hovori ze to bude mozno uz ten nasledujuci tyzden a mna chyta panika ze mam namiesto 4 tyzdnov uz len 2.Mam zmiesane pocity lebo som chcela ist prirodzene a cim skor pre dalsiu bublinku a takto najskor 1,5 roka po porode.Krcok mam velmi vysoko,a ani naznak ze sa mam otvarat.Vraj je taka velka,ze hlavickou sa mi nedostane ani do porodnych ciest a tym padom ani brusko neklesne a ja sa nezacnem otvarat.Tak som velmi zvedava ako to v stredu vsetko vybavim.Nech uz je ako je hlavne nech je zdrava.
A vy ako?Este ste neni maminky?
@adkaaa kde budes rodit? Pocula si aj nazor ineho doktora? Vaha/velkost sa neda takto posudit. Bolo nas naozaj vela, komu tipovali velke dieta a potom sa narodili mrnousi. Napr. v ruzinovskej nemocnici ziadnu sekciu kvoli velkosti nedavaju. Je to blbost. Ja by som sa isla este s inymi poradit.
Ahojte , dlho som sa neozvala ale poctivo som čítala vaše príspevky 🙂 ,ja som bola hospitalizovaná v nemocnici pred dvoma týždňami kvôli vysokému tlaku, zdrava som odišla chorá som sa vrátila 😏 kašlem a soplim 😞ja už chodím na poradňu do nemocnice kde budem rodiť, mna čaká cisársky kvôli tlaku aj kvôli malej ktorá je stále hore hlavičkou 😀nastup do nemocnice mám 27.2 Stredu, primár povedal keď budú pred operačné vyskedky dobre tak sekcia by mohla byt v Piatok 🙂 už sa neviem dočkať 🙏neviem už normálne spať boli ma celi spodok ako keby som mala svalovku,chodiť už nevladzem 😅nech to mám už za sebou, aj sa bojím aj teším 😌 ale to je asi normálne, držím Vám všetkým palce✊ nech Vám všetko dobre dopadne.
Ahoj @adkaaa. Ja pojdem tiez sekciou. Dnes mam doma stretnutie s dulou, zameranou na cisarske rezy, aby mi urobila taku pripravu, jednak aj psychicky ma ukludnila, a prakticke rady – ako pripravit telo na cisarsky, ako si vybrat typ anestezie, ako sa starat o jazvu a telo po cisarskom, kojenie a rady do sestinedelia po cisarskom… bude to dost drahe, lebo pojde za mnou zdaleka, ale pre moj psychicky klud si myslim, ze to bude stat za to.
Ja osobne by som radsej prirodzeny, ale zase sa bojim toho, ze by nastali s dvojcatami nejake komplikacie, no musim urobit rozhodnutie a tak sme sa s muzom rozhodli. Je to bud alebo. Ak je babo velke, nahodou celkom kvitujem tvojej doktorke, ze odporuca porod cisarskym. Castokrat ho prave kvoli velkosti nerobia, nie je to podla nich indikacia, a potom tie vaginalne porody aj tak dopadnu. Sice je Pravda, ze velkost sa neda nikdy uplne odhadnut, lenze ako moze byt odchylka 500 g smerom dole, moze byt aj smerom hore… a co potom?? Velkost hlavicky podla mna tiez vedia odmerat pomerne presne,a vidi,aku mas panvu, tak asi to odporuca na zaklade toho. Prides do porodnice, tam bude este sekciu myslim schvalovat primar, mozno ta znovu vysetria , pomeraju, a povedia ti nieco ine…ale ak ti budu odporucat sekciu, tak je to jasne.
Nevedela som, že sa chystas na dalsi vklad, mate este mrazaciky,alebo budes musiet podstupit celu stimulaciu? Predpokladam ale, ze mas este zamrazene embryjka, a chcela si to vyuzit cim skor, vek nas asi vsetky tlaci. Za mna sa to vyriesilo dvojickami,ale kebyze cakam jedno,samozrejme idem na dalsie ivf a co najskor. No CR trosku ti plany fakt prekazi…
Medzitym co som odpisala, mozno uz mas aj nieco nove???
Ja som stale doma, otvorena, a rano som vdacna za kazdy dasli den. Momentalne som 33+3 a strasne by som chcela sa dostat do 36 tyzdna….. uvidime….

@babikadaska
@katka8817 baby držte sa a už len oddychujte......veľmi vám držím palce